• 9.376.883 stemmen

Gesproken taal: Engels, Portugees en Frans

Releasedatum: 15 november 2012

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Sinister

"Once you see him, nothing can save you."

Ellison (Ethan Hawke), een schrijver van misdaadromans die gebaseerd zijn op waargebeurde politiezaken, heeft moeite om een nieuw verhaal te vinden. Hij verhuist met zijn gezin naar een huis waar een gehele familie is uitgemoord. Wanneer ze in het huis een doos met videobanden vinden waar nog meer moorden op staan, leidt dit zijn onderzoek naar een bovennatuurlijke entiteit.

Ellison Oswalt

Tracy Oswalt

Professor Jonas

Ashley Oswalt

Stephanie Stevenson

Christopher Miller

BBQ Son / Killer

sinterklaas

Eentje om naar uit te kijken!

avatar van Fortune

Fortune

Wel een luie titel.

Eerste poster geplaatst (grotere versie)

Vanaf 15 november in de bioscoop (eOne)

avatar van killer13

killer13

ziet er echt wel goed uit. zeker eentje om op mijn want to see-lijstje te zetten

sinterklaas

Inderdaad, word weer een heerlijk doodeng filmpje ala Insidious. Ik kan weer niet wachten want ik ben gewoonweg dol op dit soort films.

avatar van Shinobi

Shinobi

Ziet er wel nice uit. Gezien het gegeven en de trailer die ik heb gezien kan het ook niet anders zijn dat deze film is van de makers van Paranormal Activity en Insidious.

avatar van Layla!

Layla!

ik ben helemaal opgewonden! als een horror fanaat ben ik de aankomende 3 maanden super gelukkig! ''The Possession'' ''Paranormal Activity 4'' en ''Sinister''..

avatar van 606

Layla! schreef:

Vergeet deze niet

Grave Encounters 2 (2012)

avatar van EW101

EW101

606 schreef:

Vergeet deze niet

Grave Encounters 2 (2012)

Danke voor de tip.

Alweer een horror om naar uit te kijken naast deze en een paar andere.

avatar van 606

EW101 schreef:

Danke voor de tip.

Alweer een horror om naar uit te kijken naast deze en een paar andere.

Graag gedaan

Layla! schreef:

gelukkiger dan dit kan je me niet krijgen (tenzij ik de lotto win.)

Vergeet House at the End of the Street niet!

avatar van disneystore

disneystore

Heb Insidious nog niet eens gezien maar voor een film met een "simpel plotje" ziet dit er uitzonderlijk goed uit

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Plot is inderdaad ontzettend inwisselbaar, maar de trailer ziet er zowaar goed uit. Zal tegen het einde van de film wel behoorlijk melig gaan worden (zoals bij elke horrorfilm eigenlijk wel), maar tot die tijd ziet het er uit als een spannend filmpje. Typisch eentje om te huren voor een spannende avond met het vriendinnetje

avatar van tattoobob

tattoobob

Heb ik zin in...

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van rep_robert

Wisselvallige regisseur, ben benieuwd. De trailer is wel erg interessant.

avatar van Psolitsa

Psolitsa

Ben toch wel erg benieuwd naar deze

avatar van Dazzler

Dazzler

Vandaag gezien in de Bios in Dublin....

Veel schrik efecten, maar een langdradig verhaal.

Ik denk dat als je echt de schrik efecten wil hebben je hem in de bios moet zien. Ik denk dat als ik em thuis had gezien ik het niet zo boeiend had gevonden.

avatar van rep_robert

Op een gegeven moment gestopt met lezen, had het gevoel dat die review echt bomvol spoilers zit. Wil niet alles verklapt hebben

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Het is uiteraard helemaal aan je zelf of je doorleest of niet .

avatar van Hedser

Hedser

Sterke horrorfilm met een aantal goede schrikmomenten. Sommige scenes zijn echter wat langdradig, zoals de ruzie tussen de hoofdpersoon en zijn vrouw, wat de vaart een beetje uit de film haalt. Een aanrader om in de bioscoop te bekijken.

avatar van The Oceanic Six

Zag deze week pas voor het eerst de trailer, zelfs nooit gehoord van deze. Ik ben echt enorm benieuwd geraakt, want de trailer was erg creapy. Ik vond Paranormal Activity en zeker Insidious echt geweldig, dus als de producer achter die films mee werkt dan komt het wel goed.

avatar van $pecial

$pecial

Trailer zag er best goed uit inderdaad!

avatar van Layla!

Layla!

sinterklaas schreef:

Vergeet House at the End of the Street niet!

Daar wacht ik ook met smart op! En btw the Possession sucks!

avatar van rep_robert

Jaaaa, dit zijn echt films waar je op zit te wachten.
De "makers" van Insidious en Paranormal Activity maken ook met Sinister weer hun naam en de hoge verwachtingen waar. Sinister is op het oog een standaard horrorfilm: een gezin verhuist naar een nieuw huis en daar is uiteraard iets niet pluis.

Daar houdt het standaard gegeven ook op. Wanneer Hawke de tapes op zolder vindt begint een film die 100 minuten lang bloedstollend is. Sinister kruipt onder je huid om daar vervolgens nooit meer weg te komen.
De nachtelijke scenes in het huis met Hawke zijn doodeng en de tapes zijn echt een genot om naar te kijken. Verfrissend om te zien. Die naargeestigheid uit de tapes vertaalt zich ook naar de werkelijkheid waarin Hawke zich bevindt. Toegegeven, de scares zijn ouderwets met de volumeknop omhoog gedraaid, maar ze zijn wel verrekte effectief. Bogoul wordt gelukkig ook lekker geheimzinnig gehouden, door Bogoul niet vol te exposeren blijft het een doodenge entiteit die veel mensen angst aan zal jagen.

Gelukkig heeft Sinister die scares niet nodig, want zoals eerder gezegd bevat de film de hele tijd die duistere en naargeestige sfeer. Het is ook niet een pure horrorfilm, er zit wel degelijk een mysterie gedeelte in. De film kent wel de nodige rustpunten en dan vooral overdag. Op deze momenten wordt het verhaal verteld en gaat Hawke op onderzoek uit. Toch wordt er telkens vrij snel overgeschakeld naar de nachtelijke scènes waar het griezelen geblazen is.
Het einde kent niet echt een climax en daar ben ik blij om, daar vliegen dit soort films namelijk altijd uit de bocht aan overdaad. Nu draagt het einde alleen maar bij aan dat misselijke gevoel dat je al had gekregen van het kijken naar Sinister. Ik heb het eigenlijk zelden gehad dat onderzochte moorden in dit soort films je ook daadwerkelijk kunnen raken. Hier is dat dus wel het geval, een groot pluspunt.

Zeker een film die het waard is om in de bioscoop te kijken. Daar komt die ijzingwekkende sfeer uiteindelijk het beste naar voren.

avatar van The Oceanic Six

Draait Sinister al? Kijk hier echt naar huis. De positieve reviews werken dan ook goed mee.

avatar van rep_robert

Halloween Double Bill in Pathé vannacht Draait pas vanaf 15 november Wel leuk om dit soort films eerder te zien dan de rest hehe.

De andere film was House at the End of the Street, matig filmpje helaas.

avatar van The Oceanic Six

Ik heb geloof ik op Scream 4 na nooit een horrorfilm nog in de bios gekeken, stoor me altijd aan alle mensen naast me die dan niet doodstil zijn. Maar ik zit bij Sinister wel erg te twijfelen of ik toch naar de bios ga.