Genre: Drama / Fantasy
Geregisseerd door: Tim Burton
Met onder meer: Ewan McGregor, Albert Finney en Billy Crudup
Releasedatum: 26 februari 2004
Plot Big Fish
"An adventure as big as life itself."
Will Bloom is de ongeloofwaardige verhalen over de avonturen van zijn vader Ed grondig beu. Een ruzie over Eds legendarische levensloop op de avond van zijn huwelijk zorgt er zelfs voor dat Will drie jaar lang niet meer met zijn vader praat. Wanneer hij echter ontdekt dat zijn vader terminaal ziek is en niet lang meer te leven heeft, keert Will terug naar huis. Hij is vastberaden de échte Ed Bloom te leren kennen. Door al diens fantasierijke verhalen onder de loep te nemen, probeert Will het leven van zijn vader in kaart te brengen en de feiten van de mythes te onderscheiden.
Ed Bloom (young)
Josephine
Karl the Giant
Don Price (age 18-22)
Marki_san
best aardig alleen heb ik meer van alles verwacht. meer sprookje, meer magie, meer wow momenten, meer verrassingen.
Printscrn.nl
prachtige, ontroerende, adembenemende, krachtige, mooie, boeiende, grappige, sprookjesachtige, brilljante, coole, geniale film.
Wat hij zegt!
Maar dan 4*
GerwinF
Huh?
zoutzak
Huh?

FairyTale
Mooie film! Leuke effecten enz, vind ik wel. 4*.. o.a. omdat de Extra's op de dvd zo leuk waren
donnie darko
weinig mensen weten dat, maar er is ook een boek van big fish en wel een heel goed.
Ik moet wel zeggen dat ik de film net een tikkeltje beter vind.
ik geef de film 4*
Tim Burton
typische Tim Burton-film, en dat is altijd een meesterwerk. Deze dus ook weer!!!!!
Flipman
Ja, echt wel! Gelukig gaat deze film ook in de Top-250 terecht, als het qua stemmen tenminste niet bergafwaarts gaat. Niet dat ik dat verwacht, of zo
!
!
Ik moet wel zeggen dat ik de film net een tikkeltje beter vind.
ik geef de film 4*
Ik weet dat er een boek van is, ja. Maar ik heb het nog nergens kunnen vinden. Bovendien is het met dit boek net zo gegaan als bij Jurassic Park: al vóór het boek uitkwam waren er al afspraken gemaakt over een verfilming. Misschien waren ze al wel bezig met de opnamen voor het boek in de handel kwam! Zou maar zo kunnen...
Ik zag in de VARAgids een stukje staan over Ewan McGregor, over hoe hij door iedereen overal voor gevraagd werd na zijn geweldige prestatie in Trainspotting, maar eigenlijk daarna alleen maar teleurstelde, als Obi-Wan Kenobo, bijvoorbeeld. Roque Trader zou na Trainspotting eindelijk weer een geloofwaardige rol zijn. Hebben ze helemaal niks gezegd over Big Fish! Mijn bewondering voor McGregor is na Big Fish en Trainspotting alleen maar toegenomen!
EmDee
Mooie film die me net als vele anderen aan Forrest Gump deed denken.
Ik vind juist die overdreven acterende McGregor met die enorme Disney smile geweldig. Verder aantal zeer vreemde karakters en vooral visueel een prachtige film.
En wat een meesterlijke dichter was Buscemi toch...
reveal
like i said; bedplassersfilm
wat een belachelijke commentaar zoutzak
Ruud4
like i said; bedplassersfilm
waarom kijk je een film als deze vraag ik me af...misschien moet je eerst lezen waar een film over gaat, dan bespaar je velen je fantasieloze commentaar...
hoe dan ook, dit is een geweldige film, heerlijk sprookjes-achtig, lekker veel fantasie en een geweldig verhaal!!!
Pieter Montana
Tim Burton met zijn zoveelste meesterwerk;Zonder Depp kan hij het ook.Prachtig sprookje!!!!
maurice74
Ondanks een moeizaam begin is dit toch een aardige film met een sentimenteel einde, maar zeker geen meesterwerk. Toch meer een Sleepy Hollow dan een Ed Wood.
lazaroni_86
Inderdaad een prachtig film, met prachtige verhalen van de vader.
het deed mij een beetje denken aan forrest gump...
.......................
Daar wil ik aan toe voegen:
"......................................................"
tyleet11
Saai rotfilm..!
Dank u voor uw mening, maar we hebben er niet veel aan.
Misschien een kleine onderbouwing???
Flipman
Juist! Maar aan de andere kant, er zijn ook vaak mensen die un mening niet onderbouwen als ze 'n Film wel Mooi vinden. Is dat dan ook niet nodig, Tyleet?
Maar ik moet toegeven, ik wil ook wel graag weten wat er dan zo saai aan is.
Pieter Montana
Als je dit bijvoorbeeld bij een "Ernest"film zegt zal niemand vragen waarom je hem slecht vind.
Maar omdat Big Fish zo'n hoge score sprint dit toch wat meer in het oog als iemand zegt "Saai,rotfilm"
Ik heb hem alleszins 4.5* gegeven
tyleet11
Zoals Pieter al zegt, het valt me wel op bij een film zoals Big Fish. Ik geloof dat het mijn favoriete film van vorig jaar was en wil graag weten waarom mensen deze film niet kunnen waarderen. Een kort, saaie rotfilm, volstaat dan voor mij niet. Er zitten langzame gedeeltes in, maar die bieden juist een prachtig contrast met het fantasy gedeelte.
Nu ben ik toch wel benieuwd wat Nubis nu zo saai eraan vond.

Vijf mysterieuze films die een loopje nemen met de werkelijkheid

Ewan McGregor hitfilm 'Big Fish' vanavond (27 augustus) op televisie

De tien best beoordeelde films van de jarige Ewan McGregor (53)

Into the Wild
Biografie / Drama, 2007