• 9.376.040 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Nederland

Geregisseerd door: George Sluizer

Met onder meer: River Phoenix, Jonathan Pryce en Judy Davis

Plot Dark Blood

Sinds de dood van zijn vrouw woont Boy als een kluizenaar op een voormalig nucleair testterrein in de woestijn. Zij is gestorven aan kanker, een gevolg van de nucleaire testen. Tijdens een ‘tweede huwelijksreis’ strandt het Hollywoodpaar Harry en Buffy in de woestijn. Boy redt het paar en gijzelt hen vervolgens omdat hij Buffy begeert en met haar een betere wereld wil stichten. Dark Blood werd in 1993 opgenomen. Door het plotselinge overlijden van hoofdrolspeler River Phoenix is de film nooit afgemaakt. Dat is alsnog gebeurd in 2012.

Buffy Fletcher

Harry Fletcher

Motel Woman

Mechanic / Motel Woman's Son

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Net gezien. Mooie film, die het verdient om gezien te worden! Hogelijk wordt deze film nog in de gewone roulatie uitgebracht. Indrukwekkende speech van George Sluizer na de vertoning. Het resultaat mag er zeker zijn. De scènes die niet geschoten hebben kunnen worden zijn weergegeven door een voice-over. Dit werkt erg poëtisch en doet de film zeker geen afbreuk. Phoenix heeft een sterke rol en met name Pryce speelt goed op hem in. Enorm stetk einde. Wow! Emotioneel Hogelijk komt de film op DVD.

avatar van Basto

Basto

• 11945 berichten

Fantastische film! Dat River Phoenix tegen het einde van de opnames overleed, lijkt de film nauwelijks te deren. Sterker nog, ik vond de fill ins met voice over buitengewoon goed werken.

Schitterende rauwe film over de duistere trekjes van de menselijke psyche. Beste werk van Sluizer’s toch al niet misstaande Oeuvre. Komt ook een dvd box van uit.

4,5

avatar van knusse stoel

knusse stoel

knusse stoel schreef:

Een fijne film qua beelden, het spelen van de acteurs en de verhaallijn. Het wordt steeds iets vreemder tussen de drie mensen die met elkaar geconfronteerd worden in de eindeloze woestijn. En daarom blijft de film voor de kijker(s) die het verhaal langzaam in worden getrokken, een aanrader!

Voor ons was dit een aangenaam (op filmgebied) anderhalf uurtje.

Een ruime 7!

Even de woorden hierboven in de goede volgorde gezet.

Het leek zo slordig!