Genre: Actie / Komedie
Gesproken taal: Portugees en Engels
Releasedatum: 29 januari 2004
Bekijk via Netflix
Plot The Rundown
"Bulls, guns, whips, gold and one sacred cat"
Dwayne 'The Rock' Johnson speelt een premiejager die een schuld probeert in te lossen door in de jungle op zoek te gaan naar iemand. Hij ontdekt dat zijn doelwit niet de slechterik is die hij dacht dat hij was. Samen besluiten ze in de jungle op zoek te gaan naar rijkdom.
Beck
Manito
Swenson
Naylor
bioscoopzaal
Roger Ebert was best te spreken over The Rundown, hij geeft hem zelfs ***1/2 sterren!
Verder zit er een wel heel bizarre cameo in:
Early in "The Rundown," The Rock is entering a nightclub to confront some tough guys, and he passes Arnold Schwarzenegger on the way out. "Have a good time," Arnold says. It's like he's passing the torch. Whether The Rock will rival Schwarzenegger's long run as an action hero is hard to say -- but on the basis of "The Rundown," he has a good chance.
Dat is alvast best geestig. Nu de rest van de film nog.
Phooze
The Rock... afgaande op de trailer en The Mummy 2 kan die gozer ECHT NIET acteren.... verder was het een aardig trailertje.
AHWA
Ik zag gisteren hierover een tmf-special, en daar heette deze film welcome to the jungle? Is dat de Europese titel of zit ik bij de verkeerde film?
appa
Ja dat klopt. De film wordt in Europa en volgens mij zelfs in de rest van de wereld als "Welcome to the Jungle" uitgebracht. Alleen in Amerika heet de film dus "The Rundown". Met een budget van 85 miljoen dollar en een opbrengst in Amerika van slechts 45 miljoen kan het best zijn dat ze dachten dat de titel de oorzaak was!
Jordy
hmn ik keek er door de alternatieve titel waarschijnlijk overheen in het overzicht
Mijn vermoeden werd al snel bevestigd, duizend bommen en granaten, slechte special effects en alles van de film is geript, Indiana Jones , Romancing the stone etc etc de nasynchrosatie van de mensen die Portugees spreken is wel zo slecht daar zijn geen woorden voor...... De apen komen zo uit een speelgoed winkel en zo kan ik nog wel even doorgaan een slechte film dus een slecht cijfer een magere 3 dus 1.5 *
O, ja kleine cameo van Arnold Schwarzenegger, helemaal in het begin van de film.
AHWA
Vond de vele worstelverwijzingen erg grappig om te zien. De film is belachelijk en verschrikkelijk over the top, maar eigenlijk moet je daar niet bij na denken. Voor wat het moest wezen, vond ik em erg leuk. Niet teveel bij na denken. 3 sterren voor film en een extra halfje voor The Rock.
Esteban
Hij staat in ieder geval op mijn lijstje. De stelling dat alles geript zou zijn gaat helemaal niet op... het was net de bedoeling zo nog eens een film te maken. Zet Indiana Jones en Romancing the Stone naast elkaar en ze zijn ook van elkaar geript. Het is een genre, dat moeilijk erg van elkaar kan verschillen.
D-Lo
Na 'The Scorpion King' gezien te hebben, vreesde ik het ergste voor deze film. Maar zowel de film zelf als The Rock hebben me zeer aangenaam verrast. Als hij dergelijke films blijft maken, zou het best wel eens kunnen dat we The Rock nog in veel films aan het werk zullen zien. De film zelf vond ik echt wel amusant, soms iets overdreven, maar met dit soort films heb je dat wel meer. Het is gewoon een zeer ontspannende film waarmee je jezelf de hele tijd amuseert. Ook Walken, Scott & Dawson zijn goed. 4/5
Neder
idd als the rock meer van dit soort super films gaat maken dan wordt hij de nieuwe action hero! Hij viel me ook echt mee. Hij was zelfs bij vlagen gewoon goed en grappig.
Wat een super film dit, geweldig avontuur met ontzettend veel aktie
hele leuke grappen en mooie settings maken het compleet.
adventure film zoals het hoort dus ! Geen moment vervelen en prachtige aktie scenes!
dikke 4 sterren.
en dan die geweldige apen haha
aanrader !
morpheus
De goeie ouwe dagen van Schwarzenegger herleven weer een beetje. Verstand op 0 en de beuk erin meer niet en dat doet deze film heel redelijk. De Rock is een prima aflosser van Arnold en ik hoop nog meer van hem te zien
***
1 vraag rest mij toch: Waar is in hemelsnaam dat enorme budget vanm 85mil heengegaan? Deze film had voor minder dan de helft gemaakt kunnen worden. nouja ik heb er niet minder om genoten.
Druksensor
Deze actiefilm kijkt lekker weg, zolang je je niet irriteerd aan het slechte acteerwerk en het minimale verhaal.
Verder bevat deze film een paar zeer vermakelijke actiescenes.
3 sterretjes
Powder2003
Ik vond vooral de actie scenes erg goed, heel goed. En de humor, Sean Wiilliam Scott deed even net zoals in Evolution, kaka! Hahaha!
Nee, en dan die schoonheid die erin speelt. Haba haba.
roppie83
- 2035 stemmen
Gave Film. Maar ben het niet helemaal eens met de beschrijving die gegeven. Die film is toch echt wel anders dan de beschrijving. Door de beschrijving leek e de film niet echt bijzonder. Maar de film is dus best leuk.
moviefreak#1
Het begin van een nieuwe periode in de actiefilm industrie. The Rock is een spierbundel met leuke moves en die ook nog eens leuk uit de hoek kan komen. Daarbij kan ie wel op een normale manier engels/amerikaans praten en loopt in dat opzicht ver voor op zijn voorganger Arnold Schwarzenegger. Ik hoop op meer van deze films van The Rock, ik heb me bij deze in elk geval prima vermaakt. 3,5 *
Justice4All
3,5 ster voor actiescenes, rest SUCKS BIG TIME (nou bijna). Zelfs Christopher Walken had problemen om goed te kunnen acteren.
Leuk dat Arnie het estafettestokje door heeft gegeven aan The Rock. The Rock begon zich te gedragen als Arnie. Niet slecht gespeeld door The Rock
Phoenix
Natuurlijk al veel vaker en beter gezien maar toch vermakelijk genoeg voor een 2,5 wat vooral de verdienste is van de aardige wisselwerking in sommige scènes tussen The Rock en Scott (de "pee-scéne" en die met de apen).
V
Achterlijke film, met een al even achterlijk en absurd verhaal, waarvan de uitvoering compleet ongeloofwaardig is uitgewerkt, de dialogen idioot zijn, en de actie zwaar over the top (ooit iemand een flinke trap gegeven, waardoor ie als een raket gelanceerd wordt om 9 meter verder een koprol te maken en weer op te staan alsof ie net z'n kont heeft afgeveegd??!).
Toch 3* voor hersenloos vermaak met positieve noot dat ik The Rock helemaal niet zo slecht vond acteren!
Phoenix
Merkte pas trouwens dat die pis-scène gejat was uit The Crying Game (en misschien al wel eerder is gebruikt?). Halfje eraf.
Spider
Meteen ook het leukste stukje van de film.
Daarna meteen de Dvd/video-speler uit doen.
donnie B.
Het enige leuke aan deze film is Christopher Walken, en hij speelt hier nog niet eens 1 van zijn betere rollen..
JdeB
prachtig...... ik heb echt gelachen om de verschrikkelijke lompe gevechten...heerlijk...
shoppy
Ik had me er wat meer van voorgesteld, jammer.
Na het "apen-incident" in slaap gevallen!
bioscoopzaal
Aardige, maar erg rommelige actiefilm met een verrasend spontane acteerprestatie van The Rock. Alleen jammer van het suffe einde.
3 sterren.
film-nerd
ik vond hem best goed, ja er zaten ook wel hier en daar wat foutjes in maar in het algemeen een leuke film
The Musicman
Ik had van deze film iets meer verwacht. Het einde vond ik ook niet echt sterk, maar al met al wel een redelijke film. Van mij 2,5*
Ravenheer
Dit is geen gecompliceerde denk-film, maar gewoon een makkelijke doe-film waarbij je je verstand op nul moet zetten en met een zak chips en fris languit op de bank moet gaan liggen.
Uiteraard lekker veel vechten & botten breken. Grappige rollen van Sean William Scott en een leuke rol van Dwayne Johnson.

'Yellowstone'-spin-off 'Dutton Ranch' over Rip Wheeler en Beth Dutton komt steeds dichterbij

Beklemmend familiedrama ‘Drijfzand’ maakt indruk op kijkers van Videoland: 'Prachtig'

Dit is de trailer van de nieuwe Spielberg-film ‘Disclosure Day’ met Emily Blunt

Higher Learning
Drama / Misdaad, 1995

Final Destination
Horror, 2000
jagerbountypremie jagerstrijdamazon rainforestschattenjachtgold minejunglebrazil