Genre: Horror / Komedie
Releasedatum: 13 december 1984
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Gremlins
"Cute. Clever. Mischievous. Intelligent. Dangerous."
Een man zoekt een cadeau voor zijn zoon en vindt in Chinatown een klein lief beestje. Er zijn echter drie regels waar hij zich moet houden: geen water, geen eten na middernacht en geen fel licht. Als het beestje echter, doordat zijn zoon hier niet goed op let, groene Gremlins begint te kweken, breekt de hel los.
- Trailer (YouTube)
Murray Futterman
Sheila Futterman
Ruby Deagle
Typische Spielberg print..
Ook al regiseerde hij niet.
ik vind het gewoon geen goede film en ik zou er niet van opkijken als hij in de flop-100 staat. Maar ik vind het wel erg een leuke film om naar te kijken. Dus stem ik op amusementswaarde: 3.5 sterren.
Nick, u is gek.
Lijkt me een redelijk juiste redenering anders. Redelijk fout kinderfilmpje dat voornamelijk charmant is omdat het wat jeugdherinneringen oproept.
Lijkt me een redelijk juiste redenering anders.
Ik vind 'm krankzinnig.
Hij vindt 'm wel leuk, net als blijkbaar de meesten hier (want het gemiddelde is aardig), maar vindt 'm wel in de flop 100 horen (of zoals ie latere zei: hij had 'm wel in de flop 100 verwacht).
Terwijl ie 'm zelf leuk vind. Sterker nog, hij geeft 'm een hoger cijfer dan hier gemiddeld. Ik vind het maar een bizarre redenatie.
Redelijk fout kinderfilmpje
Fout? Wat is er in hemelsnaam fout aan deze film?
Ik vind 'm vandaag de dag nog steeds charmant en leuk. Niet alleen door sentiment.
Uhm, wat is er niet fout aan deze film ? Domme humor, slechte acteerprestaties, lachwekkend verhaaltje en pluche gremlins ... Eén van die films die ik categoriek niet terugzie enkel uit respect voor m'n herinneringen aan de film.
Willem-Jan
Gewoonweg al 21 jaar lang elke kerstmis lol van gehad!
Nee gekheid. Heb hem meerdere malen gezien toen ik jonger was en heb er echt telkens kreupel om gelegen. (waarom haalt IEDEREEN alleen GIZMo maar aan; waar is die gremlin uit de spagettie met z'n draaiende oogbollen
DIE was mad)
4**** (Ik ga hem niet meer kijken voordat ik zelf kinderen heb want dat zou hoogstwaarschijnlijk afbreuk doen
dennis1984
Vond hem vroeger altijd erg leuk en heb hem jammer genoeg moeten missen pas op tv. Wilde wel is kijken of ik hem nog zo leuk zou vinden.
Freud
Ik vond hem vroeger erg leuk, maar toen vond ik gewoon alles goed (in die tijd had ik nog geen tv en ging nooit naar de cinema, ik heb hem bij een schoolvriendje thuis gezien) Ik zal voor de consensus kiezen en hem 3 sterren geven.
MWX
een van me lievelings films. nu nog steeds. man wat was dit grappig zeg destijds. hoop echt dat er in de toekomst nog eens een gremlin film zal kommen.
man wat was dit grappig zeg destijds.
Destijds wel ja.
mafiabaas
hoop echt dat er in de toekomst nog eens een gremlin film zal kommen.
Nou ik hoop het niet wat een verschrikkelijke films zijn dat, niet normaal.
Captain Pervert
- 2099 stemmen
Cooool.
Deze film had alles. Een lief beestje, leuke grappen en enge monsters. Achteraf zie ik er meer de humor van in, destijds vond ik hem vooral een beetje eng, eigenlijk.
Maar ook hier geldt weer: wat een geweldig jeugdsentiment.
as
hele leuke film die ik elke kerst weer kijk
De GeuS
Ik vind het zelf ook wel een lekker kerstsfeertje uitstralen....
mikey
jongen en zijn extreem knappe vriendin redden een dorp van etterige monstertjes met terroristische trekjes. snel en goed gemaakte film a la spielberg. dante was een talent.
zijn extreem knappe vriendin
Ze zag er leuk uit, maar extreem knap vond ik haar nou bepaald niet....
De GeuS
geus: zie ook fast times at ridgemont high!! huren
Kijk hier op Moviemeter bij de film dan merk je dat ik hem een aantal maanden geleden nog heb gezien. Maar je hebt gelijk, in die film ziet ze er een stuk lekkerder uit; ze moet in "Gremlins" ook wel een beetje truttig/provinciaal overkomen....
tjp1994
Phoebe Cates...
Anyway, ook leuk de flick later: Critters deel 1 tot en met 7 of zo
mikey
naw 1994, net iets minder leuk. maar wel geinig, bolletjes wol met tanden.
en geus; tuttig is soms ook wel spannend.
Freud
Naar het schijnt komt het idee voor deze film uit een van de eerste boekjes van Roald Dahl.
T.S.S.A.
Was best wel lachen vooral die groene
mjah voor de rest was die Gizmo echt schattig en sloeg het verhaal helemaal nergens op toch mooi voor die tijd
3,5 *
BIGfoot
Wha, ik ben verliefd op deze film... ik kan er geen genoeg van krijgen, maar deel 2 is wel iets beter...
Waakvlam
Wel ouderwetser dan deel II, maar zeker niet slecht. Leukste scene was dat die ouwe tang uit het raam knalde, nadat wat gremlins aan haar traplift hadden gerommeld.
*** waard.

Gremlins 2: The New Batch
1990

Griezelen met kerst: vijf vermakelijke horrorfilms tijdens de kerst

'Gremlins'-regisseur Joe Dante haalt uit naar Baby Yoda: "Is een schaamteloze kopie van Gizmo"

Back to the Future

La Jaula de Oro
Drama, 2013

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993
vakantiemonsterkleine staddepartment storebars and restaurants human animal relationshippetsunlightchain sawsalesperson midnightfur bankingmarionetgremlinymca poppenspelchainsawkerstmispetssupernatural horrorabsurdhilariouswhimsicalenchantjoyfulxmas