Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 26 december 2012
Bekijk via Netflix
Bekijk via NLZIET
Plot Jack Reacher
"The Law Has Limits. He Does Not."
Wanneer een sluipschutter met zes schoten vijf mensen om het leven brengt, wijst al het bewijsmateriaal in de richting van de man in hechtenis. Wanneer de verdachte ondervraagd wordt, zegt hij maar één ding: "Zoek Jack Reacher!" Op die manier begint een buitengewone zoektocht naar de waarheid, waarbij Jack Reacher (Tom Cruise) tegenover een onverwachte vijand komt te staan die een talent voor geweld heeft en een geheim moet bewaren.
Jack Reacher
James Barr
Nancy Holt
Noodless
rep_robert schreef :
Het is jammer dat het plot en de motieven daarna niet heel erg interessant zijn om tot het einde te kunnen boeien. Het complot achter de moorden stelt uiteindelijk lichtelijk teleur. Hetzelfde geldt voor een mysterieus geïntroduceerde personage Zec,
Sluit me hier bij aan. 7/10
Tarkus
Een uitstekende misdaad thriller is deze film met Tom Cruise.
OP persoonlijk vlak vind ik hem maar een etter, maar je moet toegeven, zelden of nooit maakt hij een slechte keuze wat filmscripts betreft.
Ook deze dus niet, een puik scenario dat voor de nodige spanning zorgt, en Tom Cruis is prima gecast (al zal hij daar als producer wel zelf voor hebben ingestaan).
Meer dan 2 uur deze film, maar ik heb me geen seconde verveeld.
Pluspunt: Rosamund Pike komt ook goed uit de verf, letterlijk en figuurlijk.
En als toemaatje, oude rot in het vak Robert Duvall als vanouds steengoed !!
Kan deze prent iedereen warm aanbevelen !!
Melvin Udall
Prima film weer van Cruise al weet hij in dit soort rollen niet meer zo'n onderscheidend karakter neer te zetten. De speelduur is wat aan de lange kant wat hier en daar het tempo wat remt maar dat geeft wel een juiste tone aan het geheel dat wel wat weg heeft van een jaren 70 film. Wie weet het begin van een leuke reeks Reacher films.
martijnk
Ik had er meer van verwacht, ik lees overal dat het een geweldige aktiefilm is maar de aktie is ver te zoeken. Het is vooral overloos geouwehoer en buiten dat is het de grootste Tom Cruise egotrip ooit.
Verder vond ik het verhaal maar slap en erg ongeloofwaardig.
erikvdven
Ik had er minder van verwacht. Waarschijnlijk omdat Tom Cruise de hoofdrolspeler is. Maar ik vond hem super. Voornamelijk omdat de film, naar mijn mening, veel onverwachte momenten bevat.
Filmfan74
Tegenvaller, vooral omdat ik het eerste uur erg sterk vond. Daarna ging het snel bergafwaarts. Het begon met een belachelijke vechtscene in een badkamer met bozerikken die er lustig op los meppen zonder iets te raken (het leek wel een slapstick). Wat later komt er een suffe achtervolgingsscene, weer wat later een slappe vechtscene . Wat ontzettend jammer, er had zo veel meer in gezeten!
Norman Mailer
Mijns inziens nou juist de meest briljante scène uit die film. Absoluut, volkomen absurd – en leek ook volkomen misplaatst.
Maar die blik van die Tom Cruise, met verwondering liggend in die badkuip, ik moest lachen. En ik kan mij niet herinneren dat ik ook maar óóit om hem heb moeten lachen.
david bohm
Na de fantastische openingsscène waarin geen woord wordt gesproken kan het eigenlijk alleen maar minder worden en dat wordt het ook. Maar toch is Jack Reacher een onderhoudende film en een interessant personage dat nog jaren mee kan.
Tom Cruise doet het prima als mysterieuze held en ook Rosamund Pike is prettig om naar te kijken en weet te overtuigen. De ontknoping en het einde van de film vind ik niet zo sterk maar de ruim twee uur zijn omgevlogen.
Goed.
demorge
Na het lezen van enkele boeken had ik hier hele lage verwachtingen van, vooral met het ukkie Tom Cruise in de rol van Reacher... Maar toegegeven: dit is gewoon een ijzersterke film! Ik hoop dat er nog meer zullen volgen.
demorge
Ja dat klopt wel een beetje, maar dat is gewoon het karakter Reacher. Als je de boeken leest zul je ook merken dat Reacher tegen superheld aan zit, beetje wennen in het begin.
Nierika
Verder vond ik het verhaal maar slap en erg ongeloofwaardig.
Het wordt ook geloofwaardig gebracht door de schrijver.
Als je dan in de film een opdondertje als Cruise laat opdraven om Goliath te gaan spelen, dan weet je gewoon dat het nu en dan eens flink ongeloofwaardig gaat worden.
Dat vond ik persoonlijk flink balen.
b00ts
Tegenvaller. De scene in de badkamer slaat inderdaad nergens op. Ook de achtervolging is waardeloos. De voorkant van de wagen wordt in elkaar gereden. Dan brandt de onderste linker lamp weer wel en dan weer niet. (geldt ook voor een achterlicht in een andere scene). Ik erger me daar mateloos aan. Het eerste deel was ok, daarna werd het alleen maar minder.
mixmaster
beetje vreemde en rare film van Tom Cruise , leuke actie en soms wat humor maar het geheel vind ik allemaal maar wat raar overkomen.
ik kwam maar niet in de film en normaal heb ik dat probleem niet met films met Tom Cruise.
Een onderhoudende actiefilm, maar daar is het grootste pluspunt ook wel mee genoemd.
Oké, de openingsscène mag er ook zijn, is goed gefilmd en is een redelijk spektakel om te zien. Wel weet je als kijker hierna gelijk, wie de echte dader is, en dat haalt toch gelijk al de eventuele spanning weg. Jack Reacher is een aardig personage, dat niet helemaal volgens de regels werkt en dat levert zo nu en dan nog wel een aardige scene op. Cruise zet de rol neer, zoals hij dat wel vaker doet in actiefilms, met een grote one man show, die soms wel wat teveel van het goede is.
Het tempo is hoog, de actie af en toe best vermakelijk, al zitten er soms ook wel wat onlogische keuze in. Wel is het jammer dat Reacher nooit echt klappen krijgt tijdens een gevecht. Die scene in de badkamer, met die struikelende badguys. was overigens wel lachwekkend. Verder zijn de actiescènes meestal niet slecht, maar lijken ze niet altijd in dienst van het verhaal te staan, iets wat bij bijvoorbeeld The Bourne films juist wel zo goed gedaan was. Overigens vond ik de rol van Werner Herzog ook best opvallend. Ik had hem nog nooit zien acteren, maar hij brengt het er best goed vanaf.
Kortom, Jack Reacher is een weinig verheffende actiefilm, die vermaakt door de aardige actie, maar qua inhoud en verhaal uiteindelijk niet zo heel sterk is.
Flavio
Ik kende het hele Jack Reacher personage niet dus zonder voorkennis gaan kijken. Maar vond het maar een doorsnee actiefilm, met een zwakke plot. Begint nog wel aardig maar wordt steeds minder interessant en die laatste scene in die bouwput was slaapverwekkend. Vreemde rol van Herzog die een sinister bedoeld personage speelt maar dat komt niet erg uit de verf.
Maar hoe komt dat toch, films met een enorm budget maar het lukt maar niet een beetje een goeie plot te schrijven? Terwijl er toch genoeg getalenteerde schrijvers in Amerika rondlopen, kijk maar naar alle top series die oa HBO produceert.
NB ik zie dat het script is geschreven door de schrijver van the Usual Suspects...kennelijk een one hit wonder want gaat daarna bergafwaarts.
Swaxie
Gisteren gezien en vond het wel een leuke film.
Kijkt lekker weg, verveeld geen moment, met goede actie.
maar zoals hierboven al aangegeven. Had ik het persoonlijk leuker gevonden als je niet geweten had wie de dader was. dat had wat meer spanning gegeven denk ik
ikkegoemikke
Ik ken Lee Child wel en heb er al eens iets van gelezen, maar kende het personage Jack Reacher helemaal niet. Tot nu wist ik dus niet dat Tom C. een dwergje zou lijken t.o.v. de figuur uit het boek, dus heeft me dat eigenlijk niet gestoord. Dat Tom C. er in speelde maakte me wel argwanend want ik vind hem eigenlijk niet zo'n topfiguur. Je moet hem wel nageven dat als hij een broer van een autist, een piloot of een geheim-agent moet spelen, hij dat altijd professioneel en met overgave doet. Als ex-commando-militair-quasi bijna superheld valt hij eigenlijk wel lichtjes uit in deze rol, maar uiteindelijk heb ik toch genoten van deze onderhoudende actie/thriller.
De openingscene zet al dadelijk de toon en vond ik naargeestig om naar te kijken : het koelbloedig neermaaien van onschuldige voorbijgangers gaf me een akelig gevoel en deed mijn maag inkrimpen. Wat volgt is een aanschakeling van bijna-tot-ietwat grappige momenten, actiescenes,knokpartijtje en (uitermate goed in beeld gebrachte) achtervolging. Vond het wel een beetje teleurstellend hoe de charismatische "The Zec" zo eenvoudig geelimineerd werd. Pluspunt was het optreden van Robert Duvall wat ik dus een topacteur vind sinds "Falling Down" met zijn karakterkop en specifieke manier van praten
Al bij al, geen hoogvlieger maar toch een uitermate boeiende film.
Beertje45
Heb een paar Reacher romans gelezen, niet degene op welk deze film is gebaseerd, en het enige minpunt is dan wel dat Tom Cruise niet kan vergeleken worden met de held uit de romans wat betreft lichaamsbouw. Toch is dit een intilligente thriller en als het op aktie en gevechten moet aankomen kan je het gerust aan Tom Cruise overlaten, zie ook de MI reeks. Rosamund Pike loopt er wel wat verloren bij, maar Robert Duvall maakt het geheel toch wat kruidiger. Heb best genoten.
Nickske1912
Best wel teleurstellend. Tom Cruise als hoofdrolspeler met zo'n rol werkt voor mij niet, vond het veel te geforceerd overkomen. Rosamund Pike ook niet overtuigend. Bij een iets betere casting voor die twee rollen was de film al een stuk beter geweest, in ieder geval een voldoende waardig. Verhaal zit namelijk best goed in elkaar, zonder ergens groots te worden overigens.
Pba2612
Als fan van de boeken behoorlijk teleurstellend.
Jack Reacher is 1.95, rond de 110 kilo en heeft de uiterlijke kenmerken van een Neanderthaler. Dan moet je niet Tom Cruise casten van 1.50, 70 kilo en met een babyface uiterlijk.
Begon met een openingsscene die naar meer smaakte maar zwakte daarna snel af.
Vond Tom Cruise zijn stoere praatjes niet echt overkomen. Gevechten vielen tegen, badkamerscene kwam nogal ongeloofwaardig over. De zec was wel gaaf, de dame leuk om naar te kijken.
Vermakelijk maar zou hem zeker niet aanraden.
Hopelijk een vervolg met een echte alfa man.
gillie24
Een film die het vooral van de sfeer moet hebben.
De eerste 15 minuten zijn steengoed en scheppen hoge verwachtingen. Die worden echter niet ingelost en/of waargemaakt.
Mijn inziens wordt er veel te weinig gedaan met het verhaal achter het complot van de moorden. Op de een of andere manier wordt dat naar de achtergrond geschoven en ligt de nadruk te veel op actie en achtervolgingen, die niet allemaal overtuigen. Met name de badkamerscene is tenenkrommende slapstick. De film gaat ook als een nachtkaars uit met een tegenvallend slot.
Cruise (een favoriet zal het nooit worden) is degelijk en doet gewoon z'n Mission Impossible-rol dunnetjes over. Rosamund Pike (met zwangerschapsboezem?) is redelijk. Heb haar beter zien acteren, maar blijft een zeer aantrekkelijke vrouw.
Toch 3,5 ster omdat de 130 minuten nergens vervelen dankzij de sfeer. Kijkt lekker weg.
ghostman
Spannende film , doet mij een beetje denken aan Mission: Impossible .
notsub
Dit is gewoon een film die doet wat je ervan verwacht. Leuke actie, een verhaal dat net niet te vergezocht is en een spannende boss fight als finale. Humor zit er ook nog in. De gewenste chemie tussen de hoofdrolspelers heeft wat tijd nodig en de speurdrift van Jack R. is soms wel heel voortvarend, het mag de pret niet drukken. Puur degelijk, deze film.
Querelle
Ik weet niet of ik die rol van Herzog nu heel goed moet vinden, of heel slecht. In ieder geval zijn meest bizarre rol. En het paste bij de film, waarin af en toe wat onverwachte en half mislukte humor aanwezig is. Zelfs een slapstick moment.
Op zich is het wel een cool verhaal, maar de film doet weinig moeite om het geloofwaardig te maken. Het lijkt wel een soort stripverfilming. Het is interessant om bij superieur speurwerk alle details en alle uitleg daarover te laten zien, maar de film neemt geen tijd om daar iets bijzonders mee te doen, zodat een stiekeme whodunit liefhebber als ik met lege handen komt te zitten. Maar als tussendoortje was het wel leuk om even te zien.
sofripa
Cruis staat als een huis.
Op beroerde actiefilms is deze man eigenlijk niet te betrappen. Ook hier gaat hij weer lekker te keer. Beetje doorsnee thriller, dat wel, maar voldoende acteertalent in huis om de film moeiteloos uit te zitten. Herzog en Duvall hebben villa Avondrood weer even verlaten om aan te tonen dat het ware kanjers zijn. Nipt bovengemiddeld. 3,5 sterren
krabat
Thriller, drama, actie, misdaad... zonder diep in te gaan op de betekenis van genre's past hier maar een betiteling en dat is misdaad.
Totaal geen plotwendingen en dan een standaard verhaal afraffelen heeft als resultaat: een zwakke film. Alles wat misdaad, misdaad maakt zie je terug; Knokpartij in een bar, achtervolging met musclecar, hoofdpersoon/held die charismatisch en met een lach (zeer matige prestatie van Cruise btw) bad guys uit de weg ruimt. Niet vernieuwend en met als droevig hoogtepunt de badkamerscene... Naar blijkt had de "crew" tijdens het filmen het briljante idee dat ze in de badkamerscene wel wat humor konden stoppen. Nu blijkt ook waarom de rol van regisseur zo belangrijk is, die moet dit soort idiote ideeën goed uitvoeren of (in dit geval) helemaal achterwege laten.
Enige lichtpuntje is het ego van Cruise, dat zal wel de lucht in geschoten zijn nadat hij zijn eigen strakgetrokken kop terug zag in deze heldenfilm.
VforVictor
Beetje een schijtfilm, hij was zeer traag, die advocate prate tergend langzaam, en cruise moest zogenaamd de show stelen als briljante ex militair, nee dit ging er bij niet in, heb em dan ook halverwege afgezet
Cruisecontrol.
Onderhoudende actiefilm die – ondanks dat menige Reacherfan in Cruise geen juiste vertolker zag – lekker naar binnen glijdt. Deze zoveelste Sherlock Holmes-kloon is een stuk stoerder dan de pijprokende held van weleer, maar weet met zijn speurderstrucjes niet evenveel indruk te maken. Duvall heeft een leuke bijrol en ondanks dat subtiliteit vaak ver te zoeken blijkt, werkt de film wel als popcornvermaak. Het brein kan rustig op cruisecontrol, obstakels of tegenliggers kom je tijdens deze rit niet tegen, of het moet enige onlogica zijn.
Goed.

Jack Reacher: Never Go Back