• 9.373.533 stemmen

Oorsprong: Hongkong / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Gordon Chan

Met onder meer: Jackie Chan, Claire Forlani en Lee Evans

Plot The Medallion

Eddie, een agent uit Hong Kong, wordt na een ongeluk met een mysterieus medaillon plotseling een Highbinder, een onsterfelijke strijder met bovenmenselijke krachten. Samen met agente Nicole is hij vastberaden om de geheimen van het medaillon te ontsluieren, en de slechte Highbinders te verslaan, die 'm terug willen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Eddie Yang

Arthur Watson

Nicole James

Cmdr. Hammerstock-Smythe

Mrs Charlotte Watson

Antiquities Dealer

avatar van ToNe

ToNe

Enkel positief over de vechtscenes.

Jackie Chan is één van de weinigen tegenwoordig, wiens actiescenes ik nog steeds met kinderogen [en plezier] naar kijk. Het wekt altijd wel een kinderlijke reactie op.

De Jackie Chan-formule, zoals we die gezien hebben de laatste jaren, wordt ditmaal gedecoreerd met een theateracteur als badguy, een lokale komiek als sidekick en een mooie vrouw [die helaas niet vaak gecast wordt voor de grotere producties] als love-interest.

Leuk en aardig voor het non-kung fu-action publiek, maar ik heb er weinig mee.

In een vreemde taal acteren haalt zo veel van een performance weg, zo blijkt uit de Charlie Chan kloon van Anthony Wong, die ik normaal altijd overtuigend vind spelen.

avatar van neo

neo

Zoals al eerder genoemd heb ik dezelfde kritiek als bij The Tuxedo; waarom die verdomde speciaal effects. Echter The Medallion heeft een vaak nog ergere clip-achtige stijl. Maar in vergelijking met de andere zit er relatief meer echt Chan werk in. 2.5 sterren

avatar van BoordAppel

BoordAppel

De bloopers waren het leukste van de film. De rest is Chan onwaardig. Hij wordt natuurlijk ook een dagje ouder, maar stop dan gewoon met films maken in plaats van dit proberen te verbergen met al die special effects waar je eerst niets van moest weten. Jammer.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Hij is wel leuk maar die magie was een beetje onzin

drie *en

avatar van otherfool

otherfool

Pijnlijk onleuke film waarin het steeds erg lang wachten is op nog eens een mooie knokscene rond Chan. Evans is niets minder dan genant in zijn Peppie en Kokkie rol. Zoals tukkerstein zegt, een Chan onwaardig.

1*.

avatar van Mug

Mug

Verschrikkelijk lelijke special effects, een regisseur die niet precies weet wat voor soort film hij nu precies moet maken en er qua stijl dan ook maar stamppot van maakt (van computerspel-achtige poppetjes die rondzwieren tot slow-motion b-film direct-to-video beelden). En Lee Evans die oh zo grappig was, maar niet heus. Jeuk op plekken waar ik 't niet wil hebben. Gelukkig een achtervolgings-scene die te behappen was, de rest was bagger van de bovenste plank. 1 ster, een zeer kleine. Ik vraag me daadwerkelijk af welke doelgroep ze voor ogen hadden...

avatar van Lennert

Lennert

Een leuke, maar ook niet meer dan dat, film. Lee Evans is perfect gecasted als stuntelige Interpol agent, terwijl ook Julian Sands een interessante slechterik is, maar wat Claire Forlani op (heel erg) zwoel kijken na, in deze film doet is me een raadsel. Jackie Chan is in de stunts op zich wel op dreef, maar nergens wordt het zo interessant als in zijn Hong Kong jaren, iets wat voornamelijk door het gebruik van slow-motion komt.

Waar ik nog het meeste moeite mee had is het afgrijselijk script wat zo ongelooflijk simpel en stupide is, maar tegelijkertijd pas na 40 minuten duidelijk wordt dat je jezelf afvraagt waarom het gegeven niet vanaf het begin al verteld zou worden. En waarom spreekt een Chinees jongetje met een perfect Brits accent? Het is eveneens een grote fout om de hele film in het Engels te laten zijn, dit haalt heel veel realisme weg.

Bon, ik heb een aantal keer gelachen (lang niet altijd) om de flauwe grappen en de leuke actie, maar als film in zijn geheel stelt dit toch wel enigszins teleur. Een leuk filmpje om een enkele keer te kijken, maar niet meer dan dat.

Voor de martial arts liefhebbers: altijd leuk om Scott Adkins even in beeld te zien (al had hij wel een hele kleine en zinloze rol).

avatar van movie acteurs

movie acteurs

De film 36 Crazy Fist met Chan die ik een 1,5 gaf daar was Chan de Action Direcor in, maar in deze film the Medaillon speelt Chan zelf. Toch vind ik hem niet meer waard dan een 1.5. De acteerprestatie's waren niet best. De actie scene's vond ik ook behoorlijk eentonig. Dat gedoe met dat jochie vond ik ook niks vandaar de lage score. 1,5.

avatar van maxo922

maxo922

Nogal Simpele Jackie Chan...

Lekker stom en soms best grappig, maar helaas heeft Jackie heel veel van dit soort films. De foxy lady die meespeelt was een aardige toevoeging en er zaten genoeg redelijke actie scenes in.

Verder erg speels vergeleken met wat andere Flicks van Chan.

Niet verkeerd voor een keertje.

Nipte * 2,5

avatar van 606

Tja het was best leuk maar soms langdradig en beetje druk en saai.

Verders ging het wel.

Acteren was matig.

2,5 ster

avatar van Film Pegasus

Alle stereotypen op een hoopje gegooid, Jackie Chan er bij gezet, maar dan wel zonder z'n typische gevechtsstijl. Door z'n extra krachten gaat er veel van z'n bekende humor en acrobatiek verloren. Forlani is nog wel leuk om te kijken, maar de slapstick van Lee Evans verveelt wel op den duur. Denkelijk is dit weer één van de films die Chan puur voor het geld aanneemt om z'n eigen projecten te kunnen financieren.

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Bah, wat een slechte film. Alleen Chan (Eddie) redt de eer nog een beetje met zijn acteerwerk & (kung-fu) truukjes ( bijv. het tegen de fietsen oplopen) & het hoofd van Forlani (Nicole) als knappe side-kick doet ook nog enig goeds.
De slechteriken waren echt tenenkrommend slecht bezig, vooral Sands (Snakehead) & Evans (Watson) was ook totaal niet grappig.
Het verhaal gaat nergens over & de SFX zijn om te huilen.

avatar van Spetie

Jackie Chan stond altijd bekend om zijn spectaculaire actiefilms, waarbij de actie gecombineerd werd met een dosis humor.

Deze film haalt het bij lange na niet bij de meeste van Chans vorige films. Het verhaal slaat nergens op, maar dat zou niet erg zijn als de actie en humor volop aanwezig waren. Dat is echter niet het geval. Van een hoop stunts wordt duidelijk gebruik gemaakt van (matige) special effects, waarbij de originaliteit van het vechten, wat juist een van de krachten van Chan zijn films is, totaal ontbreekt. Daarnaast is Lee Evans totaal niet leuk en valt er eigenlijk weinig te lachen in deze film.

Overigens is Julian Sands wel overtuigend als schurk en zo’n beetje het enige pluspunt aan deze film. De film is helaas niet veel soeps.

avatar van Metalfist

Metalfist

Is my nose really that big?

Jackie Chan is het nieuwe millennium indertijd niet zo goed begonnen. Vanaf dan is hij zich meer beginnen te concentreren op Amerikaanse producties maar daar ben ik blijkbaar niet zo voor te vinden. Op zich zijn het soms nog redelijke films maar geef mij in ieder geval zijn ouder werk. Van deze The Medallion had ik dan eerlijk gezegd ook niet al te veel verwachtingen maar vanwege de aanwezigheid van Sammo Hung als Action Director kreeg ik toch nog hoop.

Hoop die compleet verpulverd en vernietigd wordt door het gebruik van special effects. Het gebruik ervan stoorde me al in The Tuxedo maar hier zien ze er, en dat ik eigenlijk niet voor mogelijk gehouden, nog lelijker uit. Er zijn een handvol actiescènes waar Chan zijn ding kan doen en die zijn dan ook geslaagd te noemen maar eenmaal de superkrachten geïntroduceerd zijn is het kommer en kwel alom. Sowieso is heel het aspect van de superkrachten en het medaillon maar redelijk slecht in de film geïmplementeerd en staat het bol van de onlogische acties. Heel het concept van Highbinders (ik kan me zelfs niet herinneren dat die term in de film is voorgekomen) slaagt dan ook nergens op en de climax tussen Eddy en Snakehead is teleurstellend. Na de bloopers (die leuker zijn dan eender welk moment met die irritante Interpol inspecteur) komt er nog een heel kort stukje waar Eddy en Nicole door een muur vliegen waardoor de film afsluit met een what the fuck gevoel en dit is niet in de goede zin.

Het is lang geleden dat ik me nog zo enorm hard heb geïrriteerd aan een personage maar Lee Evans slaagt er als Watson in om me het bloed onder de nagels te halen. Zelden heb ik zo'n irritant figuur geweten die me alleen nog maar met de aanwezigheid van zijn oren irriteert. De film is met zijn rol gemakkelijk een punt kwijt gespeeld. Maar dat wordt dan weer een beetje gerecupereerd door de aanwezigheid van Claire Forlani als Nicole. Ik heb nu eenmaal een zwak voor vrouwelijk schoon en Forlani mag met haar Bambi ogen zich makkelijk in die categorie plaatsen. Voor de rest een compleet verwaarloosbare rol die nergens een indruk nalaat. Hetzelfde geldt voor Jackie Chan jammer genoeg die hier één van zijn zwakste rollen neerzet. The Medallion bevat voor de rest nog wel wat bekende koppen in de vorm van onder andere John Rhys-Davies en Julian Sands maar het kalf was al lang verdronken tegen de tijd dat zij in de film verschijnen.

Ik had de film eerst op 2* maar zelfs dat is het me niet waard. Een flutverhaal (al was het deel vooraleer het medaillon zijn krachten vrijgeeft nog wel vermakelijk) maar het is vooral de belachelijke CGI en een zowaar nog belachelijkere Lee Evans die ervoor zorgt dat dit één van de slechtste films uit de carrière van Chan is.

Te flauw.

Enerzijds is het jammer dat Chan buiten Hong Kong/China nooit wat deftigs gemaakt heeft, anderzijds weten we ondertussen waarom hij dit soort rollen aanneemt en wat er achteraf met het geld gedaan wordt, dus echt teleurgesteld kan je moeilijk zijn.

Maar geweldig zijn dit soort films natuurlijk niet, zelfs niet met HK legende Gordon Chan achter het stuur. Nu is hij ook niet meteen m'n favoriete HK regisseur (deze film valt iets te goed in z'n straatje zelfs), maar had er toch wat meer van verwacht.

De effecten zijn dodelijk slecht. Sowieso is Chan natuurlijk geen acteur die het van effecten moet hebben. Ook het acteerwerk is niet al te best. Evans is inderdaad vervelend, maar het is toch vooral Sands die écht niet te harden is. Dramatische bad guy. Rhys-Davies heeft een leuk bijrolletje en ook Anthony Wong was een aangename verrassing, al verknoeit zijn dub wel een hoop van z'n presence.

Verder teveel vuurgevechten, nog iets waar Chan niet noodzakelijk erg geschikt voor is. De achtervolging is gelukkig wel de moeite, ook wat flauwe grapjes links en rechts en het gebrek aan serieux zorgen ervoor dat het allemaal nog wel vlot wegkijkt.

Toch blij dat Chan ondertussen afscheid heeft genomen van dit deel van z'n carriere. In ieder geval heb je altijd de bloopers nog.