Film Pegasus schreef:
Dit blijft toch een geweldige film. De combinatie van Franse actie in combinatie met humor is een succesformule. Zeker als het zo flitsend is met de nodige snelle wagens. Samy Naceri en Frédéric Diefenthal vormen een ideaal duo. Het is een beetje als Fast & The Furious, maar dan minder serieus. Op het eerste zicht lijkt deze film niet zo speciaal, maar ik ondervind toch wel dat ik hem telkens opnieuw wil zien. En bovendien dat voor dergelijke actiefilm met snelle wagens, de film ondanks z'n leeftijd zeker niet verouderd is. Weinig films uit de 90's die even dynamisch zijn.
De film verveelt nooit, dankzij verschillende kleurrijke personages. Geen onderbroekenlol, maar Franse humor die best wel werkt. De tijd van Louis de Funes ligt al een tijd achter ons. Doet me zeker benieuwen of de rest van de reeks nog zo recht blijft staan.
De film staat nog steeds mooi overeind. De film oogt vooral nogal fris en pittig. Te bedenken dat gelijkaardige films als de Transporter-franchise en de Fast & Furious-franchise pas enkele jaren later werden gemaakt. Taxi is niet de eerste film met auto achtervolgingen, maar deze film is toch wel flitsend. De humor valt nog best mee, het is weer eens iets anders dan we gewoon zijn. Maar het is de actie die het nog goed doet. En dat toch meer dan 20 jaar later met een relatief klein budget.