Genre: Drama / Fantasy
Geregisseerd door: Tim Burton
Met onder meer: Ewan McGregor, Albert Finney en Billy Crudup
Releasedatum: 26 februari 2004
Plot Big Fish
"An adventure as big as life itself."
Will Bloom is de ongeloofwaardige verhalen over de avonturen van zijn vader Ed grondig beu. Een ruzie over Eds legendarische levensloop op de avond van zijn huwelijk zorgt er zelfs voor dat Will drie jaar lang niet meer met zijn vader praat. Wanneer hij echter ontdekt dat zijn vader terminaal ziek is en niet lang meer te leven heeft, keert Will terug naar huis. Hij is vastberaden de échte Ed Bloom te leren kennen. Door al diens fantasierijke verhalen onder de loep te nemen, probeert Will het leven van zijn vader in kaart te brengen en de feiten van de mythes te onderscheiden.
Ed Bloom (young)
Josephine
Karl the Giant
Don Price (age 18-22)
Flipman
Eindelijk het Boek gelezen. Donnie Darko zei dat hij het Boek beter vond dan de Film. Ik weet niet zeker hoe ik daar zelf over denk, maar ik kan het me wel vorstellen, inderdaad.
Het Boek is wel effe erg anders, maar in welk opzicht ga ik niet uit de doeken doen, ik wil niet teveel verklappen voor mensen die het nog willen lezen.
katie morosky
Ik wil het niet lezen, ik heb vandaag net de film gezien en dat was voor mij voldoende. Nu heb ik dat niet vaak dat ik het boek wil lezen na de film. Nooit eigenlijk, op Lolita na.
Ja, ik ben er ook een die Big Fish geweldig vond, de muziek, het verhaal,... Ik vond het prachtig. Het personage, Edward Bloom, vond ik fantastisch en het is eigenlijk... nu verklap ik wat... de man van mijn dromen. Een man met fantasie, altijd welkom.
Iemand zoals ik die een zwak heeft voor sprookjes en zelf graag verhaaltjes verzint zal waarschijnlijk erg kunnen genieten van deze film. Alle acteurs waren goed alleen die Billy Crudup vond ik wat vlak.
Asmahan
Prachtige film. In de vorm van een sprookje zie je heel veel over familieverhoudingen terug. De verhalen die je al zo vaak gehoord hebt en die steeds sterker gemaakt worden. En toch maken die verhalen juist dat je ook van die ander houdt. Want ze maken deel uit van die persoon en de manier waarop die naar het leven kijkt. Vond het mooi om te zien hoe de vader iets bijzonders van zichzelf wilde maken, door zijn leven met sprookjesachtige elementen te omgeven. En hoe de zoon daar uiteindelijk vrede mee heeft.
Flipman
Ja, aan de ene kant raar dat je toch sympathie voor beiden moet hebben, inderdaad
!
Asmahan
Mee eens, Flipman, ik begreep ze ook allebei en vond ze allebei sympathiek.
Crazy~Dutchman
Mooie hartverwarmende mix van fantasy en drama.
De verhaalvertelling is goed gebracht en houdt je de hele film geboeid. Zoals eerder gezegd is voor beide partijen in de film sympathie op te brengen, en het einde geeft je ook het gevoel dat je daar goed aan gedaan hebt.
Jammer dat deze film niet zo bekend is bij het grote publiek, verdiend in mijn ogen zeker een plaats in de top 250.
LittleBox
Schitterende film met een heel mooie, magische sfeer. Echt genieten. En wat is Man of the hour een mooi nummer hè? Schreef Eddie Vedder op verzoek van Tim Burton speciaal voor deze film.
Riddick
666 stemmen
gemiddelde: 3,87
Na ja nu ben ik de 667ste
Hele goede film.. 4.5*
Manondessources
Het is al een tijd geleden dat ik deze film heb gezien, maar ik vond er vrij weinig aan. Ik keek hem met me moeder en die is na 3 kwartier afgehaakt. Ik heb hem wel afgekeken en daar ben ik blij om, want hoe verder de film vorderde, hoe meer ik hem ging waarderen, maar het is te lang geleden om dat nog te kunnen beargumenteren, dus ik denk dat ik hem binnenkort nog maar een keer ga kijken. Het zou niet eerlijk zijn om hem nu mijn waardering te geven, want dat onrealistische gedoe is nou eenmaal niet echt mijn ding.
otherfool
Wat mij betreft de beste film van 2003. Een emotionele rollercoaster van Burtin die door het mooie verhaal, de prachtige aankleding en het superbe acteerwerk onder de beste films ooit mag worden geschaard. Een film ook waarin ik het aan het einde niet droog kon houden... wat schitterend!
4,5*.
Vallis
Geweldige film. Het begint een beetje traag maar naarmate de film vordert blijf je gekluistert kijken.
Voor mij 4,5 ster.
Waarom staat deze film eigenlijk niet in de Top-250 ?
Meer dan twee jaar oud en meer dan 100 stemmen.
otherfool
Minder dan 2 jaar geleden in de NL bioscoop schat ik zo.
Even opgezocht, en inderdaad; Netherlands 26 February 2004.
Waku
verbluffend mooie film.
Alles valt als een fraaie puzzel inelkaar.
De fantasie, het verhaal dat stapgewijs wordt verteld neemt je mee naar een hele anderer wereld.
Sterke acteerprestaties,prachtige beelden.
Een unieke film.
Rancid
Een van de mooiste films ooit en dat ook nog eens zonder geweld, veel actie, seks of wat dan ook voor bijster boeiende zaken. 5* En wat mag McGregor trots zijn op zichzelf.
Kaffeefiltjer
Alles wat van Tim Burton is, heeft bij mij al een streepje voor,
maar dit was toch wel een mooi fantasy verhaal,
met een sterk spelende MCGregor.
Op het einde, vind ik het ook wel leuk
als je alle personages ziet, maar dan hoe ze in het echte leven zijn
Goede film !
Rubenski
Meesterwerk..........\
alles valt op zijn plek en op een bijzondere manier.
Laat een zeer positief gevoel achter
DE beste Burton for sure,
en een van mijn favorieten ooit... 5*
Remi
Zeer amusante avontuurfilm die ook nog heel erg goed is. Wel een van de beste films van Tim Burton.
Remi
Vandaag weer bekeken en nu veel beter als de eerste keer.
Het avontuur vond ik heel erg leuk, terwijl alles goed op z'n plek viel
De drama, komedie en de fantasy kwamen heel mooi overeen... Het einde vond ik ook erg mooi, hoe het afloopt deed me wel wat, op een of andere manier
Deze film heeft wel een plaatsje verdient in m'n top 10
TrickYRickY
Superfantasyfilm goed gecombineerd met drama.....alles volgt elkaar goed op.
5 Sterren
jorn77
Qua entourage,filmtechniek en locaties is dit een prachtige film. Maar de verrhaalijnen konden mij niet echt heel erg boeien. Vandaar 3 sterren
tha_luna
Vond deze film heel speciaal. Al die verhalen lijken nep tot je het eind van de film ziet. Zeer goed geacteerd (vond ik).
score: 3.5*
xekjiram
Heel mooie film! Nou kan Burton ook niks mis bij mij doen
dus krijgt dit een 5.
kort0235
Een van de betere fantasy-films de laatste tijd. Heel verrassend en ook goed geacteerd.
Tim Burton is hierdoor een van mijn favoriete regisseurs geworden.
AmezorC
Wow.
Een film met meer inhoud dat op het eerste gezicht lijkt.
Sterk verhaal, verpakt in leuk filmwerk.
Aanrader.
olivier
Mooie film die ietwat traag op gang komt na een te klinische opener. Is 'Big Fish' te melig bij tijd en wijlen? Ons verstand zegt ja, maar ons hart ging wel definitief verloren aan één van de allermooiste films die Burton al op ons losliet. 4*

Vijf mysterieuze films die een loopje nemen met de werkelijkheid

Ewan McGregor hitfilm 'Big Fish' vanavond (27 augustus) op televisie

De tien best beoordeelde films van de jarige Ewan McGregor (53)

Into the Wild
Biografie / Drama, 2007