• 9.376.792 stemmen

Met onder meer: Mark Ruffalo, Mélanie Laurent en Jesse Eisenberg

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 27 juni 2013

Plot Now You See Me

"The closer you look, the less you’ll see."

'The Four Horsemen' is een groep goochelaars onder leiding van Atlas. Tijdens het uitvoeren van hun magische show overvalt de bende een bank op een ander continent om vervolgens de winst onder het publiek te verdelen. De FBI-agent Dylan is vastberaden om de goochelaars te laten boeten voor hun misdaden. Hij wordt echter gedwongen om samen te werken met Alma, een rechercheur van Interpol. Uit wanhoop keert Dylan zich tot de beroemde magiër Thaddeus die beweert dat de bankoverval gepleegd is middels vermommingen en videobedrog.

J. Daniel Atlas

Agent Fuller

avatar van Masqada

Masqada

Was wel prima.

Verhaal zat wel aardig in elkaar met een verrassend einde. Heb wel nog een grotere hekel gekregen aan die facebook dude en die Franco, wekken bij mij op een of andere manier toch echt irritatie op.

2,5

avatar van xatjeroen

xatjeroen

Lekker naar kijken en laat jezelf verrassen.

Het einde is gewoon dé plotwending.

Wel is het zo dat naarmate de film vorderd je doorkrijgt dat niets is zoals het is wat je ziet. Je gaat al snel denken: das niet waar, das niet waar...

en het leuke is dan: je weet het gewoon niet. en dan is het einde deste leuker

avatar van RipCurl

RipCurl

Goede film met een leuke plotwending (alhoewel ik hem redelijk snel zag aankomen, maar toch twijfelde). Eigenlijk wilde ik hem na The Prestige niet zien, want ik was bang voor een herhaling. Toch kon deze film mij goed vermaken en vind ik het ook de verrassing van de afgelopen tijd.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Film begint goed, maar wordt gaandeweg eigenlijk steeds minder. En dan krijg je ook nog een plotwending voor je kiezen die je allang al ziet aankomen. Kan die Jesse Eisenberg trouwens maar één rol spelen ofzo?

avatar van Starry Night

Starry Night

Beetje rommelig vond ik het, hoewel de goocheleffecten spectaculair en mooi in beeld waren gebracht. Vond de plot geen apotheose (ook omdat ik er rekening mee hield dat het de ontknoping kon zijn). Geen slechte film maar ook geen topper.

avatar van de kardinaal

de kardinaal

Slappe film. Kon mij helemaal niet boeien op een paar leuke momentjes na.

Totaal onmogelijke dingen waren zogenaamd goocheltrucs. Ja zo kan iedereen een film schrijven. Het is dus meer een fantasy verhaal. Ik had hem een stuk serieuzer verwacht.

Trucs die the real hustlers en goede illusionisten bv ook uithalen, dus trucs die echt mogelijk zijn, en dan mooi verpakt in een film met een leuke plot wending. Zo was het dus niet. Alleen maar overdreven onzin. Had nooit verwacht dat Morgan Freeman zich hier voor zou lenen.

Nu was ik wel zo dom dat ik het einde van de film niet helemaal zag aankomen.

Dus het allerlaatste stukje van de plotwending was het enige echte verrassende voor mij maar was tegelijkertijd ook net zo ongeloofwaardig als de rest van de film.

avatar van m1701

m1701

sow dit is toch wel een film die ik nog een keer moet kijken

want het einde is me iets te onduidelijk.....(ligt niet aan de film... eerder aan mij )

buiten dat was het wel een geweldig goeie en spannende film!!!

Verrassende stukken en goed acteerwerk!

avatar van roger94

roger94

Starry Night schreef:

nou dan ben je toch wel helderziend... Want hoe kon je dat zien aankomen dan? Wat was de aanwijzing in de film voor jou.

avatar van roger94

roger94

Prima film, eens wat anders dan een standaard verhaaltje, oké alles is mooi bij elkaar verzonnen maar heb me echt laten verrassen. zeker beste film bioscoop film op t moment!

avatar van wwelover

wwelover

Aardig filmpje die zijn momenten had maar ik denk dat er veel meer in had gezeten. Visueel ziet het er prima uit en de cast is ook erg leuk. Al had ik wel iets met Isla Fisher willen zien. Maar het einde he, daar is al veel over gezegd en dat maakt de film toch een beetje kapot. Het paste voor mij niet echt bij de rest van de film.

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

Ik had liever een optreden van Hans Klok met Pam Anderson in Las Vegas willen zien.

De theorie en legende die om het verhaal heen speelt, vind ik te ver gezocht en onwerkelijk. Teveel illusie.

Het verhaal op zich, is gewoon een complottheorie, verwikkeld in een grote verrassingsdoos met een rode strik er omheen.

Jesse Eisenberg was te bijdehand en ratelde maar door. Isla Fisher had een schorre stem tijdens de optredens. Misschien te hoog gegrepen voor haar? Dave Franco had wel een leuke actie scène, maar toch komt hij over als de 'loser' van de bende.

De rest van de cast was redelijk en vulde de film aan met simpelweg alleen al hun aanwezigheid. (Morgan Freeman, Michael Caine, Mark Ruffalo).

De ontknoping had me beet, dus vandaar toch nog 2,5*

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Prima wegkijk film met een vernieuwend verhaal, leuke actie momenten en humor. Snelle film zoals tegenwoordig modern is. Plot was iets te vergezocht naar mijn mening, vandaar 3.5 **

avatar van empirekees

empirekees

Komt allemaal zeer ongeloofwaardig over. De kaders van het illusionisme zijn al veel breder dan de gemiddelde film. Ga daar dan ook niet overheen!

Stel goede acteurs. Maar ze kwamen slecht uit de verf. Al begrijp ik niet zo goed wat Jesse Eisenberg in het acteervak te zoeken heeft. Altijd hetzelfde toontje en weinig tot nooit geloofwaardig...

2* (voor Michael Caine en Morgan Freeman dan maar)

avatar van robin193

robin193

Ik had hier niet de trailer van bekeken en niks over gelezen. Gewoon de bioscoopzaal in gelopen en alles over me heen laten komen. Wat een verassing! Ik heb me geen moment verveeld. Mysterieus, vol actie en humor. Acteurs goed gekozen. Een goede film zonder Morgan Freeman is sowieso ondenkbaar . Alleen het einde vond ik zwak en niet goed uitgedacht. Dat mocht echter de pret niet drukken. Heb me zeer vermaakt, een aanrader voor iedereen!

avatar van MegaBleek

MegaBleek

Leuke, vermakelijke film, met inderdaad een enigszins verrassende plotwending. Alleen... die laatste 3 minuten! Waren die nou echt nodig? Een spanning die de hele film totaal niet voelbaar is, wordt in de laatste scenes nog even uitgewerkt. Eigenlijk alleen daardoor liep ik wat teleurgesteld de zaal uit.

Vloeken in de kerk, gezien bovenstaande meningen misschien, maar de rol van Eisenberg trek ik heel goed. Ja, precies hetzelfde als in The Social Network, maar ik mag dat jachtige arrogante wel.

2,5 of 3 sterren? Michael Caine en Morgan Freeman samen in 1 film, dus 3.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Origineel en goed geacteerd maar door de vele twists werd het mij allemaal wat te wazig met de laatste 5 ongeloofwaardige minuten als toppunt. Ga hem over een paar maanden nog eens bekijken en welicht dat mijn score dan nog verhoogd wordt.

avatar van Julie

Julie

Aardig, niet altijd even hoogstaand maar zeer onderhoudend en het entertainment gehalte ligt hoog. Maar ik heb het gevoel dat er nog meer potentieel in zat. Ik hou er persoonlijk veel meer van dat als ze het over magie/illusie/goocheltrucs hebben en ze willen de grens tussen wat echt is en wat niet echt is ten volle benutten, dat ze sommige vragen gewoon open moeten laten ter interpretatie zodat je, net als bij een echte goocheltruc, een zekere frustratie voelt omdat niet alle puzzelstukjes in elkaar passen.

Ik vond het einde persoonlijk niet echt zo'n super grote wending. Als je films zoals the prestige of the illusionist hebt gezien, stel je gewoon alles in vraag en is de uiteindelijke plotwending op het einde wel al een paar keer door je hoofd geschoten.

avatar van TMP

TMP

Prima film, die mij qua plotomschrijving enigszins aan The Prestige deed denken, maar daar toch behoorlijk van afwijkt. Een goede cast, al vond ik Eisenberg wel iets minder acteren dan de rest. Het plot zit aardig in elkaar, de grote shows die worden neergezet zijn zeer de moeite waard en de film verveelt mede daardoor geen moment. Zeer vlotte film, prima vermaak.

avatar van Dianaa`

Dianaa`

Ik had hoge verwachtingen van deze film, omdat ik van velen uit mijn omgeving hoorde dat het een ontzettend goede film is. Helaas, niets is minder waar. Ik denk dat door de hoge verwachtingen die ik had, de film tegen is gaan vallen. Now You See Me is een redelijke film. Wat ik jammer vind is dat er weinig diepgang in de personages zijn. Je komt weinig te weten over de vier personen zelf. Tevens kwam het einde voor mij geen hoogtepunt. Op de een of andere manier wist ik al wie de persoon was achter alle trucs. Ik weet niet hoe dat kwam, want ik liet me gewoon meeslepen door de film. Ik denk eerlijk gezegd dat het te dik bovenop lag in de film. Het gaat namelijk uiteraard om 'WIE?' zit achter alle trucs aan?

Jammer! Ik had meer van de film verwacht!

avatar van schumacher

schumacher

Dit is een topfilm; grappig hoe velen een/deze film als serieus nemen, ik heb nergens gezien of gehoord dit om een waargebeurd verhaal gaat, dat zegt dus veel over al die mensen hier die zo'n lage onterechte scores geven.

Het is film, 9/10 keer is dat altijd overdreven, dat is net het leuke eraan, dat je in een film super dingen kan doen.

De film boeide van het begin tot het einde en wie zegt dat deze al snel door had wie wie was (ik mag niks zeggen natuurlijk) die kan goed liegen.

De film kijkt lekker weg, de trucs (of dat nu echt kan of niet) waren gewoon de max,love it.

En de plotwendingen waren ook super.

Echt van genoten van deze film.

Alternatief; je kan nog altijd naar the smurfs 2 gaan kijken, niet te serieus opnemen e .

avatar van serpico

serpico

Now You See Me wil jou omver te blazen. Vanaf het moment dat Jesse Eisenberg je in het eerste shot in de ogen kijkt, is er de belofte van amazement à la The Usual Suspects. Maar waar de film overtuigend A zegt, heeft zij er moeite mee om een intelligent B te formuleren.

Hoe laat je een film over illusionisten slagen? Door ook het filmpubliek zo veel mogelijk “vermaak door verbazing” voor te schotelen. Het is de bedoeling van de makers om bij de kijkers ontzag voor het bijna-magische op te wekken door zelf een verhaal te vertellen dat tegen het magische aan schuurt, zonder dat de realiteit uit het oog wordt verloren. Hollywood’s finest selection aan knappe acteurs, duizelingwekkend camerawerk en een rappe montage: alle registers worden opengetrokken om een alledaagse wereld van haar indrukwekkendste kant te laten zien. Toch kan dat alles niet verhullen dat het verhaal een aantal steken laat vallen.

Interessant aan Now You See Me is dat het een typisch product van haar tijd lijkt: het is een crisisfilm. De motieven van de personages zijn stuk voor stuk finanicieel, en geen zin aan dialoog doet daar moeilijk over. We leven in een zware tijd waarin alleen geld nog deuren kan openen, lijkt de onderliggende moraal te zijn. Met vrijpostige verwijzingen naar de nasleep van de orkaanramp in New Orleans wordt dat alleen maar onderstreept. De sympathiekste personages worden ook nog eens gedreven door een Robin Hood-achtig idealisme waarbij de “schurken” - afwisselend miljonairs en het establishment - beroofd worden van hun geld, dat vervolgens aan een uitzinnige menigte geschonken wordt. Ambtenarenhaat is de film niet vreemd: beroofde bankiers in strakke pakken, mierenneukers van de verzekeringmaatschappij en de falende FBI krijgen het er beurtelings van langs. De FBI wordt nog het meest geridiculiseerd en komt aan het eind in een situatie terecht die herinnert aan de anti-politie mentaliteit die bij de rellen in Haren ook werd geuit. Er wordt daarbij zelfs omgeroepen: “ONCE AGAIN THE FOUR HORSEMEN ARE WAY AHEAD OF THE FBI!!” [juich juich]. De film doet met het personage van Mélanie Laurent bovendien een expliciet beroep op het geloof in ‘de magie’ in het algemeen, iets dat niet tastbaar maar toch aanwezig is. Het wordt aangedragen als een soort uiterste oplossing voor gruwelijkheden als tornado’s: best een vermakelijk concept, het komt de sympathie voor de hoofdpersonages ten goede.

Helaas ligt er een diep gemis aan de film ten grondslag die voorkomt dat je echt meegesleept wordt. Aan het begin melden de illusionisten namelijk aan de FBI dat ze haar continu 3, als niet 7 stappen voor zullen zijn. Ze hebben alles uitgedacht, zijn altijd in charge. Ze zijn de masterminds die iedere vooruitgang die de FBI boekt hebben uitgedokterd, deze is zelfs onderdeel van hun plan. En omdat de nadruk van het verhaal op het FBI-onderzoek ligt, is dat een vrij spanningloze en zelfs saaie vertoning. Van iedere gevonden locatie van de illusionisten en iedere onderschepte kluis weet je al lang dat de illusionisten dit echt niet zo gemakkelijk uit handen zullen geven. Pas helemaal aan het eind realiseert de FBI zich dit zelf, veel te laat. Een film uit het oogpunt van de illusionisten zou stukken interessanter zijn geweest, ook omdat hun drijfveren en onderlinge relaties het vermakelijkst van de film zijn. Met name van Jesse Eisenberg en Woody Harrelson had ik veel meer willen zien, maar ook het duo Morgan Freeman en Michael Caine op leeftijd is entertainend.

Ook schiet de film soms te ver door met haar eigen poeha. De visuele pracht die Leterrier aan het geheel toevoegt tilt de film boven een standaard Hollywood-productie uit, maar het veelvuldig gebruik van CGI werkt de film soms tegen. De truc van het verdwijnende konijn is nog wel indrukwekkend, maar een vrouw die in een zeepbel door het publiek vliegt is simpelweg te nep om indruk te maken. Het is zodanig onmogelijk, dat het de film een fantasy-element geeft, wat verder van de kijker af staat dan de echte wereld en daardoor minder boeit. Ook draagt het bij aan de eerder genoemde onaantastbaarheid van de illusionisten. Mensen die zó goed kunnen toveren, laten zich echt niet door de sullige organisatie van de FBI oprollen. Meeleven met de boeven op z’n Ocean Elevens is er daardoor niet bij.

Het einde kan gemakkelijk afgedaan worden: het werkt niet. Het is een klapper die het in andere films goed gedaan heeft, maar is te slecht uitgewerkt om te overtuigen. Het lijkt los te staan van de rest van de film. Alsof je een boek leest waarvan het laatste hoofdstuk een overblijfsel is uit een eerdere, verworpen versie van het verhaal.

De relatie tussen Mélanie Laurent en Mark Ruffalo verdient tevens geen enkel goed woord: zo onnodig en vervelend en overduidelijk formulewerk.

Now You See Me is visueel indrukwekkend en heeft een vlot script. Hierdoor weet de film best te boeien, maar hij gaat aan zijn overdaad ten onder. Over een paar jaar zullen we deze film wel vergeten zijn, maar zal hij allicht nog genoemd worden als vermakelijk voorbeeld van de crisis-tijdsgeest.

elayz

Top film! Gister avond nog even in de bios gezien, prima vermaak, actie en een gezonde dosis spanning. Leuke wegkijker duurt niet te lang, eerder precies goed! Wat ik ook (altijd weer) erg knap vind, is het onverwachte einde. Dan denk je te weten hoe alles in elkaar steekt en dan komt er een heel ander einde. super!

Dianaa` schreef:

Jammer! Ik had meer van de film verwacht!

Waarom zou je meer over de personen willen weten?? Dit is absoluut niet van toepassing op de film!

Starry Night schreef:

dus je denkt te weten hoe het afloopt, maar in je hoofd stel je je voor dat iedere persoon in de film het kan zijn. Jaja, dan is er ook niets verassend aan, dan ''win'' je altijd zeg maar.

avatar van Dianaa`

Dianaa`

elayz schreef:

Omdat je dan meer te weten kwam over de personages. Nu bleven de personages gewoon de marionettes van ... Ze waren in mijn ogen gewoon leeg en saai. Bovendien was het verder ook niet logisch waarom .. ze had uitgekozen. Voor mij had de film meer kunnen zijn, dan alleen het zoeken naar WIE? is de persoon die dit alles veroorzaakt?

elayz

oke, dat maakt het voor mij wel leuk, een gesloten eind met nog enkele onbeantworde vragen.

avatar van DDT

DDT

Ik vond het een goeie film,btw opt einde weet je hoe waar waarom wie.

avatar van Vavi

Vavi

Sommige mensen moeten stoppen films te overanalyseren. Hoe kunnen jullie ooi genieten van een film op deze manier. Jullie moeten werkelijk saaie mensen met een saai leven zijn. Period.

Film gisteren met het vrouwke gezien. Leuke film leuke sfeer. Bracht vanalles naar de tafel. Actie, humor, spanning en spectakel.

Mensen die uets niet snappen noemen het ongeloofwaardig. Er zijn veel acts die ik op tv gezien heb en denk wtf hoe doen ze dat. In de film leggen ze het nog uit. Morgan legt het uit teminste.

Einde kan je nie zien aankomen tenzij je aan elk scenario zit te denken ipv van de film te genieten.

Aan mensen die hem nog moeten zien.

Ga gewoon. Dont overthink en je zal hiet van genieten!

avatar van hutsekluts

hutsekluts

2 uur fijn vermaak door een mooi plot dat nauwelijks voorspelbaar is. Geen diepgravend inter-menselijk drama met sterke karakters maar een beetje spanning, beetje actie en heeeel klein beetje romantiek dat door de acteurs aardig verpakt is. Of de film lang zal blijven hangen waag ik te betwijfelen maar een avondje in de (thuis)bioscoop is ie zeker waard.

avatar van Reinbo

Vermakelijke goocheltruc. Allemaal een beetje ongeloofwaardig, maar vlot en stijlvol verteld. Zag er allemaal lekker gelikt uit. En het plot was weer eens iets totaal anders en dat was verfrissend.

3,5