• 9.370.192 stemmen

Bruce Lee: A Warrior's Journey (2000)

Documentaire / Actie | 100 minuten

Genre: Documentaire / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Hongkong

Geregisseerd door: John Little en Bruce Lee

Met onder meer: Bruce Lee en Kareem Abdul-Jabbar

Gesproken taal: Kantonees en Engels

Plot Bruce Lee: A Warrior's Journey

"You know the legend. Now meet the man."

Zijn beroemde dodelijke vuistslag kon een stevig gebouwde kerel zo uitschakelen. Hij kon zich, steunend op één vinger, opdrukken. Deze en vele andere van zijn vaardigheden kun je bekijken in 'Bruce Lee: A Warrior's Journey'. En voor de allereerste keer zul je nog iets opmerkelijkers zien: meer dan 30 minuten vechtmateriaal uit de groots opgezette, onthullende film die men aan het draaien was toen Lee stierf op 20 juli 1973.

Zichzelf (archiefmateriaal)

Zichzelf

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Leuk om een keer gezien te hebben! ***

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

ja erg leuk 3*

waar kan ik hem krijgen???

lijkt me best leuk om te zien

avatar van Zinema

Docu over de geniale vechtlegende Lee. Niet een heel erg hoogstaande docu maar genoeg om ons iets meer te weten doen komen over de man echter de filmster. Goed.

avatar van thunderball

thunderball

Deze destijds ook meteen gekocht.

Het zijn vooral de ca drie kwartier van de drie zo veel mogelijk naar het originele idee ge-edite gevechten, die het geheel zo bijzonder maken.

Opvallend is wel dat het bij behorende geluid ANDERS is als de zelfde 45 minuten als een vd vele extra's op de dubbel dvd van The Game of Death uitgave.

Een must voor iedere Lee fan en martial arts geinteresseerde.

Zeker een acht, ofwel 4 sterren.

avatar van Zinema

thunderball schreef:

Deze destijds ook meteen gekocht.

Goede docu met iig op de dvd ook in een kwartier of wat nagespeeld het vehaal van Game of Death hoe Lee het origineel had gehad willen hebben..

Het Bruceploitation-tuig heeft het overigens nog wel geprobeerd, de schobbejakken

Si Wang Ta (1981)

Vriendelijke groet

avatar van FillumGek

FillumGek

Als Bruce Lee fan is dit een must see!

De documentaire is boeiend van begin tot eind. De narrator heeft een goede stem die je de geschiedenis van Bruce vertelt. Natuurlijk zal niet alles aan bod komen maar je krijgt wel een aardig beeld. Er is ook veel aandacht voor de filosofie en Jeet Kune Do. Erg interessant allemaal.

Hoogtepunt is denk ik de dertig minuten video van de verloren beelden van Game of Death. De beelden waren stukken leuker dan de gereleasde versie. Daarom hoef je naar mijn mening de echte Game of Death niet meer te bekijken als je deze beelden hebt gezien, met de imposante Kareem. Leuke docu!

avatar van Phantasm

Phantasm

Bij elke documentaire kom je weer ietsje meer te weten en inderdaad de beelden van de film:Game of death waren schitterend om te zien.

avatar van tal1b

tal1b

patrickyo2006 schreef:

waar kan ik hem krijgen???

lijkt me best leuk om te zien

google maar.

goeie docu, die ik zelf ooit 'n keer gekocht heb.

avatar van jipt

jipt

Lee moest wel een van de meest onomstreden persoonlijkheden zijn van de '20ste eeuw. Heeft - ondanks z'n jonge dood - de brug het westen en oosten toch een heel stuk verkleind, en de deur op een kier gezet voor vechtsporten en filosofie van beide culturen. Ook de laatste 20 minuten - het archiefmateriaal van Lee's laatste werk - waren leuk om te zien, helaas was dat laatste niet interessant genoeg voor een 4*, een dikke 3,5* dan maar.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Gisteren voor een euro bij de Kringloop zien liggen. Toch leuk wat voor hidden gems je daar tegen komt, want ik wist niet van het bestaan van deze docu af. De levensloop van Bruce is mij inmiddels wel redelijk bekend, dus deze docu had weinig verrassingen in petto en ook de laatste 20 minuten hadden voor mij niet gehoeven. Ik had de nadruk liever gezien op zijn rise to stardom, maar dit neemt niet weg dat A Warrior’s Journey leuk is om een keer gezien te hebben als fan.