• 9.378.647 stemmen

Gesproken taal: Engels, Mandarijn, Frans, Hindi, Japans en Russisch

Releasedatum: 20 december 2012

Plot Life of Pi

"Believe The Unbelievable"

Het leven van Pi vertelt het verhaal van Piscine Patel, een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been, een orang-oetang en een tijger van 200 kilo.

Adult Pi Patel

Ravi Patel (7 Years)

Ravi Patel (13-14 Years)

Ravi Patel (18-19 Years)

avatar van rep_robert

Life of Pi is typisch Oscarmateriaal dat voor de grote menigte prima te behappen valt en ik moet ook zeggen dat ik een klein beetje ben gevallen voor de film.

Visueel is het allemaal verbluffend, al zit het wel tegen kitcherigheid aan. Toch is de film één groot kleurenspektakel en krijg je zelfs af en toe het idee naar een sprookje te kijken. Zonder de film in 3D bekeken te hebben merk je aan alles dat Ang Lee wel goed heeft gespeeld met deze effecten. Waanzinnig hoe deze film zo mooi tot stand is gekomen, hetzelfde geldt voor alle CGI en in het bijzonder Richard Parker, wat een fantastische naam voor een tijger

Life of Pi gaat verder over hoop en geloven, zonder opdrammerig te worden en een flauw moraaltje mee te geven. Ondanks het mierzoete gegeven weet Life of Pi te ontroeren en te fascineren.

Het enige wat de film wel tegenwerkt is de onnodig lange aanloop naar de (visueel prachtig in beeld gebrachte) ramp en het einde dat iets te lang uitgesponnen wordt. Maar alles wat daartussen is blijft meeslepend.

avatar van In beslag

In beslag

Ja ,moet ik toch ff toevoegen dat het een van mijn favo boeken is.

en dus onverfilmbaar,,maar het komt een eind in de buurt.

de beelden zijn schitterend,de special fx zijn weergaloos.,

en wat wat dubbel is ,het einde,of je neemt het aan,of je pikt het niet.

te ver gezocht ofzo.

komt hier op neer,beide zijn erg indrukwekkend.

avatar van FillumGek

FillumGek

Schitterende film die vooral visueel weet te imponeren. In India spatten de kleuren af en toe van het scherm, maar vooral de scenes op zee zijn een lust voor het oog. De bliksem die de oceaan verlicht, maar ook de beelden bij nacht waarin duizenden kwallen blauw oplichten en de oppervlakte een blauwe gloed geven. Echt schitterend.

De aanloop naar de schipbreuk is helaas wat te lang en niet zo boeiend. Je krijgt wat wijze lessen mee over het geloof en het hele gedoe waarom Pi gepest werd deed er wat mij betreft niet zo toe. Hetzelfde geldt voor het eind. Nadat Pi is gered had het van mij afgelopen mogen zijn, in plaats van dat hij alternatief verhaal verzint.

Maar het hele middenstuk, zo'n anderhalf uur dus, is enorm boeiend, fascinerend, soms ontroerend, meeslepeld of zelfs spannend. Vooraf had ik een beetje verwacht dat de dieren in harmonie zouden leven, maar het tegendeel dient zich al snel aan. Ik kon me al niet voorstellen dat de tijger echt was. En dat was puur om de reden dat het me nogal gevaarlijk leek en omdat het me een enorme klus lijkt om zo'n tijger te sturen voor de opnames. Aan de CGI ligt het in elk geval zeer zeker niet, dat is de allerbeste die ik ooit heb gezien in een film. Niet van echt te onderscheiden.

Pi wordt voortreffelijk vertolkt door nieuwkomer Sharma. Indrukwekkend om te zien hoe hij van kleine middelen steeds nieuwe oplossingen maakt. Ieder ander had de moed waarschijnlijk al lang opgegeven. Al met al een prachtige film, die vooral visueel zwaar imponeert.

avatar van doctari

doctari

Het uiteindelijke idee achter deze film (mensen aan het denken zetten over geloof) is best clever, en het is wat mij betreft ook best mooi dat het einde op meerdere manieren geinterpreteerd kan worden is godsdienst een sprookje dat we onszelf wijs maken om te ontsnappen aan de wrede realiteit, of is het idee juist dat het bestaan van een God "evident" is en dat het alleen een kwestie is van het kiezen van de religie die je het meeste aanstaat

Dit gezegd zijnd is het jammer dat de film die om dit gegeven heen gebouwd is een traag en weinig interessant melodrama is. Visueel is het overwegend nog wel in orde (de tijger is erg mooi maar niet alle andere effecten vond ik even overtuigend) maar het acteerwerk vond ik niet bijzonder, het tempo ligt erg laag, het sentiment ligt er nogal dik bovenop (moet er echt altijd zo'n cliche romance in?) en de uitleggerige dialogen vond ik ook niet zo boeiend.

Ik heb het boek niet gelezen en kan me best voorstellen dat dit verhaal als boek wel zou werken; als film vond ik het een tamelijk tenenkrommende aangelegenheid.

avatar van mister blonde

mister blonde

Technisch gezien een geweldige film. Een van de weinige films waarvan ik echt eens een making of zou willen zien, om te kijken hoe ze dat gedaan hebben.

Het verhaal is geweldig in zijn eenvoud, al komt de boel net wat te laat op gang. Toch maakte de film uiteindelijk te weinig indruk om echt onderscheidend te zijn, geen idee hoe dat komt.

Sterk uitgangspunt, technisch superieur, leuke setting maar op de een of andere manier beklijft het niet genoeg voor een meesterwerk. Had me voorgenomen een mooie recensie te schrijven, maar op de e.o.a. manier lukt dat bij deze film niet.

Wel weer een uitermate verzorgde film van alleskunner Ang Lee. 3,5 sterren. Middenmoot in zijn oeuvre.

avatar van Heartless

Heartless

Geweldige film! Mensen die denken dat een tijger een geit niet door een hek getrokken krijgt moeten nog even achter hun oren krabben, want zodra de botjes gebroken zijn kan je met heel veel kracht (wat een tijger heeft) dat echt wel voor elkaar krijgen.

Nog een leuk weetje: Pi zou 227 dagen op zee zijn geweest. Deel 22 door 7 en je krijgt?? Inderdaad ja, Pi! 3,14!

Ik kan me voorstellen dat sommigen dit een saaie film vinden, maar heel veel mensen hebben het over 'Onrealistisch, een jongen die met een tijger in een bootje overleeft), maar dan heb je geloof ik toch echt de film niet begrepen.

Dit is hoe ik denk dat het echt gegaan is;

Er worden 2 verhaallijnen verteld. Maar er is natuurlijk maar 1 waarheid. Eerst 't verhaallijn met de dieren (hyena, zebra, oerang oetan en tijger), vervolgens op 't eind pas 't verhaallijn met de mensen (de kok = hyena, zebra = chinese jongen, oerang oetan = Pi's moeder en de tijger = Pi zelf.

De kok vermoordt als eerst het chinese jongetje en vervolgens Pi's moeder. Pi vermoordt de kok. Pi vermeld in de film 'Hunger will make you do strange things', iets in die zin. Het 'eiland' was, geloof ik, gewoon de boot. Hij heeft uit survivalinstict (waar de tijger symbool voor staat in deze film - de tijger is Pi's survivalmodus) de kok, de chinees en zijn moeder opgegeten (dit zijn de wortels van het eiland die hij eet - vandaar ook de tand die hij vind, wat hem afschrikt en hem zijn reis doet voortgaan). De tijger kijkt niet om naar Pi wanneer ze strandden, omdat Pi niet langer zijn survivalinstict nodig heeft. Hij heeft het gehaald, is gered, dus de tijger kan vertrekken.

De hele film draait erom dat wij mensen speciaal denken te zijn, maar wanneer we moeten overleven we echt niet anders zijn dan wilde dieren. Wat ze met het hele religie gebeuren bedoelen is dat God altijd van je houdt en dat je alleen een tevreden leven kan leiden als je je innerlijke tijger temt. Dit betekend dus dat je tevreden moet zijn met je HELE zelf. Dus ook de slechte dingen, zoals kannibalisme uit overleving. Dit was de wijze les van zijn vader, die hij kreeg toen hij die geit vastketende aan 't hek. En daarom zei hij ook 'Zonder die wijze les van mijn vader had ik het nooit overleefd. De hele film worstelt hij met zichzelf (de tijger). Hij moet overleven, maar hij wilt tegelijkertijd trouw blijven aan zijn geloof. Hij ziet geen andere optie dan de mensen in de boot te verorberen wanneer hij 't teken van God ziet (het eiland in de vorm van Vishnu) en laat dus uiteindelijk z'n innerlijke tijger los (op de kok, chinees en zijn moeder) puur uit overleving.

Zo heb ik het beleefd. En daarom vind ik het 5 sterren waard, want allemachtig, wat een prachtfilm. Zoveel meer dan het lijkt.

avatar van Zinema

Donkere diepte.

Vooral in 3D ziet een en ander er adembenemend goed uit. En dat is knap, want een groot gedeelte van de film speelt zich af op volle zee. Dit sprookje wordt echter zo alleraardigst gebracht dat zowel de kinderen als hun ouders ervan kunnen genieten. Voor die laatste groep ligt er nog een donkere en diepere laag op de loer.

Zeer goed.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Mooi, erg mooi!

Ben een fan van het boek en deze verfilming is een mooi eerbetoon aan het boek.

Het haast ongelofelijke verhaal van een jonge schipbreukeling die zijn reddingssloep deelt met een gewonde zebra, een orang-oetan, een hyena en - alsof dit nog niet vreemd genoeg is - een Bengaalse tijger luisterend naar de naam Richard Parker.

Dit gegeven is op zich al behoorlijk opmerkelijk maar gaandeweg wordt duidelijk dat dit een erg gekleurd en fantasierijk verhaal is. Erg intens en zelfs spannend bij momenten. Enkel wanneer Pi op het einde de tweede versie vertelt wordt het een klein beetje uitleggerig. Misschien het enige kleine foutje in de film.

Visueel een genot om naar te kijken. Jammer zelfs dat ik 'm niet in 3D gezien heb, moet bij momenten adembenemend zijn. De eigenlijke schipbreuk, de scènes op het open water (prachtig!), het eiland, de tijger (!), magnifiek allemaal. Hier en daar wel een beetje naar kitsch neigend. Dan doel ik voornamelijk op de fluorescente kleurtjes. Ben daar niet zo'n fan van, maar blijft gelukkig redelijk beperkt.

Religie speelt een behoorlijke rol in het verhaal, maar overheersen doet het zeker niet. Gaat voornamelijk over geloven, niet zozeer in geloven in één welbepaalde God. Grappig trouwens hoe de jonge Pi de verschillende godsdiensten als een spons absorbeert.

De Pi in de reddingssloep (Suraj Sharma) doet qua acteren overigens een mooie tour de force. Met als enige tegenspeler een cgi-tijger toch zo overtuigend weten te acteren verdient een speciale vermelding.

Slotsom: uitstekende boekverfilming!

avatar van N23

N23

Eerlijk is eerlijk, een mooie film.
Ik heb de film doorgekeken doordat het visueel zeer mooi gemaakt is, maar wel met minimaal 2 echte fouten. Namelijk het schattige hertje wat voor de kooi stond, en toen de tijger hem greep, plotseling achter de tralies stond. En toen de tijger de hyena doodde. En plotseling was de hyena verdwenen.. Visueel blijft het wel echt een dikke voldoende. En aangezien de tijger CGI gemaakt was, terwijl die er levensecht uitzag komt de film ook niet meer onder een onvoldoende.
- Qua acteren draagt Pi de film. (Alle Pi's)
Inhoudelijk was de film Post-Modern.

Een 3.5/4

avatar van dreambrotherjb

dreambrotherjb

Mooie film toch wel hoor. Ik las het boek ongeveer een jaar geleden, en Ang Lee wist goed de relativerende humor van het boek afgewisseld met de diepere kwesties van het denken over te brengen en er trouw aan te blijven.

De sfeer was altijd mooi, visueel was het aangenaam (maar nu ook weer niet echt zo'n "wauw-gevoel").

De periode in het boek waarbij Pi op het schip verblijft vond ik behoorlijk lang, maar dat was goed want zo ben je makkelijker getuige van zijn eenzaamheid. In de film vond ik dit wat minder. Er was altijd wel wat te doen wanneer hij op zijn reddingssloep/drijvend platform verbleef. Je voelde pas hoe eenzaam (en toch ook niet door Richard Parker) hij zich moet hebben gevoeld wanneer hij aanspoelde.
Het vervelende bij dit soort situaties voor een filmmaker is natuurlijk: Ofwel kies je voor een "lange zit", en dan klagen de toeschouwers dat de periode op zee te langdradig was (damn you ongeduldige kijkers), ofwel kies je voor het niet té lang te maken, met het gevolg dat er schijnbaar misschien iets te weinig aandacht werd geschonken aan zijn eenzaamheid.

Hoe dan ook denk ik dat Ang Lee hierbij de goede middenweg heeft gevonden.

Klein vraagje nog: Het is al een jaar geleden dat ik het boek las, maar ik kan me niet direct herinneren dat er een meisje (Arandi) in voor komt waar Pi verliefd op wordt vlak voor hij vertrekt. Is dit een toevoeging bij de film of kan ik het me gewoon niet meer herinneren:)?

avatar van Hannibal

Hannibal

Mooie film. De vele religieuze boodschappen, verwijzingen naar God en de link naar de Ark van Noach waren wel iets té veelvuldig en nadrukkelijk aanwezig. Als je daar niet teveel van aantrekt is het een leuke, spannende film. De jongen acteert goed. De cinematografie is op sommige momenten prachtig, maar door enkele overdreven speciale effecten wordt het af en toe drakerig.

avatar van VincentL

VincentL

Life of Pi

20 december 2012. Helaas kan ik deze film dus niet meer rekenen in mijn zoektocht naar de klapper van 2013. 11 daagjes te vroeg is toch echt 11 daagjes te vroeg. Desondanks kon mij dat niet weerhouden om hem te zien. Ik mag mijzelf gelukkig prijzen dat ik eindelijk weet hoe ik op mijn tv 3D kan afspelen, en dan niet dat goedkope 2D omgezet naar 3D, want dat is ruk, nee: echt geschoten 3D film. Dat was misschien wel het beste en mooiste aan deze film...

Life of Pi brengt een simpel verhaal met een schitterende uitwerking. Een relatief gewoon begin met een terugblik. Daar keek ik niet van op. Het daarop volgende verhaal is allemaal niet bijster spectaculair, maar leuk om te zien. Schitterende scènes op zee en dan met name 's nachts. De zekere spanning met de Bengaalse Tijger aan boord geeft ook reden tot vermaak. Het is allemaal nogal cliché, dat wel, maar schitterend om naar te kijken. Het uiteindelijke einde is wat afgezaagd, beetje moralistisch maar plezant.

Wie valt er nog te noemen na Suraj Sharma? De man is samen met Irrfan Khan de hele tijd in beeld eigenlijk. Om toch even met de laatste te beginnen.
Irrfan Khan speelt niet super eigenlijk. Zijn begin vond ik zeer zwak. Daarna klimt hij wel wat in de film, maar komt te weinig voor om echt te knallen.
Sharma weet daarentegen bijna de gehele film te overtuigen. Zijn tijd in beeld is goed ingevuld. Een afwisseling van angst, woede, wanhoop en geloof zet hij goed neer. Hij weet tot het einde te boeien. Dat einde zelf (in het ziekenhuis) vind ik iets minder, te moralistisch ook weer.

De film ziet er werkelijk schitterend uit. De mooiste beelden werden toch echt 's nachts geschoten. De zee weet continu te boeien. Net zoals in Cast Away is het toch fascinerend om het zo te zien. In combinatie met de simpele muziek er bij is het gewoon puur genieten. Visueel een pareltje. Ook in India ziet alles er gelikt uit. Schitterend!

Life of Pi heeft de pech om in 2012 uitgegeven te zijn, anders had het echt de knaller van 2013 te kunnen worden. Gewoon schitterend om te kijken. Zeker doen!

avatar van MRDammann

MRDammann

Life of Pi is een prachtige, betoverende film, maar geniaal is hij niet. Daarvoor heeft het te weinig om het lijf. Het verhaal is prachtig, maar de film komt jammer genoeg heel lang op gang. Het einde vond ik ook niet erg bevredigend, ik had dit zelf anders gedaan. Kijk hem zelf, want dat is hij zeker waard! Prachtige kleuren, vooral als er gefilmd op zee wordt, goed acteerspel, en de dieren zijn prachtig. Ik heb geen idee welke echt en nep zijn. Kortom, mooie film.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Weet u waar ik een hekel aan heb? Religie. Weet u waaraan ik een nog grotere hekel heb? Deze eigentijdse rage om jezelf dan maar een Oosterse religie aan te meten omdat daar op het eerste zicht verbondenheid met de natuur wat meer centraal staat. U kent sowieso wel iemand die in dat rijtje past. Zo iemand die vanaf dat hij je de woorden stress/druk op m'n werk hoort zeggen, meteen komt aandraven bij je met een brochure over de plaatselijke yogales. Daar is absoluut niets verkeerd mee. Ik sta open voor vrijwel alles. Ik waardeer zelfs de sitarcatalogus van de Beatles. Maar wat je tegenwoordig krijgt, is zo'n gekloofde melige versie van hindoeïsme, samengesteld door mensen die een half blad hebben gelezen over de religie en louter dat natuur en rustaspect er van opnemen en zichzelf dan hindoe noemen. Shoppen tussen religies, bah. Natuurgevoel doen we in de kar, dat kastensysteem laten we maar in de rekken liggen. Misschien is dit zeer bekrompen van me, maar ja, je weet wel. Ik heb stress en het is druk op mijn werk.

Dat neemt niet weg dat religie een zeer interessant onderwerp kan zijn voor een film (zie Becket, A Man for All Seasons, etc). Ik zou dan ook nooit een film met opzet neersabelen gewoon omdat ze over religie handelt. Noch zou ik een film over atheïsme zomaar de hoogte in prijzen. Maar hoe religie in deze film aangereikt wordt, is echt wel beneden alle peil. Zonder enige nuance, blijft Lee maar vermoeiend op de religieuze boodschap hameren. Alsof het hoofdpersonage zijn verhaal tegen een kind aan het vertellen is. Het had subtieler geweest mocht hij mij gewoon persoonlijk met de Veda-geschriften hebben neergeslagen, roepend "which story is better?!".

En wat is de religieuze boodschap? Immers, this story will make you believe in God. Als je je film zo laat beginnen, dan voel ik me uitgedaagd. Ik wil best m'n "suspension of disbelief"-machine wat meer inschakelen om me te doen verrassen. Maar als je zo'n grote bewering durft maken op zo'n doordrammende wijze, kun je maar beter met zeer straffe bewijzen aankomen. Echter, we zijn nu een dag later en ik zie nog altijd niet in waarom dit verhaal me in God zou moeten doen geloven. Wat zien we immers? Pi vertelt een verhaal dat een leugen is. En mocht het waar zijn, toont het alleen maar aan hoe je op rationale wijze op een boot kan zitten met een tijger (trainen met fluitje, zeeziekte tegengaan, vis vangen, etc).

En als ik deze vaardigheden heb dankzij God, moet ik diezelfde baardmans ook nog bedanken om mij zo te testen. Want God test me immers. Hij neemt me mijn ouders af, mijn broer, etc in een vreselijk bootongeluk. Maar omdat God dat nog maar kattenpis vindt, zal hij me ook nog eens 200 dagen op zee laten ronddobberen. Achteraf zal ik wel een verdomd goed verhaal hebben, waar misschien een roman kan inzitten. Deze zal dan hopelijk mooi gerecenseerd worden in die lifestyle tijdschriften die iets te nadrukkelijk bij eenzame huisvrouwen op de koffietafel liggen. Volgens mij is volwassen Pi dat soort man dat je wel eens op een universiteitscampus verdwaald ziet rondlopen, bewerend dat hij God heeft gezien op een berg of in zijn geroosterd brood.

Maar goed, als je je eenmaal over dat religieuze geneuzel kan zetten (oh wacht, daar zijn de cliché zonnestraaltjes in de storm), dan kan je ook wel van de film genieten. De film bevat een zeer knap arsenaal aan CGI-effecten, met de tijger uiteraard voorop. En hoe verdomd leuk zag die oom van Pi er wel niet uit? Een film over de doldwaze avonturen van Mamji in het zwembad van Parijs lijkt wel op zijn plaats. 2,5*

avatar van Decec

Decec

Een mooie avontuur/drama/fantasy film...

Mooi verhaal...

Prima acteerwerk...

Uitstekend achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi gemaakte Fantasie...

Heel mooi landschap (avontuur)...

Perfect camerawerk...

avatar van Parisa

Parisa

Gelukkig nieuw (film)jaar allemaal.

Mijn eerste ‘slachtoffer’ dit jaar is deze film. Vanwege alle goede dingen die ik erover had gehoord zou dat geen slechte keus moeten zijn.

Van mooie, kleurige plaatjes kijken (waar de film ook om bekend zou zijn) van dieren en natuur kwamen we steeds verder in het verhaal terecht.

Bij de schipbreuk kon ik wel goed zien waar men de mosterd voor die scenes vandaan had gehaald: Titanic. Dat was wel even jammer. De effecten van de schipbreuk, en nog heel wat andere dingen later, zagen er op de flatscreen niet zo mooi uit als ze vast wel in de bios gedaan hadden. De tijger en de andere dieren waren dan weer wel mooi en geloofwaardig gemaakt.

De film probeert vanwege geloof een diepere indruk te maken, maar eigenlijk is het gewoon een mooi (behalve sommige 3D effecten) uitziende avonturen/drama film.

Pi werd in alle leeftijden prima vertegenwoordigd. En ook met alle andere bijrollen was niets mis. Voor het even waarin we ze te zien waren dan. ‘Pi’ had als tegenspelers in het verhaal natuurlijk voornamelijk te maken met dieren uit een doosje, en dat kan gemakkelijk zijn voor een acteur of juist niet. Het zag er wel natuurlijk uit.

Ik vond hem mooi, jammer dat er geen -3D vriendelijke versie van is gemaakt voor tv. Het is best wel een arty-farty achtige film, die het verhaal gebruikt om mooie plaatjes te laten zien. Het loopt daarbij niet weg voor gevoelens maar het had allemaal nog veel dieper en indringender gekund. Met het risico dat het geen groot succes geworden was, uiteraard.

avatar van Dievegge

Dievegge

Een grandioos visueel spektakel, met het spel van het licht in het water enz. Bij de dvd zit een documentaire over de technische achtergrond. De hyena is bv. animatie wanneer je hem samen met de jongen ziet, maar een echte hyena in een zevental close-ups. De vliegende vissen werden gegooid maar zouden tegelijk een soort elektronisch brein hebben - ik heb het niet allemaal in detail begrepen, maar het geeft een idee hoe ver ze zijn gegaan.

Ik heb ook het boek gelezen, wat helpt om te begrijpen waarom Pi twee versies van hetzelfde verhaal vertelt. De kok (hyena) heeft de matroos (zebra) en zijn moeder (orang-oetan) opgegeten. Vervolgens heeft Pi de kok vermoord en opgegeten. De versie met de dieren is een symbolische weergave, omdat hij zich schaamt voor zijn kannibalisme. De tijger staat symbool voor de dappere versie van Pi zelf. Het is niet toevallig dat de tijger een groot deel van het verhaal onder het zeil verborgen is. In Mexico wandelt hij zomaar weg, waarna er nooit meer wat van is vernomen.

Het is een moderne versie van Robinson Crusoe. Daarin zit een gelijkaardige religieuze boodschap: dat je je in uiterste nood kunt verlaten op God. Overigens kun je een rechtlijnige atheïst zijn en toch deze film waarderen.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Tamelijke mooie beelden in een soort van hyper-dreamlike-realisme, maar het verhaal ademt nogal wat new age (laten we de leukste stukjes uit een paar religies pakken zonder dat we alle vervelende lastige en nare issues meenemen) en die reddingsboot had misschien 10 minuten korten kunnen duren.

Kan me heel goed voorstellen dat het in 3D allemaal nog groter visueel plezier oplevert, maar helaas moest ik het gewoon 2D doen, dan blijft de film ook prima overeind, maar Disney is nooit heel ver weg.

avatar van Gruffalo

Gruffalo

Tja, het ziet er allemaal erg mooi uit. Maar sorry, voor mij is het allemaal veel te gelikt. Het boek gelezen, vond ik erg mooi. Maar als film valt hij me tegen. In het boek is er nog een zekere afstandelijkheid aanwezig. In de film verliest het verhaal wat van zijn mysterie, wat ik erg jammer vind. De scènes worden met een goede dosis drama uitgespeeld. Met de sfeer slaat deze film voor mij de plank mis. Te kleurrijk, te sprookjesachtig. Niet mijn ding. Verder geen slechte film ofzo, ik kan me goed voorstellen dat dit mooi gevonden wordt.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Een erg goede film. Het verhaal van de film is ietwat simpel, maar wordt sterk uitgewerkt. Het sterkste aan de film is het visuele aspect. De scenes op zee, het eiland, de dieren, enz. Alles ziet er schitterend uit. Normaal vind ik CGI-dieren niet overtuigend overkomen, maar hier leek de tijger levensecht. Ook de gevaren en wonderen op zee worden prachtig getoond, en zijn bovendien ook spannend. Het mooiste aan de film vind ik de band die tussen de jongen en de tijger ontstaat. Voor de rest vliegt de speelduur om en is de film gedaan voor je het weet, wat altijd positief is. De acteerprestaties waren sterk. de muziek is niet speciaal, maar ook niet verkeerd. Ik ben aangenaam verrast door deze film. Een 4.5* is misschien wat hoog, en ik vrees dat het bij een volgende kijkbeurt minder zal worden, maar voor nu blijven ze gewoon staan.

avatar van jippie2010

jippie2010

Ik had veel van deze film verwacht, maar het deed me allemaal niet zoveel.

Te geforceerd.

Prachtige beelden, maar de overdaad aan special effects maakten het alleen maar afstandelijk voor mij. *2,5

avatar van AGE-411

AGE-411

Life of Pi is zo’n film die het eigenlijk van het plot moet hebben. Want lange tijd ziet het er naar uit dat dit naar een gewone familiefilm afstevent waarmee ze je op een Winterse zatermiddag doodgooien op TV.

Er wordt namelijk een portret geschetst van een naïeve jongeman die Hindoe, Christen en Moslim tegelijkertijd is, en die opgroeit in een zoo. Heel leuk allemaal voor een kinderboek, maar verschrikkelijk saai in een film.
Goed, de boot wil dan uiteindelijk toch zinken (mocht wel wat vroeger gebeuren) en we zijn direct van een hele hoop irritante personages vanaf. Het verhaal wordt iets dragelijker om te volgen, maar nog steeds met datzelfde irritante hoofdpersonage en z’n dieren.

En dan wanneer je denkt dat de film teneinde is en je eigenlijk niets meer verwacht, dan volgt er eigenlijk een plotwending die enorm veel goed maakt. Blijkt dat het hele verhaal dat je bekeken hebt slechts een symbolische voorstelling van de werkelijkheid was die tot stand gekomen is omdat een kind de werkelijkheid te wreed vond en hem verdrong ... Which story do you prefer?

Het vertelperspectief is vrij nutteloos. Als men in een film de directe beleving van het verhaal wil weg nemen, dan moet men dat zo doen. Men plaats er dan best nog iemand in die elke 5 minuten het verhaal onderbreekt.

We krijgen in de film een hele hoop spirituele ervaringen en Oosterse wijsheid te verwerken, maar die Fortune cookies-diepzinnigheid kon me eigenlijk bijna niet boeien.

Ook minpunten voor het overdadig gebruik van CGI in de film. Ik heb nogal snel een overdosis van dat spul binnen … en dat was ook hier het geval.

Maar toch men felicitaties voor de crew. Ik geloof eigenlijk dat het maximum uit het verhaal gehaald is. Helaas is dat niet altijd genoeg om een film te maken die volledig geslaagd is.

3,0

avatar van Black Math

Black Math

In Duitsland gekeken. Mijn eerste 3D-in-de-huiskamer ervaring en met name daarom interessant.

Echter, dit is geen film waar ik erg te spreken ben over het 3D aspect. Toch regelmatig dat achtergronden niet scherp zijn. In 2D is dat niet erg, het voelt natuurlijk aan om op de voorgrond te focussen. In 3D voel ik de diepte, en krijg ik veel meer de neiging om me op die achtergrond te richten en dan is het raar als die niet scherp is. Af en toe mooie effecten, met name met het water, maar ik heb een aantal keer een oog dichtgeknepen om 2D beelden te krijgen, en het zag er op die manier nou niet heel veel minder mooi uit. Met andere woorden, 3D voegt hier naar mijn smaak weinig toe en stoort op bepaalde momenten juist.

Het plot kon redelijk vermaken, maar werd wel een beetje lang uitgerekt; op een gegeven moment is de uitzichtloosheid van de situatie wel duidelijk. Maar dan wordt je op het einde getrakteerd op een moraal waar een beetje mijn broek van afzakte. Wat een slappe zooi, die voor diepzinnigheid moet doorgaan, ik kan er werkelijk niets mee en het vormt een smet op een film die ik toch al niet zo geweldig vond. Een lage waardering is dan ook onvermijdelijk. 1,5*.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Veel van verwacht, maar het heeft me toch niet geraakt. Hoewel de CGI erg mooi was kon ik me toch niet helemaal in het verhaal inleven. Teveel broodje aap, broodje tijger in dit geval, waardoor ik ongeduldig werd en dacht onthul nu maar dat het een fantasie is oftewel een verbloeming van de werkelijkheid

avatar van sperwer 27

sperwer 27

(gezien op 1/102014) Als je naar zo'n film kijkt, doe je dat best met onbevangenheid.

Het ongelooflijke 'geloven' is de boodschap en dan beleef je een fantastisch avontuur. Overleven met drie wilde dieren in een reddingsloep, de oceaan oversteken en aan de andere kant een nieuw leven beginnen ... dat is de droom van Pi.

In de trailer lees je dat elke herinnering, elke reis een kans is. Grijp die kans en je zult niet bedrogen worden.

Waarschuwing: Niet geschikt voor sceptici.

avatar van eRCee

eRCee

• 1979 stemmen

Jammer dat Lee zo erg op zoek is naar mooie plaatjes en felle kleuren dat het soms meer lijkt of Life of Pi in een aquarium is gefilmd dan op open zee. De schipbreuk vond ik ook verre van overtuigend, vooral omdat het camerawerk op het schip te stabiel is. In cinematografisch aspect dus een beetje tegenvallend (hoewel ik de film niet in 3D heb gezien, wellicht scheelt dit). Verder brengt de film wel ongeveer wat je er van kan verwachten, plus een zeer geloofwaardige tijger. Als boekverfilming vond ik het dan ook best geslaagd, hoewel het einde wat minder aankomt dan op papier het geval is.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

De enige film van Ang Lee die me nog goed bijstaat is Sense and Sensibility. Zijn 'Hulk' film heb ik ook ooit gezien, maar dat is lang geleden. Ik zou eens wat meer van deze man moeten opzoeken, want hij is toch een behoorlijke naam binnen de regisseurs. Life of Pi is een film waar ik na uitkomst over twijfelde of ik hem niet in de bioscoop zou moeten zien, maar het is er niet van gekomen.

Iets meer dan twee jaar na die release, besloot ik de film dan toch maar alsnog een kans te geven. Het begint allemaal best aardig en ik kan over het algemeen zeggen dat dat niveau ook wel wordt vastgehouden. Wat ik jammer vond was dat we er in het begin al achter komen dat Pi alle toestanden overleefd heeft. Niet dat ik hier een film vol spanning verwachtte, maar met deze actie werd wel al meteen alle potentie tot enige vorm van spanning weggehaald. Het had misschien een wat 'beklemmender' effect gehad op de film, als men dit vertelstuk had bewaard tot het einde (of gewoon had weggelaten).

Ik lees dat veel mensen het gedeelte met Pi en de tijger op zee te langdradig vonden en daar kan ik wel enigszins inkomen. Persoonlijk had ik er minder last van. Op de eerste plaats doordat ik het hele 'spelletje' tussen Pi en de tijger wel interessant vond. Ook al is mezelf niet helemaal duidelijk waarom precies, maar ik vond het leuk om naar te kijken. Dit is echter iets persoonlijks. Ik kan me voorstellen dat een ander op de klok begint te kijken. Op de tweede plaats zitten er enkele geweldige shots in. Life of Pi voelt soms een beetje als een droom en ook als een sprookje. Die ene scène met de walvis is werkelijk geweldig. Hetzelfde geldt voor de 'weerspiegeling' van de lucht in het water en het hele gedeelte dat zich afspeelt op het eiland. Noem het kitsch, maar ik had het niet erg gevonden als er nog meer van dat soort momenten in hadden gezeten. Het leek alsof de filmmaker al zijn fantasie en creativiteit de vrije loop liet hier. Ten slotte vind ik de relatie tussen Pi en Richard Parker een bijzondere. Het wordt nooit een echte vriendschap, dus het wordt gelukkig nooit te cheesy. En toch leef je mee met beide personages.

Ik vind dus juist vooral het hele middenstuk het interessantste. Het begin was ook goed, maar over het einde was ik minder te spreken. Dat hele scenario dat Pi aan de verslaggevers vertelt, is echt te veel van het goede en maakt het wat te langdradig. Het lukte me ook niet meer om dat stuk fatsoenlijk tot me door te laten dringen. Ook hoofdrolspeler Suraj Sharma liet zo nu en dan door de film heen wel eens een steekje vallen in geloofwaardigheid, maar als ik kijk naar de film op zich deed hij het redelijk.

Hier en daar wat gemengde gevoelens bij de film, maar positieve gevoelens overheersen. De prachtige special effects en de 'dromerige' sfeer die hier bij hoort zijn absoluut de moeite waard. Verder is het qua verhaal denk ik ook een beetje een kwestie van smaak. Als je niet zoveel hebt met survival films, is de kans groot dat je dit niks gaat vinden. Verwacht echter ook niet een realistische film als Cast Away of iets dergelijks. Of het aanslaat zal voor een ieder verschillen, maar persoonlijk kon ik wel genieten van deze bij vlagen iets te lange reis.

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

buiten dat de indiase cast hun gebrekkig engels moesten bovenhalen geen enkel kritiekpunt op deze film (misschien enkele effectjes die iets beter mochten maar storen deed het zeker niet) De film is éen visuele pracht maar laat die ook vaak ten dienste staan van het verhaal van de film en de relatie tussen de tijger en de jongen. Het verhaal is werkelijk meeslepend en wisselt op de juiste moment af tussen hoofdstukken die vaart nodig hebben en andere stukken die net de rust moeten brengen. de relatie tussen Pi en Richard is subliem verteld en nog best realistisch in een wereld op zee die je visueel toch vaak met een korreltje zout moet nemen maar daarom niet minder meeslepend is. al is de film religieus getint, echt storen deed het niet want het past wel in dit verhaal. en of ik nu geloof in god na het vertelde verhaal zoals in het begin van de film gezegd werd, dat zal ik nu niet zeggen maar wel dat Life Of Pi een intrigerende, meeslepende, en beeldschone film is geworden en voor mij éen van de beste films van de laatste jaren.

avatar van scorsese

Uitstekende film over een jongeman die schipbreuk lijdt en zijn sloep moet delen met een tijger. De interactie tussen de tijger en de jongen is boeiend om te zien. Een mooi en meeslepend verhaal met een aantal ontroerende momenten. Prachtig in beeld gebracht: kleurrijk, sprookjesachtig en veel mooie plaatjes. Met gemak 4.0 sterren.

avatar van tattoobob

tattoobob

Geweldige film die je van het begin helemaal meesleept....visueel een en al een groot feest.

Origineel script en tegelijkertijd ook goed uitgevoerd.

Goed acteerwerk van de hoofdrolspeler.........en een film die nog even na blijft zinderen na het bekijken ervan.

Aanrader.