• 9.220.418 stemmen

De Rouille et d'Os (2012)

Drama / Romantiek | 120 minuten

Met onder meer: Marion Cotillard, Matthias Schoenaerts en Bouli Lanners

Gesproken taal: Engels, Pools en Frans

Releasedatum: 14 juni 2012

Plot De Rouille et d'Os

Als Alain van Versch bijgenaamd Ali (Matthias Schoenaerts) uit nood met zijn zoontje van 5 onderdak zoekt bij zijn zus in Antibes in het zuiden van Frankrijk, ontmoet hij in een nachtclub de mooie Stéphanie (Marion Cotillard). Als orka-trainster heeft ze een bijzonder beroep. Hun levens hebben niets gemeen, tot het noodlot toeslaat en er een speciale relatie ontstaat, sensueel en met bijzondere spelregels. Dan krijgt hij het aanbod om deel te nemen aan clandestiene gevechten. Stéphanie werpt zich op als zijn manager.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Redelijk confronterende film waarbij de rauwe kantjes afgewisseld worden door emotionele momenten. Ik vond het enorm realistisch overkomen en gelukkig niet te sentimenteel gebracht. Kudos voor zowel Marion Cotillard en Matthias Schoenaerts die een gecompliceerde relatie starten in deze film en dit op een geloofwaardige manier neerzetten.

avatar van Boneka

Boneka

ZenZin schreef:
Film die poogt een blik te werpen op mensen aan de zogenaamde onderkant van de samenleving.
De een is wat dommer dan de ander maar och wat zijn ze toch naïef en diep van binnen lief, hm.....
kan wat inzitten maar onwaarschijnlijk veel dramatische toevalligheden en het plotselinge happy end doen afbreuk aan de geloofwaardigheid.

Vind je ik vind hem juist heel realistisch neergezet en rouwer dan Intouchable.

avatar van frans123

frans123

Gish schreef:

Matige film, beide hoofdrolspelers acteren goed, maar zijn niet sympathiek. De diverse plotwendingen komen op mij geforceerd en bedacht over. Verhaal boeide me ook niet echt.

en toch 3,5* ...wij begrijpen het...

avatar van Gish

Gish

frans123 schreef:

en toch 3,5* ...wij begrijpen het...

Scherp commentaar, en zo zie je maar hoe voorzichtig te moet zijn met woorden. Na herzien van de film opgewaardeerd van 2 naar 3.5 (ik heb slechts 4 cijfers) dus vandaar.

avatar van Boenga

Boenga

Degelijk drama dat af en toe wat te veel hooi op z'n vork neemt, en soms te snelle tijdssprongen maakt.

Gelukkig zijn daar twee geweldige acteurs die de film ruim boven het gemiddelde niveau tillen.

Helaas zijn daar ook de laatste vijf minuten die eerst over-dramatiseren, en even later over-romantiseren.

Toch iets waar ik over een paar jaar met plezier nog eens naar kijk.

avatar van Killkong

Killkong

Een alleenstaande vader die het moeilijk heeft om de eindjes aan elkaar te knopen ontmoet een orkatrainster die een verschrikkelijk ongeluk krijgt. Hij is nogal een bruut.

Matthias Schoenaerts en zijn tegenspeelster zetten een fraai stukje acteerwerk neer.

Ik vind het een mooie, sterke film.

Verwacht geen spektakel of denderende actie, hoewel er wel een paar brute boksscene's in zitten.

En een aparte soort van romantiek.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Op momenten een hele sterke film waarbij de losse camera goed werkt en zeer indringend overkomt. De toon is ook fijn, sfeer oké en de acteurs prima. Schoenaerts is een wat kleurloos acteur maar niet onsympathiek en is hier goed gecast. Cotillard is de betere actrice en weet er ook wat van te maken al is haar turn van volledig zielig naar levenslustig wel iets te snel. Al ligt dat vooral aan de regie. Wat de regie wel goed doet is echt een karakterstudie maken van iemand die leeft vol dierlijke instincten en iemand die daar heel goed op gaat en dat allicht ook nodig heeft al is haar rol wel wat genuanceerder.

Het laatste halfuur zakt de film wat weg als het allemaal wat minder draait rond de centrale relatie van Schoenaerts en Cotillard. Er zit af en toe ook te veel in gestopt voor extra dramatiek of om de plot vooruit te helpen, denk aan dat gedoe met de beveiligingscamera's maar ook de finale met dat zoontje. Dat soort zaken weerhouden de film van een hogere score die de film op veel momenten zeker zou verdienen. 3,5*.