Genre: Actie / Komedie
Hongkong / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Gordon Chan
Met onder meer: Jackie Chan, Claire Forlani en Lee Evans
Plot The Medallion
Eddie, een agent uit Hong Kong, wordt na een ongeluk met een mysterieus medaillon plotseling een Highbinder, een onsterfelijke strijder met bovenmenselijke krachten. Samen met agente Nicole is hij vastberaden om de geheimen van het medaillon te ontsluieren, en de slechte Highbinders te verslaan, die 'm terug willen.
Eddie Yang
Antiquities Dealer
Waiter
Waiter
tovenaar
Hey daar is Jackie weer... en hij heeft weer een mooi vrouwtje uitgenodigd om hem bij te staan
Bulletproof Monk
Nou, ik hoop dat dit een goeie film word. 'The Tuxedo' was niet zo goed. Het is tenminste geregisseerd door Gordon Chan. De actie zal dus waarschijnlijk wel goed zitten, Hong-Kong style.
Sjoerd
Can you say "Matrix fight scenes"?
Dat zie ik er niet aan af hoor (vanwege die bicycle kick bedoel je?). Ik vind de actie eruit zien als standaard Jackie Chan actie...(niks bijzonders dus).
Phooze
Ik zag het er wel aan af, zeker omdat hij superkrachten krijgt in de echte wereld door de medallion (is dit een spoiler als het in de trailer naar voren komt?). Maar dit is natuurlijk alleen gebaseerd op de trailer, vandaar ook de
smiley.
Justice4All
In iedergeval het is beter dan The Tuxedo en anders dan dat we van Jackie Chan gewend zijn.
moviefreak#1
Beetje over de top van tijd tot tijd en het is natuurlijk altijd jammer als Jackie Chan s-fx gebruikt want zonder die s-fx kan ie ook een aardig potje meevechten
Het is idd weer is wat anders met leuke rollen van Lee Evans en Jonathan Rhys-Davies en een heel sexy Claire Forlani. Tip : kijk ook ff de bloopers na de film
Wilfred
ik ben altijd al een fan van Jackie Chan geweest...
vanwege zijn actie in combinatie met een gezonde dosis humor.
Dezefilm krijg in vannavond op dvd binnen en ga hem met veel genoegen kijken.
Ik hoop dat hij net zo goed is als zijn vorige films.
groetjes...
Wilfred

kungfuzombie
Ik dacht in het begin van de film even dat hij een film gemakt had die leek op zijn Golden Harvest tijd. Maar dat duurde maar heeel even
Vergelijkbaar met de tuxedo, jammer...
aryan
Wel een leuke film. De overeenkomsten met the tuxedo zijn er wel, maar het was daardoor geen mindere film. Al die films van Jackie Chan lijken wel een beetje op elkaar (hij zou er een james bond serie van kunnen maken).
En die vechtscenes blijven geweldig van Jackie Chan
morpheus
Echt hoogstaand is het allemaal niet, je weet dat je een B film bekijkt maar vooral het overdreven kinderachtige stoorde mij aan de medaillon. Voor de rest geldt voor deze film heel erg het "Been there Done That" syndroom aangezien de laatste serie Jackie Chan films eigelijk klonen zijn. Richt je aandacht dus vooral op de moves van Jackie Chan en de ogen van Clair Forlani en je zult de luchtigheid er enigzins nog in kunnen zien.
** en dan ben ik genadig.
petey
- 1901 berichten
werkelijke de allerslechtste Jackie Chan film die ik gezien heb. Verhaal is een bijeen geraapt zooitje van andere films, acteerwerk is zwak; eigenlijk is er niets goeds te vinden in dez film.
En kan iemand me vertellen wie Lee Evans verteld heeft dat hij leuk is?? Voor mij staat hij op hetzelfde niveau als Jim Varney.
V
Zeer matige film, met een aantal aardige, typische Chan stunts, maar helaas met een dramatisch verhaal, hele slechte grappen en waardeloos acteerwerk. Die zogenaamd grappige sidekick van Chan is verschrikkelijk niet grappig, zeg maar gerust uitermate irritant.. Welke idioot heeft dit talentloze draakje gecast?!!!
Toon wat respect voor wijlen Jim Varney! Vergeleken met Evans is hij een topkomiek!
ToNe
Enkel positief over de vechtscenes.
Jackie Chan is één van de weinigen tegenwoordig, wiens actiescenes ik nog steeds met kinderogen [en plezier] naar kijk. Het wekt altijd wel een kinderlijke reactie op.
De Jackie Chan-formule, zoals we die gezien hebben de laatste jaren, wordt ditmaal gedecoreerd met een theateracteur als badguy, een lokale komiek als sidekick en een mooie vrouw [die helaas niet vaak gecast wordt voor de grotere producties] als love-interest.
Leuk en aardig voor het non-kung fu-action publiek, maar ik heb er weinig mee.
In een vreemde taal acteren haalt zo veel van een performance weg, zo blijkt uit de Charlie Chan kloon van Anthony Wong, die ik normaal altijd overtuigend vind spelen.
WildeSinterklaas
Chan blijft leuk, maar ook dit was natuurlijk weer een erg matig verhaal. En de sfx was ook over de top, wat chan echt niet nodig heeft. En inderdaad de side-kick van chan in deze film is echt verschrikkelijk. 3* (en dat is dan alleen voor chan)
Linn
Ik ben een groot Jackie Chan fan maar hier viel ik bij in slaap wat een rot verhaal
djelle
Inderdaad, een enorm tenenkrommend en vooral saai verhaal was een enorme doorn in het oog voor het kijkplezier. Aan de vechtscenes had je ook niet veel, want die zijn al vele malen beter geweest dan in deze k*tfilm.
Mark08
daar heb je gelijk in.
Maar wat me meer opvalt zijn de vele stunts in deze film.
Je moet wel van dit soort films houden, houd je niet van kung fu actie en vechten is het een saaie film.
film_kaza
daar heb je gelijk in.
Maar wat me meer opvalt zijn de vele stunts in deze film.
dat is niet helemaal waar. hij zit ook vol met humor.
3,5 sterren
neo
Zoals al eerder genoemd heb ik dezelfde kritiek als bij The Tuxedo; waarom die verdomde speciaal effects. Echter The Medallion heeft een vaak nog ergere clip-achtige stijl. Maar in vergelijking met de andere zit er relatief meer echt Chan werk in. 2.5 sterren
film_kaza
mij maken de effecten niet zoveel uit.
bijvoorbeeld heb ik harry potter 3 een 1,5 gegeven en ace ventura when nature calls 4 sterren
Sam_Bracke
echt een leuke en vooral vermakelijke film
Ben altijd al een Jackie Chan fan geweest en deze is ook weer top!:D
*4,5
neo
Als je fan bent van Jackie Chan zou je in mijn ogen beter moeten weten. Want iedereen weet wat fans in zijn films zoeken en dat zit niet hier in.
jackie chan
dit is niet bepaald mijn favo fiilm. Deze film is natuurlijk wel leuk net als elke Jackie Chan film.
Misschien toch een beetje jammer van de tijd, JC wordt te oud laat hem zijn laatste jaren als goede vechter even met goede films afsluiten, New Police STory is wel zo'n goeie film.
Ach ja je moet even kijken wat het publiek leuk vindt, en ik snap ook wel waarom hij in zowel the tuxedo als in deze film magische krachten krijgt, Lijkt het jullie niet moeilijk om dan een gewone jongen met magische krachten te spelen en een andere maand een bikkelharde politieman?
Ik vind dat je respect moet hebben voor zo'n kerel als Jackie Chan.
BlueSword
mja, wel een geinige film, de humor vind ik erg goed alleen de gevechten zijn behoorlijk saai.
jackie chan is erg stoer en claire mag er zeker wezen!
de special effects waren gewoon goed, jackie en clair zijn leuk en de humor is aardig sterk vind ik.
ondanks dat de gevechten erg saai zijn was het toch nog wel vermakelijk.
wel 1 van de minderen van jackie.
BoordAppel
De bloopers waren het leukste van de film. De rest is Chan onwaardig. Hij wordt natuurlijk ook een dagje ouder, maar stop dan gewoon met films maken in plaats van dit proberen te verbergen met al die special effects waar je eerst niets van moest weten. Jammer.
neo
Ik denk niet dat hij in dit soort films speelt om te verbergen dat hij niet meer lenig is. Hij heeft na The Medaillon nog in wat films gespeeld waarin hij echt kan laten zien wat hij waard is. Het ligt meer aan het feit dat die idiote Amerikaanse films hem vaak nogal beperken. Wat niet wegneemt dat hij uiteraard wat minder kan nu hij ouder is.

Travis Scott duikt op in 'The Odyssey' van Christopher Nolan: 'Waarom?'

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song