• 9.374.010 stemmen

Met onder meer: Fares Fares, Torkel Petersson en Eva Röse

Gesproken taal: Engels en Zweeds

Releasedatum: 18 december 2003

Plot Kopps

In het Zweedse dorpje Hogbodorna bestaan de belangrijkste activiteiten van de plaatselijke politie uit eten en koffie drinken. De oorzaak hiervan: een volledig gebrek aan misdaad. Terwijl de agenten zelf heel tevreden zijn met hun rustige leventje, zien de autoriteiten hierin een goede reden om de politiepost op te heffen. In een poging om hun baan te redden, besluiten de agenten van Hogbodorna om de misdaadstatistieken dan maar eigenhandig op te krikken.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

is er al een dvd-releasedatum bekend?

sydney

Ik heb net de Zweedse versie gekocht hier in Stockholm. Deze versie bevat ook Engelse ondertitels.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

sydney schreef:

helaas zit ik niet in Stockholm

sydney

Hehe, dat klopt..... Echter ze hebben hier wel één of ander systeem...... Volgens mij heet dat "post".

avatar van Peli-Cula

Peli-Cula

mijn vriendin beschreef deze film zo, dat hij mij erg op Supertroopers (2001) lijkt. Zit ik er ver naast?

Ik hoop van wel...

Jordy

Ja daar ben ik ook al zo benieuwd naar... ga deze eerdaags ook maar 's kijken aangezien ik Super Troopers zo leuk vond (volgens mij val ik in herhaling)

Jordy

Matigjes, paar keer moeten glimlachen. Dat die ene agent teveel Amerikaanse films keek was een grap die hééél snel oud werd. Hoe hier ooit een Amerikaanse remake gemaakt van kan gaan worden snap ik niet, want dat wordt dan een identieke (hoewel, minder grappige) versie van Super Troopers.

sydney

Vond je de typetjes dan niet goed neergezet? Dat vind ik mooi, met welk gemak Josef Fares kan goochelen met typetjes.

Merkwaardig hoeveel Europese topfilms bij Jordy verkeerd vallen. Waar ligt dat toch aan Jordy ?

Jordy

Ik heb juist het idee dat "jullie" aardige films uit Europa al erg snel fantáástisch (willen) vinden. Maar misschien is het de laatste tijd ook wel toeval. Amelie, Lucia y el Sexo, La Vita e Bella, Fucking Amal, Festen vond ik bijvoorbeeld wél erg goed.

sydney, typetjes waren erg aardig, maar na een kwartier had je over elk personage een bepaalde grap gehad (Amerikaanse wanna-be, ruziënd echtpaar, verlegen vrijgezelle jongen) en kwamen er alleen nog maar herhalingen... vond ik.

Jordy schreef:

Het heeft gewoon met smaak te maken. Ik heb Europese films bij mijn favorieten, en jij niet echt. Europese films beslaan meer het arthouse segment, en daar ben jij nou eenmaal minder fan van.

Ik geef trouwens niet 'blind' hoge stemmen aan vermeende toppers. Good Bye Lenin bijvoorbeeld vond ik goed, maar niet het meesterwerk dat anderen er in zien.

kappeuter schreef:

daar ben jij nou eenmaal minder fan van.

Omdat ik ook van LOTR kan genieten?

Staat er los van.

avatar van De Knip

De Knip

Minder hilarisch dan Jalla Jalla, maar best aardig. De grappen liggen een beetje te voor de hand, maar heb me best wel vermaakt.
Vond Torkel (Bennie) best wel weer leuk met zn Amerikaanse grollen, vooral lag ik ineens in een deuk toen hij zo overdreef met het opblazen van die eettent. Schoot toen pas eindelijk in de lach.

***

Vreemd. Over gevoel van humor valt natuurlijk te twisten, maar dit is toch echt wel oubollig. Voor een komedie zijn de typetjes verreweg niet excentriek genoeg (denk zelf dat Police Accademy vreemder volk had). Het enige leuke aan deze film was het tempo en gelaten atmosfeertje, in contrast met het nogal schunnig woordgebruik en gedrag van het korps. Stak mooi af tegen de rest van het arsenaal saaie beproefde en uiterst voorspelbare grappen. Moet Jordy hier bijtreden, een halve glimlach en een drietal leuke momenten. Verder enkel lichte irritatie.

avatar van gotti

Is er eigenlijk iemand die deze film op dvd heeft en hem eventueel uit wil lenen. Ik ben na het zien van het geweldige Jalla! Jalla! erg benieuwd geworden naar deze film.

avatar van GerwinF

GerwinF

gotti schreef:

Net gekeken en heb echt dubbel gelegen van het lachen! Vooral die running gag met die claxon en natuurlijk Bennie die een "klein beetje doordraafd" zijn geweldig! Ik snap ook niet waarom veel recensies zo negatief zijn.

Ik weet niet of deze film al te krijgen is op dvd met nederlandse subs, ik hoop zo snel mogelijk! Jalla jalla is ook bijna nergens te vinden.

avatar van De Knip

De Knip

Vooral na dat auto-ongeluk. ff teruglopen en dan claxoneren, geweldig, ja!

avatar van Marrit

Marrit

Belachelijk dat deze hilarische pretfilm zulke slechte recensies kreeg in de media. Pure Scandinavische slapstick van begin tot eind. Droog, absurd en Zweedser dan knäckebrod Zweeds kan zijn. Vier dikke sterren.

avatar van FisherKing

FisherKing

Mee eens Maritt ...

sydney

Hilarische pret wordt helaas vaak niet gewaardeerd of begrepen. Zo is het mogelijk dat jezelf voortdurend in een deuk ligt, maar je buurman of zelfs de rest van de zaal droog met een strak gezicht naar het witte doek blijft kijken. Dus... dit soort humor daar moet je van houden, anders wordt het niks.

avatar van gotti

Is er iemand die hiervan de dvd al in zijn bezit heeft?

avatar van FisherKing

FisherKing

Nee, alleen de Zweedse DVD is uit, en die heeft helaas geen subs.

FisherKing schreef:

Nee, alleen de Zweedse DVD is uit, en die heeft helaas geen subs.

Jawel hoor. Engelse subs.

avatar van sjob

sjob

de kracht van deze film is dat je er nix van verwacht maar hij wel grappig is.

avatar van gotti

Waar is dit verkrijgbaar? Ben erg benieuwd, aangezien Jalla! Jalla! geweldig was...

avatar van Willem-Jan

Willem-Jan

Zeer grappige film. Voor mensen die de Scary Movies te oppervlakkig vinden (Alhoewel ik daar ook absoluut van kan smullen )

Zeg: Vind je dat m'n tieten hangen? :S

avatar van Pierre1

Pierre1

Grappige film, dat Zweeds maakt het dubbel zo leuk. Bij vlagen irritant en flauw met uitgemolken grappen. Maar toch 3* mede door de grappen die niet standaard waren.

avatar van gotti

Mensen, waar zien jullie deze film toch. Heb geen zin om nog anderhalve maand te wachten...