• 9.378.203 stemmen

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Henry Cavill, Michael Shannon en Amy Adams

Releasedatum: 20 juni 2013

Plot Man of Steel

"You will believe that a man can fly."

Voordat de stervende planeet Krypton ontploft stuurt wetenschapper Jor-El zijn enige zoon, de pasgeboren Kal-El, naar planeet Aarde. Het ruimteschip van de baby crasht in het weiland van Jonathan en Martha Kent. Zij voeden Kal-El op en geven hem een nieuwe naam: Clark Kent. Clark groeit op als normale jongen, maar weet dat hij anders is dan andere kinderen. Niet iedereen kan immers een schoolbus optillen. Op latere leeftijd worstelt hij nog steeds met zijn identiteit, al gaat de zoektocht naar zijn ware ik een stuk gemakkelijker wanneer General Zod, een overlevende generaal van Krypton, de aarde aanvalt met een klein leger. Sluit Clark zich bij zijn soortgenoten aan, of zet hij zich in voor zijn nieuwe thuisplaneet?

Clark Kent / Superman / Kal-El

Colonel Nathan Hardy

Dr. Emil Hamilton

avatar van Hell's Kitchen

Hell's Kitchen

Ik ben gestopt met het serieus nemen van Rotten Tomatoes toen ik hun lage score van

"the stoning of Soraya M" zag.

Een totaal ander soort film van een totaal ander genre, maar toch.

avatar van Reinbo

Vind de trailers veel te veel weggeven. Weinig aantrekelijk ook.

avatar van Thorongil

Thorongil

De actiescenes uit de trailer zagen er ook maar wat wazig uit, snelle edits allemaal en dat terwijl Snyder zo gekend is om zijn slow-mos. En lens flares doken ook geregeld op. Ideal Of Hope, is wel een fantastisch nummer vind ik als soundtrack. Denk dat deze film met veel goede bedoelingen gemaakt is, maar de executie ervan dat valt nog te zien.

avatar van Reinbo

Vrees vooral veel pseudo-interessant serieus geneuzel. Zowel Nolan als Snyder hebben er een handje van, met vaak tennenkrommend resultaat. Why so serious?

Thorongil schreef:

Geen slo-mo en ook geen perfecte, ideale composities deze keer. Wat de vaagheid van de actiescènes betreft, hopelijk wordt het geen Batman Begins of Transformers.

Naomi Watts

Visueel schijnt het wel echt Snyder te zijn maar dan wel erg dumbed down. Hou je zelf maar vast dat het een lompe blockbuster wordt. Volgens Jeremy Jahns is het echt een aaneenschakeling van actiescenes op een gegeven moment. Beetje jammer.

Reinbo schreef:

Met Nolan heb ik nog nooit gelachen maar met Snyder zie ik vooral ironie in de gehanteerde stijl. Tijdens Watchmen bespeurde ik zelfs sporen van een Stanley Kubrick. Met beeld creëert Snyder soms een sarcastisch karikatuur van het gegeven. Nee, geen geestige grappen maar het vermaakt me wel. Maar ook wanneer het minder met stijl heeft te maken valt er soms te lachen. Kijk maar eens naar zijn zombiefilm. Daar zit normale humor in! Voor de rest denk ik dat er weinig humor in MOS zal zitten omdat Nolan en Snyder geen verwijzingen willen doen naar de oudere films van Superman met Christopher Reeve. Ik moet ook toegeven dat mijn favoriete deel van Superman The Movie nou net het humorloze 'Americana' deel is.

Gaat Man Of Steel te zwaarwichtig willen zijn? Dat kan wel, de schrijver is per slot van rekening Goyer van de Batman trilogie en die films zitten vol met lessen in moraal.

Naomi Watts schreef:

Het grootste verschil is, denk ik, dat Snyder deze keer voor realisme gaat (veel shaky hand-held camera a la Malick) en niet voor ideale schoonheid en perfecte verhoudingen.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

het zou inderdaad gaan om een zo realistisch mogelijke benadering van Superman, iets wat ik net als in Nolans Batman films goed kan waarderen. wat me nogal verbaasd in de lage RT score, ik bedoel star trek into darkness en iron man 3 scoren hele dikke voldoendes, iets wat ik niet perse erg vind hoewel de 87% van star trek wel bizar is. En Man of Steel scoort slechts 59%, iets wat ik niet verwacht had. Maar goed, recensenten die ik lees zijn wel overwegend positief. hoewel die A+ van Mcweeney waarschijnlijk iets te veel van het goede is.

Naomi Watts

Eerste trailer schijnt een verkeerd beeld te geven helaas. Wat ik vooral veel terug zie komen is dat juist de existentiële uitdieping - die Superman zo sterk maakt - ontbreekt. Zou jammer zijn maar misschien zijn die slechte cijfers een heel goed teken, aangezien iedereen wegloopt met die marvel rommel.

avatar van Decec

Decec

Nu al stemmen? Klopt tocht niet, pas in 20 juni

Naomi Watts

Artemis woont in Bangkok.

avatar van Decec

Decec

avatar van Supbatspi

Supbatspi

Ik ben me er van bewust als die hard fan absoluut positief bevooroordeeld te zijn, maar kan het toch niet laten om op te merken dat het wellicht wat vroegtijdig is om allerlei vraagtekens te plaatsen of misschien zelfs kritiek. De film is hier toch nog niet uit? En bekijk de uitermate lovende reacties op bijv. IMDB eens.

Als we vanaf de 20e nou lekker met z'n alleen de bioscoopzalen platlopen, kunnen we daarna onze mening geven.

avatar van Corran

Corran

Ik denk dat het verleden toch heeft geleerd dat RT veel betrouwbaarder is dan IMDb. RT heeft even veel zure, oude critici als dat er genre-fanboys tussen zitten. Daarom krijg je een gemiddelde van al die figuren en dat is meestal een zeer goede indicatie. Het lijkt gewoon een tegenvaller te zijn, dat wil niet zeggen dat dit voor iedereen zal gelden, maar wel voor de meesten.

Snyder-films krijgen trouwens terecht meestal cijfers in de 50 of 60.

avatar van horizons

horizons

Wat een verschil:

Rottentomatoes 57%

IMDB 8,4

Ik verwacht dat IMDB nog wel zal dalen.

avatar van Feanatieke

Feanatieke

Uitgebreide Belgische recensie!

Een hiermee kom ik meteen aan datgene wat ik minder goed vond, te beginnen met die vreselijke shaky camera. (...) In Man of Steel kiest Zack Snyder er voor om de Michael Bay toer op te gaan in de ideologie van 'less in more', en het verhaal en zijn karakters worden ondergeschikt aan het visuele geweld. (...) De film is humorloos en eigenlijk voor een groot stuk ook emotieloos. (...)

Maar al bij al heb ik me niet verveeld. Batman is serieus, Iron Man is komisch en Superman mag van mijn part kick-ass zijn. Toch kijk ik nu al uit naar de sequel, die hopelijk zal leren uit de fouten van de eerste film, zoals dat gaat. DC Comics is Marvel niet, maar samen met Batman hebben ze hier toch twee indrukwekkende karakters. Het is een groots opgezet schouwspel met denderde muziek van Hans Zimmer met een contrastrijke gedesatureerde fotografie van Amir Mokri. Het is in ieder geval een Superman die ik nog wil zien en beter wil leren kennen.

DC is Marvel niet. Haha.

AC1

Weeral iemand die het met Michael Bay vergelijkt. Ik hoor niks anders! Ik vind Bay's staging verschrikkelijk!

avatar van horned_reaper

horned_reaper

Ik hou altijd van de ietswat trillende cameras! Dat maakt de energie die de film uitstraalt soms wat realistischer en voor mij fijner om te kijken.

Uiteraard hangt het volledig van het genre en van de soort scenes af die ik kijk. Maar soms voegen trillende camera's voor mij echt iets toe!

avatar van Artemis

Artemis

Naomi Watts schreef:

Dat klopt je kan zien dat het Snyder film is maar het is wel duidelijk dat hij een stuk minder vrijheid heeft gehad wat ik persoonlijk wel een beetje jammer vind.

Shaky camera vind ik wel meevallen het zou pas raar zijn als iemand gegroundslammed wordt en de camera niet zou trillen.

Naomi Watts

Dat is wel jammer, al had ik het al verwacht. Gelukkig is zijn stempel min of meer nog wel te zien. Anders zet ik nadat ik Man of Steel heb gezien Watchmen gewoon nog een keertje op .

avatar van merrin

merrin

Artemis schreef:

In de review op De FilmBlog staat juist dat er "shaky camera" was bij intieme dialoogscènes tussen Clark en zijn vader, dus niet wanneer iemand "gegroundslammed" wordt.

avatar van Artemis

Artemis

Je kan je moeilijk ergens aan ergeren als het je niet opvalt. Waarschijnlijk gaan nu wel veel mensen teveel op de camera beelden letten helaas.

AC1

Oei, bezocht net even IMDb om de reacties te polsen en één van de thread titels verklapt gewoonweg het einde van de film. Leuke kerel is dat!

avatar van jokemeistah

jokemeistah

De score op Rottentomatoes valt nogal tegen. Momenteel een 8.3 op IMDB, wat ook nog wel zal dalen.

Ik had verwacht dat de combo Snyder/Nolan wel zou zorgen voor een meesterwerk.

Maarja, ik wacht het vooralsnog rustig af, tot ik de film zelf heb gezien...

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

jokemeistah schreef:

Ik had verwacht dat de combo Snyder/Nolan wel zou zorgen voor een meesterwerk.

avatar van horned_reaper

horned_reaper

jumpstylemovie schreef:

Zelfs na de tenenkrommende teasers en trailers?

Ik vond de trailer echt enorm goed..... :$

De score op rotten tomatoes is per definitie onzin. Die website komt altijd met de meest random cijfers.....

avatar van jokemeistah

jokemeistah

jumpstylemovie schreef:

Zelfs na de tenenkrommende teasers en trailers?

Ik vind de trailer wel goed. En mijn verwachtingen van de film zijn nog steeds hoog, dus ben benieuwd...

avatar van Actarus

Actarus

Ik lees hier ergens 'humorloos'...laat dit voor mij nu eens een positief punt zijn! Als men de wereld wil komen vernietigen en/of overnemen, valt er weinig te lachen...Deze marvel lijkt 'serieus' te zijn en dat juich ik alleen maar toe...De originele Superman 1 en 2 in een nieuw modern jasje...