• 9.377.386 stemmen

Met onder meer: Matt Damon, Jodie Foster en Sharlto Copley

Releasedatum: 15 augustus 2013

Plot Elysium

"He can save us all."

In het jaar 2154 bestaan er twee klassen: de zeer rijke mensen die op een ruimtestation met de naam Elysium wonen, en de rest, die op een overbevolkte Aarde moeten leven. Minister Rhodes (Jodie Foster) is een hardvochtige regeringsleider die er alles aan doet om de luxe levensstijl van de bewoners van Elysium te beschermen. Nieuwe anti-immigratiewetten zijn dan ook het gevolg. Dat weerhoudt de Aardbewoners er echter niet van te proberen Elysium te bereiken. Op alle mogelijke manieren.

avatar van Moviegoofy

Moviegoofy

Heb hem vandaag gezien in imax

Kicken,

Je ziet echt de stijl terug van district 9

Effecten megagoed

Rol van sharlto copley is leuk

Van deusje in district 9 tot huurmoordenaar in deze film.

Als je van SF houdt , kijken !!!!!!

avatar van schumacher

schumacher

Heel goeie film, echt top. Mooie beelden, alles goed in beeld gebracht, leuke aktie, leuk verhaal, goeie acteurs op 1 na waar ik mij echt aan ergerde en dat was Jodie Foster, irritant de manier waar op ze haar rol speelde, vooral haar uitspraak was barslecht zeg, dat paste haar niet, ze kon het niet en het was zo geforceerd ook, dat was het enige minpuntje.

Niet twijfelen, deze is zijn geld waard om inde cinema gezien te hebben.

avatar van El ralpho

El ralpho

Geen District 9

Je hebt het ongetwijfeld al vaker voorbij horen komen; Elysium is niet de nieuwe district 9. Natuurlijk kun je dit wel zien als een spirituele opvolger, en het sfeertje doet ook met regelmaat terugdenken aan het voorgaande project van deze regisseur maar haalt bij lange na datzelfde niveau niet.

Nu dit er uit is kan er ook naar de positieve kanten gekeken worden want Elysium is nog steeds een bovengemiddeld goede film. Matt Damon zet zijn rol hier met verve neer en speelt een heel kwetsbaar en menselijk personage. Zijn beweegredenen om naar Elysium te willen zijn tragisch en ook erg begrijpelijk voor de kijker. De overige rollen die vertolkt worden door o.a. Sharlto Copley, Alice Braga, William Fichtner en Jodie Foster worden stuk voor stuk uitstekend vertolkt door deze acteurs. De kritieken op het acteerspel van Foster kan ik niet begrijpen, omdat ik juist vond dat ze hier een heel sterk personage neerzette die nergens overgeacteerd werd. Dit had ik eerder met momenten als ik naar Sharlto Copley zijn acteerspel keek. Hoewel zijn rol als Kruger heerlijk over de top was ging ik me na verloop van tijd wel enigszins storen aan het iets te dik aangezette accent wat hij hanteerde.

Het gebied waarop Elysium je echt overrompeld is op die van de visuals. Deze zien er oogstrelend uit en maken ook duidelijk dat het een absolute meerwaarde heeft om dit soort titels in de bioscoop te gaan zien. Zowel de aarde zelf als Elysium (die overigens sterk doet denken aan de ring uit de Halo games) hebben beide hun eigen kenmerkende en unieke sfeer die zeer indrukwekkend in beeld zijn gebracht. Ook de actie scene's zien er oogstrelend uit met prachtige slow-motion shots, kogels die op de grond kletteren en de meest hoogstaande CGI effecten die van je scherm spatten en er uitmuntend uitzien.

Waarom dan toch ''maar'' een 3,5 als beoordeling? Dit zit hem met name in de diepgang en het ietwat voorspelbare verloop van het verhaal. Deze weet bij lange na niet zo te imponeren als bij District 9, en bepaalde zaken zoals een ziek klein meisje, voelen toch als goedkoop aangehaald sentiment. Ook de laatste scene voelt een beetje geforceerd gedramatiseerd aan. Elysium is duidelijk op zijn sterkst als het aankomt op de actie scene's en het acteerspel van de acteurs, maar verhaaltechnisch had de uitwerking wel sterker gekund. Neemt niet weg dat Elysium een niet te missen bioscoop ervaring is, al is het alleen maar vanwege de prachtige beelden die je hier voor je kiezen krijgt.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Ik moet me toch grotendeels aansluiten bij wat El Ralpho hierboven schrijft. Het verhaal rondom Alice Braga voelde voor mij er een beetje in de film gedrukt, alsof het dramatische aspect later toegevoegd is, om zo een groter publiek tevreden te houden.

Dat gezegd hebbende bevalt de stijl van Blomkamp mij wel. Het is zo nu en dan lekker onorthodox gefilmd en de SE is gewoon weer heel indrukwekkend. Wat ik vooral jammer vond was dat er in een actiescene maar heel even gebruik gemaakt werd van een soort Third person shooter beeld. Een fractie van de scene konden we meekijken over de schouder van Max, terwijl hij in het brute pak een vuurgevecht met een android aangaat. Tof, maar helaas niet doorgezet.

Elysium zelf ziet er fantastisch uit. Copley vind ik niet helemaal geschikt als bad guy, ook omdat hij softie Wikus van der Merwe speelde in District 9. Ik kon die brave burger-look van hem niet echt loslaten. Verscheidene actiescenes zijn onduidelijk in beeld gebracht, waardoor deze film net geen 4 sterren scoort.

Ook ik denk dat District 9 iets beter was.

3,5 sterren.

avatar van grid8400

grid8400

Heerlijke S.F. dit. Prima qua stijl, sfeer en vaart. Gaat allemaal lekker snel, en een genot voor het oog. Wat een mooie plaatjes.

Copley was funny as hell

Wat mij betreft een dikke 4,5*

avatar van MarcieMarc

MarcieMarc

gisteren gezien...echt leuke film....grafisch erg mooi.....vooral de gevechten erg apart gefilmd,,,vond jammer dat tie was afgelopen...sf op ze best...dikke 3 sterren

avatar van rep_robert

El ralpho schreef:

Het was geen overacting, maar dat vreselijk aangezette accent van haar leek nergens op. Vond haar echt een storende factor in de film.

Dat gezegd hebbende vind ik Elysium zelf een welkome film in het Science Fiction genre. De film ziet er echt fantastisch uit. Dat er veel geld in de film ziet kan je er aan alle kanten af zien. Vooral de robots(toch tricky) zien er realistisch uit. Verder geeft Blomkamo in zijn twee films een grauwe, maar mooie toekomstvisie die passen bij zijn manier van filmen.

De fantastische look van de film gaat wel ten koste van het plot.

Het plot is ondergeschikt aan de mooie beelden, maar weet nergens te imponeren met slimmigheden. Wel is het plot dusdanig opgebouwd dat we een aantal keren mogen genieten van mooie wijde shots van Elysium.

Vooral het hele gedoe met Frey en haar dochtertje voelen overbodig aan en achteraf denk ik ook niet dat de film heel anders was geweest wanneer dit eruit gelaten werd.

De wazige flashbacks betreft de twee jeugdvrienden missen hier ook hun doel. Ook de actie zelf is wisselvallig. Blomkamp lijkt nogal fan te zijn van de shaky cam, af en toe wordt de actie hierdoor te chaotisch, iets wat ik hem wel aanreken want de actie an sich is wel weer fraai.

Elysium is een leuke Science Fiction film dat er fantastisch uit ziet en kan rekenen op een mooie cast en een plot dat lekker doordendert. Dat de film her en der steken laat vallen neem je dan ook maar voor lief.

avatar van MegaBleek

MegaBleek

Zojuist Elysium voor de 2e keer gezien. Dit keer in IMAX. De eerste keer was ik nog vrij teleurgesteld, vanwege de vergelijking met District 9 die je toch (on)bewust maakt. Toch moet je dat, ondanks de vele gemene delers tussen de films, helemaal loslaten.

Als science fiction film zit de film geweldig in elkaar. Het voelt eigenlijk nooit heel ongeloofwaardig aan. Afgezien van een immens ruimtestation met kunstmatige atmosfeer en zwaartekracht die tussen nu en pakweg 80 jaar gebouwd moet worden dan Qua special effects en CGI is het genieten met een grote G, zeker in IMAX. Wat dat betreft een topfilm.

Maar. Er zijn helaas ook veel maaren. Het wat vlakke liefdesverhaal gaat nog wel, maar het einde van de film is wel heel erg 13 in een dozijn. En hoe zit dat met die rebellen? Ik heb geen moment het gevoel gehad dat dit je reinste criminelen zijn. Ze werken nota bene mee aan een nobele daad. Hier had ik toch wel wat meer diepgang en bedrog verwacht, in plaats van zachtaardige karakters.

Maar gelukkig was daar wel de échte bad guy: Kruger! Wat een toffe acteur is Sharlto Copley. Ik kan niet wachten om 'm in meer films te gaan zien. De gedaantewisseling die hij in District 9 neerzette was al geweldig, maar dat zet hij in deze film nog effe een tandje bij. Van deze psycho bad guy word je bang. En dan dat Zuid-Afrikaans erbij. Meedogenloos mensen afslachten en dan een Zuid-Afrikaans slaapliedje zingen voor een ziek kind. Smullen.

Blomkamps wereld, Matt Damon en Sharlton Copley maken deze film zeker een aanrader. Het soms wat tegenvallende script, de mindere overige acteurs en de wat ongelukkige rol van Jodie Foster (die alleen in haar eerste paar scènes overtuigt), ronden de film voor mij af naar 3 sterren.

avatar van SunChaser

SunChaser

Wow, de beste zomerfilm, na t tegenvallende MoS en PR een topfilm

avatar van ockhausen

ockhausen

109 min bagger

avatar van Macmanus

Macmanus

Blomkamp!

Natuurlijk als je met zo een debuut komt zal je tweede zwaarder onder de loep worden genomen. Maar het voordeel wat Blomkamp heeft is dat hij een heerlijke stijl heeft. Hij is daar uniek in binnen het sci-fi genre van vandaag de dag. De robots zijn weer awesome, de wapens weer dikke pluspunten, actie in beeld is geniaal. Dat stukje wanneer ze het geheugen stelen en Copley komt langs, is fantastische actie. Super cool wat hij ook doet met het beeld daar. In dit soort grote blockbusters kom je dat te weinig tegen. Copley is sowieso een baas! Maar ook wanneer de final battle langskomt, extreem laag gefilmde Copley en Damon, laat zien dat Blomkamp gewoon een idee heeft waar hij mee bezig is. En ik ben een fan. Dat de boodschap iets on the nose is, en Foster niet haar beste rol speelt kan dan wel zo zijn. Maar het zijn te kleine minpunten naast al het fijne wat Blomkamp weet te creëren. Damon doet het prima, geeft Copley mooi de ruimte om een heerlijke bad guy neer te zetten. Sfeerbeelden van de jeugd dikke plus, Elysium ziet er gaaf uit, en de slums wat van aarde is geworden daar hou ik erg van.

Topper in zijn genre, kijk alweer uit naar zijn volgende.

4.5 sterren!

avatar van RuudC

RuudC

Ga maar rustig vergelijken met District 9. Je kan zien dat het van dezelfde maker komt. Bepaalde attributen zijn meegenomen naar Elysium, maar verder zijn er nauwelijks overeenkomsten. Toch kan ik niet bepalen welke film beter is. District 9 beloonde ik al met vijf sterren en van Elysium weet ik nog niet of ik die beter of slechter vind. Wel heb ik me er ongelooflijk goed mee vermaakt. Als Blomberg deze koers voortzet, is hij hard op weg om een van mijn favoriete regisseurs te worden. Ook op Elysium weet hij sciencefiction perfect te brengen met een scherp gevoel voor humor, knipogen en verbluffende visuals. Je mag er van vinden wat je wil, maar Elysium is voor mij al een klassieker die moeiteloos de concurrentie (enkel met uitzondering van het filosofische aspect) kan aangaan met Blade Runner en 2001: A Space Odessey.

Elysium is na de golf van (post-)apocalyptische films er eindelijk weer een die naar de kern van sciencefiction gaat. Die maatschappelijke kwesties in een toekomstbeeld weergeeft, maar tegelijkertijd bijzonder actueel is. Elysium weet op perfecte tijden verrassend uit de hoek te komen door op geloofwaardige wijze met gadgets en apparaten te komen die je simpelweg niet verwacht. De manier waarop lichamen herstellen, is best indrukwekkend. Ook hoe Kruger’s gezicht weer hersteld wordt.

Het plot behoort niet tot de origineelste, maar scoort op dat vlak nog best goed. Blomberg introduceert zeker zes of zeven karakters die behoorlijk uitgediept zijn, waardoor het verhaal erg dynamisch wordt. Matt Damon valt niet tegen als hoofdpersoon, maar zijn karakter vind ik niet de interessantste. Ook dat heb ik nergens als storend ervaren. Kruger is een briljant personage (Chuck Norris met een piepstemmetje FTW), maar ook de extreme kloof tussen rijk en arm (ook hoe die zich uit qua empathie!) vind ik minstens zo belangrijk.

Visueel is deze film smetteloos. Je weet wel dat het nep is, maar nergens ervaar je het als nep. En dat terwijl er flink uitgepakt wordt. Dikke veer voor het special effectsteam van Blomberg. Details zijn fantastisch. De details maken het ook bijzonder. De manier waarop Kruger in het Afrikaans een liedje zijn (zeker het moment waarin het gebeurt), is fantastisch. Af en toe is de film bijzonder grappig, zonder dat het geforceerd overkomt. Elysium ademt, is organisch, maar heeft ook precies het goede toontje wat de maatschappelijke kritiek betreft; het is erg goed uitgebalanceerd. Ik zou er bijna een boek over kunnen schrijven, wetende dat ik bij de herziening vast weer veel nieuws ontdek.

avatar van El ralpho

El ralpho

rep_robert schreef:

Deze kritiek hoor je echt heel veel hier, stoorde mezelf er echter totaal niet aan..als een van de weinigen blijkbaar

avatar van Shinobi

Shinobi

"They will hunt you to the edge of the earth for this."

Het duurde vier jaar, maar regisseur Neill Blomkamp levert met Elysium een wonderschone tweede film af.

Het is duidelijk te zien dat we hier te maken hebben met dezelfde regisseur van District 9, de ietwat post-apocalyptische sfeer komt goed overeen met eerder genoemde film. De robots zijn ook erg goed gelukt. Het enige verschil is, is dat er in deze film een mooi contrast gecreëerd wordt tussen de dystopie van de aarde en de utopie van Elysium.

Qua verhaal stelt het helaas niet al teveel voor, in het begin wordt alleen in een paar zinnetjes getoond wat er in het kort is gebeurd en daar moet je het als kijker mee doen. Ik had graag ook daadwerkelijk gezien hoe deze emigratie van de rijken naar Elysium zelf ging, hoe deze ruimtestation gecreëerd werd enz. Daarnaast voelde het gedoe met Frey en haar dochtertje iets te geforceerd aan. Gelukkig is dit eigenlijk het enige minpunt, want voor de rest zit het wel prima in elkaar.

Het acteerwerk is gedegen, niemand springt er voor mij echt uit. Matt Damon zet een prima rol neer als de protagonist Max. Het is erg tof om Sharlto Copley weer te zien, dit keer als bad guy Kruger. Alleen als ik hem zie moet ik nog steeds aan de ietwat naïeve Wikus denken. Ik ergerde me alleen een beetje aan het opgezette accent van Jodie Foster, ik was dan ook erg blij toen Kruger haar het zwijgen oplegde door haar keel door te snijden.

Verder zit er een mooie balans in tussen de goed gedoseerde actie, (zwarte) humor en drama. Van alles wat eigenlijk. Hierbij mag ik zeker de special effects niet vergeten te noemen, want Elysium ziet er oogstrelend uit. Wat een cleane look zeg, echt alles wat ik van een Sci-Fi verwacht.

Al met al een zeer geslaagde film, helaas komt Elysium niet in de buurt van District 9. Desondanks kijkt het aardig weg en komt de Sci-Fi liefhebber wel aan zijn trekken. Een aanrader om in Imax te zien.

4,0 Sterren.

avatar van SilentF0rce

SilentF0rce

Goede actie, goed geacteerd, mooie beelden en mooie special effects. Goede film!

avatar van jipt

jipt

Prachtige vormgeving en een leuke cast maar helaas een makkelijk bij elkaar geraapt verhaaltje en weinig bijzondere actie. Waar Blomkamp met District 9 maatschappelijke ongelijkheid op een interessante manier aankaartte vervalt het hier vooral in moralisme en vervelend sentiment (die flashbacks ). Slap einde ook.

Vond dit zelfs in IMAX niet al te boeiend, daarvoor zat de camera vaak te dicht op de actie en personages. Weinig grootse shots ook, zoals in PR en MoF. Enkel de ring van Elysium zag er groots uit, en éénmaal daar speelde de actie zich vaak binnen af.

Tegenvaller, had vooral meer in gezeten qua actie en verhaal.

kleine 3,5*/3*

Gezien in Imax, ik had er erg naar uitgegekeken, en was daarom stiekem bang dat ie misschien een beetje tegen zou kunnen vallen. Dat was gelukkig niet het geval, pffff....
+ Het wapenarsenaal, net als in District 9 geweldige wapens waarmee de ledematen weer alle kanten opspatten!
+ Alle futuristische voertuigen zien er, vooral op aarde, lekker gammel uit, alsof ze daar al jaren in gebruik zijn....het geeft het allemaal een extra realistisch tintje voor mij.
+ Sharlto Copley, wat een geweldige Bad Guy zet die man daar neer, met zijn Afrikaanse kinderliedje, lekker evil. Er kwam wel een beetje iets van de sullige Drikes van der Merwe doorheen....maar dat was juist leuk
- Jodie Foster acteerde als Carice van Houten in Game of Thrones....irritant slecht, had ik niet verwacht.
- Het erbij gesleepte liefdesverhaaltje had achterwege mogen blijven.
- Voor de film begon zat iemand echt een trailer te filmen met zijn telefoon.....wat is in godsnaam het nut daarvan?

JacoBaco

Heel even dacht ik dat ik gek werd, want er zit een scene (tijdens hijack) in de film waar uit het niets ineens een wit paard te zien is. Wie heeft dit nog meer gezien en wat betekend het?

avatar van Shinobi

Shinobi

JacoBaco schreef:

In de war met The Lone Ranger?

Nee, mij niet opgevallen.

JacoBaco

The Lone Ranger niet gezien, anders had ik je verklaring geaccepteerd. Oké, ik ben benieuwd wie het witte paard gaat spotten.

avatar van voskat

voskat

Komt bij lange na niet in de buurt van District 9. Alleen qua visuele stijl mag het zich meten met zijn voorganger.

Want jammer genoeg is deze film qua verhaal ontzettend eenzijdig, voorspelbaar en puberaal. De zoveelste gemiste actiefilm-kans deze zomer... zucht!

avatar van wu-tang

wu-tang

Verassend leuk sf filmpje ook vrij origineel dus geen bij elkaar geraapt zooitje .

Het eerste uur vond ik vrij sterk en was ik toch redelijk verrast , jammer dat die lijn niet doorgetrokken werd in het 2de bedrijf , vond dat daarin de film een beetje afgeraffelt werd . Ook de pauze was vrij ongelukkig net in een tof aktie moment

Goede badguy lekker fout zoals het hoort !

Toch 1 van de betere films van de laatste tijd ! 4*

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Na "District 9" komt de Zuid-Afrikaanse regisseur Neil Blomkamp met "Elysium". Blomkamp gebruikt de Zuid-Afrikaanse sloppenwijken als decors, net als in "District 9" alleen moet het nu Los Angeles voorstellen. Het tintja Zuid-Afrika blijft zichtbaar in Blomkamp's films en dat mag best bijzonder heten. Met "Elysium" levert hij (vind ik) een veel betere film af dan het aardige "District 9".

De cast maakt een boel goed. Matt Damon en Jodie Foster zetten prima rollen neer, en de film blijft spannend. Het verhaal zit prima in elkaar, alleen is het ruimtestation Elysium regelrecht gejat uit Stanley Kubrick's meesterwerk "2001: A Space Odyssey". Dat vond ik wel jammer trouwens, blijf origineel.

Voor de rest was het een erg goeie science-fiction film die echt spannend blijft. Ook was de film bikkelhard, afentoe zelfs met een beetje lekkere 'gore' (als je daarvan kunt spreken). Kortom, het zag er allemaal prima uit. Een heerlijk spannend middagje cinema.

Ik zit te twijfelen tussen 4* en 4,5* .Ik ga voor 4*, misschien dat ik hem bij een eventuele 2e kijkbeurt verhoog. AANRADER

avatar van Rvdz

Rvdz

Briljante rol van Sharlto Copely brengt het geheel met een halfje omhoog, want zo heel bijzonder was het allemaal niet.

avatar van voskat

voskat

Ja, Sharlto is altijd op dreef. Genot om naar te kijken.

De Zuid-Afrikaanse Christoph Waltz.

avatar van mwoeb.

mwoeb.

Dit kan ook onmogelijk een tweede District 9 zijn, enkel en alleen al door het plot. Laatstgenoemde putte zijn kracht uit de beklijvende sfeer, door de buitenaardse 'bezetting' van Zuid-Afrika en omdat je in de huid kruipt van het hoofdpersonage. Daar was het kwestie uit de hel te ontsnappen, terwijl het doel in Elysium de hemel bereiken is.

JacoBaco

Als de nog jonge Neill Blomkamp op deze manier scripts blijft schrijven en films blijft regisseren, dan kan dit één van mijn favoriete regisseurs worden.

Elysium heeft inhoudelijk District 9 niet overtroffen, maar als stevige actiefilm wel. Het verbaasd mij dan ook dat dit een Drama / Sciencefiction is? Elysium komt rustig op gang, maar wanneer Max besluit om naar Elysium te gaan, oriënteert de film zich vooral op de actie. Leuk voor mij was dat ik niet eens wist dat Sharlto Copley ook meedoet en dit kwam als een verrassing. Ik herkende ook niet meteen. Hele goede overtuigende rol. Jodie Foster en Alice Braga deden het helaas eigenlijk niet zo heel goed.

Had wel het idee dat de film veel langer duurde dan ongeveer 1,5 uur. Waar ik mij licht aan ergerde was dat ik het laatste half uur zoiets had van -het mag nu allemaal wel is een keertje lukken- De film probeert het continu spannend te houden, maar sloeg hierin toch wel een beetje door. En dan Max, volledig uitgeput, maar kan het vervolgens toch weer opbrengen om 5 minuten keihard te matten tegen Kruger. Ook dit is toch wel een klein minpuntje. En dan dat verdomde witte paard! Waarom??!!!

Elysium ga ik zeker nog eens kijken, want ik zit tegen 4,0 sterren aan, maar ik moet de film nog een keer zien om dit zeker te kunnen weten. Nu nog even een hele dikke 3,5 (een 3,74)

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

Opvallend dat de film hier zo hoog scoort, het gemiddelde op imdb is van een 7.2, al naar een 7.1 gegaan, en zakt over niet al te lang waarschijnlijk onder de 7.0. Na 155 stemmen staat de film hier op een 3.58, wat toch behoorlijk hoog is. (Aangezien de cijfers hier op moviemeter vaak een stuk lager zijn). Hoe dan ook, ga 'm morgen zien. Ben benieuwd!

avatar van AlexvanRiel

AlexvanRiel

Ik had een simpele film nodig om 2 uur lang m'n gedachten te verzetten, maar Elysium hield niet over. De eerste helft was nog voldoende. De sfeer op Aarde was lekker broeierig en leek ergens geïnspireerd op Sin Nombre, inclusief getatoeëerde gezichten. Maar daarna zegt Jodie Foster de hatelijke dooddoener: 'Let me ask you a question, do you have children?' en valt de film helemaal in elkaar.

Ik kan alleen naar Foster kijken als ze een soort Jodie Foster speelt in bijvoorbeeld Carnage of Silence of the Lambs, maar dit ging helemaal mis. Dat neem ik Blomkamp net zo zeer kwalijk als Foster zelf, want hij had ook na een paar draaidagen kunnen zeggen: 'Sorry Jodie, dit wordt helemaal niks. Pak nog gauw een lunchpakket mee, maar hier ga ik iets anders op verzinnen.' Maar dat deed hij niet.

Daarna begon dat verplichte liefdesverhaal met een ziek kind wat me gestolen kon worden en ontplofte er willekeurige gebouwen. Het kon me allemaal niks meer schelen. Dan vond ik World War Z als zomerblockbuster veel plezieriger.

JacoBaco

In principe wordt meteen in het begin van de film duidelijk dat het een liefdesverhaal betreft. Gelukkig duurt het een tijdje eer ze dat weer oppikken. En voor mij wordt de film vanaf dat moment ook minder. Ook het subplot met het dodelijk zieke kind had niet gehoeven nee. En Foster is een miscast geweest.