God on Trial (2008)
Geregisseerd door: Andy De Emmony
Met onder meer: Stephen Dillane, Stellan Skarsgård en Eddie Marsan
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot God on Trial
Geheel in lijn met de joodse traditie waarin de mens met God discussieert, besluiten gevangenen in Auschwitz God ter verantwoording te roepen. Waarom staat hij dit lijden toe?
Isaac
Mordechai
Jacques
Tour Guide
Emily

De film is eigelijk een grote dialoog in een barak tijdens de WOII en best de moeite waard.

Mementos75
Oeverloze discussie over 1000den jaren historie. In sommige opzichten erg respectloos naar de mensen die in deze kampen omgekomen zijn. Ze hadden bovendien de moeite kunnen nemen om er ongezond, ondervoed en afgeleefd er uit te zien. Nee, in deze film worden de joden in dit kamp vertolkt door mensen die blaken van gezondheid.

gratis
Film die je wel aan het denken zet. Duurt niet te lang en daardoor de moeite waard te kijken.

Banjo
- 1988 berichten
en dan zo laag geven?

esthervanrems
Erg bijzonder om een film alleen maar naar een discussie te kijken over of god al dan niet het contract heeft verbroken met de joden. En het werd geen moment saai!

Bijelina
God, films over God zijn niet saai, dacht ik. Maar dat was deze film wel.
Ik heb 'm wel niet helemaal uitgekeken.

ferdampt
juist de dialoog boeide mij en dat draagt de film
het is wel een film die niet voor iedereen is weggelegd

Number23
Zit nu al 10 minuten te kijken en vindt dat reuze meevallen. Het kan toch zijn dat dit zich afspeelt in het begin van hun gevangenschap?? Ik vind het altijd leuk om te zien, God die er van langs krijgt. Alles wat die vent zegt, klopt gewoon. 'He's still God, just not our God'

Number23
Bekende koppen trouwens. Ik zie Eddie Marsan en Stellan Skarsgard

voomzap
Aandoenlijk om te zien hoe volwassen mensen tegen beter weten in redeneren over (de bedoelingen van) een fictief opperwezen genaamd God. Mischien beladen als je zelf gelovig bent ... een beetje zoutloos allemaal.

BlueJudaskiss (moderator films)
Soms lastig te volgen zonder ondertiteling, toch goed de moeite waard. Met de argumenten tegen God ben ik het nog altijd het meeste eens, maar de pro-God-argumenten klonken toch erg overtuigend. Goed ingetogen spel en erg knap om het boeiend te houden op één locatie. Het einde vond ik schitterend.
Voorlopig even 3*.

Tom-Hanks
Vreemde film over Joden die hun verlies in hun God verliezen. Het enige echte pluspunt zijn de monologen. En aangezien de film er vol van zit, krijgt het van mij een hoge score. Tijdens het kijken heb ik geen muziek gehoord, wat ik wel nodig vind. De acteurs spelen ook niet fantastisch.
Je moet wel wat verstand van de Joodse geschiedenis hebben om te kunnen volgen.

shrink
- 2080 berichten
Interessant om deze film een keer te zien en alle dialogen. Zat wel een fout in de film. Het speelt zich helemaal af in Birkenau, maar de vergassing van sommigen is echter in Auschwitz 1. Begrijp het wel, omdat in Birkenau de gaskamers niet meer bestaan en men daarom deze scene daar heeft laten afspelen.

'Monk' verdwijnt ondanks populariteit weer van Netflix, Kijkers van de leg door expliciete scène in 'The White Lotus' | MovieMeter Recap

Brady Corbet zag geen cent voor 'The Brutalist': 'We moesten leven op loon van drie jaar geleden'

Christopher Nolan cast Matt Damon in de titelrol van zijn nieuwe film 'The Odyssey'

'Peaky Blinders'-maker Steven Knight heeft heugelijk nieuws voor fans van de hitserie: 'De wereld gaat verder na de Netflix-film'

Two Weeks
Drama / Komedie, 2006