Genre: Komedie / Misdaad
Met onder meer: Jason Bateman, Melissa McCarthy en Amanda Peet
Releasedatum: 18 april 2013
Bekijk via Netflix
Plot Identity Thief
"She's having the time of his life"
Diana (Melissa McCarthy) leidt een luxueus leventje in de dure buitenwijken van Miami. Met een oneindig saldo op haar rekening koopt ze alles wat haar hartje begeert. Er is echter één probleem: de rekening staat niet op haar naam. Ze pleegt identiteitsfraude op ene “Sandy Bigelow Patterson,” een simpele accountant die aan de andere kant van Amerika woont. Met maar één week te gaan voordat zijn kleine bedrijf de mist in gaat, moet de échte Sandy Bigelow Patterson (Jason Bateman) naar het Zuiden vertrekken om de vrouw te confronteren die misbruik maakt van zijn persoonlijke gegevens en zijn geld zien terug te krijgen. Eenmaal aangekomen komt hij erachter dat je eigen identiteit proberen terug te krijgen moeilijker is dan hij had verwacht.
Sandy Patterson
Daniel Casey
Jessie Patterson
Franny Patterson
Detective Reilly
Vanaf 7 maart 2013 in de bioscoop (Universal)
Nieuwe releasedatum: 9 mei
EDIT: wederom gewijzigd; nu naar 18 april
LostCauze
Dit lijkt me weer typisch zo'n (rom)comedy die clichés omhult met een enigszins orginele verpakking. Hopelijk worden we verrast en is het niet de standaard "onschuldige goedzak die zn vrouw moet bewijzen dat ie niet vreemd gaat" film. We zullen zien.
thecinemas
Hier op curacao is die van de week uitgekomen. Een zeer matige film met weinig humor en gaat van de hak op de tak.
wei
Vond het wel een aangename verassing dit. Vlotte vriendelijke comedy, beetje jaren 80 stijl. Nergens echt uit de bocht vliegend, vleugje misdaad, wat licht sentiment erdoorheen, al met al zeer onderhoudend. Melissa McCarthy doet het erg leuk, heb toch wel een aantal keren flink gelachen om haar. Dikke voldoende
Woutrr
Leuke film, zeker de moeite.
Eén van de weinige komedies die me het laatste jaar ook echt heeft laten lachen...
Spijtig dat ik de trailer al had gezien (trailers van komedies kijk ik bewust niet).
Matig.
Gordon heeft al bewezen beter te kunnen dan dit, het resultaat is echter een wat mindere Due Date. Opzet is gelijkaardig, twee mensen die elkaar niet kunnen uitstaan en uiteindelijk verplicht een lange road trip moeten ondergaan.
Jammer genoeg is Bateman geen geweldig komisch talent en probeert McCarthy iets teveel te compenseren, waardoor haar personage wat té overdreven overkomt. Het werkt dan ook nooit echt goed tussen de twee, waardoor ook het melige einde geen schijn van kan maakt.
Er zitten een paar grappige scenes in, maar ook dit is weer zo'n film die het moet hebben van bepaalde momenten, terwijl wat daartussen hangt nooit genoeg weet te overtuigen. En dan weet je als kijker al dat wanneer het laatste kwartier aanbreekt de koek op is en de film eigenlijk een kwartier te lang duurt.
#7926
Ik ben meestal vrij gematigd in mijn stem, ik weet in zo goed als elke film wel iets te vinden dat ik kan waarderen. Dit is dan ook pas de tweede 0,5* die ik heb gegeven, maar hij heeft hem wel echt verdiend.
De film duurt bijna 2 uur lang, en in die tijd wordt je getrakteerd op een krom plot waarin je moet geloven dat een vrouw die te dom is om te schijten met succes de identiteit van Jason Batemans' personage weet te stelen. Hij probeert dit recht te zetten, waarna hilariteit moet volgen, maar dat gebeurt niet. De film gaat van tenenkrommende naar tenenkrommende grap, het verhaal hangt losser aan elkaar dan het gezicht van Micky Rourke en McCarthy kan je op bepaalde momenten wel neerschieten. Naarmate de film vordert moet er een relatie groeien tussen de twee, maar dat leidt alleen maar tot slap sentimenteel gedoe, met als toppunt de scène in het restaurant.
Als nagels over een krijtbord, verschrikkelijk.
Meister
Een komedie voor jong en oud. Mijn vriendin en ik vonden het hilarisch, ondanks dat er toch best wel overdreven werd.
voskat
Vrij aandoenlijke komedie, die minder irritant uitvalt dan ik vooraf had gevreesd. Gewoon een leuk tussendoortje dat het trouwens zeer zeker niet haalt bij Horrible Bosses.
En oh, wat een pijnlijk waardeloze ondertiteling...
"I'm inverted." = "Ik ben omgebouwd."
Er waren nog een aantal van dat soort miskleunen, maar ik kan ze me nu even niet meer voor de geest halen.
Wie betaalt dat soort amateurs?
Franza
De film had een paar leuke stukjes waar ik wel om kon lachen.
Maar al met al vond ik de film veel te langdradig en vond ik de humor toch tegenvallen.
Jammer aangezien het concept toch wel potentie heeft
m1701
mwah
Beetje een oppervlakkige film, miste toch wel iets
meer diepgang. Had verwacht dat McCarthy toch wat grappiger em
hysterischer zou zijn, maar vond het allemaal nog wat te netjes en slap.
Einde ook té zoetsappig.
Niet voor naar de bios gaan, zonde van t geld
empirekees
Het verhaal zou een goede voedingsbodem moeten zijn voor intelligent uitgewerkte grappen en plotwendingen net als in Horrible Bosses.
Maar helaas de situaties voelen aan als een mislukt feestje. De grappen ruiken naar halfvolle flesjes (wel positief blijven nl) bier de ochtend na hetzelfde mislukte feestje. Er waren een paar leuke mensen uitgenodigd (Jason Bateman en Jon Favreau) maar het werd voor de rest verpest door één persoon (Melissa McCarthy)
Jammer 1*
Elineloves
God, wat heb ik me vreselijk geirriteerd aan dat wijf zeg. Ze is echt tenenkrommend en slaat de plank vaak volledig mis. Beetje hetzelfde gevoel dat ik kreeg toen ik 'Fat Amy' zag. Ze hoort zogenaamd grappig te zijn, maar ik wil haar het liefst met een hogedrukreiniger uit de weg spuiten.
Dit is echt werkelijk cliché na cliché na cliché. Totaal niet verrassend. Elke situatie kon je van 8 km afstand aan zien komen. Echt herkauwde zooi dat uitgespuugd is geworden om vervolgens nog een keer op je bord te krijgen.
Bateman en Favreau gaan inderdaad nog, maar dat mens is echt onuitstaanbaar. Vooral dat mierzoete en walgelijke einde van de film wat ze je door de strot proberen te douwen. Verschrikkelijk. ''Kijk, ze is wél een goed mens hoor!!!!!''
Blegh.
empirekees
Blegh.
Kijk uit voor een spoiler hoor
''Kijk, ze is wél een goed mens hoor!!!!!'' ... Ziet ook niemand aankomen.
opa-ben
Niet altijd even onderhoudend maar de film heeft zijn grappige momenten, laat ook maar weer eens zien hoe snel je genaaid kunt worden door alleen maar te reageren op een telefoontje, niet slim natuurlijk, maar het gebeurt.
Jotil (crew bioscoopreleases)
Ik had hoge verwachtingen voor deze film na het kijken van de trailer.
Maar hij viel tegen. Gedurende 111 minuten heb ik maar 2 of 3 keer echt gelachen. Ook zag je sommige situaties van er af al aankomen.
gauke
"Sarcasme vermengd met zwarte humor en krachttermen, dat moet werken", zal de regisseur gedacht hebben. Het verhaal begint dan ook veelbelovend: Seth Gordon stoeit met tegenstellingen en de dialogen zijn puntig. Maar helaas verliest de film gaandeweg aan tempo en de grappen herhalen zich eindeloos. De vertwijfeling slaat toe, de rode draad verdwijnt en het verhaal wordt voorspelbaar, sentimenteel en ongeloofwaardig. Ook de karakterontwikkeling is onvoldoende; de spelers lijken te slaapwandelen.
schumacher
Oke: van deze film had ik ook toch meer verwacht, toch was deze degelijk om eens gezien te hebben. De film kijkte nog redelijk weg, het enige me een beetje tegenstak is dat ze het wat te langdradig maakten, zo ging het niet snel genoeg vooruit voor mij, 90min had beter geweest inplaats van 112min.
Behoorlijke film maar niet de topfilm die ik verwacht had, gemiste kans toch wel, acteurs zijn nochthans oke vond ik, humor is niet makkelijk meer de dag van vandaag, alle beste lollen en grappen hebbe we al gezien, begin maar eens wat nieuws uit te vinden
Vantegenwoordig steekt er meer humor in films als the expendabels en iron man.
ribas123
Dit was echt super slecht!!!
Na de eerste 5 minuten van ongeloofwaardigheden dacht ik"" ik ga maar verder spoelen""
En zo heb de 5 minuten ook gezien en toen wist ik dat ik totaal niks heb gemist!
maar goed dat ik de film niet helemaal heb gekeken.
Koen87
Als je hem niet in totaliteit hebt gezien kan je er ook niet over oordelen. Echter heeft deze cliché-prent weinig om z'n lijf. Dat het een flinke dosis absurditeiten bevat is niks mis mee, al komt het door de onlogische, onwerkelijke nevenelementen erg beroerd over. Waarna het verhaal wel erg mat wordt. Enfin, ik heb er geen enkele keer om kunnen lachen en dat terwijl ik Horrible Bosses toch prima te pruimen vind.
Franza
Dit was echt super slecht!!!
maar goed dat ik de film niet helemaal heb gekeken.
Hoe kan je dan na 10 minuten in totaal een hele film beoordelen?
witboek
Een grappige film zeker het eerste uur en nadien viel die een beetje in herhaling en een beetje te langdradig. Doch zeker wel eens leuk om eens de avond te vullen.
DiskjockeyEast
Haalt het bij lange na niet bij Horrible bosses..... tussendoortje.. eerste uur wel vermakelijk, daarna saai en zoet... wel leuke rol voor ex t 1000 robert patrick!
mnrk
Do you know what a sociopath is?........Do they like ribs?
Dit was toch wel een vermakelijke film van Seth Gordon....
Het verhaal is natuurlijk leuk, maar helaas is de gehele uitwerking wat minder (ook de speelduur is wat te lang voor dit soort films)....maar toch zitten er leuke stukjes in waardoor de film toch nog leuk blijft om naar te kijken...
Jason Bateman en Melissa McCarthy zijn een prima duo in deze film en zijn soms lekker op dreef, ook de bijrol van Robert"T-1000"Patrick was leuk gedaan...
_Casper_
Ik ben deze film met weinig verwachtingen gaan kijken, vooral na t lezen van veel negatieve recensies... maar dacht laat ik het toch even proberen is het niks dan zet ik hem uit.
Maar ik ben blij dat ik hem gekeken heb!
Hoewel de films nergens ECHT grappig word, en veel situaties erg geforceerd overkomen.. Is het wel een hele vermakelijke en relaxte film om te zien.. Ik heb me van het begin tot het eind erg vermaakt met de film, afentoe een beetje gelachen en verder gewoon niet veel denken maar relaxen.
Prima filmpje voor doordeweeks of tussendoor

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

The Call
Thriller, 2013

Alan Partridge: Alpha Papa
Komedie, 2013
gevangenisbathroompremie jagerdual identityidentiteitvrouwengevangenispolitiediefgeldnumberslocked in bathroomsock