Mama (2013)
Bekijk via Netflix
Bekijk via CANAL+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Mama
"A Mother's Love is Forever"
'Mama' is een bovennatuurlijke thriller over twee jonge meisjes die verdwenen op de dag dat hun moeder werd vermoord. Als de meisjes vijf jaar later worden teruggevonden in een verlaten hut beginnen ze een nieuw leven bij hun oom Lucas (Nikolaj Coster-Waldau) en zijn vriendin Annabel (Jessica Chastain). Maar hoe hebben ze al die jaren overleefd en wie hoort Annabel iedere nacht fluisteren in hun slaapkamer?
Annabel
Lucas Desange
Victoria Desange
Lilly Desange
Dr. Dreyfuss
Mama (stemrol)
Young Victoria
Mama (body)
Jean Podolski / Mama (stemrol)
Burnsie
Pariah
Ik heb deze film gisteravond gekeken.
Het begon erg spannend, en heb regelmatig dat schrikeffect gehad.
Mijn hart zat zo nu en dan echt in mijn strot, al waren sommige dingen wel heel voorspelbaar.
Het verhaal had in het begin wel iets duidelijker en langer gemogen, en het einde juist weer wat korter.
Het was dus een spannend begin, en zeer goed acteerwerk door de twee jongere meiden!
ECHT heel goed!
Het einde vond ik dus wat langdradig, en ook het allerlaatste stuk ook écht heel erg nep.
Dat deed het 'thriller effect' aan het begin dus wel een beetje doen zakken, en toen dacht ik ineens ... Dit is wel erg slecht zeg.
Het idee van de film is wel erg goed. Verhaallijn is zéker heel goed bedacht!
Alleen de special effects hadden wel wat beter gekund... En het einde wat geloofwaardiger.
Het einde is wel zo gemaakt dat er nog een vervolg zou kunnen komen ....
Al weet ik wél dat ik die zeker niet zal gaan kijken.
mar007
Ik had me verheugd op deze film en ik ben zeker niet teleurgesteld.
Spannend,onderhoudend,sfeervol en aardig wat schrikmomenten.
De meisjes vond ik erg sterk,goed acteerwerk.
Ook vond ik het visueel erg mooi.
Wat ik ook erg mooi vond was de muziek in deze film,ook na de film was het prettig
om nog even bij de aftiteling te blijven zitten en naar de muziek te luisteren.
Van mij had de film wel wat enger mogen zijn en het eind had beter gekund,desondanks
vond ik dit een bijzondere en uitstekende film.
DutchLion
95% van de film prima, laatste 2 minuten ging nergens over, moest gewoon lache om de effect, eng was ie niet op het eind, alleen maar voorspelbaar.
tattoobob
Vanavond even de Bluray opzetten...ik ben benieuwd.
Er worden veel positieve maar ook veel negatieve dingen over geschreven...ik ga het zien!
Geweldige film....
Na lang wachten was het vanavond eindelijk dan zo ver. . . ik heb er van genoten.
Fantastische effecten,goed acteerwerk van iedereen.
Er zaten flink wat schrik momenten in......en een paar memorable freaky scenes!!!
Sommige dingen waren een beetje voorspelbaar,maar dat mocht de pret niet drukken.
Het einde heb ik niets op aan te merken. . . sommige medegebruikers hebben dat als storende ervaren,ik vond het wel wat hebben geen happy end maar ook zeker niet het tegenovergestelde het blijft een beetje in het midden!
De film heeft inderdaad wel wat weg van de asian horrors
Soundtrack is ook super te noemen,kortom een film om heerlijk in het donker te kijken.
Ik ben tevreden..ik zat te twijfelen tussen 4 en 4,5 ster. . vanwege de gehele ervaring toch 4,5 ster.
Topfilm die ik zeker nog eens zal bekijken en dat doe ik bijna nooit!!!
LOTR-lover
Had er uiteindelijk wel iets meer van verwacht op alle fronten (special effects, schrikeffecten, stijl en verhaallijn) maar het blijft hoe dan ook vermakelijke horror/thriller. Niet eentje die heel lang op je netvlies blijft staan maar voor een tussendoor film is 't een prima keuze.
daredevil666
wat een onzin film !
BEEN THERE DONE THAT!!
Het verhaal slaat nergens op.
Er wordt niks echt uitgelegd en niks is logisch.
Er had veel meer ingezeten in deze film.
Totale geen enkele twist en alles was zo doorzichtig als schoon water.
Met het meeste volledig eens,behalve dan dat "doorzichtig als schoon water"
De film bevat inderdaad wel leuke schrikmomenten, maar daar blijft hij dan ook steken.
De gebeurtenissen worden meestal maar voor een stuk uitgelegd of zelfs helemaal niet en de film steekt dan binnen dat "verhaal" vol met plot-holes.
Wie bewaart er nu een skelet van een klein kindje ergens in één of andere opslagplaats.
Dan zondigen ze nog tegen de opheffing van de "vloek"..nl. normaal gezien was dat skelet van dat kindje genoeg om de "vloek" op te heffen( " de remedie" dus) want die geest moet dat ander kindje dan ook nog doden om haar terroriserend gedrag (wraaklustige acties) stop te zetten tegen anderen. Om dus maar een paar voorbeelden te geven dat het verhaal ergens heen wou..maar niet wetend waar naar toe.
Vele mensen hebben blijkbaar ook altijd negatieve kritiek op de speciale effecten. Ik moet nu wel toe geven dat ze bij deze film redelijk goed waren. Wat verwachten jullie eigenlijk van speciale effecten? In welke horror-films zijn ze dan wel goed?
Een echte tegenvaller.
Een goede horrorfilm is veel meer dan alleen maar een paar leuke schrikacties!
tattoobob
De special effects waren inderdaad gewoon goed te noemen hoor!
snarfje5508
Vermakelijke horror , goede productie met acceptabel acteerwerk. Toch kan de film nergens echt eng worden. De schrikmomenten zijn zoals gebruikelijk. Jammer want deze film kent in ieder geval nog een verhaallijn. Met wat nieuwe features was het allemaal beter en vernieuwend geweest. Nu 13 in een dozijn maar dan van de betere soort.
indrany
Heerlijke en zeer goede film. Vermakelijke horror, niet echt veel schrikmomenten, wel een film waar je in meegezogen wordt. Zeer mooie special effects.
Keane1983
Hoewel is iets anders verwacht had is deze film mij niet tegen gevallen.
Persoonlijk had ik hem enger verwacht, althans enger in het opzicht van schrikeffecten.
Deze vielen mij een beetje tegen...maar maakt dit de film slecht?? Zeer zeker niet.
De sfeer tijdens de film is lekker grimmig en weet dit ook goed vast te houden.
De personages zijn goed gecast en hier valt ook niks op of aan te merken.
Het verhaal zit goed in elkaar en weet zeer zeker ook te boeien met een kleine kanttekening.
De sfx zien er oke uit, maar het had wel iets beter gekund.
Wat ik knap vond aan de film is dat je sympathie voelt voor de geest. Met namen richting het einden als alles bij elkaar komt was ik lichtelijk ontroert.
Waarom dan toch een 3,5* als ik redelijk lovend ben over de film.
Dat komt omdat het middenstuk zich in mijn ogen lang rekt zonder dat er iets wezenlijks gebeurd. Het kabbelt allemaal een beetje voort (zonder dat het echt storend wordt) maar wist mijn aandacht even niet vast te houden. Het gene wat eerder in de film als spooky wordt beschouwd..(hiermee doel ik op het knipperen van de lichten, het laten zien van de motjes e.d. voelde op een gegeven moment een beetjes als vanzelfsprekend waardoor het op mij geen impact meer had..
Al met al zeer zeker een film om eens gezien te hebben, maar een tweede keer bekijken is voor mij niet meer nodig.
Pazmaster
Niet slecht maar echt heel creepy vond ik het nou ook weer niet. En de schrikmomenten vond ik niet zo geslaagd, je zag het iedere keer van te voren aankomen waardoor je eigenlijk niet meer schrikt. Er wordt wel goed gespeeld en grafisch zit het ook wel snor. Niet dat ik nou echt onder de indruk was van de special FX maar het kan ermee door. Het einde vond ik een tikkie zoetsappig. 3 dikke sterren
mrwhite
Aardig horror filmtje maar ik moet Pazmaster volgen en zeggen dat het einde idd iets te zoetsappig is.
Mr Grey
Vond het een goeie horrorfim met gave schrikmomenten die lekker klonken op de homecinemaset.
Filmkriebel
Bovengemiddelde horror, die bij momenten ook aan drama en fantasy aanleunt. Het lijkt een gewoon spookverhaal te worden en inderdaad, je wordt onderhouden met veel scares, al zal een gehaaide spookfilm-liefhebber ze wel zien aankomen. Maar toch... de film is sfeervol, maakt rijkelijk gebruik van FX en eindigt niet zoals je zou verwachten van zo'n film. Het spook zelf krijgt een tragieke uitwerking waardoor dit droevige creatuur zelfs nog voor medelijden zorgt . En met deze De Toro productie heb ik me goed vermaakt al zitten er heel wat onlogische zaken in ... straf dat een hond na vijf jaar twee meisjes terugvindt op de geur
HALVE TAMME. (moderator series)
"Daddy, there's a woman outside and she's not touching the floor." ...
Ik zeg : Heerlijke film.
sonyjh
tegenvaller. Wij weten als kijkers altijd alles en moeten dan maar zitten wachten tot de personages erachterkomen... In sommige films werkt dit, maar hier was het eerder saai...
paul83
Ik ben een fan van films met spoken, maar dit was geen beste in het genre. Mama als geest is gewoon een halvegare die mij totaal niet wist te beangstigen. De schrikmomenten die mama (geest) je moet bezorgen zijn te voorspelbaar terwijl het kapot trappen van een stoel wel een schrikmoment bezorgd.
Het verhaal begint goed, maar te snel krijg je de retard te zien en dan is de lol er wel af. Daarnaast uiteraard erg cliché met de psycholoog die zelf maar een kijkje gaat nemen en niemand op de hoogte brengt van het gevaar.
Laten we hopen dat de volgende "spookfilms" mij meer weten te boeien zoals bijvoorbeeld een Dead Silence, Don't be afraid of the Dark of Sinister dat wel deed.
olbo
Horror film? Niet eens in de buurt. Ik heb geen schrikmomenten kunnen ontdekken. Pulp.
_Casper_
Sterke film!! De film is vanaf het begin spannend en weet die spanning goed tot het einde vast te houden, er zit een hele spannende/duistere sfeer inde film. Wel zou ik het eerder een horror-thriller noemen dan puur horror, omdat er niet veel schikmomenten (of gore) inzit.. maar dat de film vooral sterk is door de constante spanning en dreiging.
het acteerwerk is ook uitstekend, ook die kinderen (vooral die!!) doen het geweldig!!
een hele dikke 3.5*
huiguh
Had er iets meer van verwacht.
Het eerste uur was prima, maar daarna zakte de film in elkaar. De geest vond ik maar zwak gemaakt, met een sentimenteel sausje erover. Acteerwerk was trouwens prima, vooral de meisjes waren erg sterk.
Montorsi
Erg zwakke film. Had hier toch best wat van verwacht, zo'n Europese horror met een goeie cast en een aardige synopsis.
Eerste en grootste jammerlijke feitje, het is een spookverhaal, zo plichtmatig als je het maar hebben wilt. Op zich is het begin niet zo heel verkeerd, tot het vervalt in spokerijen etc., want dat had het tot dan niet hoeven zijn. Daarna verloopt alles volgens zo'n cliche riedeltje dat je er niet goed van wordt. Vrouw van een eeuw geleden maar weer eens, asylum maar weer eens, misvormd, dun spook maar weer eens, opduikend uit schaduwen maar weer eens. Vul maar aan.
Het hielp ook niet echt dat ik de rol van Chastain erg vond tegenvallen. Hulde dat ze eens een ander personage speelt. Ik heb haar performances wel eens bekritiseerd omdat ze de neiging had altijd als huisvrouw gecast te worden, dus eigenlijk moet ik ook niet zeiken, maar dit paste haar ook niet. Beetje een geforceerde rockchick werd dit, die dan eerst als een soort ruwe bolster moet overkomen, maar gaandeweg toch zorgzamer werd. Behalve dat het script dit erg matig uitwerkt vond ik haar invulling ook niet erg sterk. Of je verwacht er gewoon meer van, dat kan ook.. Verder is het scripttechnisch ook niet erg sterk, waarbij de personages vanalles te weten komen over het hoe en waarom door allerlei dromen en vizioenen enzo zonder dat de film kan uitleggen waarom ze die ineens krijgen, en dat soort dingen. Erg slordig en gemakzuchtig verteld.
Visueel nog wel redelijk, maar niet wereldschokkend, de soundtrack leek soms uit The Adams Family te komen, spannend is het eigenlijk ook niet, en het einde nog enigzins gedurfd maar vond het toen al te tegenvallend om er echt iets van te vinden.
indigoriico
hele goeie film, vanaf het begin tot aan het einde was het spannend met zeer goeie schrik effecten
ashley96
vond dit een leuke horror. het was een mooi verhaal en goed uitgewerkt. het acteren vond ik ook niets mis mee. het komt wel wat langzaam op gang, maar het einde vind ik wel heel goed. het is wel een film waar je bij moet blijven, wil je alles snappen.
konynewortel
Goed horrorverhaal,echter niet zo griezelig en scary ,als menige kijkers je willen doen geloven.
Emancipator
Goeie Horror thriller, heb hier wel van genoten, camerawerk was mooi gedaan en de specialeffects geluiden waren zeer apart op DTS met -28db. Wat me wel tegenviel waren de laatste 3 a 4 minuten, maar dat is persoonlijke smaak. Een aanrader!
lazyprovider
wel een leuke film alleen had dat jonge meisje van mijn niet dood hoeven gaan .
voor de rest prima film

'The Investigation of Lucy Letby' gezien? Op Netflix vind je ook deze vergelijkbare documentaires

Waargebeurde film 'The Mauritanian' van Kevin Macdonald is woensdag op televisie

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod