Dark Blood (2012)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Nederland
Geregisseerd door: George Sluizer
Met onder meer: River Phoenix, Jonathan Pryce en Judy Davis
Plot Dark Blood
Sinds de dood van zijn vrouw woont Boy als een kluizenaar op een voormalig nucleair testterrein in de woestijn. Zij is gestorven aan kanker, een gevolg van de nucleaire testen. Tijdens een ‘tweede huwelijksreis’ strandt het Hollywoodpaar Harry en Buffy in de woestijn. Boy redt het paar en gijzelt hen vervolgens omdat hij Buffy begeert en met haar een betere wereld wil stichten. Dark Blood werd in 1993 opgenomen. Door het plotselinge overlijden van hoofdrolspeler River Phoenix is de film nooit afgemaakt. Dat is alsnog gebeurd in 2012.
Boy
Indian #3
Indian #4
matthijs_013
In Film > Overige films > Dark Blood (onafgemaakte film uit 1993):
Er lijkt geen info te zijn over deze film. Iemand hier ooit van gehoord? Meer info..?
Quentin
River Phoenix overleed tijdens de opnamens, de film kon niet verder worden afgemaakt en George Sluizer bezit nu het geschoten materiaal.
Bij George Sluizer:
Meer informatie over de onafgemaakte film met River Phoenix. Die stierf in de draaiperiode.
Ook met videofragmenten.
Vanavond is George Sluizer te gast bij DWDD.
In 1993 kreeg George Sluizer de film Dark Blood niet af door het plotselinge overlijden van hoofdrolspeler River Phoenix.
Hij is nu bezig met de voltooiing van de film, maar de tijd dringt...
Ik ben toch wel een beetje sceptisch over de voltooiing van deze film. Zal het er nog van komen, en hoe...?
Vanavond in DWDD hopelijk meer duidelijkheid.
Regisseur George Sluizer wil de speelfilm Dark Blood alsnog voltooien. De opnamen werden in 1993 na de dood van hoofdrolspeler River Phoenix stopgezet. Om de kosten te dekken heeft Sluizer echter binnen zestig dagen vijftienduizend euro nodig. Daarvoor zoekt hij investeerders via www.cinecrowd.nl.
Meer info / bron: George Sluizer heeft jou nodig! - nlfilmdoek.nl
narva77 (crew films)
Ik heb vannacht € 50 gedoneerd, en ben al zeker van een special edition dvd.
Probleem is echter; wat gebeurt er met het geld en het project als de doelstelling NIET wordt gehaald binnen 60 dagen? Daar heb ik geen duidelijkheid over...
narva77 (crew films)
Weet je dat zeker? Oké, bedankt voor het antwoord!
narva77 (crew films)
€ 2692 euro binnengehaald, met 13 supporters. Pff, schiet nog niet echt op zeg...
Quido
En daar zit je dan bij DWDD, waar meer dan een miljoen Nederlanders naar kijken. Een groter bereik kun je haast niet hebben. Kan ie niet gewoon afwerkingssubsidie aanvragen ofzo?
narva77 (crew films)
Is inmiddels ook al opgepikt door de internationale pers hoor. Mede dankzij YouTube o.a.
Hij zou de vele River Phoenix-fans eigenlijk moeten bereiken, maar hoe?
Iedereen al meegedaan? CineCrowd ~ Project pagina Dark Blood
Wow, al 70% bereikt met nog 39 dagen te gaan zeg! Ik ben toch nu wel verzekerd van de DVD van Dark Blood!
Quido
Benodigde bedrag is binnen:
George Sluizer kan River Phoenix-film afmaken - nlfilmdoek.nl
Mooi zo!
Ik ben wel benieuwd hoe het verder juridisch afgehandeld wordt.
Mag hij de film uberhaupt wel op dvd uitbrengen, of moeten we blij zijn met een vertoning in EYE en that's it?
Als hij de film gestolen heeft, krijgt hij dan geen claims aan zijn broek?
Sluizer is terminaal ziek, dus hopelijk redt hij het om de film op tijd af te maken...
Benodigde bedrag is binnen:
George Sluizer kan River Phoenix-film afmaken - nlfilmdoek.nl
Had het gezien op Cinecrowd.nl ja. Geweldig nieuws!
Heb met mijn € 50 gelukkig een kleine bijdrage kunnen leveren.
Hij heeft de "niet-commerciële rechten", zoals hij ook heeft gezegd in DWDD (DWDD-fragment staat ook op de site van Cinecrowd.nl onder "nieuws" geloof ik).
Hij heeft de donateurs vanaf € 50 een Special Edition DVD beloofd, maar dat is géén koop- of huur release, dus inderdaad op "niet-commerciële" basis.
Hij mag dus geen winst maken aan de film, althans vooralsnog. Maar Eyeworks is als het goed is in onderhandeling met de Amerikaanse verzekeringsmaatschappij of de oorspronkelijke productiemaatschappijen om alsnog de rechten te krijgen...
narva77 (crew films)
Ik zie op IMDb bij Productiemaatschappijen niet meer Eyeworks staan. Zou dat een slecht teken zijn?
Anyway, nog één dag te gaan om te doneren voor 'Dark Blood'!
Interview met George Sluizer over Dark Blood en River Phoenix:
narva77 (crew films)
Goed interview Dennis. Het geluid had echter wel wat harder gemogen, George heeft niet zo'n harde stem, en ik moest echt mijn geluid voluit zetten. Verder prima gedaan!
Ik kan niet wachten op de dvd...
Drs. DAJA
Hoort hier niet 2012 als jaar bij te staan? De film is immers nog nooit eerder te zien geweest en er zijn voldoende films die een tijdje op de plank liggen.
narva77 (crew films)
Beetje vergelijkbaar met de film Don's Plum dus. Opgenomen in '95/'96, maar pas uitgebracht in 2001.
Hij is grotendeels gemonteerd in 2012, er zijn nieuwe fragmenten en een inleiding van George Sluizer toegevoegd, en ze zijn nu bezig met sound editing, kleurcorrecties en dergelijke. Moeilijk inderdaad. Ik zou ook zeggen 2012...
Drs. DAJA
De film was heel simpel nog niet de film in 1993 slechts een vrachtwagen ruw materiaal, hij is nu pas echt af gemaakt.
We zullen het nog even bespreken binnen de crew.
We hebben er alsnog 2012 van gemaakt. Jaartal van uitbreng / voltooiing is leidend, al levert dat hier wel een heel bijzondere situatie op.
Prudh
Vind het jaartal maar misleidend. Is het productiejaar (= 1993) niet normaal het uitgangspunt? Dat de film in 2012 pas door de postproductie heenkwam... Bijzondere situatie indeed.
Drs. DAJA
Cabin Fever, The Shining, Henry: Portrait of a Serial Killer en tig van die later afgemaakte Orson Welles-films hebben ook jarenlang in de kast gelegen, jaar van release is het jaar...
Drs. DAJA
IMDb loopt achter en heeft dit project al geregistreerd nog voordat Sluizer er mee verder is gegaan. IMDb registreert namelijk ook nooit afgemaakte films in tegenstelling tot moviemeter.

River Phoenix zou vandaag 53 zijn geworden, hier zijn vijf best beoordeelde films

Eeuwig jong: vijf vroeg overleden acteurs en hun laatste topfilm

Running on Empty
Drama / Misdaad, 1988