Mama (2013)
Bekijk via Netflix
Bekijk via CANAL+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Mama
"A Mother's Love is Forever"
'Mama' is een bovennatuurlijke thriller over twee jonge meisjes die verdwenen op de dag dat hun moeder werd vermoord. Als de meisjes vijf jaar later worden teruggevonden in een verlaten hut beginnen ze een nieuw leven bij hun oom Lucas (Nikolaj Coster-Waldau) en zijn vriendin Annabel (Jessica Chastain). Maar hoe hebben ze al die jaren overleefd en wie hoort Annabel iedere nacht fluisteren in hun slaapkamer?
Annabel
Lucas Desange
Victoria Desange
Lilly Desange
Dr. Dreyfuss
Mama (stemrol)
Young Victoria
Mama (body)
Jean Podolski / Mama (stemrol)
Burnsie
Daan258
Na lang wachten dan eindelijk gezien.
Maar helaas ook bij deze film had ik te hoge verwachtingen.
De film was redelijk spannend maar had wel een lekkere sfeer, het acteerwerk was ook prima, Maar de schrikmomenten (waar ik zoveel over las) vond ik dan wel een beetje tegenvallen. ik heb denk maar 1 echt schrikmoment gehad, de rest was te voorspelbaar.
Maar wat ik toch één van de grootste minpunten vond was het verhaal. Ik zat maar te wachten tot er iets spectaculairs ging gebeuren of misschien een lekkere twist in de film, maar nee.
Ik had juist een vet verhaal gehoopt bij deze film maar dat viel echt vies tegen.
Zeker geen erg slechte film, maar had er gewoon heel veel meer van verwacht.
Rednas 2
Het eerste uur van de film was spannend en er werd goed geacteerd, met name door de twee meisjes. De tijdslijn in de film verandert m.i. van thriller, via griezel/horror naar uiteindelijk fantasy. Dit laatste sprak mij overigens het minste aan. Al met al een prima film, ik heb me er althans goed mee vermaakt. Ik twijfel tussen 3 en 3,5 punt. Voordeel van de twijfel dan maar...
Mitchel_M&M
Deze film een paar weken geleden gekeken met wat vrienden omdat we gehoord hadden dat het best wel een enge film was, alleen jammer genoeg kon hij deze verwachting voor mij niet waarmaken.
Verder vond ik het eerste uur best wel griezelig met die meisjes omdat ze eigenlijk onvoorspelbaar waren, verder zat ik na het eerste uur te wachten tot er echt iets spectaculairs zou gebeuren, maar jammer genoeg kwam dat niet.
Verder vond ik de film wel een goeie sfeer hebben en heb ik nog wat meiden kunnen laten schrikken
Vascago
Ik heb behoorlijk genoten van deze film. Sfeer was prima, acteerwerk goed, genoeg schrikeffecten en een heel aardige soundtrack.
Dan heeft "lazyprovider" toch naar een andere film zitten te kijken want in principe gaat het jongste meisje helemaal niet dood !
Acceptabele horrorfilm, geproduceerd door Guillermo Del Toro. Qua verhaal vrij clichematig, maar visueel behoorlijk indrukwekkend. Fraai sober kleurgebruik, stijlvol camerawerk en een doeltreffend gebruik van visuele effecten. Vooral in het eerste uur zitten een aantal schrikmomenten die de haren te berge doen rijzen. Jammergenoeg wordt de plot steeds meer voorspelbaar naarmate de film vordert en de climax stelt hopeloos teleur. Zoals zo vaak in dit soort films wordt alles gaandeweg minder eng naarmate we meer te zien krijgen van de entiteit die de hoofdpersonen bedreigt. Less is wederom more.
Macmanus
Strakke horror.
Toch wel fijn dat hier wat budget in zat. Effecten konden er daardoor prima mee door. Ook in de cast is dit keer niet in de tv sterretjes bak gegrabbeld en zijn de kinderen ook geen Olsen twins dit keer. Maakt het allemaal erg fijn. Het mysterie is niet bijster origineel maar hier draait het allemaal om de uitwerking dat doet Muschietti meer dan prima. POV scene werkte erg goed. Ook de droom van de oom had een lekker eerie sfeertje. Het dramatische einde kon ik ook wel waarderen, maar vooral het haast sprookjes achtige sfeertje daar gaf het een waardige climax.
3.5 sterren.
Pauluschhh
Ik ben het niet met je eens, Macmanus. Vanaf moment 1 dat 'Mama' in beeld was, zag ik 't niet meer zitten. Leek verdorie wel met 'n gameboy gemaakt.
Slechte horror. Heel slecht.
kelama3
Ik ben niet een keer echt geschrokken.. Het verhaal is op zich redelijk goed, de meisjes deden het prima en sommige stukken waren echt mooi gefilmd... Maar ik vond het eigenlijk totaal niet spannend en soms een beetje nep..jammer hoor!
Barry83
Mwah had er toch iets meer van verwacht. De meisjes spelen een prima rol, maar echt spannend wordt het nooit.
Noodless
My cup of tea !
Voor mij is dit een fantasievol prachtig geschoten bovennatuurlijk verhaal met wat horror-elementen die vooral in het eerste gedeelte je de kriebels geeft. Dit is vooral te danken aan de uitmuntende sfeer en het overtuigend acteerwerk van de kinderen. Brrr...enge kinderen.
Ook de rest van de cast doet het naar behoren. Zo vind ik Jessica Chastain als Rock Chick een leuke personage die haar rol weet te kleuren. Echt eng wordt het niet omdat ' mama ' in het tweede gedeelte te veel van haar laat zien. En dit werkt helaas niet altijd even overtuigend.
Het slot is bedenkelijk, het voelt meer sprookjesachtig aan dan horror. Een gedurfde keuze, het heeft wel iets.....maar de horror is dan wel ver weg. Jammer. Toch weegt dit minpunt niet op tegen de vele positieve punten van deze film. Daarom een 8/10
Waku
Best aardige griezelfilm.
Goed uitziende special effects worden echter afgewisseld met af en toe matige effecten zodat de film beetje aan kracht verliest.
Verder beetje standaard horror met de bij behorende te verwachten schrik elementen.
Leuk griezel vermaak voor de liefhebber.
witboek
Zeker te smaken en viel goed mee. De kinderen vond ik aardig hun rol spelen. Het verhaal vond ik wat minder, maar toch bleef het mijn aandacht opeisen.
Shinobi
Ik had hier eerlijk gezegd toch wel iets meer van verwacht als ik eerlijk ben.
Waar de film in het begin lekker rustig en mysterieus opgebouwd wordt, gaat het tegen het einde aan finaal mis.
Want de sfeer die opgebouwd wordt is erg beklemmend te noemen en in combinatie met het sterke acteerwerk van met name de twee jonge actrices die het erg goed doen, zou dit in principe een zeer solide horror kunnen zijn. De schrikmomenten zijn hierbij ook zeer goed gedoseerd. De film kabbelt dan ook lekker voort zonder heftige momenten.
Maar als 'Mama' dan eenmaal in beeld wordt gebracht, wordt het toch wel minder. De CGI speelt de film hierbij toch echt te parten, want echt fenomenaal ziet het wezen er niet uit. Misschien dat de hand van Guillermo Del Toro hier iets mee te maken heeft, want Mama lijkt meer op een wezen dat uit een fantasiefilm zou kunnen komen dan uit een horror.
Al met al een film die zeer goed opgebouwd wordt, maar helaas verpest wordt door het zwakke einde en het zwakke CGI van Mama.
Kleine 3,0 sterren.
ipman-99
"Daddy, look! there's a woman outside the window. And she's not touching the floor." ... " !!!
Fantastische Griezelfilm !!! Fantastische sfeer doorheen deze film van begin tot het einde !
Enkele geweldige schrikmomenten ... in deze duistere griezelfilm !
De cast levert geweldig acteerwerk en Jessica Chastain ("Zero Dark Thirty") laat zien dat ze
uiteenlopende rollen aankan !
Strakke Horrorfilm, geproduceerd door Guillermo Del Toro ! Visueel een geweldige kijkervaring en
het camerawerk mag er zeker best zijn
!
Deze Horrorfilm is bij momenten geweldig spannend en duister
!
mjk87 (moderator films)
Redelijke film. Chastain zal nooit mijn favoriete actrice worden (ook hier probeert ze het maar kan ze nooit helemaal in het personage kruipen) maar met dit zwarte kapsel ziet ze er wel heel leuk uit. De horror zelf is aardig. Een aantal goede schrikmomenten die dan wel werken (goed dus) maar wel heel cliché zijn (opzwellende muziek, een hard geluid ineens, dat soort dingen). Zoals heel de film daar bol van zit. Denk aan de hele plot, het mysterie en ook aan mensen die alleen naar duistere plekken gaan (waarom toch altijd?) Gelukkig dat Chastain er niet voor kiest om alleen te zijn maar dat het toevallig zo loopt. Verder zijn die twee kinderen van zichzelf al creepy en dat geeft net die extra dimensie die deze horror wat boven de middelmaat uitbrengt. Dan werkt het voor mij toch net wat beter. De fotografie vond ik niet heel bijzonder, maar de muziek met die sprookjessfeer wel alleraardigst. De laatste scène had van mij echter heel anders mogen lopen. Dit was jammer. 3,0*.
Umberto
Matige film, leuk om eens gezien te hebben maar meer ook niet. De kinderen en "Mama" worden nooit echt eng. Verder vind ik de personen en het verhaal slecht uitgewerkt.
komerad
In principe? De geest zal zichzelf herhalen tot wat fout was goedgemaakt werd.
Zij was haar baby verloren bij de sprong. Lilly ziet haar als mama. Door met Lilly in de afgrond te springen maakt zij haar "fout" goed. En lilly is dan plots een nachtvlinder? Wat heeft Lilly goed te maken?
Al bij al degelijke horror film. Beresterke vertolking van het kleine meisje. Het was al lang geleden dat ik een "boze geest die iets moet vinden om rust te vinden" gezien had dus het kon wel weer.
Insignificance
Lekker griezelfilmpje met enge kindjes. De blikken van die ettertjes weten toch gemakkelijk wat teweeg te brengen. Sounddesign is ook van toegevoegde waarde en zo'n langdurig shotje als die waarin een gang en een slaapkamer worden gevangen, is het vermelden waard. Als mama tevoorschijn komt, is het raak en de flitsende camera mag dan geleend zijn, het werkt natuurlijk wel.
Muschietti weet zo wel raad met zaken als spanningsopbouw en executie. Hij is er misschien zelfs wat teveel mee bezig. Iets meer aandacht voor het gezinnetje en dergelijke had voor een wat betere balans kunnen zorgen. Verhaaltje is ook niet helemaal vrij van plooien, maar dat maakt niet zo gek veel uit. Het slot had wel iets bescheidener gemogen, maar al met al is deze goed te doen.
DjFrankie
Mooi gefilmd, soms wel a\-lah Tim Burton. Ik heb genoten iig. Kids speelde erg goed.
Rowie89
Goede film leuk en orgineel verhaal wat ik nog niet eerder gezien had ! Kinderen spelen erg goed!
KingJ
wel erg veel toevalligheden (zelfs voor een horror) en af en toe over de top
anderzijds zeer sfeervol en zeer goede schrikmomenten
ik vond hem best goed maar geen echte topper
the new guy
Slechte SFX, belachelijk verhaal en inderdaad teveel toeval. Wel paar keer haren overeind, maar het is verder niet veel.
Franza
vermakelijke film voor een keer.
De film is alleen nergens eng maar heeft wel een paar leuke schrikmomenten.
Had er meer van verwacht, het einde is bagger btw
Filmkriebel
Wat flauw van sommigen om te zeggen dat de film niet eng is... ik denk dat heel wat mensen thuis het geluid gewoon niet openzetten?
mock turtle
jammer dat je de schrikmomentjes telkens al een minuut van tevoren ziet aankomen. Verhaal zit niet lekker in elkaar en pas op het eind komt de vaart er in en daardoor toch nog 3*.
mock turtle
Dat is precies wat er mis is met deze film: de schrikmomenten moeten het vooral hebben van het de volumeknop die telkens even vol opengezet wordt, maar voor mij is er meer nodig om een film eng te maken....

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video