Genre: Actie / Thriller
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Escape Plan
"No one breaks out alone."
Ray Breslin is 's werelds meest vooraanstaande persoon als het gaat om veiligheid. Hij heeft elke gevangenis nauwkeurig geanalyseerd en is tevens getraind op een enorme hoeveelheid overlevingstechnieken, zodat hij kan werken aan de best beveiligde gevangenissen ooit, waaruit ontsnappen onmogelijk is. Maar dan belandt hij in de gevangenis die hij ooit zelf ontwierp. Ray doet er alles aan om te ontsnappen, en gaat op zoek naar de persoon die er voor zorgde dat hij zelf achter de tralies verdween.
Ray Breslin
Lester Clark
Abigail Ross
Brims
krosnicky
Zeer goeie actie film beetje Mission imposible meets Rambo en The Terminator verhaal zat goed en Stallone en Schwarzenegger waren weer op hun best
Hollywood007
Ik ben zeer in de wollen met deze film. Voelde een beetje old school aan. Actiehelden van vroeger op hun best (waarmee ik niet wil zeggen dat deze twee heren over hun top heen zijn
). Integendeel Sly doet het nog steeds geweldig in elke film die hij maakt. Gewoon prima verhaal, prima geacteerd en prima actie die tof in beeld gebracht is. Een aanrader!
popcorn en cola
Aardige film, voldoende actie, ook nog een redelijk verhaal. Maar Sylvester en Arnold mogen wat mij betreft gaan genieten van hun welverdiende pensioen.
Leland Palmer
Het blijft toch glimlachen geblazen hoe die Schwarzenegger zich door films heen blijft manoeuvreren. Ook in deze 'Escape Plan' is hij echt een steunpilaar.. heb een paar keer goed gelachen om z'n streken. Leuk samenspel met Stallone in een erg vermakelijke film. Inhoudelijk is het allemaal erg ongeloofwaardig en zit het plot stampvol met toevalligheden etc. Maar Håfström heeft de regie prima in handen en maakt er het beste van. Ik vond de film vermakelijk van het begin tot het einde. Beter dan verwacht. Leuk.
brabusRUS
Heel erg tof. Heerlijk om Stallone en Schwarzenegger weer samen te zien in een film. Beetje 80's en 90's gevoel had ik bij deze film. Heerlijke actie, leuke one-liners, vlot, interessant verhaal en 1 van de twee grootste actie helden in 1 film. Precies zoals een goede actie film hoort te zijn.
firepotatoe
Heerlijke film. Ik heb me uitermate goed vermaakt met deze film.
Stallone en Schwarzenegger zijn nog steeds hardstikke goed.
nadrin
Heel goede film met zowel Stalone als Arnold in goede doen had wel wat meer tricks willen zien en minder actie.
xxERWINxx
Vandaag weer eens herbekeken! Zeer goede film met grootheden Stallone en Schwarzenegger, ze hebben elkaar weer gevonden in deze film.
Van begin tot eind boeiend, geen moment verveeld!
lexiepexie
goeie actie en acteerwerk. ouwe rotten doen het best en the evil vinny is in zijn element
Matige film waarin een man er zijn werk van heeft gemaakt om de veiligheid van gevangenissen zelf te testen. Ondanks de casting van Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger een nogal standaard prisonbreak-filmpje. De geloofwaardigheid wordt zelfs voor een film als deze soms ver gerekt. Verder weten de actie-scenes nergens indruk te maken.
Donkerwoud
Net als bij The Expendables heeft het iets treurigs om de vergane glorie van iconische actiehelden geforceerd nieuw leven in te blazen met sneue onzin. Vooral Sylvester Stallone lijkt niet meer de fitheid en de screen presence uit te kunnen stralen die deze voorspelbare nonsense nodig heeft. Eigenlijk gaat de film pas leven als Arnold Schwarzenegger in het verhaal komt. Zijn acteerwerk is net zo abominabel slecht als dat van zijn bejaarde collega, maar dat compenseert hij met een charisma dat veel meer tot wasdom is gekomen in zijn tijden zonder noemenswaardige rollen. In dat opzicht ben ik zeer benieuwd of hij nog eens een echt interessante rol te pakken krijgt in de nabije toekomst. In zijn geheel is Escape Plan echter net zo belegen als de voormalige supersterren die ervoor zijn opgetrommeld.
Mike 1984
Escape Plan is een topfilm. Stallone en Schwarzenegger slagen met glans in de film. Een verrassend goed acterende 50cent, en ook Jim Caviezel presteert geweldig. Een wrede bewaker en een op het randje van psychopathische directeur, ze doen het zeer goed. Kostuums van de bewakers zijn dreigend en origineel, een prachtige locatie. Actie, humor en een beetje drama, je vind het allemaal in deze film. Het gevecht tussen Stallone en Schwarzenegger deed me al glimlachen. Wanneer Arnold Duits spreekt, deed het me denken aan "Der Untergang". Hij zou het overigens niet slecht doen als acteur voor Hitler. (Mss een hint voor filmmakers
) Het verhaal is leuk, met een verrassende twist op het Marokkaanse strand. Ondanks de gevorderde leeftijd van de twee actiehelden stralen ze nog steeds die macho-stijl uit en blijven het stoere binken. Met glans geslaagd dus!
Decec
Uitstekend actie/mysterie/thriller film...
Spannend verhaal...
Uitstekend achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Uitstekend acteerwerk...
Bekende acteurs Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Sam Neill en
Vincent D'Onofrio...
Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima camerabeweging...
Heerlijk genoten...
micromize
Prima actie film waar Sylvester en Arnold nog een keer mogen laten zien waar ze goed in zijn. Arnold komt nog redelijk vriendelijk over in een gevangenis met allemaal bad guys. Maar dit maakt de film juist best leuk om naar te kijken.
Het verhaal is erg ongeloofwaardig en slaat eigenlijk helemaal nergens op. Maar dat hoort er natuurlijk wel een beetje bij. Ook leuk om Arnold nog een keer Terminator-mode te zien gaan
Lekkere wegkijk film die je zo nog een keer kan bekijken.
HNCX700
Leuke variant op de "Expendables / Rambo / Terminator" films met de bekende "Sly and Arnie" ingrediënten.
Alleen Sly's uitspraak "I did'nt do anything" en Arnie's "Go to the chopper", ontbraken nog
The main man!!
Echt een prima actiefilm ,heb erg genoten van bijna 2 uur film!!
moviemike
Deed mij ook wat aan 'Lock Up' denken, die andere gevangenisfilm met Stallone uit vervlogen tijden.
Enkel jammer dat Stallone nog steeds de rollen van toen speelt en Schwarzenegger er maar wat bijloopt als één van de tegenspelers die hem een beetje weerwerk moet bieden.
debbietino
Prima film om de avond mee te vullen. Verveeld geen moment. De enige reden waarom deze film bij ons een 3 scoort en geen 3,5 is het einde. vooral waarin de "badguys" als bosjes neervallen op het dek en de helicopterscene waarin Sly meteen wordt gespot door Arnie in het water en de ladder scène , beetje jammer eigenlijk.
n00r
Goede acteurs en super geacteerd bijzonder mooie film!
mikey
116 minuten moet je Stallones 'Escape Plan' aanhoren. dat nauwelijks door Schwarzenegger wordt begrepen. Deze actiefilm heeft het meeste plot dat ik ooit heb meegemaakt. En nergens laat de film je met rust. Ondanks de lol met de 2 bejaarden kan je vermoeid raken.
mikey
"Go to the chopper", ontbraken nog
PEN15
Stallone, Schwarzenegger en Neill. Samen is dit drietal over de tweehonderd jaar oud. In het begin dacht ik de zoveelste, best beveiligde gevangenis waaruit niet valt te ontsnappen-scenario voor de kiezen te gaan krijgen en serieus, hoeveel van dat soort films gaan er nog gemaakt worden? Inderdaad vind ook ik Stallone niet het type schaker die tien zetten vooruit kan denken om het zo even te zeggen. Die slaat zich eerder door een dubbelglazen raam dan dat-ie even het haakje ervan af haalt. Maar misschien komt wijsheid met de jaren en wordt het een film mét Stallone en Schwarzenegger ipv weer zo'n actiefilm OVER.
Het verhaal is eigenlijk al te straf voor woorden. blijken ze uiteindelijk op een gigantisch vrachtship te zitten en niemand die daar enige vibratie voelde er zijn natuurlijk nog wel sterkere stukken, maar tot aan dat moment had ik niet verwacht dat het zo zou eindingen in een aktiespektakel. Ineens worden ze besproeid met kogels, maar alleen die arabier werd geraakt. Er komt eventjes een heli aanvliegen die meteen het vuur opent en alles is raak, verschijnen er ineens een heel leger zwarte stormtroopers op het dek en schieten ze natuurlijk allemaal mis. Absoluut was het leuk om Ahnuld en Sly samen te zien strooien met gevatte oneliners, te knokken en te schieten en dat is ook waar ze op hebben ingespeeld. Op het publiek dat nog één keer deze actiehelden samen in een film kan zien spelen. Maar kom op hey, je moet weten wanneer je moet ophouden.
Roger Thornhill
You hit like a vegetarian! Recensies van deze film op internet spreken (natuurlijk) van "cardboard characters", vergezochte plot, bejaarde mannen, schurken die overal naast schieten, en abominabel acteerwerk. Ik moet echter zeggen dat ik dit zelf een heel frisse film vond: beide leads spelen niet zichzelf maar echt personages die meer met hun hersens dan met hun spieren moeten werken en die dus niet per se stoer of macho zijn (hoewel ze dat natuurlijk wel enigszins moeten zijn om in een maximum security facility te kunnen overleven), de film is meer thriller dan actie, er zit een aardig mystery-element in de plot, de bijrollen zijn goed verzorgd (nooit gedacht dat ik nog eens een hekel aan die sympathieke Jim Caviezel zou krijgen – hoewel hij hier weinig heeft om zijn tanden in te zetten redt hij het met een zekere glibberige charme), het camerawerk is helder en fraai, en dat ringbaardje staat Schwarzenegger eigenlijk best goed. Maar, nogmaals, heel veel drijft op het spel van Sly en Arnie, en allebei spelen ze redelijk ingetogen en strak, zonder al te veel one-liners, soms ook enigszins kwetsbaar en twijfelend, en als ik ze zo zie denk ik dat ze nog wel een paar jaar meekunnen, ook al zijn ze allebei dan de pensioengerechtigde leeftijd al gepasseerd. (Nooit gedacht dat ik Stallone nog eens een compliment zou geven.) Ach, wat zeur ik ook – wie kan mij een andere film noemen waarin mijn favoriete actieheld mijn favoriete filosoof citeert?
HNCX700
Nog even opgezocht maar hij zegt "Get To Da Choppa" en "Get Dauwn" met z'n Germaanse accent
arno74
Hele aardige meevaller, met een heel degelijk thrillerverhaal. Het draait allemaal uiteraard rond het ontsnappen, maar de setting van de gevangenis en het achtergrondverhaal maakt het een hele interessante film. Bovendien spelen zowel Arnold als Sylvester heel behoorlijk. Prima gevangenisfilm. 3,5*
misterdhdh
Vermakelijke film, echt top is hij niet maar het is zeker geen slechte film. Het verhaal op zich is wel leuk bedacht, ook de uitwerking is goed maar mist toch enkele scenes die er uitschieten. Het acteerwerk is ook goed, en de personages waar het acteerplezier eraf druipt zijn goed gekozen. Ben normaal niet zo een actie-fan maar in deze film is de actie niet super overheersend, buiten de laatste tien minuten. Wel hou ik van de gevangenissfeer in films. De manier waarop hij ontdekt dat hij gevangen zit op een schip is wel goed, en voor mij het beste stuk. Voor de rest is de film wel nog redelijk braafjes maar verveelde hij mij op geen enkel moment, want het niveau blijft aanhouden gedurende de hele film. Escape Plan was simpel om te volgen, wat zeker een pluspunt is. De laatste tien minuten vanaf de ontsnapping is dan weer over te top, maar stoorde mij eigenlijk niet echt. De personages ontsnappen wel altijd juist aan de vele kogels, zij schieten één keer en de bewakers worden direct geraakt, zelfs vanuit een enorm bewegend touw aan een helikopter en met veel slechtere wapens dan de bewakers, die er trouwens wel leuk uitzagen met die maskers. Het absolute einde was eenvoudig, niet goed niet slecht. Al bij al leuk om een keer te bekijken, maar toch vind ik dit geen absolute topper. Blij dat deze op tv was, als ik deze in de bioscoop had gezien was ik waarschijnlijk een zeer klein beetje teleurgesteld, want deze film is misschien allemaal iets te braafjes en gewoontjes.
kleine 3.5/5
marcelsmit
De 2 helden uit mijn jeugd weer op het scherm. Waar ik nog wist dat ze leuke films hadden, maar niet zozeer uitblonken in acteren was ik heel erg verrast door hun actuurwerk. Ik vond Sylvester Stallone altijd al beter acteren dan Schwarzenegger, maar kan niet anders zeggen dan dat ik ze beide echt gewoon top vond! Dikke duim voor de 2 oude aktiehelden. Hele leuke film.
thoyouknow1980
Verfrissende actie thriller.
Met een goed verhaal,en de 2 grootste actie helden in 1 heerlijke film.
Die twee kunnen bij mij vrij weinig fout doen,en als fan zit je dus gebakken
SmackItUp
Zeer ongeloofwaardig geheel maar verder een prima actiefilmpje met 2 uitstekende hoofdrollen.

Escape Plan: The Extractors
2019

Escape Plan 2: Hades
2018

Sciencefictionserie 'Person of Interest' van Jonathan Nolan komt binnenkort naar Netflix

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' best bekeken serie van Netflix: bekijk de Top 10

Onderzoek naar overname Warner Bros. door Netflix kan veel langer duren dan verwacht

Netflix-hit ‘K-Pop Demon Hunters’ hint op mogelijk vervolg

Kvinden i Buret
Misdaad / Thriller, 2013

Last of the Dogmen
Avontuur / Western, 1995
gevangenisgevangeneschipprison wardenontsnapping uit de gevangenismysterieontsnappenescape artistmaximum security prison