• 9.369.601 stemmen

Met onder meer: Zach Galligan, Phoebe Cates en Hoyt Axton

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 13 december 1984

Plot Gremlins

"Cute. Clever. Mischievous. Intelligent. Dangerous."

Een man zoekt een cadeau voor zijn zoon en vindt in Chinatown een klein lief beestje. Er zijn echter drie regels waar hij zich moet houden: geen water, geen eten na middernacht en geen fel licht. Als het beestje echter, doordat zijn zoon hier niet goed op let, groene Gremlins begint te kweken, breekt de hel los.

Billy Peltzer

Murray Futterman

Sheila Futterman

avatar van MoTh

MoTh

Nu zie ik dat dit horrorkomedie was, maar als kind werd dit als horror ervaren met storende komische stukken... Zeeer ergelijk! Eerste is nog te pruimen hier mee maar Gremlins II is al wat verder naar beneden...

avatar van mikoz

mikoz

MoTh schreef:

Ja klopt deze vond ik vroeger ook eng

avatar van PsychoPump

PsychoPump

een van de eerste films die ik als kind in de bios zag. Het was toen een vreemde gewaarwording om in zo'n enge film grappige momenten te zien

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Mooi opgebouwde, leuke, ontroerende en faschinerende horror, nou ja meer komedie dan horror.

Gizmo is wel een erg lief beesje.

Mooie film.

3,5

avatar van otherfool

otherfool

Erg leuke jaren 80 die spannend en grappig tegelijk is. Volgens mij zijn er nogal wat huisdieren/knuffels Gizmo genoemd na deze film

3,5*.

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

De hond van mijn buren heet ook Gizmo ja...^^

Erg leuke film. Deel 1 was dik het beste en verdient van mij 4 sterren. Goed verhaal en een goede film voor die tijd qua kwaliteit.

avatar van witbruintje

witbruintje

ik heb hem gezien.Ik had 2 keuzes:de kampioenen en deze film.Ik zette het meteen op de kampioenen maar mijn kleine broertje bleef me aandringen deze film te blijven kijken.Vond er niet veel aan behalve dat gizmotje dat was wel schattig.

avatar van JingleBells

JingleBells

Ach wat een leuke mooie film, GIZMO IS CUTE!!

Mijn jongste zusje is bang voor the gremlins.

Ik had vroeger zo'n gizmo-knuffel die moest ik weg flikkeren van m'n ma omdat jasmijn zo'n nachtmerries ervan kreeg

avatar van Tun-89

Tun-89

Gizmooooooooo

I adore youuuuu

GIZMO IS CUTE,

en verder was het wel een goede en spannende Film!

avatar van 666south park

666south park

een heele leuken film vroeger voor het eerst toen ik 5 was gezien toen vond ik die gremlins eng maar het is een heele goede en mooie en coole film een 4,5 hiervoor

avatar van NIGHTWOLF_ONE

NIGHTWOLF_ONE

Tun-89 schreef:

Gizmooooooooo

I adore youuuuu

GIZMO IS CUTE,

en verder was het wel een goede en spannende Film!

Een goede en spannende film is bij meer dan 2,5* ster waard!!

avatar van hitmannetjuh

hitmannetjuh

Heb van de week beide delen op dvd weten te scoren voor slechts 5 pleurie p/st ! Sterk staaltje jeugdsentiment en bijzonder onderhoudend, zowel deel 1 als 2 (die helaas net wat kinderachtiger is).

avatar van D-ark

D-ark

Ik blijf maar 3,5 stooien dus ik kijk alleen goede films.

Deze horror is erg geslaagd en geven de film een echte goede sfeer en het gevoel voor humor helpt alleen nog meer mee.

3,5

avatar van BlueSword

BlueSword

helemaal gek was ik vroeger van de gremlins.

en nu ook zelfs nog een beetje, ziet er gewoon allemaal goed uit en die gremlins zijn nog grappig ook.

avatar van film_kaza

film_kaza

ik snap niet waarom er op dat plaatje steven spielburg staat.

maar ik geef de film wel 3 sterren.

als hij op tv komt dan komt hij wel steeds laat. hij is niet eng.

avatar van IcU

IcU

film_kaza schreef:

ik snap niet waarom er op dat plaatje steven spielburg staat.

Omdat Spielberg de executive producer is en een bekende naam heeft...

avatar van Halcyon

Halcyon

Iedereen kent de gremlins en er is geen mens die de film nog niet heeft gezien. Bij mij was het erg lang geleden en daarom dringend aan een herziening toe.

Het eerste halfuur heeft de film wat last van een typische Hollywood christmas-story en komt daarmee erg traag en nogal saai op gang. Een onhandige vader die hopeloos op zoek is naar een kerstcadeau voor z’n zoon, een oude zuurpruim die arme gezinnen afzet, oude mannen die zich murw zuipen uit eenzaamheid, sneeuwbalgevechten in het straatbeeld, …

Na de introductie van Gizmo komt er dan eindelijk een beetje vaart in, hoewel pas halverwege de film de actie pas echt losbarst. De gremlins die voor deze actie verantwoordelijk zijn zien er erg origineel en tegelijk griezelig en grappig uit. Wanneer echter blijkt dat het geen doetjes zijn dringt zich een massaal gevecht op met de plaatselijke bevolking. Ik was dan ook blij om enkele gremlins in de mixer en in de microgolfoven te zien verdwijnen; die vuile smeerlapjes verdienen niet beter! Special effects hierbij zijn, gezien hun leeftijd, erg mooi. Regisseur Joe Dante spendeert tevens veel aandacht aan sfeerschepping en slaagt daarin door zo’n typische jaren ’80-smog doorheen het stadje te jagen.

Desalniettemin kwam de film nogal kinderachtig over met momenten. Wellicht deels de bedoeling, maar als je een film categoriseert onder horror(/komedie), dan verwacht ik ook horror! Ik vrees dat zelfs een kind van 10 hier niet meer van opkijkt. Toch was het weer leuk om Corey Feldman nog eens aan het werk te zien. In een rolletje dat hem weer op het lijf geschreven stond, net zoals dat het geval was in The Goonies en The Lost Boys. I like the guy, alleen spijtig dat hij nooit écht is doorgebroken. Ik was trouwens ook tamelijk onder de indruk van de soundtrack die veel beter klonk dan de doorsnee Hollywood horrorfilm, ’t is te zeggen, enkel de main theme dan. Het einde was dan weer veel te belerend met die opgedrongen moraal in de stijl van “jullie egoïstische moderne Amerikanen zijn nog niet klaar voor échte verantwoordelijkheid!”.

Nuja, het is vooral een film die leuk blijft omwille van het jeugdsentiment en de gezelligheid, maar meer moet je er helaas niet in zoeken.

avatar van olivier

olivier

IcU schreef:

Omdat Spielberg de executive producer is en een bekende naam heeft...

Maar 'gremlins' is tevens bovenal een oertypische spielberg-film, zij het dan wel op zijn minst artistieke en originele wijze.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Een echte klassieker. Gizmo de Mogwai is uiteraard vertederend en de Gremlins stelen de show.

avatar van Waku

Waku

Gremlins.

Wie heeft hem niet gezien???

Voor die gene zorg dat je dit alsnog doet!!

Horror met een knipoog.

Geweldige leuke effecten.

Knap gemaakt ook nog eens.

Er is spanning maar wel geschikt voor alle leeftijden.

avatar van mister blonde

mister blonde

misschien wel een van de grappigste scenes ooit; een bioscoopzaal vol Gremlins die yo-ho met de zeven dwergen meezingen. ben omhoog gegaan naar (een krappe) 4 sterren.

avatar van movie.maniac

movie.maniac

gizmo rules

avatar van Bert1

Bert1

@Halcyon

Jij noemt de kinderfilm kinderachtig en typisch holywood.

1 woord: duhu!

avatar van 606

erg leuke horror komedie.

heb deze twee keer gezien en verveelt nooit.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

goeie vermakelijke leuke film. leuk om hem een keertje te kijken.

een aanrader!!

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

Bert1 schreef:

1 woord: duhu!

ehhmm.. duhu??

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Duuh wordt bedoelt, Bert vindt het logisch dat Gremlins kinderachtig en typisch Hollywood is.

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 5,0. een hele leuke horror komedie.zo mooi en zo leuk. leuker dan deel 2 is hij

avatar van Jurado

Jurado

Halcyon schreef:

Ik vrees dat zelfs een kind van 10 hier niet meer van opkijkt.

We zullen het vanavond zien!

avatar van Jurado

Jurado

mijn zoon is 10 en heeft gremlins vanavond gezien... de eerste indrukken waren best griezelig later werd het vooral lachen ,gieren , brullen geblazen.

Hij heeft de hele film met grote ogen bekeken en dat zegt toch wel wat over een film die al 22 jaar oud is.

Voor mij was dit de 2 keer dat ik hem zag en dommelde wel een paar keer weg.