Mama (2013)
Bekijk via Netflix
Bekijk via CANAL+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Mama
"A Mother's Love is Forever"
'Mama' is een bovennatuurlijke thriller over twee jonge meisjes die verdwenen op de dag dat hun moeder werd vermoord. Als de meisjes vijf jaar later worden teruggevonden in een verlaten hut beginnen ze een nieuw leven bij hun oom Lucas (Nikolaj Coster-Waldau) en zijn vriendin Annabel (Jessica Chastain). Maar hoe hebben ze al die jaren overleefd en wie hoort Annabel iedere nacht fluisteren in hun slaapkamer?
Annabel
Lucas Desange
Victoria Desange
Lilly Desange
Dr. Dreyfuss
Mama (stemrol)
Young Victoria
Mama (body)
Jean Podolski / Mama (stemrol)
Burnsie
Hollywood007
Niet zo creepy als ik verwacht had. Toch een film die de moeite is om eens te bekijken. De meisjes acteren super. Het einde laat me een beetje in tweestrijd. Het is een goed einde dat bij de film past, maar langs de andere kant is het al zo dikwijls gedaan. Maar zoals ik al zei... zeker eens de moeite.
DragQueen
Visueel is deze film mooi vorm gegeven. Het camerawerk is onderhoudend, en de effecten ogen goed. Toch mist de film wat spanning, en verloopt volgens de voorspelbare weg. Dat is jammer. Toch viel er van de film wel te genieten. Maar er zijn betere in het genre. 2,5 Ster.
Halcyon
Erg zwakke bovennatuurlijke horrorfilm waarin melodrama de spanning serieus in de weg staat. Bovendien is de plotafwikkeling zo voorspelbaar als wat, want eerder en beter gedaan in verschillende andere films. De Spaanse stempel zie ik eerlijk gezegd niet zo. Doorgaans zijn die films klassieker in aanpak, terwijl hier toch voor een deel het spektakel gezocht werd. Wat mijns inziens altijd nefast is voor de metafysische horrorfilm trouwens. Suggestie blijf de sleutel en die ontbreekt hier. Ontstellend stroperig einde ook. Conclusie: de hype niet waard.
Laoslander
kan er mij iemand vertellen waarom er tegenwoordig zoveel, OF spookhuis OF found footage horror/thrillers worden gemaakt?
Halcyon
mnrk
Daddy, look! there's a woman outside the window. And she's not touching the floor.
Dit vond ik toch wel een vermakelijke horror film van Andrés Muschietti...
Het verhaal is wel in orde maar had misschien wat beter uitgewerkt kunnen worden, wel was de setting in deze film in orde en had de film ook wel de juiste sfeer die bij dit soort films hoort...
Jessica Chastain acteert wederom prima in deze film , maar het zijn de 2 meisjes (Megan Charpentier en Isabelle Nélisse) die echt helemaal top zijn in deze film...
Ik vond het wel een ietwat mysterieus en sfeervol filmpje, die het al zeer vaak bewandelde ghost house pad op een aardige manier afwerkt, al is de weg naar het einde wel wat voorspelbaar.
Qua spanning viel het me wel wat tegen. Mama heeft nogal voorspelbare schrikmomenten, waarbij alleen het geluidsvolume even wat wordt opgevoerd. Jammer, dat je dit tegenwoordig steeds vaker ziet. Het gaat toch een beetje ten koste van de effectieve horror. De acteurs doen het overigens wel goed. Chastain is een aardige plaatsvervangende moeder, maar vooral de kinderen zijn best sterk. Verder is het sfeertje best sterk en de setting best mooi vormgegeven.
Naarmate het einde dichterbij komt vond ik het allemaal ietsje minder worden, al vond ik het einde zelf dan best wel weer sterk en voor mij redelijk onverwacht. Het zorgt er echter wel voor dat Mama aan de goede kant van de score blijft. Het is goed en degelijk en vooral erg sfeervol, al had ik er qua engheid wel wat meer van verwacht.
knusse stoel
Ik ben het niet met je eens, Macmanus. Vanaf moment 1 dat 'Mama' in beeld was, zag ik 't niet meer zitten. Leek verdorie wel met 'n gameboy gemaakt.
Slechte horror. Heel slecht.
En dan precies het tegenovergestelde van "Connyh" : "Een van de beste films ooit gezien" !!
De meningen over deze film lopen ver uiteen. Van 5 sterren naar 1 ster en opmerkingen als hierboven.
En ik? Ik vond de film redelijk tot goed. Ben na tientallen jaren kijken het genre 'horror' nu wel 'gewend' en er moet nogal wat gebeuren voordat ik op de bank stuiter. Trouwens, spanning gebracht als suspense, onderhuidse spanning, vind ik het mooiste, er is iets op komst maar hoe....... en wanneer???
Filmkriebel
Dat is precies wat er mis is met deze film: de schrikmomenten moeten het vooral hebben van het de volumeknop die telkens even vol opengezet wordt, maar voor mij is er meer nodig om een film eng te maken....
En er is toch meer? Lugubere schaduwen, sluipende demonen, geheimzinnige enge sfeer... ... tenzij je met "meer" bloed en ingewanden bedoelt, maar dan zullen we het niet eens zijn.
erik1677
Uitstekende film.
Eng, sfeer en mooi gemaakt.
Alleen vond ik mama, vaak niet zo mooi uitgewerkt.
Anders had deze mama wel makkelijk de volle 5 punten kunnen halen.
Maar daar tegen over staat dat ik het wel een heerlijke film vind, met goed acteerwerk en bij wijlen behoorlijk eng.
Echt een must see.
Boeikens
Op gebied van Creepy sfeerschepping en spanningsopbouw zijn ze in Spanje best goed.
Filmpjes als El Orfanato, Kilométro 31, [Rec] (2007), El Rey de la Montana, enz... doen me alvast uitkijken naar deze Mama.
x_Sheerio_x
Goede en enge film.
Best wel mooi gemaakt en het verhaal blijft creepy...
Ook een goede, enge sfeer.
Ik heb echt met mn deken vast geklemd in mijn handen gekeken.
Je ziet gelukkig niet echt enge of ranzige dingen zoals bloed of iemand die onthoofd wordt ofzo.
Het zijn meer de schrikeffecten die de film eng maakt en natuurlijk het enge monster Mama.
Hij was minder eng dan ik had verwacht.
scumfrog
Goede film met sprookjesachtig einde. Het einde van de film vond ik origineel en de rest bevatte behoorlijk wat spanning, zoals alleen de, voor mij, meest geslaagde horror film bevatten. Daarom een dikke voldoende.
Piratje
Een erg mystereuze film die heel sterk begint.
Een horror-thriller die de spanning voortdurend opdrijft en je constant met griezels overspoelt.
De verhaallijn is erg eenvoudig, maar de kinderen blijven voortdurend in een andere wereld leven.
Spijtig dat regisseur Andrés Muschietti de film wat te lang opdrijft en de sfeer niet kan behouden. Halfweg zwakt de hoogspanning stilaan terug naar spanning en verveelt soms. Tenslotte valt hij in herhaling en moet de eindfase langgerekt uitplooien.
De duistere momenten, lichtflikkeringen en vooral de opschrikkende geluiden helpen de griezel sterk mee opbouwen.
Ik had me mama mooier voorgesteld. Op het einde zelfs tot in het belachelijke overdreven.
Maar in totaal als griezelfilm een aanrader.
Maar niet onmiddellijk daarna bed in of de mama en de nachtmerrys zouden je dromen wel eens door mekaar kunnen spoken.
De kinderen spelen zeer goed, vooral de langharige Jessica Chastain valt ook op. Misschien niet helemaal gepast als zwartharige muziekbandster. Dat geldt bovendien voor de hele cast. Ook al is de muziekkeuze erg gepast.
Ook al is dit niet mijn populaire filmgenre. In dit geval: goed verhaal, goed gespeeld, goede sfeer, zeer goed in beeld gebracht toch een 3,5* op het scorebord.
cantforgetyou
- 1955 berichten
Vreselijke film. In het begin gaat het nog wel. Maar naar het einde toe, wordt de film zo voorspelbaar. En er wordt eigenlijk niks uitgelegd. De climax op de rots is tenenkrommend. Met de muziek erbij leek het opeens wel een drama in plaats van een horror. En altijd maar die zeer flauwe schrikmomenten. Die kennen we nu toch echt wel. Zeer flauwe film.
John Milton
Tegenvaller na de trailer die me toch wel behoorlijk nieuwsgierig had gemaakt een jaar geleden. Chastain blijft verrassen maar de kindacteurs waren ook erg goed.
Effecten vond ik een stuk minder overtuigend en ik zag de meeste schrikmomenten ver van tevoren aankomen. Teleurstellend dus, die hoef ik geen tweede keer te zien denk ik.
Ralf81
Deel de mening van anderen hier over de volumeknop als griezeleffect, erg goedkoop. Film viel me ook wat tegen, zeker toen bleek dat hij een redelijk hoog 13-in-een-dozijn-gehalte heeft (een huis waarin een overleden persoon toch weer komt rondspoken). Toch heb ik me wel vermaakt met Mama. Aantal keer goed geschrokken, lekker creepy sfeertje en met gemengde gevoelens het einde bekeken.
barcam
Spookhuis+Geest+Kinderen is een combinatie die al massa's uitgemolken is in het Horror genre en deze film kan er geen originele twist aan geven ondanks dat het duister sprookjesachtig sfeertje wel goed zit. Spijtig.
TomPSV
Ik vond er echt helemaal niks aan. Het verhaal was flauw en kon me totaal niet boeien. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik lekker in de film zat. De schrikmomenten waren ontzettend voorspelbaar en daardoor werd het nergens echt eng.
Nee, dit was duidelijk geen film voor mij. Het is dat ik een film zelden eerder uitzet, maar dat had ik hier wel beter kunnen doen. Het zag er visueel nog wel aardig uit en ook met het acteerwerk van de volwassenen was niet veel mis. Dat zijn dan ook echt de enige pluspuntjes.
Ik begin je smaak al wat te kennen Tom
zag je naam staan en dacht dat zal geen voldoende worden, et voìla...
TomPSV
Ik begin je smaak al wat te kennen Tom
zag je naam staan en dacht dat zal geen voldoende worden, et voìla...
Haha, ik kan horrorfilms best waarderen hoor. Alleen dan wel meer de richting van Insidious/Sinister. Maar ik zie dat jij deze film gelukkig ook een onvoldoende hebt gegeven, dus het ligt niet alleen aan mij dat ik dit helemaal niks vind
John Milton
Oh nee, ik vond dit niet heel goed
Mijn 5 is vanwege Chastain en Waldau, met mindere acteurs was het voor mij ook een 3 geworden (op 1-10 schaal uiteraard).
AmazingPP
Lekker luguber horror-filmpje met zeer zeker zijn momenten, alleen een beetje jammer van het einde. Dat vond ik totaal niet in de film passen. De muziek doet veel in deze film. De beelden zijn prachtig geschoten met mooie effecten en mooie shots. Maar ik had er meer van verwacht. Prima film, maar had zoveel beter kunnen zijn met een ander einde. 3,5 *
Jan met de pet
Aardige horror.........had er eigenlijk meer van verwacht........paar leuke schrikmomenten:3,5
Curly1985
Toffe film met meer verhaal dan de meeste in zijn genre. De kingslayer die wederom een tweeling speelt.
Maar wat was in godsnaam de toegevoegde waarde van die tante in de film!?
3,5 *
Starscream
Uhm de toegevoegde waarde van de tante was dat ze dood ging hahaha! Maar ik vond de film absoluut niet tegen vallen. Eng nee absoluut niet. Der is trouwens ook geen horror die ik eng vind maar wel horrors die ik goed in elkaar vind zitten daar is deze er een van! Mooi camerawerk ook! En mooi opbouwend naar het einde wat ik niet echt verwacht had. En het acteren is ook gewoon goed dan kijkt een film toch wel lekkerder weg
. Dus ik kan deze wel meer mensen aanraden...
notsub
Ik moet zeggen dat het einde een hoop goed maakt. Dat was meer dan aardig uitgewerkt en ik begon eindelijk wat te voelen bij deze film. Het eerste uur was het regelmatig doorbijten, want de gebeurtenissen en schrikmomenten kwamen mij te geforceerd over. Aan het eind krijgen we dan dus toch nog voldoening.
dualcia
Mama, een film die gedragen wordt door Jessica Chastain en de twee meisjes.
Ik betrap mezelf er vaak op dat ik kinderen in films vaak snel irritant en storend vind en kindacteurs kunnen een film als deze dus ook snel maken of breken. De twee kleine dames doen het echter verrassend goed en weten de film een mysterieuze en spannende sfeer mee te geven.
Ik moet zeggen dat Lilly me soms wel erg stoorde, maar dit lag meer aan het personage dan aan de actrice, want het kleine meisje zette Lilly erg goed neer.
Ook complimenten aan mevrouw Chastain, waarvan ik eigenlijk nog nooit eerder iets gezien had. Ze weet een goede rol neer te zetten en haar omslag van rock-chick naar een meer zorgzame en open vrouw klopt goed. Ze houdt de karakterelementen van haar personage uit het begin van de film goed genoeg vast om geloofwaardig over te komen. Ze blijft toch de ietwat ongemakkelijke en gesloten vrouw, maar open genoeg om de meisjes (en voornamelijk Victoria) toe te laten in haar hart.
Van de acteerprestaties en de spannende sfeer die neergezet wordt moet de film het ook hebben. Het verhaal is simpel, maar toch interessant genoeg om de film te blijven volgen. Ik vind het bij dergelijke films toch altijd wel fijn als er een ietwat logische verklaring (voor zover dit mogelijk is) van alles wordt gebracht en met het verhaal over Mama kon ik wel leven
Het einde is zoals hier vaker is beschreven wel een tikkeltje overdreven en melodramatisch, maar ik heb me er niet aan gestoord. Het paste er wel bij.
*3.5
-P-
Geweldige film, niet alleen spannend / eng maar ook een goed verhaal.
Wel wat typisch horror clichés erin maar dat mag de pret niet drukken.
De 2 kinderen spelen idd fantastisch, helemaal de jongste. Het einde vond ik best goed gedaan, is weer eens wat anders.

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video