• 9.373.532 stemmen

Geregisseerd door: David A. Armstrong

Met onder meer: Michael Chiklis, Sean Faris en Common

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Pawn

"Every move is a game changer"

Drie gemaskerde en gewapende mannen overvallen een lokaal restaurant. Dit blijkt echter een uitvalsbasis voor de maffia te zijn. Voor twee van hen is de motivatie simpel: contant geld. De leider van de bende wordt echter gedreven door een grotere prijs, een grootboekrekening waarin de activiteiten staan beschreven tussen de maffia en de politie, die de hele politieafdeling kan neerhalen.

avatar van Sinergie

Sinergie

Vlotte, vermakelijke film, een verademing tov Killing Them Softly.

avatar van Piratje

Piratje

Heel aardige politiefilm die vlot vooruitgaat met diverse verrassende wendingen.

Het verhaal lijkt eenvoudig en toch word je voortdurend op het verkeerde been gezet.

Enkele terugblikken verduidelijken voortdurend de voorgeschiedenis.

De cast zorgde voor een stijgende spanning.

Ook al waren er enkele acteurs die minder presteerden. Maar de topacteurs deden hun best.

Het plot was een dubbele verrassing en laat bovendien nog even een vraagteken na.

Voor wie van spanning houdt. Een aanrader.

Een 4.0 is misschien wat overdreven. Maar het verloop van het verhaal gaf de doorslag.

avatar van Insignificance

Insignificance

Dom en bloedirritant gijzelingsfilmpje. Het verhaaltje is al prut met peren via die flashbacks e.d., maar het heeft al met al ook nog eens heel wat te vertellen, want er is nogal wat aan de hand in en rond de diner. Het zit echter zo labiel in elkaar dat het al vrij snel in bedenkelijke sferen verkeert.

De spil van het geheel, Faris, kan er, net als vele anderen, niks van. Grootste kul is echter Chiklis met zijn alsmaar opgefokte, blafferige gedrag. Totaal niet serieus te nemen en na verloop van tijd worden zijn grimmige blikken en f-bommetjes alleen maar lachwekkender. Net als deze film.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Aardig, maar erg standaard - daar doet de omzetting van chronologie niets aan af. Het is eerder een gimmick dan dat het echt een doel heeft. Verder is het script onnodig ingewikkeld gemaakt. Wel is het prettig eens een zo lange overval te zien en het hele tempo is de film is uitstekend. Verder redelijk stijlvol geschoten met een wat oudere look. Die diner - dat we die dingen niet in Nederland hebben- ziet er ook mooi authentiek uit, in de groene pastelkleuren. Verder behoorlijk acteerwerk voor zover het script daartoe de kans gaf, met een aantal leuke rollen nog - enkel die Guy Ritchie-achtige gangsters met dat neppe Britse (?) filmaccent vond ik helemaal niets. 2,5

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Vermakelijk tussendoortje.

Het is weer een standaard heist-filmpje maar ik kon het daar wel goed mee worden. Het begin is nogal verwarrend en ook in de rest van de film komen er nog wel eens verassingen aan bod. Hier en daar een paar leuke actiescenetjes en wat prima acteerwerk. Sean Feris als een bijdehante ex-autodief, en Michael Chiklins (die ik kort geleden nog als bad guy in Parker heb gezien) is ook weer erg geinig, verder ook nog Ray Liotta als rechercheur. Forrest Whitaker had echter helaas een veelste kleine rol. Voor de rest word het uiteindelijk weer een film waarin niets is zoals het lijkt en het vooral manipulatief word. Dat word opzich nog best goed gedaan.

Onderhoudend standaard-heistfilmpje.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Whose move is it?"

Meer gekeken vanwege Michael Chiklis, ware het niet dat hij de hele tijd een irritant Engels accent opzet.

Enfin, eigenlijk is 'Pawn' een generieke overvalfilm die niets vernieuwend weet te bieden. Op zich begint het nog best aardig door een aantal keer te schakelen van het heden naar een flashback, maar dit trucje heb je al gauw gezien. Desondanks zit de spanning er zo wel redelijk in.

Jammer genoeg gaat de film ten onder aan de vele - geforceerde - plotwendingen die soms wel erg vergezocht zijn. Hierdoor komt het geheel rommelig over. Daarnaast mocht Sean Faris gerust vervangen worden door een andere acteur; niet normaal hoe ongeloofwaardig hij zijn personage neerzet.

Al met al een matige thriller, er zijn talloze films te vinden die dit gegeven beter hebben uitgewerkt.

2,0 Sterren.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin drie criminelen een restaurant overvallen en de bezoekers gijzelt. Een weinig origineel geheel, maar hier en daar wel spannend en vanwege de opbouw blijft het redelijk onderhoudend. Niet alle plotwendingen zijn even geloofwaardig. Leuk om een keer gezien te hebben, maar meer ook zeker niet. Daarom een kleine 3.0 sterren.

avatar van Night's Watch

Night's Watch

Dit is zo'n typische film die wel vermaakt maar waarvan je niet rouwig hoeft te zijn als je deze nooit hebt gezien. Het plot is erg simpel, nergens origineel en is eigenlijk niet genoeg om anderhalf uur mee te vullen. Er word geprobeerd dit met onder andere flashbacks te verbloemen, dit lukt echter maar gedeeltelijk. Verwacht hier zeker geen spektakel van, middelmatige film.