RoboCop (1987)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 102 minuten / 103 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Paul Verhoeven
Met onder meer: Peter Weller, Nancy Allen en Ronny Cox
Releasedatum: 8 oktober 1987
Bekijk via Videoland
Plot RoboCop
"Part man, part machine, all cop."
In het Detroit van de toekomst wordt er een grote robot gebouwd om de misdaad te bestrijden, waarmee het echter niet helemaal volgens plan gaat. Wanneer de agent Alex Murphy door een straatbende wordt vermoord wordt zijn lichaam gebruikt om een zogenaamde RoboCop te bouwen. RoboCop is een succesvol wapen tegen de misdaad, maar hij wordt een prooi voor de slechte Boddicker.
Officer Alex J. Murphy / RoboCop
Leon Nash
Johnson
Emil Antonowsky
Quentin
Wat is dit toch een fantastische film; geweldige regie, cameravoering en montage, prachtige soundtrack en inhoudelijk uitstekend. 4,5*
by_the_way
Goede actiefilm van Paul verhoeven. Vond hem lekker wegkijkend en verveelde me niet. Camerawerk vond ik erg mooi. Maar het blijft natuurlijk erg onrealistisch dat stoorde me dan wel weer een beetje.
3.5 ster
tukkerstein
In jou top 10 lijstje wordt idd niemand vermoord...
Blijft verder een absolute topper! 4,5*
Haha inderdaad.
Ik vond het een goede film, zeker wel wat anders dan een standaard actiefilm. 3,5 a 4 sterren.
Bert1
Ik vond het jammer van het einde dat stukje dat de directeur zegt je bent ontslagen en robocop de schurk kan doden.
Dat einde is vrij sterk, moet kunnen in een film als Robocop.
Verder nog:
-De "badguy" vond ik erg goed gecast.
-En, de mensen die deze film laag beoordelen hebben
volgens mij een gebrekkig relativeringsvermogen.
GMaar het blijft natuurlijk erg onrealistisch dat stoorde me dan wel weer een beetje.
ROBOCOP..... wat had je verwacht
by_the_way
Toch meer emotie in hoe hij zich voelde. Het is ook wel een beetje te merken maar gewoon meer..
Quentin
erwku
3.5 ster
Juist niet,
Robocop vind ik een buitengewoon realistische sf film die een geweldadige kapitalistische en geprivatiseerde wereld schetst.
Een wereld die nu dichterbij is dan ooit!
Ook de scherpzinnige humor en satire is uniek!
jackie chan
Prachtige film.
Ik ben nooit z'n fan geweest van Amerikaanse actie films maar dan is dit toch zeker een zeer goede.
En zeker voor de tijd van de film is het een practige film.
Ik heb Robocop trilogy gekocht ivm ik vroeger een tekenfilm van robocop op vhs had en was er weg van als jongetje van een jaar of 10. Dus vandaar deze film gekocht zeker goed
Alleen die andere twee delen zijn niet van Verhoeven?
Is wel jammer want t viel me indd op dat het echt mooie scanes zijn en dat voor iemand uit een landje als Nederland:P
wanneer komt deze op tv deel 3 vandaag ??
want bij veronica draaien ze veel triology films
zoals matrix 1,2,3 ect.
russell
20 jaar geleden was het een film van topklasse. Nu kijk ik er natuurlijk heel anders tegenaan. Ik zou hem nu een 2 geven maar toendertijd een 4, als ik de winst deelt kom ik op 3 uit.
Wel een magere 3.
Sony Pictures (Screen Gems division) was working on a remake of RoboCop in the winter of 2005-2006. No details were revealed other than the unofficial (and confirmed) announcement. A source from Bloody-Disgusting.com wrote that the RoboCop remake was halted as of November 2006 because Sony felt it was too soon to re-make a film that's barely 20 years old.
Tja alsof het uberhaupt ooit beter kan. Tijdloos top vermaak. Dikke 4,5*
The Last
Lang geleden gezien, maar weet wel dat die toen best goed was, met veel mooie special effects. Verhaal vond ik ook wel goed. Alleen ik weet niet of het verhaal wel geloofwaardig overkomt op diegenen die 'm zien.
3,5 sterren
etherman
goede film van toen.ik wer altijd super blij toen mijn vader deze film meerdere keren meenam.ik geef deze film 3.5.ps robocop: the beginning schijnt ook al uit te zijn in torrent land.of dit wat wordt......
DragQueen
Prima sci-fi/actiefilm van de hand van verhoeven. het verhaal is goed, en de acteurs zijn prima gecast. weller zit goed in zijn rol als robocop. daarnaast bevat de film een goede portie actie, en goede effecten. 3,5 sterren.
AGE-411
Je ziet direct dat de film uit de jaren 80 is!
1987! En ik had juist gehokt.
Jaren 80 is het beste decenium.
Ook deze film is zoiets als in jaren 20: Hoe ziet de toekomst er uit?
Goede bandiet - Held film.
veron35
Net als The Terminator een overgawardeerde eighties sf/actie. 3* vind ik ruim voldoende.
Ach ja, wellicht moet je de tijd hebben meegemaakt om de keiharde satire op waarde weten te schatten...
hub_011
zeer goede film maar jammer dat je inderdaad ziet dat hij uit de jaren 80 is en peter weller is duidelijk op zn plaats als robocop
nightbreed
Ik ben geen aktiefan maar deze is gewoon goed omdat de film zichzelf niet serieus neemt hoewel er wel een politiek correct boodschapje achter zit.
DeCol
Het heeft niks met de jaren 80 te maken maar ik vind er niet zo veel aan. Ik hou opzich wel van sf en heel veel van actie maar dit niet zo geweldig. Heb hem meerdere keren gezien maar hij boeit me steeds minder.
gizmo_o
Een goede scifi film.
Alhoewel het een erg simpel verhaaltje heeft, zitten er behoorlijk wat geniale scenes in. (o.a. de reclames van Nukem, SUX 6000) Ook speelt Kurtwood Smith erg goed als 'bad guy'. (kende hem hiervoor enkel van 'That 70's show')
De special effects zijn helaas wat verouderd, maar daar moet je dan ook rekening meehouden als je hem 20+ jaar laten kijkt.
Demoniac
Leuke, onderhoudende actiefilm. Ed 209 bracht alleen wel wat slechte special-effects met zich mee.
Mr_White
- 2067 berichten
Goede actiefilm die qua special effects inderdaad een beetje is achter gebleven maar ja, wat wil je na 20 jaar?
hellblazer93
Ik heb slechts de helft gezien, en ik ga er ook nog niet op stemmen. Wat ik heb gezien beviel me wel. Ik kan me herrinneren dat ik al eens een Robocop film heb gezien maar dat zal waarschijnlijk deel 2 zijn geweest, want die was stukken minder en anders. Ik zal hem nog wel eens kijken..

RoboCop
2014

RoboCop 3
1993

RoboCop 2
1990

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Terminator 2: Judgment Day

Paris, Texas
Roadmovie / Drama, 1984

Aliens
Sciencefiction / Actie, 1986
cyborgcrime fighterexperimentdystopieweapongiant robotevil corporationcyberpunkdetroit, michiganlaw enforcement gentrificationrobocopcorrupt systemmegacorporation shockingexcited