• 9.371.607 stemmen

Met onder meer: Priyanka Chopra Jonas, Ranbir Kapoor en Ileana D'Cruz

Gesproken taal: Hindi

Releasedatum: 14 september 2012

Plot Barfi!

Het is in de jaren 70, ergens in India waar drie jonge mensen leren dat de liefde niet kan worden gedefinieerd door normale en abnormale maatschappelijke normen. Barfi is een doofstomme jongen die verliefd wordt op Shruti. Onder maatschappelijke en ouderlijke druk is zij genoodzaakt om te trouwen met een 'gewone' man zodat zij ook een 'normaal' leven kan leiden. Vele jaren later kruisen hun paden voor een tweede keer, als Barfi vlucht voor de politie en inmiddels verliefd is op Jhilmil.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Murphy Johnson "Barfi"

Miss D'Souza

Jhilmil's Grandfather

avatar van BBarbie

BBarbie

Prachtige film van de vakbekwame Anurag Basu!

Humor en drama lossen elkaar naadloos af. Een pakkend verhaal over de liefde tussen een doofstomme jongen en een autistisch meisje, schitterende settings en dito camerawerk, mooie muziek, maar vooral voortreffelijke performances.

Ranbir Kapoor in de Chaplin-achtige titelrol is zó goed, zó levensecht; dat is haast niet te beschrijven. En wat te denken van Priyanka Chopra, ex-Miss World, die in een atypische, want weinig flatterende rol laat zien dat ze echt kan acteren. Ook haar rivale Ileana D'Cruz komt sterk voor de dag.

Een formidabele film, die volgens mijn inschatting hoge ogen gaat gooien bij de Oscars.

En, oh ja, ik moet hoognodig een keer naar India, want ik wil al die mooie vrouwen wel eens van dichtbij bekijken.