• 9.373.593 stemmen

Releasedatum: 29 januari 2004

• Netflix Bekijk via Netflix
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Rundown

"Bulls, guns, whips, gold and one sacred cat"

Dwayne 'The Rock' Johnson speelt een premiejager die een schuld probeert in te lossen door in de jungle op zoek te gaan naar iemand. Hij ontdekt dat zijn doelwit niet de slechterik is die hij dacht dat hij was. Samen besluiten ze in de jungle op zoek te gaan naar rijkdom.

avatar van Phoenix

Phoenix

Natuurlijk al veel vaker en beter gezien maar toch vermakelijk genoeg voor een 2,5 wat vooral de verdienste is van de aardige wisselwerking in sommige scènes tussen The Rock en Scott (de "pee-scéne" en die met de apen).

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Aardige, maar erg rommelige actiefilm met een verrasend spontane acteerprestatie van The Rock. Alleen jammer van het suffe einde.

3 sterren.

avatar van gotti

13 in een dozijn, slap aftreksel van vele leukere films. De humor komt niet uit de verf, totale chemie ontbreekt tussen de hoofdrolspelers en mijn god wat zaten er een boel fouten in (handschoenen die in het ene shot aan zijn, in de andere niet; glazen die in het ene shot zo goed als leeg zijn en in het andere shot weer halfvol). Inmens slordig. 1,5*

avatar van Shinobi

Shinobi

Leuke actiefilm om te zien met een leuke chemie tussen The Rock en Scott. Walken heeft ook een leuk bijrolletje. Verder moet je deze film gewoon niet al te serieus nemen, kijken met het verstand op 0 en genieten maar.

Ik geef 'm 3, 5 sterren.

avatar van The Oceanic Six

Leuke actiefilm met ook af en toe grappige momenten. Typische heldenfilm waarvan je weet hoe ie eindigt. Maar bij zon film maakt dat me altijd weinig uit. Het gaat erom hoe ze alles brengen kwa verhaal, effecten en acteerwerk. En dat is allemaal voldoende. Sowieso vind ik films met Sean William Scott en The Rock meestal wel leuk, dus dat kwam goed uit.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Absoluut een vermakelijke film. Dwayne Johnson zet zijn rol zeer sterk neer als Beck, de perfecte “trouble-shooter”, en Christopher Walken, als ''de badguy'' Hatcher, idem. Leuk!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Redelijk vermakelijk filmpje. Vooral gezien omdat ik Dwayne Johnson sinds Southland Tales zo'n geweldig figuur vind En ook in deze film doet ie' het redelijk goed en heb ik wel om hem kunnen lachen. Seann William Scott is ook aardig bezig en de dingen die ze met hun tweën beleven zijn grappig, al is het soms erg slordig. Bij de vechtscénes is bijv. duidelijk te zien dat ze door een ander gedaan werden. Rosario Dawson vond ik nou niet zo bijzonder, maar Walken was weer vertrouwd goed bezig. Leuk rolletje voor hem. De scéne in het begin in de discotheek is misschien wel de leukste, maar de rest van de film mogen we regelmatig genieten van hele mooie gebieden en erg goed camerawerk. Eigenlijk rommelt het de hele film wat aan, maar ik heb me niet verveeld.

avatar van P8rb

P8rb

Heerlijke actiefilm als tussendoortje.

Dwayne Johnson steelt toch wel de show met zijn typische gedrag, zijn enorme gespierde postuur en vechtskills! De actie was erg leuk en werd goed gecombineerd met zo nu en dan een dosis (droge) humor. Ook wel leuk dat alles op zo'n eiland afspeelde. Bij dit soort films kun je het einde meestal wel voorspellen, maar alles werd erg leuk gebracht.

Een kleine 4 sterren kan ik er wel aan kwijt.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

De plot is zoals bij de meeste actiefilms niet bijster intelligent noch geloofwaardig (kogels raken nooit de held, maar dat had ik maar moeten weten voor ik de film bekeek), maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de nodige actie (vandaar de term: actiefilm ).

Hierbij onthou ik vooral de vechtscènes in de bar/discotheek in het begin en het gevecht met de inboorlingen.

Prachtig nevenpersonage: de doedelzakspelende piloot
Ook de perfect Portugeestolkende "thunder and lightning" Travis zorgt af en toe voor de nodige hilariteit.

Enig minpuntje: het einde met de Konlobos die hij terug meegebracht heeft naar Amerika en het sterven van Walken vind ik nogal flauw.
Het grapje met de Konlobos was leuk voor 1 keer, maar de tweede keer vond ik er weinig aan. Mij lijkt het ook erg ongeloofwaardig dat een maffiabaas nadat hij van de Konlobos-verlamming afgeholpen is zich niet zou willen wreken op de man die hem op die manier "beetgenomen" heeft.

Maar kom, deze kleine onvolkomenheden zie ik met graagte door de vingers

avatar van Theunissen

Vrij hoge notering voor deze zwakke film. Het verhaal was zeer kinderachtig en Seann William Scott was niet grappig maar zeer irritant. Hij verpeste dan ook grotendeels deze film. Dwayne Johnson en Christopher Walken speelden wel aardig maar konden deze film ook niet echt redden.

avatar van Spetie

Voorspelbare, maar vermakelijke actiefilm, met sterke actiescènes en een combinatie van Dwahne Johnson en Sean William Scott, die verrassend goed werkt. Het verhaal is vrij simpel, maar het tempo ligt lekker hoog en de film heeft zeker zijn grappige momenten. Vooral het moment dat ze gevangen worden genomen door rebellen is bijzonder vermakelijk. Verder is het allemaal gewoon erg vakkundig gemaakt en speelt Christopher Walken weer eens een sterke bijrol als schurk. Verder is het geen film die je bijblijft, maar wel een die uitermate geschikt is voor een lekker avondje hersenloos popcornvermaak!

avatar van misterwhite

misterwhite

leuke film,

ik ben een beetje fan van sean william scott, in deze film speelt hij alweer eens de grapjas.

Ik hou wel eens van een aktie-komedie en deze deed het goed.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

In tegenstelling tot velen ben ik niet echt onder de indruk van deze actie/comedy.

Ik vond de humor af en toe wat ver te zoeken, en wel degelijk te simpel. Er is zeker actie in deze film. maar het is wel een beetje superhelden actie, met een sentimenteel tintje.

Het verhaal is te simpel om mij in te leven in het avontuur van 'The Rock & Co'

Kortom een leuk filmpje voor een zaterdag avond maar zeker geen vakwerk.

avatar van 606

Leuke film met genoeg actie en schietwerk.

Zit ook wel wat leuke humor in.

Acteren was ook prima.

3,5 ster

avatar van Q Jones

Q Jones

Ik heb hem vorige week weer een keer zitten kijken want hij blijft zo vet. Scott en Johnson zijn goed op elkaar ingespeelt en de chemie is er zeker. Johnson is sowieso grappig met weet ik veel welke gekken gezichten hij kan trekken en als actie held is hij ook geweldig. Scott is ook leuk om in een andere rol te zien en hij zou ook vaker in een actie film mogen spelen. De scene dat Johnson weer gaat schieten is ook meesterlijk in elkaar gezet. kortom een actie film die vanouds goed is. (maar ik hoop toch wel dat Arnie nog films gaat maken) Want hij geeft hier een beetje het stokje over aan Johnson die toen nog onder de naam The Rock acteerde

avatar van Insignificance

Insignificance

Gesneden koek dat zich er wel erg gemakkelijk van afmaakt. Luchtig, dat wel, humoristisch dan weer niet. Scott is ronduit vervelend. Nu zal dat de bedoeling zijn geweest, maar lollig is het allerminst. Ook niet in combinatie met Johnson. Weinig echt leuke momenten (die apen, zij wel) wat dat betreft, dialogen vallen ook erg tegen. Het wordt zelfs een beetje treurig tijdens de pee-scène. Onderbroekenlol van niks, zoals die Schotse piloot een typetje van niks is.

Met de actie gaat het wat beter. Lomp (intro), ruig (die val met de jeep) en zelfs een poging tot een stijlvol knokpartijtje met de rebellen. Oké, de zwevende Rock ziet er wat mal uit, maar toch niet onaardig bedacht. Verder nog een beetje Indiana Jones, een beetje Commando, een beetje Chistopher Walken en dat is het dan wel zo ongeveer voor wat betreft deze Rundown. Geen straf om naar te kijken, dat niet, maar het ontbreek toch wel aan de nodige inspiratie.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Erg slecht.

Wel een leuk rolletje van Walken en ook een zeer kleine rol van Arnold Schwarzenegger. Voor de rest acteren acteurs nogal slecht. Vooral Seann William Scot was de grootste druppel. Als er een dooie valt was dat zeer onrealistisch. Actie valt zeer tegen, vond er zelfs weinig aan en mild. Ook het verhaaltje is slap en had binnen maximaal 70 minuten al klaar kunnen zijn. Bedoeld als entertainment, maar de entertaining was het niet. Niet geslaagd dus. Ik kijk denk toch liever keiharde actie films (uit de jaren 80 bijv.). Mierklein 1,0tje.

avatar van Zinema

Redelijke wegkijker.

Aardige actieflick waarbij Schwarzenegger bijna letterlijk het stokje overgeeft aan de 'nieuwe' ijzervreter Johnson. Voorspelbaar en doorspekt met vele clichés, maar ook voorzien van een paar leuke grappen en lekker veel geknok en geknal. Dat laatste begint de overhand te nemen in de ietwat teleurstellende finale. Ook het script verdient geen hoofdprijs.

Redelijk.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Heerlijk (komisch) actiefilmpje. Humor is niet echt hilarisch, maar ook geen vervelende bijkomstigheid. Actie is top, ook over-the-top, maar op een leuke manier. De film weet gelukkig wat het pretendeert te zijn en ook spelen zowel Dwayne Johnson als Seann William Scott geniale rollen.

Kleine 4,5* omdat ik gewoon echt genoten heb.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Weinig leuke grappen, maar toch wel vermakelijk. Gewoon verstand op nul, biertje erbij, prima vermaak! Actie genoeg!

Wel een aantal slechte special effects. Dat je duidelijk ziet dat de shots voor het groene scherm zijn opgenomen.

avatar van Minotaures

Minotaures

''They got my tooth! I want it back.''

Redelijke film met The Rock.

Het verhaal gaat over Beck, een medewerker van een rijke crimineel. Beck houdt zich bezig met het innen van schulden. Voordat hij met zijn baan stopt om iets anders te doen, staat hem nog één opdracht in de weg. In de jungle van El Dorado is de zoon van Beck's opdrachtgever met schatzoeken bezig. Het is dus aan Beck om naar El Dorado te reizen en de zoon van de crimineel op te sporen en mee te nemen naar z'n vader.

De personages hier wisten mij niet echt te boeien. Naast The Rock, SWS, Dawson, Bremner en Walken, liepen er geen andere bekende namen. De rest bestond gewoon uit dorpelingen, huurlingen en rebellen. The Rock speelt als een 'collector', SWS, een schattenzoeker, Dawson als barkeepster en rebellenleider, Bremner als een grappig Schotse piloot, Walken speelt een landheer en ook Schwarzenegger komt hier een microseconde voorbij lopen. Er zit dus geen personage bij die ik bijster bijzonder vond. Dawson natuurlijk, maar dat komt omdat ze gewoon mooi is. Alle andere hoofdpersonages hebben zo hun moment en meer niet.

Qua actie zitten er behoorlijk wat stukjes bij wat ontploffingen en schietpartijen garanderen. De effecten zagen er grootendeels prima uit. Natuurlijk is het overrated, maar dit is een film die zichzelf niet serieus neemt. Er zit ook wat humor bij. Walken's concept over de tandenfee vond ik wel leuk, evenals een verdovende werking van een fruitstuk. Op gebied van actie en humor is het wel vermakelijk en kijkt het prima weg. Wanneer ze door hitsige apen worden aangevallen was ook een leuke toevoeging. Ook de verschillende confrontatie's tussen SWS en The Rock lopen standaard en snel aan de kant van Johnson. Beide personages spelen redelijk op elkaar in, dus de humor over hun is nog te doen.

Hun avontuur door de jungle komt prima op beeld en er wordt veel gebruik van gemaakt. Er komen ook een aantal vallen aan bod, voor extra spanning en humor. En El Dorado laat ook z'n nadelen zien; hoe rijke mensen gebruik maken van de armen en hun als slaven behandelen en met geweld bestrijden.

De speelduur valt wel mee, al kon het wel 10 - 15 minuten korter. Hierdoor lijkt de tempo af en toe traag en zo kon dit eventueel worden voorkomen.

10de film die ik van The Rock heb gezien, maar zeker niet zijn beste rol.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Aardige wegkijker.

Verstand op nul en kijken maar. The Rock doet het goed als premiejager die erg gekant is tegen wapens. Seann William Scott blijft voor mij voor eeuwig en altijd Stifler, dus had ik wel wat moeite mee, al doet hij het zeker niet slecht. Rosario Dawson fungeert als eye candy (mja) en Walken als bad guy is uiteraard een pluspunt.

Valt verder niet erg veel over te zeggen, gewoon een keer leuk om te zien.

avatar van Daniël44

Daniël44

Aardige actie film met een beetje humor. Ook het acteerwerk is zeker niet slecht. Maar de film onderscheidt zich niet van andere actiefilms. Maar deze kan er zeker mee door.

avatar van Kondoro

Kondoro

Welcome to the Jungle

Leuke actie film met Dwayne Johnson als de echte ster. Waar ik zonder verwachtingen mee begon en die me best wel mee gevallen is. Ik kwam hem tegen op Netflix Nederland en mijn moeder begon te zeuren dat ze perse deze wou zien, achja.. Waarom niet? Dus daar kwam die dan haha! Leuk om een keer gezien te hebben!

Dwayne Johnson speelde een leuke standaard Dwayne rolletje, als echte hero die iedereen en alles aan kan.. Vallen van bergen? Nee, Dwayne overleeft zonder iets te hebben Maar hij deed het wel leuk, acteerde ook wel leuk en de actie scene's waren lekker! Seann William Scott deed het ook wel leuk.. Net zoals Rosario Dawson en Christopher Walken. Beetje standaard rolletjes die er leuk bij passen..Maar goed, het houd je wel vast. Trouwens die vliegtuig chauffeur, was dat nou Ewen Bremner? Zo ja, hij deed het ook super leuk.. Geinig accentje en acteerde leuk.. Ook het doedelzak stukje was leuk, ik vind dat best wel een mooi instrument.

Het verhaal in deze film is wel leuk en prima te doen.. Ook het concept is leuk.. Het stukje in de grot vond ik helaas tegen vallen.. Ook hoe Dwayne in 1x opeens al die gasten vermoord met wapens... Hoe ze van die berg afvallen, kun je amper tot niet overleven, zag hoeveel dreunen ze kregen.. Maar goed, daar moet je dan maar even door heen bijten! Voor de rest prima filmpje, leuk om een keer te kijken!

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

The Rundown is het eerste opmerkelijke wapenfeit van Peter Berg, de man die vooral goeie maatjes ondertussen is met Mark Wahlbergh. Berg heeft een afwisselend parkoer afgelegd waar de meeste toch best vermakelijk zijn, maar toppers zijn het ook niet echt. The Rundown is daar een perfect voorbeeld van.

Het verhaal start nochtans leuk en vrij serieus voor een actiekomedie. The Rock die in een heerlijke vechtscène in een club de hele meute bijeen slaat maar vervolgens op een belachelijke manier word gestopt door een collega die de buit meegraait (op deze opzet wordt verder niets meer gedaan wat best raar is). Eens het 'verhaal' word opgezet en de locatie naar de jungle wordt verplaatst barst de hel wel los. Eerst zien we voor een eerste maal Walken die op de automatische piloot speelt maar het blijkt voldoende om nog boven de rest uit te steken. Iets later volgt een heerlijke scène in een café, gevolgd door een geweldige val in de jungle. Daarna zou het de moment moeten geweest zijn voor S.W. Scott die hier even zijn rolletje van American Pie dunnetjes overdoet met als enige verschil een baard. Alleen passen de flauwe mopjes niet echt in deze film en valt daardoor de hele film stil. Het is wachten tot de terugkeer van Dawson om het verhaal weer op te pakken en snel toe te rennen naar de finale. In de tussentijd krijgen we nog de gebruikelijke voorspelbare twists maar de finale is best te pruimen. Grappig, actievol en ondanks de kleine locatie genoeg variatie. Het zorgt ervoor dat Rundown best aardige momenten heeft gehad maar die nooit kon volhouden al zijn die momenten wel aanwezig genoeg op tijd en stond om de rit zo voorbij te laten gaan en voor je het weet is de film gedaan. Leuk, onderhoudend entertainment toch met een op dat moment nog jonge belofte- of/en talentvolle cast.

The Rundown is een vermakelijke maar nergens hoogstaande actiekomedie met enkele aardige momenten en een leuke, herkenbare cast die het degelijk doet in een aardige setting.

Iets beter dan verwacht.

Al had ik Berg's film eigenlijk ook wel iets hoger mogen inschatten ook, hij heeft nog niet zo heel veel verkeerd gedaan. Er rammelt links en rechts wel wat aan deze film, maar uiteindelijk overheerst het positieve toch.

Zo is de secundaire cast veel beter dan de hoofdrolspelers. Johnson is een muur maar niet echt héél beweeglijk, waardoor zijn vechtscenes wat te statisch zijn. Scott is eigenlijk de gehele film lang gewoon vervelend. Daartegenover staan Dawson, Bremner (held) en een sappige Walken. Zij zorgen ervoor dat de film af en toe wat opfleurt.

Verhaaltje is simpel maar dient gewoon als kapstok. De humor kon me niet zo bekoren, de luchtigheid van de film gelukkig wel. Alles wordt met een vette knipoog gebracht, wat tot een aantal leuke, licht over-the-top momentjes leidt. Een gebrek in vele Amerikaanse actiefilms en het is hier een duidelijke verrijking.

Het is jammer dat het duo Johnson - Scott verdere lol in de weg staat, want daarrond en daarachter zit een nog iets lolliger filmpje verborgen. Toch heb ik me best geamuseerd met deze The Rundown, lekker vlot en nooit serieus.

avatar van W.V.

W.V.

Beetje standaard actieverhaal, redelijk in beeld gebracht, mooie locatieopnames en Johnson die beter dan verwacht acteert. Van alle ex atleten die denken dat ze het kunnen maken in de films, is Johnson toch wel een positieve uitzondering, niet dat hij een man is die ooit een Oscar zal krijgen, maar ik heb hem nu in een aantal films gezien en moet zeggen hij brengt het er beter vanaf dan menig andere oud worstelaar. Ook in deze film haalt hij een redelijk niveau. Daarom de film met 2,5 ster gewaardeerd.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Mwah.

Gemiddeld actiefilmpje met wat komische elementen. Niet heel erg goed, soms zelfs ergerlijk - als Stifler The Rock er bij de rebellen probeert in te luizen bijvoorbeeld -, maar al bij al vlotte wegkijker. Voornamelijk Christopher Walken mag daarbij de pluimen op zijn hoed steken.
De 'flitsende' regie van Peter Berg lijkt mij op momenten eerder een middeltje om mankementen weg te steken. Denk maar aan die beginscène waarin een statige Dwayne Johnson de hele boel op stelten zet.

2,5

avatar van Shadowed

Shadowed

Minste Berg tot nu toe.

Peter Berg, een naam die nou niet echt bekend staat vanwege zijn ontzettend hoogstaande films. Wel erg dure actie, oorlog of sciencefiction films. En daar lijkt Berg ook op in te willen gaan, het grote publiek, en dat doet hij prima.

Johnson dus weer in de hoofdrol, en dat zorgt dus weer voor een prima actiefilmpje. Daarnaast zorgt Scott soms voor een komische noot maar heb ik het meest kunnen lachen om Walken, die gewoon een grappige charme heeft.

Dawson was wat irritant omdat ze zo standaard is en haast geen charme heeft in haar rol. De actiescenes hebben soms een mankement in visueel niveau en is het allemaal toch helaas wel behoorlijk voorspelbaar, iets waar Berg wat meer aandacht in mocht doen.

Ook had ik wel wat meer Jungle willen zien, want voor een film die zich onder andere in de jungle afspeelt, vond ik er weinig aan qua beelden. Voor de rest is dit gewoon een vermakelijke popcornfilm die nergens uitblinkt en vrij weinig nieuwe dingen doet.

avatar van FillumGek

FillumGek

The Rundown had een release in de tijd dat The Rock nog niet in elke actiefilm te bewonderen was en The Stiffmeister nog cool was. Door de jaren heen stond ik meerdere keren op het punt om deze te bekijken, maar het kwam er maar steeds niet van. Tot nu.

Niet dat de verwachtingen heel hoog waren, maar het was vooral de setting die me wel aansprak. De kloterij tussen Johnson en Scott is me in elk geval meegevallen. The Rock is altijd genieten, ook toen al, en Scott is wel aardig maar een beetje op de automatische piloot. De rest ook trouwens, maar bij een vakman als Walken betekent dat een glansrol. Die is weer lekker op dreef.

De film is vooral erg luchtig met een goede balans tussen actie en komedie. De actie zag er lekker uit met The Rock die een aantal signature moves showt en veel schietpartijen die eindigen met harde klappen en valpartijen. Hoogtepuntje was de jeep van de klif. Prima vermaak.