Genre: Horror / Mystery
Gesproken taal: Engels, Portugees en Frans
Releasedatum: 15 november 2012
Bekijk via CANAL+
Plot Sinister
"Once you see him, nothing can save you."
Ellison (Ethan Hawke), een schrijver van misdaadromans die gebaseerd zijn op waargebeurde politiezaken, heeft moeite om een nieuw verhaal te vinden. Hij verhuist met zijn gezin naar een huis waar een gehele familie is uitgemoord. Wanneer ze in het huis een doos met videobanden vinden waar nog meer moorden op staan, leidt dit zijn onderzoek naar een bovennatuurlijke entiteit.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Sinister (MusicMeter)
Stephanie Stevenson
Christopher Miller
BBQ Son / Killer
Drs. DAJA
@Rianneke_Dan, goed om te horen!
@Ajax&Litmanen, ik spoiler niet hoor. Sowieso werken we in de video's met een visuele spoiler-alert. In dit specifieke geval van Sinister heb ik zelfs stukken uit de originele trailer laten wegknippen omdat ik vind dat die te veel spoilert.
@dutchtuga. veel plezier vanavond!
gatygun
Film gezien, niet veel bijzonders. De zoveelste horror film die eigenlijk niks nieuws naar voren brengt.
Langzaam tempo, aardig in elkaar geknutselt geheel. Je heb niet het gevoel dat je een B film loopt te kijken. Echter is het allemaal weer een typisch horror verhaaltje met een einde die niet echt interesant is ( einde is zo voorspelbaar) en het laatste stukje is natuurlijk weer erg ver gezocht om het verhaal nog af te maken. ( beetje half gebakken werk ).
Leuk filmpje om te kijken als je van horror films houdt en niet al te veel zit op te letten. Anders kon het wel is een vervelende zit zijn.
Ik geef het een 3, acteer werk is goed. maar de film is gewoon je zoveelste horror film niks echt vernieuwends of echt goed uitgewerkt. Beetje standaard verhaaltje.
verwacht er niet te veel van als je de film gaat kijken.
dutchtuga
Sinds The Blair Witch Project dat ik mij fysiek niet zo onwel heb gevoeld in de bioscoop. Wat een vreselijk nare ervaring is het eerste uur. Vanavond is een grote 32-jarige man die alles op horrorgebied al heeft gezien, volledig gekrenkt. Knap. Later meer.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Best wel een enge film en een bioscoopbezoekje waard. De hele bioscoopzaal zat bij momenten aan het scherm gekluisterd. Het was nog nooit zo stil in de zaal.
Het verhaal is origineel en Mr. Boogey zou wel eens een nieuw horroricoon kunnen worden. Nog geen deel 2 in de maak?
De film wordt eng mede door de sekte-achtige muziek. Die found footage films met de moorden geven continu een grimmige sfeer. De film duurt in mijn inziens wel iets te lang. Het einde vond ik wat langdradig en de uiteindelijke ontknoping (wat er met die families is gebeurd) vind ik nu juist het meest standaard aan de film. Jammer want de rest van het verhaal zat mega goed.
Maar toch blij dat ik nog eens een spannende kijkervaring heb gehad. Dat is geleden van Insidious.
Materny
Louter positieve reacties op een horrorfilm; dat is lang geleden. Middagvoorstelling dan maar nemen; ben benieuwd!
Wel oké.
Toch rest een ietwat teleurstellend gevoel naderhand. Op basis van al het positieve had dit een veel betere en engere film kunnen en moeten zijn, maar op de sleutelmomenten komt het er gewoon niet zo uit.
Sfeertje zit in ieder geval wel goed. Mede dankzij de keurige opbouw, maar het is vooral de geweldige soundtrack en ditto sound design die deze film echt een eigen gezicht geven. Zou mij niet verbazen moesten ze hier en daar wat Irréversible-trucjes toegepast hebben, in ieder geval een geweldig abstracte, verknipte electronische score. Meer van dat.
Begint verder ook best mysterieus en spannend. Een aantal extreem effectieve (al voelt het dan soms iets te goedkoop aan) scares, maar het is het onheispellende sfeertje dat laat verhopen dat het een echte goede horror wordt. Beetje jammer dat Mr Boogie al redelijk snel "in beeld" is, verder ook een duf creatuur, bijna op het belachelijke af. Eerder iemand die uit zo'n geschminkte 80s band is weggelopen dan een angst inboezemende demoon, maar het waren uiteindelijk vooral een aantal momenten die mij teleurstelden. Allereerst de scene waarin Hawke door het huis sluipt en telkens de kindjes mist, maar ook de scene waar de kinderen het filmpje op zolder zitten kijken. Dit zijn voor mij de scenes waar een film als deze moét scoren, maar het spijtig genoeg laat afweten.
Ook het einde is niet super. Ook al zo'n scene die eigenlijk een wtf/sick gevoel verdient maar daar niet toe komt. Iets waar bijvoorbeeld de scene waar het jongetje uit de doos kwam wel is slaagt. En zo ondanks al het goeie toch nog een kleine teleurstelling. Goede opbouw, sound design is ijzersterk, maar wanneer de film als horror écht moet slagen laat Derrickson het wat afweten.
Edit: oh ja, en die laatste scare ... je zou er bijna nog een half punt voor aftrekken. Past écht niet bij een film als deze.
Falcon103
verwacht er niet te veel van als je de film gaat kijken.
helemaal mee eens.
eerst wordt je lekker gemaakt door kreten als "beste horror 2012" etc. en dan blijkt er niet zo heel veel aan. maar zoals gewoonlijk ontzettend sterk acteer werk van Ethan Hawke
en er moet gezegd worden de soundtrack is heerlijk!
kicken69
ik heb vanacht deze film in voor premiere gezien , ik houd eigenlijke niet zo van horror films.
maar deze was echt goed , ik heb het danniet over het acteerwerk , en alle het ander . maar als je naar een horror film gaat dan wil je bang gemaakt worden , het moet eng zijn
nou deze film is dat. er gaat iets, komen en er moet ook iets komen , en het komt alleen je weet niet waneer dat maakt hem eng en dan die muziek gewoon ziek .
killer13
wow
nu wil ik sinister nog liever zien
Damn, hoe erg kan ik uitkijken naar een nieuwe horrorfilm zeg!
Ben zo benieuwd.
%%%%%%
Mijn interesse is ondertussen ook behoorlijk gewekt.
Hoop zo dat dit geen tegenvaller word,heb er dit jaar al genoeg gehad.
FillumGek
Ben hier ook reuze benieuwd naar! Maar goed, rond Insidious was ook zo'n enorme hype waardoor de film, ondanks een sterk eerste uur, de hoge verwachtingen niet helemaal kon inlossen. Hopelijk gebeurd dat nu niet.
filmfreak25
Nou, vond de film niet super eng, ondanks de paar schrikmomentjes. Het verhaal was wel origineel, maar om nou te zeggen dat dit een van de engste films is in jaren.... nee, niet naar mijn mening. Gewoon een redelijk goede horrorfilm. 3
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Ook omdat Rep weer net zo lyrisch is als bij Insidious.
knusse stoel
Redelijke film, maar niet wat we verwachten.
En dat is het vervelende, de verwachtingen waren zeer hoog door de recensies die we eerst hadden gelezem. "Stille bioscopen" en "alles op horrorgebied al heeft gezien, volledig gekrenkt. Knap."
Helaas was onze versie iets te donker waardoor je niet alles goed kon zien.
Toch een goede film en daarom 3,5*.
Redelijke film, maar niet wat we verwachten.
Helaas was onze versie iets te donker waardoor je niet alles goed kon zien.
Toch een goede film en daarom 3,5*.
Onze versie? Je hebt toch niet serieus die rondslingerende CAM-versie gekeken?
Drs. DAJA
Ik vind dat je dan gewoon niet mag stemmen. Je hebt de film niet gezien maar een opname van de film. Net als dat een kunsthistoricus geen recensie mag geven van een foto van een schilderij.
En ik vind het al helemaal achterlijk, echt achterlijk dat je op basis daarvan dan ook nog eens de recensies gaat aanvallen.
Leo1954
- 2073 berichten
Zoals vaak bij horrorfilms is de filmposter prachtig. Hoge waardering op IMDB, zal ik me maar weer eens laten verleiden?
Ook omdat Rep weer net zo lyrisch is als bij Insidious.

Deze week maar weer voor de tweede keer heen hehe. Maarja, genoeg horror liefhebbers die hebben genoten van deze twee films. Daarnaast heb ik Insidious 3 keer in de bios gezien, heb nog nooit volle zalen zo erg uit hun stoelen zien schieten, dus dat zegt wel genoeg over een film
Daarnaast ben ik van mening dat bij dit soort films een bioscoop ervaring verplicht is(mits het niet op een druk puber momentje gepland staat), want dat levert de beste ervaring op. Hoe goed iemand's setje thuis ook is.
De teller staat bij Insidious inmiddels op 5 kijkbeurten
Materny
Zoals vaak bij horrorfilms is de filmposter prachtig.
Ik ben al bezweken. Louter positieve recencies en reviews gelezen; dit moet een van de betere horrors van '12 toch wel zijn lijkt me zo. Fijne cast ook, en godsamme wat een creep die Bagul (van wat ik in de trailer aan flarden zie). Pak hem zaterdagmiddag in de Pathé-Arena vlak voor de wedstrijd eventjes mee hoor.
Nomak
Een beetje ervaren bioscoopganger vermijdt piekmomenten dan ook en zit wanneer het mogelijk is gewoon lekker op rustige momenten in de zaal
Daarnaast was het b.v. bij Sinister doodstil in de zaal, waar het bij de nieuwste PA film rumoerig was. Zegt ook wat over de kwaliteit van een film.
En true, thuis in het donker kan een film ook eng zijn. Maar veel films worden in de bioscoop gewoon beter ervaren, daarom zakken de films ook gigantisch in waardering wanneer een film te downloaden valt of te huur/koop is. De minder geïnteresseerde mensen gaan de films dan ook kijken in een vaak mindere setting.
Nee hoor, ervaren (horror) kijkers (als ik) schieten ook uit hun stoel bij films als Insidious en Sinister.
Ik kijk horror ook liever thuis. 's Avonds laat, lampen uit, geluid hard en gaan met die banaan. Ik ben altijd bang dat bioscooppubliek teveel door horror (dat ook vaak een hoop stille momenten kent) heen gaat praten of zich erg aan gaat stellen met extreem bang zijn. Of overdreven hard lachen waar dat ongewenst is.
Dat gebeurt enkel bij films als Paranormal Activity, of Fast & Furious, New Kids en weet ik veel wat voor popiejopie films waar al die flutpubers op af komen
Sommige films moeten gewoon in de bios gekeken worden om de film optimaal te kunnen beleven in mijn ogen. En ook Sinister komt beter over in de bioscoopzaal met een mega scherm en geluid overal om je heen. Zorg alleen dat je op een gunstig tijdstip heen gaan( s middags). Dan kan je zo alleen of met drie man in een zaal terecht komen. Heerlijk!
bjerik76
ik vond hem enorm tegenvallen.
Ben 2x echt geschrokken.
de elementen bestaan zo'n beetje van een kruising tussen jeepers creepers en the shining .
maar het kwam voor mij langdradig en niet spannend genoeg over.
poster ziet er veelbelovend uit, maar helaas heb veel betere films gezien.
Lijkt me Inderdaad een leuke film om te pindakazen en dan lekker op een zaterdagnacht kijken.

Sinister 2
2015

Wat is de allerengste horrorfilm ooit? Onderzoekers wijzen 'Sinister' aan

'Sinister' van Scott Derrickson dit jaar wederom aangewezen als 'engste horrorfilm allertijden'

Horrorfilm 'Sinister' met Ethan Hawke alleen vandaag nog te zien op Netflix

Deze volgens onderzoek 'engste horrorfilms' ooit kun je nu op Netflix bekijken

The Exorcist

The Others
Horror / Thriller, 2001

Orphan
Horror / Thriller, 2009
drowningpennsylvania, usachild murderwritingsnufftape moordhome movie footage bag over headbloedbadpower outagegeweldhanged man held captivehangingdoodcar fireatticoccultismeno opening creditssuper 8mm footage gevonden beeldenmoving infilmed killingcrime novelistbook writing supernatural horrorsuper 8