• 9.370.041 stemmen

Met onder meer: Sonam Kapoor

Gesproken taal: Hindi

Plot Neerja

"Fear Gave Her Courage"

Neerja Bhanot is een jonge Indische stewardess bij de prestigieuze luchtvaartmaatschappij Pan Am. Op 5 september 1986, twee dagen voor haar 23e verjaardag, is ze aanwezig op een vlucht van Mumbai naar de VS, met een tussenstop in Pakistan en Frankfurt. Het vliegtuig wordt op het vliegveld van Pakistan gekaapt door terroristen. Bhanot en de 361 passagiers moeten nu vechten voor hun leven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Neerja Bhanot

Rama Bhanot

Harish Bhanot

Zayd Safirini

Co-Pilot Richard Bertrand

avatar van BBarbie

BBarbie

Zo spannend als de poster suggereert, zo spannend is deze film ook echt. Geïnspireerd door waargebeurde feiten heeft deze thriller de allure van een docudrama. Binnen het subgenre “vliegtuigkapingen” met voorsprong de beste film die ik ken.

De diepgang in de karaktertekeningen, de wijze waarop de verhaallijnen over het thuisfront, de terroristen en de dramatische gebeurtenissen aan boord van het vliegtuig met elkaar verweven zijn, maken dit tot een adembenemende film. Mede door de strakke regie van Ram Madhvani en het buitengewone acteerwerk van Sonam Kapoor heb ik gefascineerd zitten kijken naar dit verhaal over een levenslustige jonge vrouw, die onder de moeilijkst denkbare omstandigheden dankzij de levenslessen van haar ouders uitgroeit tot een ware heldin: “I’m just doing my job”. Maar dan wel een heldin van vlees en bloed en geen stripboekfiguur. Mijn bewondering geldt vooral haar persoonlijke moed.

Een beklijvende film. De beste die ik tot nu toe dit jaar gezien heb en waarvoor ik plaats moet maken in mijn top-10.

avatar van apolicum

apolicum

Jawadde BBarbie, nu maak je me toch benieuwd. Ik houd sowieso al van vliegtuigkaping-filmen, dus als deze er dan nog eens bovenuit steekt...

avatar van FazeRain

FazeRain

Spannende en aangrijpende film over de Pan Am kaping in1986, waar head purser Neerja Bhanot een zeer heldhaftige rol speelde in de bevrijding van de meeste passagiers.Des te aangrijpender, omdat het om een waargebeurd verhaal gaat.

Zeer vakkundig gemaakt door de regisseur,en werd ook ondersteund door sterke acteurs, met name de hoofdrolspeelster zelf, die heel naturel en menselijk overkwam.Drama was ook sterk in deze film.Je leeft echt met Neerja mee.Aanrader.

avatar van Alathir

Alathir

Vrij spannend en realistisch gemaakte vliegtuigkaping die eigenlijk kan aanzien worden als actueler dan ooit. Zoals hierboven al gezegd wordt is Neerja zo sterk omdat er tijd wordt gemaakt om haar te leren kennen. Dat maakt het einde des te aangrijpender natuurlijk. Het raakte mij wel, niet dat ik tranen met tuiten zat te wenen maar mijn ogen werden toch even vochtig. Dat heb ik niet zo vaak voor. Jammer is wel dat de film wat naar de lange kant is waardoor het niet altijd even vlot wegkijkt. Daar moet ik toch een halfje voor aftrekken waardoor deze op 4* uitkomt.

avatar van arno74

arno74

Zeer degelijke film over een waargebeurde vliegtuigkaping die ik me heel vaag en zonder details herinnerde, uit een tijd dat vliegtuigkapingen wel vaker voorkwamen. Achteraf heb ik gelezen dat de film behoorlijk trouw is aan de gebeurtenissen, dat verklaart waarom het zo realistisch aanvoelt. Het zit erg goed in elkaar en we leven helemaal mee met de personages. Het einde was daarom een flinke klap. 4*

avatar van missl

missl

Wat een dramatisch waargebeurd verhaal, hele hysterische kapers wat het verhaal eng/ beklemmend maakt. Was wel al bekend met de gebeurtenissen dus er waren geen verrassingen.