• 9.377.044 stemmen

Met onder meer: Kristen Connolly en Michael Beasley

Releasedatum: 22 november 2012

Plot The Bay

"Panic feeds on fear."

Het pittoreske badplaatsje Chesapeake Bay gedijt op het water. Het is de levensader van de gemeenschap. Wanneer twee biologische onderzoekers uit Frankrijk een zeer hoog niveau aan toxiciteit in het water vinden, proberen ze de burgemeester te waarschuwen maar hij weigert om voor paniek te zorgen in het stadje. Als gevolg hiervan breekt er een dodelijke plaag uit waardoor de mensen van Chesapeake Bay gastheren worden van parasieten die de controle over hun gedachten, en uiteindelijk hun lichaam, overnemen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Officer Jimson

Doctor Michaels

Donna Thompson

Steve Slattery - Homeland Security Officer

Mayor Stockman

Ms. Rosenblatt

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Contagion 2? Première op TIFF.

Nederlandse release ingevoerd: 22 november in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

Trailer (YouTube)

Tevens eerste poster geplaatst.

avatar van jipt

jipt

Vorm doet me nogal denken aan Redacted (2007).

Lijkt me wel wat

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

De zoveelste variant op Invasion of the Body Snatchers ?

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Meer een sci-fi documentaire dan een horror.

En dat is toch wel jammer, want dit soort verhaaltjes - vernieuwend of niet - kan ik me wel mee vermaken. Weinig spannend, sfeervol of eng en een van de weinige dingen die zo'n film wel kan doen, overtuigen, doet het niet. Found footage.. het blijft niet helemaal mijn ding. De enigszins leuke vertelwijze en de vele camera-varianten (van handheld tot bewakingscamera's, Skype, Youtube etc) maken het nog een beetje genietbaar, maar het naar een voldoende trekken kan het niet.

avatar van Sol-

Sol-

Net in de Sneak Preview kwam deze film tevoorschijn, maar na 30 minuten vertrokken.

Niets meer toe te voegen aan DonOswaldo.

Leuk voor de jonge generatie 16 jarigen. Voor mij is het zo 1998.

avatar van dennislaport

dennislaport

Recensie klopt niet helemaal, vond het ook een beetje tegenvallen.

avatar van marwils

marwils

Helemaal mee eens

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik ben zelf een groot found footage fan,maar deze film viel mij erg tegen jammer genoeg!!

Ik had er ietsie meer van verwacht,weinig spanning,weinig sfeer

avatar van vranque

vranque

bordje op de schoot zat er even niet in. haha

verder een redelijk aantrekkelijk drama ( politiek, en dus mijns inziens niet echt een sci-fi) maar iets teveel documentair van opzet zoals al vermeld hierboven.

Daardoor weet het de aandacht moeilijk vast te houden. maar de film uitzitten was geen probleem.

2.5 *

avatar van stinger650

stinger650

vranque schreef:

bordje op de schoot zat er even niet in. haha

2.5 *

"maar de film uitzitten was geen probleem", bedoelde je per ongeluk niet "maar de film uitzetten was geen probleem".

Film was niet wat ik van verwacht of gehoopt had. Nergens echt spannend of interessant naar mijn idee. Zonde...

avatar van vranque

vranque

Heb de film helemaal afgekeken. Haha

avatar van MaNiAc E

MaNiAc E

Hij was best goed te doen zeker beter dan al die Paranormal Activity crap:

The Bay movie review by SlashingThrough.com

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Ietwat saaie film die wel een paar goede schrikmomenten kent en daardoor toch nog goed te doen is.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Opzich is "The Bay" best wel een realistisch gemaakte docu/film, het ziet er ook heel geloofwaardig uit vond ik. Het ammusement gehalte van deze film is niet echt heel hoog, was dat wel het geval geweest dan was het een redelijke film geweest. Ik geef deze toch 2,5 ster omdat het goed gemaakt is.

avatar van Petina

Petina

Ja hoor, aardig filmpje met op het laatst nog een paar schrikmomenten.

Wat had Kether Donohue trouwens een mooie kont...

avatar van 606

Petina schreef:

Ja hoor, aardig filmpje met op het laatst nog een paar schrikmomenten.

Ja he, vond het ook een goeie film, best creepy soms.

avatar van Keane1983

Keane1983

Een SF kan ik het niet noemen, meer een Eco-Thriller.

De opzet van de film is erg geslaagd, en komt realistisch over. Acteerwerk is redelijk, niet bij iedere acteur even sterk.

Gore is prima en er zitten een aantal leuke scenes hiervan in. Schrikeffecten zijn erg schaars maar wel een paar effectieve.

Camerawerk is hier en daar wat rommelig maar overtuigend, score is prima.

Tja, qua spanning kwam het niet van grond af. Na een sterke start, kachelt de film weer een beetje in. En zo blijft de film een beetje op en neer gaan.

Ik weet zeker dat er met deze film meer gedaan had kunnen worden dan dat nu gedaan is.

Het is een prima film om eens gezien te hebben maar zeer zeker geen toper in zijn gerne.

Van mij een 2,5*

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Redelijk eco-horrortje. Het begint aardig maar suddert daarna een beetje door als een etterende wond en bloedt uiteindelijk dood. De gedoseerde gore zit wel goed (mede dankzij de bewust matige camerakwaliteit) en het verhaaltje zelf is interessant en ranzig genoeg.

Alleen het concept van found footage werkt hier niet goed. Als het door één of enkele personen gefilmd wordt kun je er bij betrokken raken maar hier is het een lange aaneenschakeling van videorecorders, skype, telefoonbeelden, auto-camera's en wat je maar kan verzinnen. Wel vindingrijk maar niet spannend door een gebrek aan focus en medeleven (en omdat je al snel veel te weten krijgt wat er aan de hand is, geen verrassingselement).

De doofpot-affaire maakt het allemaal nog wat meer vergezocht, of dingetjes zoals de oceanologen die alles op video vastleggen of met je baby gewoon door een dood dorp vol met lijken blijven lopen, welja joh... Zo worstelt het zich in allerlei bochten terwijl het veel beter had kunnen zijn vanuit één oogpunt (de reporter en cameraman) wat de meeste manco's meteen had weggenomen. Uiteindelijk is het niet echt slecht, maar het sleept zich wat voort en eindigt vrij slap.

avatar van Waku

Waku

Opnieuw een (griezel)film die gedraait is met hoofdzakelijk "amateur" beelden via zogenaamde handcameras, bewakingsbeelden en zelfs telefoon.

Maar hierdoor slaagt men er wel in een apart en realistisch sfeertje te kweken in deze "The Bay".

Het onderwerp zelf zorgt al voor kippenvel.

Beetje jammer is het afgeraffelde en gemakzuchtige einde.

Verder prima.

avatar van Extramint

Extramint

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik er nu van moet vinden. Het is een vermakelijke film voor een zondagmiddag, maar om er nu serieus voor naar de bioscoop te gaan zal zonde zijn van het geld.

De film wordt vanuit 1 personage verteld, en dat maakt de hele film wat jammer. Het was leuker geweest als er meerdere personages waren. Bijvoorbeeld de andere mensen die deze uitbraak overleefde.

Tevens mis ik toch bepaald film materiaal Zoals wanneer de agenten het huis binnen gaan en je alleen maar geschreeuw en schoten hoort, het hoort bij zo'n film hoe dat eruit ziet naar mijn mening.

In ieder geval, ik heb mij wel vermaakt en daar ging het om.

avatar van james_cameron

Weinig verrassend is de naam van producent Oren 'Paranormal Activity' Peli op de credits, aangezien deze film qua stijl naadloos aansluit op die film. Wel verrassend is de aanwezigheid van Barry Levinson als regisseur; dit is bij mijn weten zijn eerste echte horrorfilm (al bevatte Sphere ook wel wat griezelige elementen). Het found footage-aspect van het beeldmateriaal is allang niet fris meer, maar toch is de film grotendeels behoorlijk effectief. De geschepte sfeer is passend naargeestig en het akteerwerk is degelijk. De plot is niet overal even logisch, maar al met al is dit een acceptabel niemendalletje.

avatar van Noodless

Noodless

Aardig filmpje die voldoende interessant blijft tot het einde. Al zakt het geleidelijk aan wat in elkaar. Misschien was hier het uitgangspunt om vanuit 1 cameraman ( i.p.v. talloze opgenomen beelden van andere vreemde mensen) te werken beter geweest voor het verhaal en de spanning.

Al is deze manier van aaneenschakeling van beelden wel origineler, maar het neemt de vaart, de spanning en de feeling met de personages totaal weg. De gore komt door het realisme van het onderwerp en de beelden goed over. Het blijft een akelige, verontrustende gedachte. 6/10

avatar van bjerik76

bjerik76

lang geleden dat ik zo'n lage score heb gegeven.
Gelukkig is het ook zo lang geleden dat ik zo'n slechte film heb gezien.

Het is een low budget film, maar dan ook heel erg low budget.
Het is enorm slecht geacteerd door iedereen., verwacht ook geen enkele special effect.

In het altijd zo veilige kleine pittoreske badplaatsje waar nooit wat in gebeurt is het wel enorm opvallend dat er zoveel beveiligingscamera's overal ophangen buiten op straat, in auto's in elk cafe, en alle inwoners een camera bij zich hebben. als het altijd zo'n veilig dorp is dan had men daar nooit zoveel geld in gestoken om daarin te investeren, als de overheid alle camera's en beelden in beslag heeft genomen, hoe komt die journaliste dan juist aan alle belangrijkste beelden, terwijl ze al lang weg was, en niemand echt had gesproken die de beelden had, en het hele dorp al dood was.. dat en vele rare dingen. een simpele camera gaat echter kapot als deze in het water is gevallen, laat staan een week erin heeft gelegen, maar de beelden waren intact.

ik heb het een beetje gehad met de candid / footage films.

Film is verder zeer voorspelbaar, voor tieners raad ik cabin fever aan.
Precies hetzelfde verhaal, maar speelt zich in het bos af i.p.v. een dorp en is stukken beter en spannender.

Laat je niet misleiden door de mooie filmposters en de titels erboven.
tijdverspilling !

avatar van namingway24

namingway24

Een found footage film in de bioscoop? Oké dan! Ik ben nog steeds een fan van het genre, dus de hoop was groot. Ik moest nog naar de tandarts, dus het was mar de vraag of ik op tijd zou komen voor de voorstelling van 10:40, maar het was me uiteindelijk dan toch gelukt. De film moest het nu echt wel waar maken!

Helaas vond ik het maar matig. Niet slecht, maar echt spannend werd het allemaal niet. Het lag niet aan het format, want het brengt toch wel wat extra's, die niet altijd perfecte, soms schokkerige beelden. Ook het feit dat de film jaren later wordt becommentariëert door één van de overlevendenvond ik goed gevonden. Sommige monologen geven vaak iets weg over het lot van de personages, wat toch wel werkte omdat je je gaat afvragen wat er met ze gaat gebeuren.

Maar jammer genoeg zijn de scènes uiteindelijk gewoon niet zo spannend. Er gebeurt buiten sommige shots van bloed kotsende mensen met een vreemde uitslag niets schokkends. Er zitten één of twee geslaagde schrikmomenten in de film, waar er een paar helaas verpest worden in de trailer (een schijnbaar dood iemand die plots om zich heen kijkt was sterk. Maar voor de rest is het vooral een halfslachtige poging tot mysterie omtrent de oorzaak van de epidemie, terwijl zelfs de poster hierboven het al weggeeft, en is het vaak wat saai.

Het 'hoofdpersonage' is trouwens ook af en toe onuitstaanbaar met een paar erg prekerige teksten, en is de ecologische 'boodschap' wat geforceerd.

Er zitten wel wat individueel sterke scènes in de film, maar daar zijn er gewoon iets te weinig van. Het gebruik van verschillende video-bronnen hield het wel interessant en de special effects die er waren overtuigden wel. De sfeer van verlaten straten bezaaid met lijken was ook goed. Het was dus ook weer geen ramp van een film, maar qua found footage heb ik wel beter en spannender gezien.

avatar van rep_robert

De algemene kritiek is toch dat het niet echt een horror film is en dat de film meer neigt naar een docu.

Ik kan me hier wel aardig in vinden. Het verhaal wordt zo gepresenteerd dat het net zo goed op Nat Geo uitgezonden had kunnen worden, uiteraard wel zonder een aantal gore/expliciete momenten die de film wel kent. The Bay is verder helaas een gevalletje van vlees noch vis.

Het uitgangspunt is redelijk interessant en eigenlijk weet het de hele film te boeien. Dit komt ook mede door de vaart en omdat ze niet teveel blijven hangen in lange dialogen om uitleggen te geven.

Toch mis je een spanningsboog omdat er teveel camera's/oogpunten gebruikt worden om het verhaal te vertellen. Hierdoor krijg je geen binding met de personages en is de uiteindelijke bundeling van leuke beelden ook meer documentaire stijl dan dat het echt iets bij je teweeg brengt. De voice over van het overlevende meisje helpt de spanningsboog ook niet echt. Zij legt bij veel beelden uit wat er gebeurt en doordat zij het verhaal allemaal verteld wordt de film zelf ook nog een voorspelbaar omdat er niets te raden overblijft.

Uiteindelijk heb je je wel vermaakt omdat het gegeven interessant wordt over gebracht. Alleen dan wel interessant in de verkeerde zin van het woord, want de gebruikelijke elementen om alleen een interessant gegeven om te buigen naar een spannende en goede film ontbreken.

avatar van Marc PB

Marc PB

The bay: een combinatie van the body snatchers en slither. De camera werk is zoals we het kennen van de makers weer met handcam/webcams gefilmt waardoor het op een docu lijkt wat nou eenmaal de bedoeling is. De beelden met de webcams zijn soms niet helder en heeft een hapering waardoor dit nog realistischer overkomt. De digitale effects konden ermee door maar het komt er weinig invoor wat weer beter is voor dit soort films. De volgroeide parasieten lijken teveel op kakkerlakken wat echt jammer is verzin gewoon iets aparts insperatie gaat niet zo snel weg als met muziek het word maar afpakken dan hersenkraken. De film zelf is te snel afgelopen en had er ook veel meer van verwacht er gebeurd weinig wel een paar leuke momenten. De vraag: waar komt het vandaan? word niet precies beantwoord en daar wacht je op de gedurende hele film. Hij krijgt van mij een 3.5 waarom vraag word niet beantwoord en gebeurd weinig maar heeft zijn leuke momenten.

avatar van rep_robert

Waar het vandaan komt kan simpel zijn. Er wordt een boel (chemisch) afval gedumpt in die baai, dus kan er natuurlijk van alles ontstaan. De boodschap achter deze film is dan ook wel erg duidelijk.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Wat een tegenvallende cijfers hier op MovieMeter... Ik heb me namelijk uitstekend weten te vermaken met The Bay. Vond de opzet, ondanks de niet heel verrassende found footage insteek, toch wel origineel. Voornamelijk omdat de film meer als een soort documentaire word neergezet dan een horror of een thriller. De horrorelementen (lees: de gore) krijgen wat meer showtime naarmate het einde van de film nadert. Doet absoluut geen afbreuk aan de film overigens, vond het prima shots, stuk voor stuk.

Al met al een goede film in mijn ogen die op geheel eigen wijze nog even laat zien wat de mens voor negatieve invloed kan hebben op de natuur...