Genre: Oorlog / Drama
Releasedatum: 20 december 2012
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Het Bombardement
Liefdesdrama tussen de jonge bokser Vincent (Jan Smit) en de verloofde Eva (Roos van Erkel). Terwijl de oorlog in Nederland uitbreekt, ontvlamt ook hun even heftige als onmogelijke liefde. Dan breekt 14 mei 1940 aan, de dag dat het centrum van Rotterdam gebombardeerd wordt en de jonge geliefden elkaar uit het oog verliezen.
Vincent de Graaf
German Officer
Old Vincent de Graaf
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Wanneer het mannetje Jantje Smit bokst tegen een kolossale kale beul en vervolgens wint.
Dark Jedi
Regisseur Ate de jong kon maar aan 1 persoon denken voor de hoofdrol en helaas bleek dit Jan Smit te zijn. Natuurlijk is deze theorie zeer ongeloofwaardig. Ik ben ook bang dat de waarheid nog veel erger is en dat de manager van Jan Smit wellicht een mooie donatie heeft gedaan voor deze film. Jan Smit hoefde dus geen audities te doen en kreeg gelijk de hoofdrol.
Vervolgens ging Ate de Jong ook nog even bedelen en dreigen bij Gemeente Rotterdam. Hij wou poen zien. Zo niet, dan zullen er geen opnames worden gemaakt in Rotterdam.
De regisseur sprak er tevens over dat Rotterdammers een morele verplichting hebben, om hier aan mee te betalen. Persoonlijk denk ik eerder aan de morele verplichting van Bondsrepubliek Duitsland jegens nabestaanden en slachtoffers.
Indien Gemeente Rotterdam wel over de brug zou komen, kregen wij wel van de gulle regisseur Ate de Jong, de game-rechten. Wellicht kan je dan als Jan Smit in zijn bakfiets bommen ontwijken of het zal een spel zijn als Sim City. Gemeente Rotterdam is hier natuurlijk niet op in gegaan.
Het Bombardement is gebaseerd op een boek. Dit boek ging echter over de mariniers die nog de strot afbeten van die moffen en dus niet over een bokser die verliefd werd op een Duitse dame. Aangezien Jan Smit (die tijdens een interview nog niet eens wist wanneer het bombardement op Rotterdam eigenlijk was) geen accent kon nadoen, is er besloten om van Rotterdamse bokser maar gewoon een bokser te maken.
Om een lang verhaal maar kort te houden, Jan Smit had dit niet moeten doen, de regisseur Ate de Jong heeft een bord voor ze kop, de manager van Jan Smit heeft een slimme zet gedaan maar wat het ergste is, is dat dit een vreselijke kleffe, foute film gaat worden.
Laat Ate de Jong weer lekker naar Amerika gaan (want oh oh wat had hij het toch zwaar hier in Nederland) en laat dat pedante mannetje Smit maar weer lekkere Duitse Dijenkletser zingen in Gelschenkirchen.
Montorsi
Zal indruk gemaakt hebben
en weer
Vrees dat de film een belediging gaat worden voor alle Rotterdammers. En zeker voor zij die het Bombardement of de nasleep ervan hebben ervaren.
cordiacovens
Dit wordt echt zo slecht, en dat heeft niks met Jan Smit te maken. Hoewel hij niet zal helpen, ik zag van de week een trailer in de bios en dat was zo slecht echt belachelijk.
Cubby
Ik kan niet wachten om dit gedrocht in de bioscoop te zien. 2 uur leedvermaak!
Lefgozer
Zegt al genoeg. It's all about the money bij die palingmaffia. Dus veel platen verkopen betekent ook dat je goed kan zingen blijkbaar.
Stabiel en degelijk... Dat belooft wat dames en heren!
Captain Pervert
Ik gun hem van harte dat hij een redelijke prestatie neerzet. Het is een sympathieke vent met een goeie kop voor films.
RooieBloemkool
Het stuit mij al tegen de borst dat een film gemaakt wordt door een BN'er een grote rol te geven i.p.v. de acteur die het best bij de rol zou passen. Tuurlijk snap ik dat dat veel meer publiciteit en inkomsten genereert maar dat mag m.i. nooit afdoen aan de kwaliteit van het eindproduct. Ik wacht het eindresultaat rustig af -en dan mijn eventuele kritieken te leveren- maar geschiedenis heeft toch echt uitgewezen dat BN'ers niet kunnen acteren (uitzonderingen daargelaten).
Precies. Door JS te casten leggen de makers hun intensies bloot en die zijn puur commercieel. Het uitbuiten van een van de meest dramatische en treurigste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis voorveigen gewin.
Respectloos en om te kotsen.
Quentin
Er zit wel een verschil tussen succesvol willen zijn en gewoon gokken op commerciële bekendheid. Meestal levert dat vrij slechte films op als niet acterende BNers een rolletje spelen, laat staan een hoofdrol.
Zonder Jantje Smit had deze film natuurlijk nauwelijks aandacht gekregen.
Officiële poster geplaatst. (groter formaat)
Wat een fotosoep.
Respectloos en om te kotsen.
Dit vind ik allemaal wel overdreven, hoor. Alsof het allemaal heilig is. En kijk eens naar het door jouw geliefde The Thin Red Line welke bekende koppen daar allemaal voorbij kwamen. Dat had ook een reden.
Belangrijker is het of Jan Smit het echt kan.
Als straks blijkt dat hij het niet goed doet is dat jammer en vooral een gemiste kans.
Maar om nu te doen alsof heel Rotterdam beledigd wordt vind ik overdreven.
It's a movie.
Zonder Jantje Smit had deze film natuurlijk nauwelijks aandacht gekregen.
Dat denk ik dus niet.
De aandacht was dan vast wat positiever geweest.... Nieuwswaarde genoeg in het onderwerp zelf.
Belangrijker is het of Jan Smit het echt kan.
Maar om nu te doen alsof heel Rotterdam beledigd wordt vind ik overdreven.
It's a movie.
Wil je nu stellen dat TTRD een commercieel ingestoken productie was? Dan hadden ze toch echt een andere regisseur moeten kiezen, niet eentje die de neiging heeft van het verhaal af te dwalen en de natuur te gaan filmen. Verder zijn het ook zo'n beetje de BESTE acteurs die in Hollywood te vinden waren, dus je voorbeeld zit er flink naast.
En ik schreef niet 'alle Rotterdammmers' maar zij die door (de sporen van) het bombardement geraakt zijn. Ik kan je vertellen dat hier in Rotterdam mijn kennissenkring behoorlijk ontstemd is. En dat komt natuurlijk mede door de domme pr en de arrogante houding van de makers.
Het bombardement was echt....
Hoe denk jij dat het mogelijk werd dat hij die film kon maken...?
Die film kostte 15 jaar geleden een dikke 50 miljoen dollar! Dat wilde men natuurlijk wel terughebben. Met winst. Anders was deze film niet gemaakt.
Dat vind ik best overdreven. Hoe slecht de film ook is (wellicht).
Het bombardement was echt....
En daar verandert deze film niks aan.
christian
Ik heb geen hoge verwachtingen van deze film, maar slechter als TTRD? dat is bijna onmogelijk. Hopelijk doet hij het beter als marco Borsato, want dat was echt een ramp.
The Thin Red Line is ook cinema voor gevoorderden. Denk dat jij vast meer zal hebben met de Jan Smit film.
christian

Jouw smaak voor films is zeker superieur aan die van anderen. Terrence Malick maakt films die behoorlijk afwijken van mainstream films, zijn manier van film maken bevalt mij totaal niet en hij mag van mij ook per direct stoppen met films maken, als het aan mij had gelegen. TM probeert met beeld te communiceren en laat het script zielloos achter.
Hij had een goede documentaire maker kunnen zijn, maar koos helaas voor speelfilms.
Wat een boel onzin bij elkaar. Een documentaire is nu ook al geen film meer?
Christian: dat Malick zijn films jouw niet bevallen maakt zijn film nog niet slecht. Dat jij enkel verzot bent op mainstream films en denkt dat een script er enkel voor is om jouw het verhaal zo eenvoudig mogelijk in tekst over te brengen, want film al beeldtaal in schijnbaar niet aan je besteed, maakt inderdaad dat ik vind dat je een bekrompen kijk op film hebt. En dat staat helemaal los van smaak.
Ik zag de trailer vandaag in de bios . Jan 'baby vet' Smit als bokser
Verder waren zijn teksten en gelaatsuitdrukkingen van hoog Costa gehalte. Meest vreemde was dat de bommen en ontploffingen mij niks deden...... Leek wel een trailer van een film uit de jaren 70-80, toen de Nederlandse film terecht een slechte naam hadden.
Nou, de trailer spreekt boekdelen. In jaren niet meer zulk slecht acteerwerk, of eigenlijk is het meer het oplezen van teksten, gezien of gehoord. Er werden in de zaal door meerdere mensen opmerkingen over gemaakt....
merijn82
- 1931 berichten
Bij mij in de zaal ook al. Ik zag deze trailer voordat Skyfall begon. Mijn hemel wat een zielig gedoe. Sowieso, waarom moet Jan Smit hier in spelen? Die gast kan amper zingen en nou moet hij ook al de hoofdrol van een film vertolken? Zijn we dan zo ver heen dat een film alleen maar aandacht krijgt als Jan Smit daar in meespeelt? Treurig hoor... Nee, 'eerst zien dan pas oordelen' zit er voor mij niet in, zal deze geen eens een kans gaan geven.
sinterklaas
Straks krijgt Gerard Joling ook nog een rol. Als maffiabaas misschien?
Schijt op die 100% NL troep.

Bride Flight
Drama / Romantiek, 2008