Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Harmony Korine
Met onder meer: James Franco, Selena Gomez en Vanessa Hudgens
Releasedatum: 11 april 2013
Plot Spring Breakers
"A little sun can bring out your dark side."
Brit, Candy, Cotty en Faith zijn beste vriendinnen sinds de lagere school. Ze wonen samen in een saai studentenhuis en zijn op zoek naar avontuur. Het enige wat ze moeten doen om echt plezier te beleven is genoeg geld bij elkaar sparen voor de voorjaarsvakantie. Wanneer ze de crimineel 'Alien' ontmoeten belooft deze hen te voorzien van alle spanning en opwinding die ze maar wensen. Onder aanmoediging van hun nieuwe vriend is het al snel duidelijk hoe ver meisjes willen gaan voor hun ultieme voorjaarsvakantie.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spring Breakers (MusicMeter)
Brit
Forest
ATL Twin
ATL Twin
disneystore
Ja, was te verwachten inderdaad. Maar had toch wat zenuwen dat ie minder zou bevallen als ik verwachtte. Maar toch, Spring Breakers heeft mijn verwachtingen echt meer dan voldoende in gelost.
Auke Briek
Toffe review, disneystore. Erg herkenbaar. Ik heb ook telkens het gevoel van "zal ik de volgende voorstelling dan gelijk ook maar meteen meepakken? Zit er nu toch al" om het dan met moeite nog net uit te kunnen stellen tot de volgende dag. Ben vandaag ook weer naar de Kinepolis geweest, maar misschien ben ik er morgen ook wel. Wie weet zie ik jou dan ook nog zitten, Naomi Watts.
En "I got Scarface on RE-peat... Scarface on RE-peat... Constant y'all!!" valt zo in de categorie "No Luke, I am your father", of "I made him an offer he can't refuse", of "Look at my Sh$$t!... Look at my Sh$$t!".
Goed nieuws overigens: het geluidsniveau was dit keer echt wel goed. Wellicht zat ik de vorige keer nog te ver naar achteren. Zat vandaag op rij 10, stoel 14, echt zo'n beetje de sweet spot volgens mij. Helaas zaten er nog twee troela's achter mij die zich niet stil konden houden en zomaar even de eindscéne aan het vergallen waren met opmerkingen in de trant van "als ik hun was zou ik nu terug zijn gegaan" of "dat trekt echt op niks".
goongumpa
sowieso
!
leuke review disneystore , maar wat is dat gedoe van "dit is korine's echte debuutfilm"
. Omdat het meer eye-candy bevat??
overigens, mr. lonely kostte iets van 10 miljoen, zelfs gummo al 1 miljoen... een lowbudget-cineast is korine nooit geweest (mochten jullie in de veronderstelling leven dat hij nooit budget heeft gehad om een visueel 'mooie' film te maken).
sowieso
!
. Omdat het meer eye-candy bevat??
Moeilijk uit te leggen, ik denk dat ik meer naar het grote publiek richt. Meer dat dit de debuut is van een Harmony die we de komende jaren nog wel vaker gaan ervaren.
schumacher
Ne film met een ferme hoek af. Je moet ervoor zijn voor zo'n film.
Veel mooie meiden in de film
Het enigeirritante in de film is ze teveel alles herhalen, dat stak enorm tegen, voor de rest vond ik het oke.
Auke Briek
Skrillex is echt van gigantische meerwaarde (die Birdy Nam Nam's Goin' In mix van hem
), en om over de score maar te zwijgen.
Ja, samen met Scary Monsters en Everytime het beste wat de film aan muziek te bieden heeft als je het mij vraagt. Het leuke is dat je (alleen al in gedachten) bij het horen van "f**k, f**k being polite, I'm goin' I'm goin', piew piew pe-piew piew piew", bij iedere piew een blote borst of een bil ziet schudden. Muziek en beeld zijn hier perfect samengesmolten. Zoals een film hoort te zijn.
Naomi Watts
Eens. Wat betreft Everytime waardeer ik vooral de esthetische functie die het nummer heeft. Scary Monsters is geweldig maar in mijn boekje zijn Scary Monsters, Goin' In en With You, Friends (Long Drive) de absolute hoogtepunten (laatstgenoemde is ook één van mijn favoriete scenes). En ja Ellie Goulding's Lights natuurlijk
. Cliff Martinez' score spreekt voor zich, samen met Badalamenti de composer die de juiste toon qua sfeer in de essentie weet te raken. Het is een gave.
De po:etische harmonie tussen beeld en geluid is grandioos. Niet toevallig dat het weer gebeurd met Cliff Martinez, wat ie ook bij Drive al deed. Dergelijke samenhang tussen muziek en beeld kom je zeer zelden tegen in cinema (in ieder geval op dit niveau).
Spring Breakers heb ik helaas moeten uitstellen door het winterse weer hier. Zucht
. Volgende week weer een poging.
Auke Briek
Jammer dat je het uit moet stellen door het zuigende weer. Maar ja, hoe langer je het uitstelt
des te groter de climax volgende week.
Een schrale troost, ik weet het, maar toch.
Laatst ook maar even 2001: A Space Odyssey herbekeken, mijn voormalig favoriete film. Maar in de grote stukken zwarte ruimte hoorde ik voornamelijk Scary Monsters, bij de walsende ruimteschepen Everytime en bij de traag voortbewegende ruimteschepen hoorde ik Alien schreeuwen "This is not a bed! It's a f**king space ship" of "I'm on the f**king Death Star, dropping M'f**king PLANETS y'all". En die wereldberoemde match cut, leek toch eigenlijk eerder op een kut match, omdat het ruimteschip de rotatie van het bot niet perfect overnam in z'n swing.
Nee, ff serieus, 2001 blijft natuurlijk een ongeloofelijk mooi en visionair staaltje cinema. Zo wist hij ook goed z'n mannetje te staan in de laatste scène met H.A.L. en met de grandioze visuele trip finale (ook wel een inspiratie geweest voor het werk van Debie in deze en andere films denk ik toch) die z'n tijd ver vooruit is (precies 44 jaar?). Maar, toch is deze film duidelijk overklast door Spring Breakers. Mijn god, dit hield ik toch eigenlijk niet voor mogelijk.
Ik voelde me ook schuldig hoor na het vervangen van mijn nummer 1
. Inhoudelijk is 2001 natuurlijk één van de grootste films ooit (larger than life cinema zeg maar) maar op gebied van vormgevende kunst wordt het niet beter dan dit. 2001 heeft cinematografisch ook hoogtepunten, maar haalt het niet bij Spring Breakers uiteraard. Geen schande, mag ook wel na 44 jaar.
Ach een weekje zou ik het nog wel moeten trekken
disneystore
Staat nu ook op #1. De film bootst niet alleen een drug ervaring na, het is ook even verslavend.
cordiacovens
$5 miljoen opgebracht dit weekend, aangezien de film voor 2 miljoen gemaakt is maken ze dus al dikke winst.
goongumpa
aangezien de film voor 2 miljoen gemaakt is .
Die Disney-sterretjes?
James Franco?
Die grote promotiecampagne?
Die locaties?
Die Lamborghini?
....
Finisterra
Debie geeft in een interview in de Knack aan dat het budget 4 miljoen dollar was.
Die Disney-sterretjes?
James Franco?
Die grote promotiecampagne?
Die locaties?
Die Lamborghini?
....
Volgens Wikipedia wel degelijk, maar het lijkt me inderdaad vrij straf als je bedenkt dat Gummo 1.000.000 was. 4 miljoen lijkt al realistischer, ja. Dan nog lijkt het me dat de film nog lang niet klaar is met $$$ opbrengen, DVD release zal ook wel wat geld in het laatje brengen met al die Disney fans.
Bélon
( 2001: A Space Odyssey (film) - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org )
Die status zie ik Spring Breakers echt niet bereiken. Zal in de VS misschien nog een paar weken wide draaien en dan weer een tijdje limited denk ik zo. Maar goed dit zijn andere tijden, in de tijd van 2001 was er natuurlijk nog geen home video markt.
Maar misschien heb ik het mis. Korine heeft zeker een zeer originele en interessante film gemaakt, ik ben erg benieuwd wat hij hierna gaat doen.
Auke Briek
Denk zelf ook niet dat het die status gaat bereiken hoor. Daarvoor valt ie teveel tussen het grote publiek en het art-house publiek in. Voor velen is dit vermoedelijk vleesch noch visch. Had gehoopt dat deze film een verenigende rol zou kunnen vervullen tussen deze twee publieken, maar de praktijk laat helaas toch een ander beeld zien. Heb al heel wat mensen uit de bioscoop weg zien lopen, zowel geïrriteerde tieners ("wat een kutfilm, al die vreselijke herhalingen en zelfs de tieten waren lelijk!") als volwassenen met kwade gezichten (je hoort ze denken: "het gaat toch echt de verkeerde kant uit met die jeugd van tegenwoordig", bladibla). Veel serieuze critici zullen wellicht het audio-visuele aspect van de film wel kunnen waarderen, maar de film als zodanig als niet-salonfähig beschouwen en met één of ander flauw moraliserend toontje de film de grond in stampen, en die gaan daar later echt niet op terugkomen. Enkele critici zien de overweldigende schoonheid en kracht van de film gelukkig wel, maar die zullen in hun eentje vermoedelijk niet in staat zijn om de reputatie van de film gigantisch te boosten.
Mijn vergelijkingen met 2001 waren vooral gericht op hoe ik de film in mijn persoonlijke top 10 waardeer, en niet zo zeer op hoe de film nu en in de toekomst gewaardeerd zal worden in het algemeen. Wil die zaken toch wel graag gescheiden houden, hoewel het wel irritant is om te constateren hoe vaak bepaalde schitterende scènes voor mij al deels verpest zijn door veel te rumoerige, preutse, bekrompen en afkeurende geluiden uit het publiek. Maar vooral jammer voor hun denk ik dan maar.
Naomi Watts
Spring Breakers levert 5 miljoen op dit weekend. Ik had op meer gehoopt, maar aangezien veel berichten van bioscoopgangers op twitter die vooral in lege zalen zaten valt 't nog mee.
sango
vond het een flauwe afkooksel, het enigste boeiende was de blote tetten en de meisjes voorde rest geen verhaal, krijgt een 1 ik dacht een film zoals set it of met queen latifa geen cinemabezoek waard mss voor de mastrubeerders er zit wat geilheid
Naomi Watts
Het is ook 50/50 maar mijn inner circle van followers die ik follow zal anders zijn. Termen als worst movie i have ever seen komen regelmatig terug. Ook Nessasaurs zijn niet al te blij
Kippie.
Naomi Watts, je bent de reden dat ik niet kan wachten om deze film te zien. Je bent er zó lovend over dat ik wel eens wil weten waar dat aan ten grondslag ligt.
mjk87 (moderator films)
Voor mij ook Kippie., nog nooit iemand zo een campagne zien voeren.
You people are too kind
. Ook nooit in zo'n mate in een greep geweest van een film. Ik ben ook wel benieuwd hoe de film ontvangen wordt straks bij release hier op de site. Kijk uit naar de recensies, positief of negatief. Het is één trip, geen film die je kijkt maar moet ondergaan. Dat is eigenlijk de hoofdgedachte. Laat 11 april maar snel komen
disneystore
In België speelt ie gelukkig nu al een week
Wacht tot in New York om hem opnieuw te gaan zien, maar bon. Kan 'm maar niet uit mijn kop zetten. I got the Spring Breakers soundtrack on repeat y'all, dubbelzinnig bedoeld.
Seam
Dankzij jouw campagne kan ik ook niet wachten. Zeker aangezien ik jouw smaak altijd kan waarderen moet ik deze film tijdens de premiere zien.
OOk het verschil tussen MM en Imdb belooft wat.
disneystore
IMBd heeft sowieso een groter publiek, en veel mensen die totaal niet weten waar ze het over hebben.
@ Seam: Ook jij bedankt
@disneystore: Wel wat kort door de bocht nietwaar? Wat maakt hun zo onwetend t.o.v. jou?

'GTA 6'-trailer maakt de tongen los: kijk deze films in aanloop naar de uitgestelde release

Passione d'Amore
Drama / Romantiek, 1981