• 9.374.505 stemmen

Geregisseerd door: Franck Gastambide

Met onder meer: Franck Gastambide, Sabrina Ouazani en Bernard Farcy

Gesproken taal: Frans en Japans

Plot Taxi 5

De Parijse politieagent Sylvain Marot wordt naar de afdeling in Marseille overgeplaatst. Hij krijgt er de opdracht om een geduchte groep Italianen, die juwelierszaken overvallen en in Ferrari's rondrijden, in de boeien te slaan. Hiervoor moet Marot samenwerken met Eddy, de neef van de befaamde, maar verschrikkelijke taxichauffeur Daniel.

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

In Film > Nieuws > Taxi 5:

goh TAXI 5 zou een goed idee.

mischien met de zonen van Daniel en Emilien.

Zie hem nog nergens staan dus hij komt er(voorlopig) niet.

Dit is het zelfde als wachten op Sint-Juttenmis.

Maar het zou wel een goed idee zijn

avatar van IcU

IcU

Nah, het is niet echt nodig. Ik vind de films wel grappig, maar een deel 5? Nee, hoeft niet van mij.

avatar van wo2-Freak

wo2-Freak

Je veux non a flim de taxi 5!!!

NON NON NON!

Oke, had ik zin in me frans is slecht, maar ja 14 jaar.

Ik wil geen 5e taxi film!!!!

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Je ne veux pas un filme de Taxi moet het denk ik zijn.

• 11909 berichten

Je detesterai cette film Taxi 5!

avatar van IcU

IcU

Je ne parles pas Taxi..

avatar van masterjar

masterjar

ik hou zelf niet zo van de taxi films.

de meeste films houden op na een paar en ik moet zeggen,meestal is het zo dat hoe langer ze door gaan,dat het er niet beter op wordt.

ik volg het niet echt,was deel 4 dan ook nog nieuw en leuk?

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Ja,OK taxi 5 is mischien een beetje overdreven.

Het idee komt van een vriend(en een verwoed "Taxi" fan).die wou met zijn videocamera zijn eigen Taxi 5

maken.

avatar van puckb96

puckb96

Taxi 5 mag wat mij betreft gewoon komen. Geweldige 4 films met Sammy Naceri.

avatar van Denzz

Denzz

Taxi: 4.0*

Taxi 2: 3.5*

Taxi 3: 2.5*

T4xi: 2.0*

Wat mij betreft een slecht idee.

avatar van dominion

dominion

Denk het ook.

En hij zal vast niet met de zelfde acteurs zijn.

avatar van Quentin

Quentin

Eigenlijk dus gewoon een reboot in plaats van een vijfde deel, alleen Farcy blijft nog van de oorspronkelijke cast over. Sabrina Ouazani is natuurlijk wel een mooie toevoeging.

avatar van krosnicky

Quentin

krosnicky schreef:

spin-Off

Tomayto, tomahto.

Het moet in ieder geval een enorme rukfilm zijn:

"Uber, au secours ! Car ce Taxi 5 est une catastrophe ambulante." Taxi 5 Sinistre total

• 11909 berichten

Ik wil niet lachen maar heb het toch gedaan. Ziet er eigenlijk even flauw als leuk uit.

avatar van tbouwh

tbouwh

Nog één? Ik vind het al hilarisch genoeg dat ik ze allevier meerdere keren in Frans-lessen heb gezien.

avatar van schumacher

schumacher

Bar, bar maar echt barslecht.

Taxi is nimmer wat het geweest is.

De 1ste blijft de top.

Deze hier is rampzalig, zo slecht dat ik die vroeger heb stopgezet.

avatar van michaeljanssen

michaeljanssen

Moeite niet om te kijken!

avatar van filmkul

filmkul

Zwak deel dat niet kan tippen aan het eerste. Het verhaal stelt weinig voor. De opbouw is nog wel redelijk maar verder heeft de film niet meer te bieden dan zeer flauwe grappen en slappe actiescenes. De humor is echt te kinderachtig en niet meer van deze tijd. De actie is vrij doorsnee en ook daar lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Een grote teleurstelling. 1.5

avatar van Mickey b

Mickey b

Komische actiefilm. Humor op zijn Frans. Je houdt ervan of niet. Ik vond het vermakelijk. Franck Gastambide heeft wel een hoog Vin Diesel gehalte uit de Fast and Furious franchise. Maar kan er mee leven. Is een formule dat werkt. Film houdt het midden tussen Fast and Furious en de vroegere Lethal Weapon reeks, maar dan met die typische Franse nervositeit die we kennen uit Franse humorfilms.

Muziek ok en achtervolgingen doenbaar. Mijn avondje film is zeker niet verbrod... Vandaar 3,5 *

avatar van krosnicky

krosnicky

Nog een leuk deel maar in vergelijking met de vorige iets minder hoofd reden is dat Daniël en Emilien er niet in zaten het was alsof je een film maakt van Starsky en Hutch zonder Starsky en Hutch gelukkig zat de Taxi uit de vorige film er nog in en zat Bernard Farcy en Edouard Montoute er terug in als Gibert en Alain verder de humor was weer niet zo goed als vorige delen de Taxi Actie was dan weer wel goed zeker op het einde en de 2 nieuwe hoofd personages kunnen er nog mee door maar de vorige waren beter .

Hopelijk was dit de laatste film als er nog een 6 deel komt wil ik terug Daniël En Emilien zien al was het maar in bijrol .

En hier dan mijn taxi lijst van goed naar minder goed

1 Taxi 2

2 Taxi 4

3 Taxi

4 Taxi 5

5 Taxi 3

avatar van djwest

djwest

Nou het wordt er als zo vaak niet leuker op naar mate de cijfers hoger worden bij een vervolg. DAt is hier bevestigd. Wel vermakelijk als je van Marseille houdt.

avatar van Glenn Newland

Glenn Newland

Wanneer de cijfers in een reeks hoger worden en het niet meer over de originele personages gaat maar het eigenlijk een spin-off is over aanverwanten dan word het er doorgaans niet beter op. Zo ook bij deze film

avatar van TronMan

TronMan

Vreselijk kinderachtige film. De 'kots en dikke vrouwen grappen' zijn werkelijk te dom voor woorden. De neppe actie met zeurende zeik-rap muziek, is ook totaal niks. De 0.5 is voor de Lambo. Het eerste deel met die Duitse Mercedes groep, was nog goed te doen,daarna werd het al minder, maar dit is pure troep.

avatar van Arnoud87

Arnoud87

rommel, lijkt wel alsof ze er express een soort arabistan film van hebben gemaakt .

De eerste 3 delen sowieso echt humor en leuk.. maar dit is tenenkrommend slecht

avatar van JohanW1968

JohanW1968

Erger dan waardeloos! Doet je gewoon pijn aan je ogen, slechtste film ooit gezien..

• 11909 berichten

Veel grappen over dikke vrouwen, homo's en kots- en strontfontijnen: subtiel is het alles behalve, maar ik heb toch een paar keer hard gelachen. Bernard Farcy steelt de show in elke scène waar hij in zit.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Wat voor een DOMME film!!! lachen???? dat spugen op de auto's???? Auto's in de zee????!!!

NEE!!!!

avatar van Tomtommer

Tomtommer

Zonder de hoofrolspelers Daniel en Emilien, gespeeld door resp. Samy Naceri en Frédéric Diefenthal verliest deze laatste Taxi-film heel wat van haar pluimen.

Want naast Daniel en Emilien, komen ook de vaste nevenpersonages 'langbenige' Petra (Emma Wiklund), Lilly (Marion Cotillard) en haar vader Général Bertineau (Jean Christophe Bouvet) NIET meer in deze film voor! Dus enkel 'commisaire Gilbert' en zijn assistent politiagent Alain acteren nog in deze laatste Taxi film. Erg jammer.

Persoonlijk vind ik het des te pijnlijker als na een halfuurtje in deze film (!) door Alain aan het nieuwe hoofpersonage Sylvain uitgelegd wat de kracht was van de voorgaande Taxi films ... wat natuurlijk voor de trouwe kijkers nog meer de afwezigheid van de hoofpersonages benadrukt.

Voor een komedie mist deze film toch de aangename humor die in de vorige Taxi films wel (af en toe) aan bod kwam. Deze laatste film haalt zijn humor echter bij politiekorps dat bestaat uit een liliputter, een dikke vrouwelijke agent, een psychopaat en kots en snot.

De laatste uitgebouwde witte Peugeot van Daniel werd wel gerupereerd (letterlijk) en het lijkt er sterk op dat de rest van budget werd uitgegeven aan enkel ondermaats presterende acteurs en een de huur van een rode Ferrari, een gele Ferrari, een zwarte Lamborgini en een yacht.