• 145.960 films
 • 7.516 series
 • 22.922 seizoenen
 • 506.853 acteurs
 • 317.506 gebruikers
 • 8.345.697 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Bay (2012)

Horror / Sciencefiction | 84 minuten
2,51 356 stemmen

Genre: Horror / Sciencefiction

Speelduur: 84 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Barry Levinson

Met onder meer: Kristen Connolly en Michael Beasley

IMDb beoordeling: 5,7 (26.990)

Oorspronkelijke taal: Engels

Releasedatum: 22 november 2012

 • On Demand:

 • Google Play Bekijk via Google Play
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot The Bay

"Panic feeds on fear."

Het pittoreske badplaatsje Chesapeake Bay gedijt op het water. Het is de levensader van de gemeenschap. Wanneer twee biologische onderzoekers uit Frankrijk een zeer hoog niveau aan toxiciteit in het water vinden, proberen ze de burgemeester te waarschuwen maar hij weigert om voor paniek te zorgen in het stadje. Als gevolg hiervan breekt er een dodelijke plaag uit waardoor de mensen van Chesapeake Bay gastheren worden van parasieten die de controle over hun gedachten, en uiteindelijk hun lichaam, overnemen.

imageimageimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Officer Jimson

Doctor Michaels

Donna Thompson

Steve Slattery - Homeland Security Officer

Mayor Stockman

Ms. Rosenblatt

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van El ralpho

El ralpho

 • 1236 berichten
 • 931 stemmen

Een beter mileu begint bij jezelf

Bah. En dan heb ik het niet (alleen) over de monsterlijke mutaties die hier in beeld verschenen. Wat was dit een saai, langdradig, eentonig en totaal niet eng wanproduct. Ik waardeer het originele gegeven in deze productie waardoor ik extra mijn best heb gedaan om deze leuk te vinden, maar uiteindelijk heb ik de moed hiervoor maar opgegeven toen zelfs 80 minuten een eindeloos lange zit bleek te zijn.

Zoals Danielo hier een dike 20 berichten boven mij aangeeft bestaat de film uit allemaal losse filmpjes die door verschillende personen met een handycam zijn geschoten. Hij stelt dat de filmpjes vaak oninteressant en slecht geacteerd zijn en onderling weinig samenhang vormen om een lopend verhaal te creeeren. Een mening waarin ik mij erg goed kan vinden. Daarnaast voelt The Bay ook veel te herhalend aan in zijn scene's en zie je als kijker ook gewoon te weinig. Je staat te ver van de personages af omdat ze allemaal nietszeggend zijn en de enige die constant in beeld is, blijkt een onsympathieke muts te zijn. Geef mijn portie maar een fikkie.

1,0*


avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

 • 1269 berichten
 • 1222 stemmen

Wat een bizar laag gemiddelde voor een vrij effectieve film.


avatar van Tarkus

Tarkus

 • 6398 berichten
 • 5303 stemmen

Redelijk goede film, die weliswaar met een laag budget is gemaakt.

De beelden zijn met handycam gemaakt en komen dus veelal schokkend over.

Maar het verhaal is wel interessant, soms wel afschrikwekkend.

Blij dat ik de film eens heb bekeken, maar denk niet dat velen dit graag zullen zien, is nogal experimenteel opgevat.


avatar van K. V.

K. V.

 • 3344 berichten
 • 3289 stemmen

Deze was op tv en toch maar eens meegepikt. 'k wist niet wat te verwachten, maar echt spannend vond ik het niet. De film wil realistisch overkomen, maar spijtig genoeg werkte het bij mij niet. Hierdoor vond ik het eerder langdradig dan spannend. Een spannende climax zat er ook niet in.

Best dat ik hem eens heb meegepikt via tv, maar hoef deze niet meer terug te zien.


avatar van DVD-T

DVD-T

 • 15250 berichten
 • 2684 stemmen

Don't drink the water.

Leuke found footage horror filmpje. Vooral de diversiteit aan manieren waarop het incident is vastgelegd is een verademing. Normaal zitten we aan een aantal personen vast met een camera, maar in The Bay wordt gebruik gemaakt van face time, dash cams, veiligheidscamera's en blogs. Erg jammer dat Donna de hele film er doorheen praat en de film een beetje warrig overkomt door de vele locaties en personen die gevolgd worden. Hadden ze daar wat meer structuur en rust in toe gevoegd, was het een stuk meeslepender dan het nu is geworden. Neemt niet weg dat The Bay een vermakelijke film is binnen dit subgenre en er qua horror ook nog wat te genieten is zo af en toe.


avatar van remorz

remorz

 • 1818 berichten
 • 2278 stemmen

Heel goed.

Prachtige invulling van de vorm om een ernstig uit de hand lopende epidemie aannemelijk én angstaanjagend naar het scherm te vertalen.

En dat weer via een veelheid aan schermen, uiteraard. Beelden die men op een website kon aanleveren, worden effectief aaneengebreid om een totaalbeeld te schetsen van de verspreiding van een vleesetende bacterie.

Minder investering in personages maar bewust een stadje als ‘hoofdpersoon’ gekozen; voor mij bracht de exponentieel groeiende grootschaligheid meer gruwel teweeg dan de individuele verhaaltjes hadden gekund. Ergens in het centrum van de wirwar bevindt zich het CDC, een of ander epidemiologisch centrum. Aanvankelijk wordt er laconiek gereageerd; enkele telefoontjes later wordt moedeloos verbinding met The White House gevraagd. Het verspreidt zich snel.

Daarbovenop is een vleesetende bacterie (of ja: larven, uitgroeiend tot geleedpotige organismen) (‘vleesetend’ is vooral het woord om op te focussen hier ?) buitengewoon akelig, evenals het aanbeeld van mensen en lijken die erdoor zijn aangevreten. Perfect in beeld gebracht, met goed uitgevoerde gore en vernuftige suggestie.

Dat laatste dus veelal door de (found-footage) vorm. Speelt veel met ruis en (on)scherpte, de onvolledigheid van beeld of bestaat bij momenten alleen uit geluid. Werkt goed suggestief. De film neemt het ook niet altijd even nauw maar kiest vol voor effect. Een onverklaarbaar camera-standpunt hier en daar voor behoud van sfeer. Eigenlijk telkens, tot en met het einde, perfecte keuzes daarin. Vergeet daarbij ook de soundtrack niet; die illustreert perfect wat de film wil doen.

Ondergedompeld in een actueel onderwerp, is deze eco-horror hartstikke geloofwaardig en effectief uitgewerkt én bovendien totaal gespeend van (directe) belerende moraal. Een knappe koorddans met adembenemend resultaat. Dikke 4*


avatar van Zwolle84

Zwolle84

 • 8022 berichten
 • 0 stemmen

Beetje flauwe film. Het uitgangspunt is niet bijster origineel en de uitwerking houdt ook niet over. In het begin werkt het nog wel redelijk, maar zodra de echte horror de overhand neemt, zakt het steeds verder in. De jumpscary elementen die dan de hoek om komen kijken, voelen ook wat misplaatst.

Niet heel slecht, maar vooral vergeetbaar.


avatar van Phantasm

Phantasm

 • 5318 berichten
 • 5262 stemmen

Langdraderig en gewoon vervelend.


avatar van lang pee

lang pee

 • 143 berichten
 • 129 stemmen

Wat een afschuwelijk geval is dit, amateurisme ten top, flopacteurs en een flopfilm, ga in het bad liggen, is veel spannender!!!!


avatar van Shadowed

Shadowed

 • 5035 berichten
 • 3723 stemmen

Leuk.

Ik hou wel van dit soort films. Films die bijna geen verhaal kennen en vooral laten zien. Tussen alle horror/sciencefictionfilms die allemaal een beetje hetzelfde pad bewandelen is dat dan een frisse vondst. The Bay kent dan ook bijna geen verhaallijn, behalve een journaliste die de lijn een beetje bepaalt door de film heen.

Bijzonder om dit overigens van Levinson te zien, want ondanks dat ik nog weinig van hem heb gezien lijkt dit niet meteen een film die ik van hem zou verwachten. Het is allemaal behoorlijk smerig en gruwelijk bij vlagen, en veel explicieter dan dat je van een Amerikaanse film zou verwachten. Echt extreem is het niet, maar wel aardig opvallend.

Verder wordt alles leuk in beeld gebracht en Levinson weet een hoop leuke details toe te voegen zoals veiligheidscamera's, hulplijngesprekken of dashcams. Er wordt veel uit de kast gehaald en dat komt de film ten goede. Het geeft de film ook een realistische toon, en dat is precies de toon die dit soort films nodig hebben.

Jammer alleen is dat de film nooit echt realistisch aanvoelt, vooral omdat de personages totaal niet in deze film thuishoren. Donohue daarbij voorop. Naast dat ze behoorlijk slecht acteert is haar personage totaal niet realistisch en reageert achterlijk op de situaties om haar heen. Ook de andere personages krijgen iets te veel, of te weinig focus. Als je enkele personages als rode draad wil hebben, prima, maar werk ze dan iets beter uit of helemaal niet. Half werkt niet.

De horror wordt nog leuk gebracht, en zoals ik eerder aangaf gaat het er soms smerig aan toe. Bloederige lichamen en bijzondere verwondingen worden soms in volle glorie getoond en de opmaak van de lijken ziet er eng realistisch uit. In de finale waar het allemaal redelijk losbreekt komt dit de film ten goede, want dan komt de lugubere toon goed naar voren.

Jammer dat de film nooit echt realistisch aanvoelt, maar de toon is juist en de film duurt niet te lang. The Bay was een aardige ontdekking. Ik wilde de film al langer zien, maar nu is het er dan eindelijk van gekomen en ik heb zeker geen spijt. Leuk filmpje. Vlot, apart en vermakelijk. Alleen geen film voor tijdens een maaltijd.


avatar van DiDa

DiDa

 • 3462 berichten
 • 2365 stemmen

Toch wel een onverwacht goede film die bij vlagen akelig is en onder je huid kruipt

De film ging alleen als een nachtkaars uit waardoor de film uiteindelijk net wat minder impact maakt. Hij gaat er niet met een 'loud bang' uit zeg maar.

3 sterren