Genre: Komedie / Horror
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Gremlins 2: The New Batch
"Here they grow again."
Een paar jaar na de gebeurtenissen in Gremlins wonen Billy en Kate in New York, waar ze werken voor de triljonair Daniel Clamp. Maar als op een gegeven moment de Mogwai Gizmo weer in handen komt van Billy, moet deze zorgen dat niemand het kleine wezentje te zien krijgt. Als de kleine Mogwai echter nat wordt, ontstaan er plotseling een hele hoop smerige Gremlins. En terwijl Billy en Kate proberen om deze gruwelijke wezentjes te stoppen, maken de kleine monsters een grote puinhoop van het grote kantoorgebouw van Clamp.
Billy Peltzer
Sheila Futterman
Mr. Katsuji
Mr. Wing

tattoobob
Ook de tweede film uit de reeks is zwaar genietbaar..
Ben beniewd wanneer er van deze films een remake komt.

Thomas83
De special-effects zijn hier beter dan ooit. Gizmo is echt ongelofelijk. De vorige film had nog wat onvolmaaktheden en moest wat vaker creatief omdat niet alles direct getoond kon worden. Verder zien de sets er ook niet meer zo als sets uit, maar het is nogal een verandering van decor, van het pittoreske Kingston Falls naar slechts een of ander saai modern kantoorgebouw dat door de gremlins wordt geterroriseerd. En dat gaat hier een stuk langer door. Het tempo ligt ook wel beduidend hoger, waardoor de film op een gegeven moment wat vermoeiend wordt. Het knusse sfeertje is wel echt weg. De zo mooie balans ook. De nog af en toe spannende scènes hebben volledig plaatsgemaakt voor de humor, die ook niet echt leuk wil worden.
Wel nog best leuk is Gizmo verkleed als Rambo, maar dan zijn de gremlins weer minder (al waren ze al nooit zo leuk als Gizmo). Maar naast extreme gemuteerde vormen als een reuzenspingremlin en een vleermuisgremlin komen ze nu ook in verschillende kleuren, wat ook gewoon wat minder leuk is. Christoper Lee heeft leuk genoeg een klein rolletje, maar dat is dan ook wel heel klein. Totaal niet de vermakelijke film waar ik op hoopte. En niets kwam me zelfs bekend voor eigenlijk. Alle pulp en chaos valt nu de verkeerde kant op. 1.0*.

Daenelia
Een stuk beter dan deel 1. Deel 1 is leuk, maar bij deel 2 heb ik het idee dat iedereen meer lol heeft.
Er zitten veel leuke verwijzingen in, en op een gegeven moment (en dit is een enorm compliment) deed het me een beetje denken aan een Mel Brooks film. Heel even, want dat niveau haalt het net niet. Maar erg grappig, ik heb meer gelachen dan bij deel 1.

bjerik76
deel 1 had zoveel indruk gemaakt, maar dit teveel van het goede, en erg " over the top"
De nieuwe soorten waren niet leuk, alsof ze alles van de mensheid al af wisten en wisten hoe alles werkt.
Toch hoop ik dat deel 3 weer helemaal terug bij af is met een goed verhaal lijn.
Als er een deel 3 komt, want die geruchten blijven ook maar uit, en momenteel hoor en lees je er weer helemaal niks over.

Vinokourov
Whoeha! Ze zijn weer terug en deze keer zijn de Gremlins weer lekker bezig zoals in het eerste deel misschien nog wel leuker! Een heel kantoorgebouw wordt overhoop gehaald, het houdt niet op met al die practical jokes en je vraagt je af of het nog wel goed komt. Enfin, op het eind redt Billy Peltzer de dag en kan iedereen weer opgelucht adem halen. Het heeft allemaal weinig om het lijf, lollig is het daarentegen wel.

John Barry
Als ik eerlijk ben vind ik deze film niet al te best. Waar deel 1 op een goede manier spanning en humor wist te combineren, slaat men bij dit tweede deel compleet door met de humor. De meeste grappen vind ik erg flauw en niet grappig. Natuurlijk zit er tussendoor soms wel een grappig moment tussen, maar over het algemeen is het niet al te best. Waar deel 1 best wel spannend was, mist dit tweede deel elke vorm van spanning. Erg jammer allemaal. Ik had eigenlijk vaak het idee naar een of andere slappe parodie van het eerste deel te kijken.
Pluspunten zijn de uitstekende special effects en de goede muziek van Goldsmith. Leuke bijrol ook van Christopher Lee. Jammer dat zijn rol relatief kort is. Een wat grote rol van Lee had de film volgens mij zeker goed gedaan.
Al met al vind ik Gremlins 2: The New Batch een behoorlijke teleurstelling. Absoluut geen aanrader.

keimpeS
Gremlins 2 blijft altijd leuk om te kijken en er valt altijd wel wat te lachen!

shrink
- 1940 berichten
Valt toch een beetje tegen. De sfeer van deel 1 is grotendeels weg. Het is allemaal net iets te veel.

AmazingPP
Totaal niet leuk vervolg op het briljante eerste deel. Alles in deze film is fout: de personages, het verhaal, de humor: het klopt gewoonweg niet. Het is ten eerste compleet over de top en ten tweede: het is nergens grappig. Echt een typisch voorbeeld van hoe Hollywood compleet de fout in kan gaan met een tweede deel. Vreselijk. 1 *

Chainsaw
Voor wie Gremlins al gestoord vond; Joe Dante geeft hier een schoolvoorbeeld van een sequel waarin werkelijk elk aspect vooral 'meer, meer, meer' is. Dante gaat flink over de top en laat de wezens ditmaal los in een flatgebouw in New York met allerlei scheikundige experimenten van Christopher Lee, zodat ze kunnen veranderen in allerlei geschifte monstertjes. Dante gaat hier helemaal los; van Airplane- achtige grappen (die stemmen door het gebouw), de meest idiote cameos en talloze momenten waarin de vierde muur wordt doorbroken. Gremlins 2: The New Batch is een compleet bespottelijke tekenfilm met meer idioterie dan je op kunt. Soms hilarisch, soms iets te flauw, maar eigenlijk non-stop vermakelijk!
4 sterren.

Bantavoer
Deel 2 van The Gremlins. Heb zo het idee dat ze te veel grappig wilde zijn bij deze film. Oh, er zaten wel leuke momenten tussen, maar de hele film haalde het niet met de eerste. Hoewel de personages wel goed gevonden waren, maar het verhaal viel tegen. Special effects was prima. Dat kun je aan Spielberg wel overlaten. Toch zaten er wel veel links naar andere films (Batman, Airplane, Dracula), maar grappig? Ik hoop alleen dat er nooit een deel 3 komt. Dat ging met Home Alone ook al fout. Hoewel daar deel 1 en 2 leuk was. Maar deel 3 en verder: zum kotsen.

Shadowed
Onnodig.
Maar niet minder vermakelijk, want Dante weet er weer eens een geinige puinhoop van te maken. De Gremlins zien er nog steeds niet uit, maar dat maakt niet erg uit hier. Qua verhaal is het nog slechter dan het origineel aangezien het allemaal nu al gedaan is.
Maar opnieuw zitten hier en daar weer een paar uitermate vermakelijke scenes in. Soms ook weer iets origineels met die beesten gedaan zoals de Gremspin. Voor de rest is het geen echt goede film, die iets minder grappig is omdat de lol er wel een beetje vanaf is.
Toch wel een voldoende waard, omdat ik me toch echt wel vermaakt heb met deze film. Duurt met zijn 105 minuten wel wat lang, maar voor de rest blijft het een prima reeks. Hier moeten ze geen deel 3 meer op maken.

Filmkriebel
Zeker een mindere in vergelijking met het origineel. Het eerste was sprookjesachtig, dit is eerder een schaamteloze uitbuiting van het originele idee. Om één of andere reden zet de film sterk in op een Looney Tunes factor, waardoor het tweede deel van de film gestript wordt van enig verhaal en de Gremlins een grote freaky show neerzetten. Veel verhaal heeft de film niet; wel een paar leuke vondsten zoals de film die plots onderbroken wordt waarna Hulk Hogan erbij geroepen wordt. En entrepreneur Clamp is een parodie op Trump maar dan wel sympathieker. Zoals mijn voorganger al zei, eigenlijk is dit inderdaad een onnodig vervolg al kijkt het wel makkelijk weg en krijg je meer monsteractie.

notoirefilmhater
Deze film is toch enigszins jammer versus het eerste deel. Het heeft nergens de 'epic moments' die de eerste film wel heeft, de Gremlins zien er minder goed uit (veel slijmeriger?) en ik mis de brutale moorden die het eerste deel wel heeft. Desalniettemin een aardige poging, 3,0*.

john mcclane 2

TronMan
Zo als zo vaak met een deel 2 , meer en nog veel meer. Dat maakt het te makkelijk en haalt het daarom niet bij het sfeervolle eerste deel.

thoyouknow1980
Onderbroeken lol met de Gremlins in de hoofdrol
In tegenstelling tot het eerste deel is dit meer een komedie.
Maar dan wel een goeie want ik kan er nog steeds om lachen,en het is stiekem ook nog jeugdsentiment
De actie en vele karakteristieke Gremlins tillen alles nog naar een behoorlijk niveau.
Nog altijd een leuke film dit

Supernatural
Geweldig vervolg mischien iets minder,maar zeker nog genieten.wel grappiger en dommer als deel 1.brains echt geweldig.zeker een film om vaker te zien en die ook wel om de zoveel tijd wel weer zie.

Basto
Toen de film uitkwam vond ik m tegenvallen. Te veel over the top en vaak flauwe humor. Dat laatste blijft, maar verder valt er genoeg te genieten. Al was het maar het herkennen en turven van de verwijzingen naar andere films. Maar het hoogtepunt zijn de fantastische special effects. De monsters en transformaties zijn echt geweldig. Digitaal geeft wellicht meer vrijheid, maar dat is. niet perse goed voor de creativiteit. Ongelooflijk wat ze met die monsters hebben gedaan. Halfje extra daarvoor.
3,5

Lovelyboy
Redelijk tweede deel dat zich natuurlijk niet kan meten met de eerste film. Het loopt niet over van originaliteit, is flauwer te noemen qua humor, en hoewel de speciale effects er beter uitzien dan de eerste, kun je afvragen wat het nu allemaal toevoegt.
Opvallend is toch wel dat er maar liefst zes jaar tussen de twee delen zit. Iets dat vooral Galligan aan te zien is. Niet dat dit nu heel erg is maar opmerkelijk is het wel aangezien Hollywood er geen gras over laat groeien om een succes uit te melken. Het doet er eigenlijk niet toe. Het pad van Gizmo en Billy kruist elkaar andermaal, en voor een dier waar contact met water en eten zo precies komt is het een wonder dat dit niet vaker fout gaat. En natuurlijk is het nu ook weer afwachten hoe lang het duurt.
Joe Dante weet er andermaal een kolderieke bende van te maken en de vele mutaties in het laboratorium zijn best leuk te noemen. Vooral de intelligente Gremlin is grappig en de wijze waarop hij tijdens het interview met de druktemaker afrekent. Verder wordt vooral met de vrouwelijke Gremlin een nogal flauwe troef uitgespeeld die misschien bij uitkomst leuk was maar nu toch ronduit slap. Zoals te verwachten komt Billy op het einde met een zet waarbij de zaak weer gered wordt.
The New Batch is vermakelijk te noemen maar kan niet wedijveren met de eerste die in de mix van komedie en griezel op eenzame hoogte staat in vergelijking met deze.

mrkos
Deze klassieker vandaag maar weer eens bekeken, want had er nog geen stem op uit gebracht.
Net als Gremlins deel 1 was dit gewoon een hele leuke komedie. Er gebeurt van alles en je raakt nooit verveeld. Die iconische monsters zijn nog brutaler en gekker dan zijn voorganger met alle gevolgen van dien.
Zeker een dikke voldoende, 3,5 sterren.

K. V.
Na de eerste nog eens de tweede bekeken en dit keer geen kerstfilm meer. Het was wel een vermakelijke film, maar toch wat minder dan het eerste deel. Wel nog wat bekend volk in deze film en natuurlijk ook de cast uit de eerste film. Het verhaal verveelde niet en in deze ook wel wat meer gremlins. Leuk om eens gezien te hebben,maar de eerste was beter.

Brabants
- 1968 stemmen
Gremlins 2: The New Batch is een wederom komische film en hiermee een goed vervolg op een zeer succesvolle eerste film. De kwaliteit is duidelijk beter geworden en de gremlins hebben er zin in. De magie en de verhalende lijn van het eerste deel blijft voor mij toch wel het beste van alles maar deze kan er zeker mee door.

wendyvortex
Leuk vervolg op het eerste deel. Heeft even geduurd voor we deze zagen. Voor de eerste rende we nog enthousiast naar de videotheek, maar in 1990 lagen de prioriteiten schijnbaar even iets anders op filmgebied. Minder verassend natuurlijk, minder schattig ook, het eerste deel was ook een soort kerstfilm. Maar leuk is het allemaal wel met de Gremlins die hier een hele Trump Tower in een grote puinhoop veranderen. Christopher Lee komt ook nog even voorbij!

Goeie film over een uitbraak van Gremlins in een groot gebouw in New York. Zoals het een goed vervolg betaamt, is de film groter opgezet en dat betekent in dit geval meer gremlins. En zoals ook gebruikelijk is de verrassing er een beetje vanaf. De nadruk ligt hier meer op de humor en de film is ook iets zelfbewuster. Vermakelijk genoeg voor een kleine 3.5 sterren.

Bob Gray
Leuk vervolg die zichzelf en nog veel meer films op de hak neemt en daardoor juist goed werkt. Tof creature design ook

Gremlins
1984

In de ban van 'Harcore Never Dies?' Deze andere films over de ravecultuur mag je niet missen

Matthijs van Nieuwkerk maakt tv-comeback na wangedrag, Sylvia Hoeks speelt playmate Anna Nicole Smith in nieuwe film | MovieMeter Recap

Apocalyps-film 'Leave the World Behind' met Julia Roberts en Mahershala Ali vanaf vandaag te zien op Netflix

Uitgestelde misdaadfilm 'The Bikeriders' met Tom Hardy en Austin Butler heeft nieuwe releasedatum

Dip Huet Seung Hung

The Dark Crystal
Fantasy / Avontuur, 1982

L'Ours
Avontuur / Drama, 1988
new york citymonsterskyscrapermutantrestauranthuman animal relationshipmutationtv stationsterven en doodwaterresearch stationfur batcurrent electric shockclevernessgremlin poppenspelcowardlinessschepselpetselectricity
Realtimes | Publishing Network
Social media