• 9.378.515 stemmen

Geregisseerd door: Andy Muschietti

Met onder meer: Jessica Chastain, Nikolaj Coster-Waldau en Megan Charpentier

Releasedatum: 7 maart 2013

Plot Mama

"A Mother's Love is Forever"

'Mama' is een bovennatuurlijke thriller over twee jonge meisjes die verdwenen op de dag dat hun moeder werd vermoord. Als de meisjes vijf jaar later worden teruggevonden in een verlaten hut beginnen ze een nieuw leven bij hun oom Lucas (Nikolaj Coster-Waldau) en zijn vriendin Annabel (Jessica Chastain). Maar hoe hebben ze al die jaren overleefd en wie hoort Annabel iedere nacht fluisteren in hun slaapkamer?

Victoria Desange

Dr. Dreyfuss

Mama (stemrol)

Young Victoria

Mama (body)

Jean Podolski / Mama (stemrol)

Goed.

Hoewel volgepropt met Amerikaanse acteurs is de Spaanse invloed goed voelbaar. Tegenwoordig zijn er wel meer Spanjaarden die over de landsgrenzen heen regisseren heb ik de indruk.

Iets meer mysterie dan echte horror, daarvoor is het haunted house middenstuk net wat te zwak en het einde te dramatisch. Maar dat is wel eigen aan die Spaanse horrors dus je kan er ook al op instellen.

Verder wel goed acteerwerk, mooie effecten en vooral sfeervolle settings. De kinderacteurs doen het opvallend goed trouwens, altijd een hekel punt bij dit soort films.

Alles wat een typisch genrewerkje hoort te brengen, mist alleen dat beetje extra wat de film doet onderscheiden van z'n soortgenoten. Het is allemaal best oké, mooi gemaakt en sfeervol, maar nergens dat beetje meer.

avatar van ibendb

ibendb

Is dit een film die je in de bioscoop beter zou zien of is het zijn geld niet waard. Sinister was volgens mij erg eng in de bios en ik vond er niks aan op mijn kleine scherm.

avatar van ValAktaion

ValAktaion

Mama is mwoah.

Het hele Romulus-en-Remus-achtige nurtureverhaal aan het begin is niet bijster geloofwaardig. De sfeer daarentegen is OK, de acteurs (zeker de kinderen) zijn goed en de schrikmomenten effectief. Maar schrik is niet hetzelfde als angst, en ergens halverwege, naarmate we meer over de titelfiguur te weten komen en vooral te zien krijgen (zo'n kijk-mij-eens-CGI-zijn vrouwengedaante in de vorm van een knoestige stronk met takken ) verliest de film zijn potentieel op horrorgebied en gaat het op de melodramatische tour.

avatar van The Oceanic Six

Best een aardige ghostmovie, die ondanks een wat matige start wel steeds interessanter wordt. Niet dat je nu wat vernieuwends aan het kijken bent, maar het overtuigde wel. Prima acteerwerk van de meisjes, goede effecten en best een apart sfeertje maken de film toch zeker de moeite waard. Het einde vond ik wel wat overdreven emotioneel, maar dat zullen we de film maar vergeven dan. Een minpuntje is wel dat het nergens echt eng wordt. Wel intens, maar niet eng.

avatar van gauke

gauke

Ik heb gelezen dat de productie gebaseerd is op een Argentijnse korte film uit 2008. Het begin is ronduit sterk, krachtig, veelbelovend, fris en intrigerend. Door onder meer de suggestieve beelden ontstaat een enge, duistere sfeer. Helaas weet de regisseur dat, door een zwakke verhaallijn met logistieke fouten, een gebrek aan echte verrassingen en slechte, clichématige horror, niet tot het einde vast te houden. Ronduit storend vond ik de (verschrikkelijke) animaties. De cast is solide met een menselijke Nikolaj Coster-Waldau en een, vooral qua karakterontwikkeling, interessante Jessica Chastain. Het camerawerk is effectief.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Vooral de slechte animaties en CGI verpesten deze film een beetje ja.

Verder vooral goed acteerwerk, maar uiteindelijk had ik wat meer van het verhaal verwacht dan dat het nu geworden is.

Jammer, hier had veel meer in kunnen zitten.

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

Wat een teleurstelling zeg, zeker na de veel belovende trailer..

Vond deze film ronduit lachwekkend. Ik weet dat je bij horrorfilms over het algemeen altijd 'open minded' moet kijken omdat er iets bovennatuurlijks in zit. Bij een film als sinister of insidious wilde ik hier ook best in mee gaan, en was 'geloofwaardig' voor zover dit kan dan. Maar bij deze film lukte me dit dus totaal niet. De slechte cgi hielp hier nou ook niet echt aan mee.

Toch nog 2 sterren voor een aantal redelijke scares.

avatar van tattoobob

tattoobob

zeker allemaal de webrip gezien jongens??

avatar van arno74

arno74

draait al in het buitenland

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ik denk eerder dat ze de pindakaas aanslingeren dan dat ze even een tripje naar het buitenland maken.

avatar van arno74

arno74

Mamá is een film die datgene biedt wat het belooft. Lekkere horror met geslaagde schrikmomenten en een schimmige sfeer. De film neemt ook de moeite om een verhaallijn op te zetten, iets wat in veel horrors te wensen over laat. Al met al geen slechte film binnen deze categorie. Op enkele originele stukken na, zitten er verder weinig verfrissende elementen in. Toch wel de moeite waard als je van dit type film houdt.

avatar van tattoobob

tattoobob

De te pindakazen webrip is echt te slecht om goed te kunnen bekijken.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de gehele film een beetje een 'been here done that' gevoel had. Het miste voor mij echt iets vernieuwends, iets unieks. De eerste 10 minuten zijn wel erk sterk in beeld gebracht. Dat beloofde wat. Maar daarna werd het voor mij toch wat te standaard allemaal en wist het op een gegeven moment steeds minder te boeien.

Gelukkig had de regisseur het beste voor het laatst bewaard. De climax was allesbehalve voorspelbaar voor mij en erg tragisch. Die slotscene die door iemand hier omschreven werd als overdreven emotioneel redde voor mij juist deze film.

avatar van duffs

duffs

hij begind sterk en blijft goed tot het eind met heel aardig actreer werk best een goede horror film alleen het einde vind ik wat vreemd maar niet slecht deze 5 je want het is ook niet zoon hele goede ook

avatar van madmax1

madmax1

Begint geweldig, maar gelijk dat onzichtbare gedrocht wat begint te spoken had ik genoeg ervan.

avatar van stinissen

Sterk begin wat letterlijk eindigt in een gedrocht van een film . Niet spannend niet eng een vreselijk plot en zeer magere special effects vermoorden deze film.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Film is trouwens geproduceerd door producent Guillermo del Toro en deze heeft in het verleden toch redelijk goede horrors gemaakt. Trouwens het Spaanse achterland van de horrorfilms is soms een garantie voor een goede griezel. Ik heb "mama" nog niet gezien en ben echt benieuwd naar deze film!

avatar van de kardinaal

de kardinaal

Sinds drag me to hell en in meerdere mate the grudge niet meer zo'n enge film gezien.

Eindelijk schrok ik me weer meer dan eens totaal het laplazarus.

Maar ik zie zoals altijd dat de waarderingenen ver uit elkaar liggen en de film naar mijn mening onterecht wordt afgekraakt Net als bij komdies is het zeer persoonlijk hoe men over dit soort films denkt.Je hebt weinig universeel enge horror-films.

Het is een echte spook-film of geesten-film. Als je daar niet van houdt zou ik m niet aanbevelen.

Ik vind het naar het einde toe ook wel iets minder worden en een beetje aan de dramatische kant en de spanning wordt dan wat weggenomen maar ik heb me in het begin zo goed vermaakt dat ik daar wel mee kan leven. Het is inderdaad de cgi als je de geest in volle gedaante ziet jammer genoeg een stuk gedaan met de voorheen geweldige schrikmomenten. Maar het blijft eng genoeg. De dromen en visioenen bezorgden meer kippevel bij mij dan bij een volgroeide soepkip net voor de slacht.

Dan heeft de film bij mij het beoogde effect bereikt.

Vier sterren voor deze film die in ieder geval ook mijn vriendin een slapeloze nacht heeft bezorgd.

avatar van kampsie1

kampsie1

Je zou haast bang worden voor kleine meisjes, wat goed gespeeld.

Voor het eerst sinds lange tijd weer een film gezien, waar ik zo lyrisch van ben.

Top schrik momenten, toen ik even drinken ging halen, meende ik zelfs een vreemde schaduw de wasbak in zien kruipen.

Enige nadeel voor mij, is dat dit waarschijnlijk nu al de mooiste film(voor mij dan)van 2013 is.

Een diepe buiging!

ben blij dat ik dit zelf niet heb hoeven meemaken toen ik nog jong was

brrr

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Net zoals bij de vorige Del Toro productie Don't be afraid of the dark, ben ik weer teleurgesteld in een horror/thriller waar hij aan mee werkt. Vond deze film te langzaam op gang komen. Het moment dat de meiden gevonden werden was dan weer indrukwekkend op de manier waarop die 2 in beweging kwamen. De gore viel me tegen en ook de spanning werdt niet helemaal goed opgebouwd. Het einde viel me wel tegen toen dat jongste meisje met mama meeging .
De 2 meiden speelden overigens wel vrij sterk.

avatar van Nicholas

Nicholas

Kingslayer!

avatar van Atomaster

Atomaster

Wat een intense film. Je word in het verhaal gezogen en schrikt je regelmatig de tering. Prachtig verhaal, geweldig acteerwerk, vooral van de kleine dames en mooie effecten. Aanrader!

Halcyon

Waar is deze momenteel te zien?

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Atomaster schreef:

Je word in het verhaal gezogen en schrikt je regelmatig de tering.Aanrader!

Duidelijke taal,daar hou ik van .

avatar van zzz_dafnuh_zzz

zzz_dafnuh_zzz

Ik vond het een mooie film met veel schrikmomenten. Er waren daarintegen ook genoeg momenten waarbij ik wel durfde te kijken en niet met mn handen voor mijn ogen zat

Ik vond de kinderen erg goed acteren.

Een goede thriller met een goed verhaal.

Halcyon schreef:

Waar is deze momenteel te zien?

Iemand?

avatar van rep_robert

Er staat dus: Vanaf 7 maart in de bioscoop Dus eventjes geduld nog..

Echter valt ie al wel te pindakazen natuurlijk.

avatar van Theunissen

Deze ga ik overigens wel in de Bioscoop bekijken, komen sowieso een aantal leuke horrorfilms uit in de komende maanden.

rep_robert schreef:

Er staat dus: Vanaf 7 maart in de bioscoop Dus eventjes geduld nog..

Echter valt ie al wel te pindakazen natuurlijk.

De bioscoop-release van 7 maart had ik ook al gezien, maar die geldt voor Nederland. Voor zover ik weet komt hij in België pas uit op 15 mei. Daarom vroeg ik me af waar al die stemmen vandaan kwamen.