• 9.374.004 stemmen

Oorsprong: Hongkong / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Gordon Chan

Met onder meer: Jackie Chan, Claire Forlani en Lee Evans

Plot The Medallion

Eddie, een agent uit Hong Kong, wordt na een ongeluk met een mysterieus medaillon plotseling een Highbinder, een onsterfelijke strijder met bovenmenselijke krachten. Samen met agente Nicole is hij vastberaden om de geheimen van het medaillon te ontsluieren, en de slechte Highbinders te verslaan, die 'm terug willen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Eddie Yang

Arthur Watson

Nicole James

Cmdr. Hammerstock-Smythe

Mrs Charlotte Watson

Antiquities Dealer

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

vond hem wel leuk. weer een leuke film van Jackie Chan zoals we gewend zijn van hem. Krijgt een goeie 3* van mij.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Hij is wel leuk maar die magie was een beetje onzin

drie *en

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

leuk maar niet van waw .

een van de minst beste van jackie chan.

ik geef hem 2.5

avatar van tukkerstein

tukkerstein

allerminste van Jackie Chan. Eigenlijk is de film Jackie Chan-onwaardig.

1,5* volledig naar Chan

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ging wel, Rumble in the Bronx is wel een stuk beter!

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Ik vond het best een leuke film, alleen een beetje vergezocht, maar echt grappig en vol met actie. Goede film.

hij krijgt van mij: 3,5 sterren.

avatar van otherfool

otherfool

Pijnlijk onleuke film waarin het steeds erg lang wachten is op nog eens een mooie knokscene rond Chan. Evans is niets minder dan genant in zijn Peppie en Kokkie rol. Zoals tukkerstein zegt, een Chan onwaardig.

1*.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

hij was totaal niet grappig

Lee Evans was ongelofelijk saai en acteerde slecht

ik vond de verhaal wel leuk

maar het had veel beter gekund

avatar van Mug

Mug

Verschrikkelijk lelijke special effects, een regisseur die niet precies weet wat voor soort film hij nu precies moet maken en er qua stijl dan ook maar stamppot van maakt (van computerspel-achtige poppetjes die rondzwieren tot slow-motion b-film direct-to-video beelden). En Lee Evans die oh zo grappig was, maar niet heus. Jeuk op plekken waar ik 't niet wil hebben. Gelukkig een achtervolgings-scene die te behappen was, de rest was bagger van de bovenste plank. 1 ster, een zeer kleine. Ik vraag me daadwerkelijk af welke doelgroep ze voor ogen hadden...

avatar van ILDIB

ILDIB

Matig gedoe, en hoe verneuk ik Claire Forlani in een rol die haar niet past.. Maar ze blijft o zo leuk. Stupide verhaal, veel te veel streetshots, en de actie was voor chans doen bijzonder laag..

avatar van film_kaza

film_kaza

Vroeger was ik verslaafd aan Jackie Chan films. Ik keek ze altijd als er 1 op tv kwam of ik nam diegene op. Maakte nooit uit hoevaak ik hem gezien had.

The Medallion vond ik geweldig omdat Chan een Highbinder werd. Maar nu vind ik dat niet meer. De hele verslaving is weg, jammer genoeg. Dat geweldige gevoel dat ik bij die film had had ik maar bij weinige gehad, en het voelde geweldig aan.

Nu zijn ze nog vermakelijk of slecht. Alhoewel ik wil The Accidental Spy nog eens bekijken. Ik kan me herinneren dat ik die erg mooi vond vroeger.

The Medallion is wel erg grappig en heeft toch een paar mooie Chan acties. Het allerleukste aan de film vond ik Watson met zijn "FREEZ!" uitspraak en zijn maffe gedrag. Ga snel op zoek naar meer films met die acteur.

3,5* (voor alle Chan films boven de 3,5).

avatar van JohnnyO

JohnnyO

Wat een gave film!!!

Ik lag dubbel van het lachen om deze film.

Een leuk verhaal, schitterende scenes van hele mooie plekjes en zelfs het acteerwerk is redelijk goed.

Van mij mogen ze meer van dit soort films maken.

avatar van skipy05

skipy05

is echt een toffe film. veel grappige stukken in. een goed verhaal. ehet is zeker een goede Jackie Chan zoals de andere. 4*

avatar van bobolinski

bobolinski

Nu twee keer matige film, slecht verhaal. Jackie chan was dan wel weer goed, die stukjes dat hij ging vechten. Voor de rest niks an.

avatar van plorp

plorp

Lang gelede gezien maar deze was ook wel lache van chan.

3,5

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Toch wel een teleurstelling, had het verhaal anders verwacht. Er zijn betere films met Jackie Chan . Ook qua humor moet ik deze film een onvoldoende geven

avatar van Kr!kke

Kr!kke

kaydegreef schreef:

inderdaad, de humor was soms best wel dom... die Interpol-agent deed soms iets te belachelijk...

avatar van Lennert

Lennert

Een leuke, maar ook niet meer dan dat, film. Lee Evans is perfect gecasted als stuntelige Interpol agent, terwijl ook Julian Sands een interessante slechterik is, maar wat Claire Forlani op (heel erg) zwoel kijken na, in deze film doet is me een raadsel. Jackie Chan is in de stunts op zich wel op dreef, maar nergens wordt het zo interessant als in zijn Hong Kong jaren, iets wat voornamelijk door het gebruik van slow-motion komt.

Waar ik nog het meeste moeite mee had is het afgrijselijk script wat zo ongelooflijk simpel en stupide is, maar tegelijkertijd pas na 40 minuten duidelijk wordt dat je jezelf afvraagt waarom het gegeven niet vanaf het begin al verteld zou worden. En waarom spreekt een Chinees jongetje met een perfect Brits accent? Het is eveneens een grote fout om de hele film in het Engels te laten zijn, dit haalt heel veel realisme weg.

Bon, ik heb een aantal keer gelachen (lang niet altijd) om de flauwe grappen en de leuke actie, maar als film in zijn geheel stelt dit toch wel enigszins teleur. Een leuk filmpje om een enkele keer te kijken, maar niet meer dan dat.

Voor de martial arts liefhebbers: altijd leuk om Scott Adkins even in beeld te zien (al had hij wel een hele kleine en zinloze rol).

avatar van Tarkus

Tarkus

Leuke film, maar ik heb al beter gezien van Jackie Chan.

Toch zitten er een paar goede scènes in, maar het verhaal is er eentje als 13 in een dozijn, je hebt het gevoel dat je alles al eens hebt gezien.

Wel mooi... Claire Forlani !!

avatar van movie acteurs

movie acteurs

De film 36 Crazy Fist met Chan die ik een 1,5 gaf daar was Chan de Action Direcor in, maar in deze film the Medaillon speelt Chan zelf. Toch vind ik hem niet meer waard dan een 1.5. De acteerprestatie's waren niet best. De actie scene's vond ik ook behoorlijk eentonig. Dat gedoe met dat jochie vond ik ook niks vandaar de lage score. 1,5.

avatar van maxo922

maxo922

Nogal Simpele Jackie Chan...

Lekker stom en soms best grappig, maar helaas heeft Jackie heel veel van dit soort films. De foxy lady die meespeelt was een aardige toevoeging en er zaten genoeg redelijke actie scenes in.

Verder erg speels vergeleken met wat andere Flicks van Chan.

Niet verkeerd voor een keertje.

Nipte * 2,5

avatar van Thorak

Thorak

Zwakke film van Chan, vergelijkbaar met The Tuxedo, ook erg ...

avatar van JLjuju

JLjuju

Ik kijk de film niet, maar ik vang wel de vette soundtrack op

Lekkere Drum 'n Bass.

avatar van 606

Tja het was best leuk maar soms langdradig en beetje druk en saai.

Verders ging het wel.

Acteren was matig.

2,5 ster

avatar van KILLERBEE99

KILLERBEE99

Was wel een oke film, met af en toe iets grappigs er door heen, prik mesje prik ^^

avatar van van duijn

van duijn

Onnozele actiefilm.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Ooit eens op tv gezien. Vermakelijke onzin.

avatar van Film Pegasus

Alle stereotypen op een hoopje gegooid, Jackie Chan er bij gezet, maar dan wel zonder z'n typische gevechtsstijl. Door z'n extra krachten gaat er veel van z'n bekende humor en acrobatiek verloren. Forlani is nog wel leuk om te kijken, maar de slapstick van Lee Evans verveelt wel op den duur. Denkelijk is dit weer één van de films die Chan puur voor het geld aanneemt om z'n eigen projecten te kunnen financieren.

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Bah, wat een slechte film. Alleen Chan (Eddie) redt de eer nog een beetje met zijn acteerwerk & (kung-fu) truukjes ( bijv. het tegen de fietsen oplopen) & het hoofd van Forlani (Nicole) als knappe side-kick doet ook nog enig goeds.
De slechteriken waren echt tenenkrommend slecht bezig, vooral Sands (Snakehead) & Evans (Watson) was ook totaal niet grappig.
Het verhaal gaat nergens over & de SFX zijn om te huilen.

avatar van Spetie

Jackie Chan stond altijd bekend om zijn spectaculaire actiefilms, waarbij de actie gecombineerd werd met een dosis humor.

Deze film haalt het bij lange na niet bij de meeste van Chans vorige films. Het verhaal slaat nergens op, maar dat zou niet erg zijn als de actie en humor volop aanwezig waren. Dat is echter niet het geval. Van een hoop stunts wordt duidelijk gebruik gemaakt van (matige) special effects, waarbij de originaliteit van het vechten, wat juist een van de krachten van Chan zijn films is, totaal ontbreekt. Daarnaast is Lee Evans totaal niet leuk en valt er eigenlijk weinig te lachen in deze film.

Overigens is Julian Sands wel overtuigend als schurk en zo’n beetje het enige pluspunt aan deze film. De film is helaas niet veel soeps.