• 9.378.647 stemmen

Gesproken taal: Engels, Portugees en Frans

Releasedatum: 15 november 2012

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Sinister

"Once you see him, nothing can save you."

Ellison (Ethan Hawke), een schrijver van misdaadromans die gebaseerd zijn op waargebeurde politiezaken, heeft moeite om een nieuw verhaal te vinden. Hij verhuist met zijn gezin naar een huis waar een gehele familie is uitgemoord. Wanneer ze in het huis een doos met videobanden vinden waar nog meer moorden op staan, leidt dit zijn onderzoek naar een bovennatuurlijke entiteit.

Ellison Oswalt

Christopher Miller

BBQ Son / Killer

avatar van Chris0478

Chris0478

Herstel, beste sinds insidious, die was ook mega spannend. Deze was wel beter .

avatar van moneymaker

moneymaker

wat een geweldig eng en spannend verhaal

vanaf het begin helemaal in de film gezeten

een van de betere films die ik ooit heb gekeken

aanrader

avatar van daredevil666

daredevil666

Dit was een echte afknapper,vele scenes zijn eigenlijk overbodig in deze film want er wordt echt niets van verklaard. Zeker het einde van de film is erg abrupt en slaat nergens op. Je komt heel weinig te weten hoe,wat enz... het scenario steekt echt niet goed on elkaar.

Dan is er nog de scene met de doos met daarin die camera en films. Op een bepaald moment verbrandt Ethan Hawke deze en als ze dan verhuizen wat staat er dan op de zolder? Jawel,die zelfde doos..en terug worden die films afgespeeld,dit slaat nergens op!

avatar van rep_robert

Jemig, dat noem je paranormaal Soms gebeuren er eenmaal onverklaarbare dingen in dit soort (horror) films. Dan is de boogeyman ook onrealistisch

Downloaddiscussie verwijderd.

avatar van from7to9

from7to9

goede film & goed verhaal maar geen echte enge stukken en dat is wel jammer

avatar van Materny

Materny

Theunissen schreef:

Daar trekt de Boogeyman onder je bed niets van aan

'Weer zo'n eentje die denkt dat het helpt'; denkt ie dan

Cinema072

Ik heb de films gezien en wat een zware tegenvaller een matige film met een lomp einde!

Die kindertjes overtuigen voor geen meter het engste vond ik nog de schenes met die fotos en moorden van bagul.

avatar van TVR

TVR

Geen slechte film. Al deed de trailer me wel wat anders verwachten.

Ik heb een paar leuke schrikmomenten gehad en had lang het gevoel dat de film naar een soort climax toe werkte. Jammer genoeg kwam die er niet en werd het einde een redelijke teleurstelling. Met het laatste kwart van de film kon wel meer gedaan worden.

Spijtig, meer dan een 3* zit er voor mij niet in.

avatar van Barry83

Barry83

Zeker geen slechte film met genoeg spanning! Alleen had voor mij allemaal beter uitgewerkt mogen worden en einde vond ik ook maar beetje slapjes. Teveel vragen blijven onbeantwoord.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

De creepy chant muziek die je in de 8mm filmpjes hoort is van een band genaamd Aghast, uit Noorwegen. Heb net een album van ze besteld. Die draai ik liever niet 's nachts in mijn eentje.

avatar van choller

choller

spannende fim ...goede setting en muziek

dutchtuga schreef:

Dat meen je niet heb je de album van dit afschuwelijke muziek besteld? sfeervol is het wel maar mooi is wat anders

avatar van lau12345

lau12345

Sjonge zeg weer een film die hoog gewaardeerd word .

0.5 * van mij geen ene reet aan .

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Een creepy griezelfilm dat is een feit. Vooral het geluidstechnische aspect tilt deze film op een hoger niveau. Zonder de enge geluiden en de gestoorde footage zou de film nooit zoveel effect hebben gehad. De afstand tussen nachtmerrie op super 8 film en de nachtmerrie die stilaan de realiteit binnensijpelt is nooit zo klein geweest. Ook de vervreemde relatie tussen Hawke en zijn vrouw zorgen ervoor dat de geest van de schrijver stilaan richting krankzinnigheid gaat. Over de demon (die me aan de rockband KISS deed denken) wordt meer dan genoeg gezegd om er een draai aan te kunnen geven. Het einde is spijtig genoeg waar je je kan aan verwachten. Sterke sfeerschepping dus, met een spanning die goed aangehouden wordt, spijtig genoeg met een einde dat erg cliché is. Toch 3,5 verdiende sterren want het is en blijft een horror van niveau.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Cinema072 schreef:

Mooi kan ik het niet noemen, wel angstaanjagend en fascinerend. Werd er onwel van tijdens de film.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Het is overigens ook niet moeilijk om tijdens deze film onwel te worden.

dutchtuga schreef:

Dat kan ik me wel voor stellen inderdaad!

avatar van Extramint

Extramint

Ik snap serieus niet waarom deze film als beste horror sinds tijden wordt aangemerkt...?

De film was zo voorspelbaar als wat, en dat maakt voor mij een horror zeer slecht. Ik blijf gewoon niet geboeid. Het enige wat ik gaaf vond is dat de kinderen uiteindelijk verdwijnen samen met de "boogieman" iets waar over nagedacht is. Verder... nee.

avatar van Keane1983

Keane1983

Een erg goede film die mij van het begin tot het eind wist te boeien en wist te laten gruwelen.
Acteerwerk is goed en overtuigend. Leuk is dat er een klein beetje humor verwerkt is in het verhaal. Dit moet je dan niet zien in de vorm van situaties, maar in dialogen.
Gore valt wel mee in deze film, maar heeft dit in feite ook niet heel erg nodig.
Want de film weet zo een spanningsboog neer te zetten dat het je vanzelf wel laat huiveren.
Score en setting is prima alsook het camerawerk.
De clue vond ik erg goed en orgineel, had dit zelf niet verwacht.
Echter wel een minpuntje en dat was het einde. Hier had veel meer mee gedaan kunnen worden.
had desnoods het filmpje (wat toch een rode draad was in het verhaal) laten zien in de aftiteling??. Nu ging het mij allemaal net iets te snel en te gemakkelijk, wat ervoor zorgt dat ik toch met een iets ontevreden gevoel de film heb doen laten afsluiten. En dat is jammer want voor de rest is het een dijk van een film.
Met name de schrikeffecten zijn erg effectief, lang geleden dat ik zo geschrokken ben dat ik dacht dat ik erin zou blijven.
Van mij krijgt de film een 3,5* Dit is mede doordat het einde voor mij toch net iets te teleurstellend is.
Des al niet te min zeer zeker het bekijken waard

avatar van perceived

perceived

Nagelkluivertje.

Met name te danken aan de übersterke soundtrack en een in mysterie gehulde enge creature. Daarmee heeft de regisseur een flinke spanningsboog gecreëerd die eigenlijk geen moment verveeld. Het middenstuk en einde mocht wat steviger uitpakken, maar uiteindelijk vond ik het best acceptabel. Een horrorfilm van bijna twee uur interessant weten te houden vind ik erg knap en dat is prima gelukt.

Acteerwerk is degelijk. Op visueel vlak is het helaas stukken minder. De film oogt nogal als a-creatief geschoten mainstreammeuk en dat doet het originele concept echt te kort. 7/10*

avatar van Ewing1

Ewing1

dutchtuga schreef:

Gister gezien.Dubbel gevoel.De soundtrack is natuurlijk geweldig maar die cd van Aghast staat ook in mijn kast!Verhaal was wel ok maar niet bijster origineel al misten die oude filmpjes hun uitwerking niet.Wat mij stoorde waren de acteerprestaties van die vrouw(wat een vreselijk accent)en van die hulpsheriff.Wat was dat een vervelende man!Ook waren de kinderen absoluut niet eng,eerder lachwekkend. Het einde daarentegen vond ik wel sterk al had dat inderdaad wel wat beter uitgewerkt kunnen worden.

Dus voor de liefhebbers van die ''enge'' sound : Hexeri im Zweilicht der Finsternis van de band Aghast op Cold Meat Industry label (CMI33)

avatar van mark25

mark25

lau12345 schreef:

Sjonge zeg weer een film die hoog gewaardeerd word .

0.5 * van mij geen ene reet aan .

Iemand met Transporter en de film 2012 in zijn top 10 mogen we toch niet al te serieus nemen

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

Hoewel er de eerste drie kwartier niet veel bijzonders gebeurd, neemt de film je toch helemaal mee in iets waar je eigenlijk niet in wil zitten. De cast is beperkt toch een vijf, zes personages die er toe doen, en toch wordt de film niet saai: Knap! Ook het aantal écht creepy scenes is eigenlijk beperkt, dan is het toch eigenlijk heel bijzonder dat het toch een zeer spannende film is geworden. Over het einde kun je twisten, maar onverwacht is de finish wel. Prima film, ook als het niet je genre is.

avatar van lau12345

lau12345

mark25 schreef:

Smaak verschillend of moet iedereen jou mening respecteren ?

avatar van kepi666

kepi666

Lekker "nare"film, met zoals al eerder gezegd ontzettend goede filmmuziek.

Heb deze film 's nachts alleen zitten kijken, en dat voelde erg ongemakelijk ( heb toch al het een en ander gezien ).

Vooral de 8mm scenes zijn top!

avatar van Shinobi

Shinobi

Gisteren dan ook eindelijk in de bios gezien. Toch wel een film waar ik tamelijk hoge verwachtingen bij had na alle lovende berichten gelezen te hebben en deze zijn deels ingelost.

De film begint gelijk al goed met het filmpje van een gezin dat aan een boom wordt opgehangen, ik zou me geen beter begin van een horror kunnen wensen waarbij je als kijker gelijk met een gruwelijke scène wordt geconfronteerd.

Van de producers van Insidious en Paranormal Activity verwacht ik dan ook niks anders. Al is het gegeven van een gezin dat naar een nieuwe woning verhuist waar het het niet helemaal in orde is, wel weer erg cliché. Maar de uitwerking is gelukkig wel heel goed.

De verscheidene found footage filmrollen die Ethan Hawke's personage Ellison vindt zijn echt luguber te noemen met de moorden die erop staan, ondanks vrolijke namen als: BBQ '79, Lawn Work '86, Pool Party '66, Sleepy Time '98 en Family Hanging Out '11.
De filmpjes hebben veel weg van snuff filmpjes.

Des te meer van deze filmrollen hij bekijkt ontdekt hij wel een erg obscuur personage genaamd Bughuul of Mr. Boogie voor de kleine kinderen, dat volgens de legende zielen van kinderen opeet om in leven te blijven.
Zo komt zijn gezin dus in gevaar.

Wat hierop volgt zijn met name vele nachtelijke scènes waarbij Ellison op onderzoek gaat en in enge situaties terecht komt. De één wat meer geslaagd dan de ander. Zo vond ik bijvoorbeeld de scène met de overleden kinderen die een soort van verstoppertje spelen met Ellison niet echt geslaagd. Qua make-up zagen ze er echt niet eng uit, dat was wel wat minder.

Het einde is wel wat gehaast met de verhuizing en je zag min of meer al aankomen dat zijn dochtertje iets met hem zou uithalen, wat uiteindelijk resulteert in Ellison's dood. Wat toch wel passend is bij deze film.

En dan vergeet ik misschien nog het belangrijkste van de film te noemen, namelijk de soundtrack die voor een zeer onheilspellende sfeer zorgt.
Lange tijd heb ik geen soundtrack gehoord die me zo een beklemmende en claustrofobische sfeer gaf als bij Sinister. Op sommige momenten moet ik zelfs mijn adem ervoor inhouden, omdat ik door de muziek gewoon niet wist wat er zou gaan gebeuren.

Al met al toch wel een geslaagde horror met goede schrikmomenten en een uitstekend spelende Ethan Hawke. Toch wel de beste horrorfilm van 2012 denk ik, die al vrij mager was qua horror.

Kleine 4,0 sterren.

avatar van Angelo2

Angelo2

Ik denk dat als je deze film van plan bent te kijken je beter de trailer niet kan zien. Zat trouwens ook een coole track in van: Boards of Canada-Gyroscope Lekker donker plaatje!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Al vanaf het moment dat ik de eerste trailer zag van deze film (ik geloof mei) zat ik helemaal te hunkeren. Uiteindelijk gezien. De film is zeker wel creepy, donker en sick opgebouwd, de elementen zijn goed op zijn plaats, alleen is dit op een een of andere manier meer een thriller dan een horror.

Sinister gaat wel gewoon mee met Insidious, Paranormal Activity enz. Derrickson had al een aardige horrorfilm afgeleverd genaamd: The Exorcism of Emily Rose. Ook verrassend om Ethan Hawke (Training Day, Lord of War) in zo'n film te zien als huisvader alias schrijver, die met zijn gezin verhuist naar een huis waar meerdere moorden zijn gepleegd. Ellison probeert met het verhuizen ook steeds meer invloeden te zoeken voor zijn boek maar dat werd amper een succes. (opzich wel een dure hobby en een last voor je gezin, steeds van plek naar plek willen verhuizen alleen maar voor een verhaal) Ook daar lijkt hij zijn geduld al snel te verliezen, en dan vind hij op zolder een doos met filmblikken. En dan niet zomaar filmblikken, maar blikken waar alle moorden op staan die in dat huis gepleegd zijn. Wanneer Ellison de eerste begint te kijken, beseft hij niet dat dit een langzaam maar zekere begin is van een nachtmerrie.

De opnames zien er allemaal stuk voor stuk doodeng en behoorlijk ziek uit, en dan ook vooral met een heel sick deuntje erbij. Vooral die BBQ, Grasmaaier en die met die boom waren behoorlijk ziek.

Wat hij dus eerst niet weet is dat er dus een entiteit op die tapes rust en Ellison en zijn gezin vervloekt zijn (de zoon krijgt al rare symptomen in het begin). En het word ook steeds enger, eerst zijn het enkel de tapes en naderhand maken we ook kennis met een nieuwe horror-icoon: Bagul, die er ook gewoonweg weer lekker typisch en ook verschrikkelijk eng uitziet. En hier en daar nog wel eens op komt duiken. Wat ook nog wel weer voor prima plaatjes/schrikeffecten zorgt. Ook die dode kinderen zagen er eng uit, en die verstoppertje spelen-scene was ook vrij ijzingwekkend. Die zolderscene was een fikse schrikmoment.

Bij het einde had ik wel een beetje een dubbel gevoel. Wat ik wel positief eraan vond was dat alle puzzelstukjes op een verrassende maar ook lugubere wijze op een plek vielen, maar het was allemaal zo hap slik klaar. Dat Bagul op het laatste seconde nog even het publiek wil laten schrikken voor de camera vond ik ook een beetje kinderachtig. Ze hadden het gewoon bij die shot van de doos tapes moeten houden en meer niet. Ook wel vrij jammer dat die shot met Bagul die beweegt op de computerscherm zich overdags afspeelde.

Maar verder is deze film prima en ook zoals ik een horrorfilm wil zien. Weinig bombasme of ongepaste muziek, maar zieke duistere tunes. Ook, zoals ik hierboven al heb vermeld vond ik het zeer verrassend dat Boards of Canada (een van mijn favo artiesten) ook een nummertje mocht doen. Het sfeertje is zoals gezegd ook pikkedonker en creepy en werkte prima (toch had ik wel een sfeertje ala The Strangers verwacht, die is toch nog iets rustiger en dreigender). Ook is het niet alleen eng, maar ook nog eens lekker schokkend met die tapes.

Prima horror/thriller, zeker kijken als je horrorliefhebber bent.

avatar van Yvonne78

Yvonne78

Goeie film! Het verhaal is lekker spannend en er zaten een paar goeie schrikmomenten in!