Genre: Horror / Komedie
Releasedatum: 13 december 1984
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Gremlins
"Cute. Clever. Mischievous. Intelligent. Dangerous."
Een man zoekt een cadeau voor zijn zoon en vindt in Chinatown een klein lief beestje. Er zijn echter drie regels waar hij zich moet houden: geen water, geen eten na middernacht en geen fel licht. Als het beestje echter, doordat zijn zoon hier niet goed op let, groene Gremlins begint te kweken, breekt de hel los.
- Trailer (YouTube)
Murray Futterman
Sheila Futterman
Ruby Deagle
Jordy
Zeer vermakelijk filmpje, maar meer weet ik er eigenlijk niet meer van. Hou het maar op 3 sterren.
Vermakelijke film. Ik heb The Gremlins II destijds nog in de bios gezien, maar die was wat minder dan het origineel (zoals meestal).
vic
Gremlins II was gewoon meer van hetzelfde maar ook erg leuk. Bijv toen ze "New York , New York" aan het eind zongen en Gizmo als Rambo was ook erg schattig.
Deze is gewoon een klassieker die iedereen wel kent
blair witch
echt heel grappig! Gizmo is echt leuk! (en schattig natuurlijk!)
tom
was wel vermakelijk maar ik kan er niet zo heel veel meer over zeggen
Ralfke
- 2075 stemmen
Vermakelijke kinder- c.q. tienerfilm. Leuk bedacht verhaal en flink wat humor.
FisherKing
Meerdere malen gezien tijdens kerst.. onderhoudend... Destijds een grote hit..maar ik ben altijd anti massa-films geweest.
gremlin gizmo
Beste film van de wereldBOL. 5 sterren kan die wel van mij krijge!!!!!!!!
Nils
Ho maar weer
Hij is i.d.d. wel errug leuk, Gizmo.
Goede film, duidelijk eentje van Spielberg.
***1/2
Rascal
Jeugdsentiment. Erg mooi gemaakt. Die waarschuwing die ze op het laatst gaven van dat je maar onder je bed moet kijken voor het slapen gaan had ik braaf
opgevolgd. Destijds kon je ook van die Gremlin poppen kopen nah die durfde ik nie eens te kopen want er zou er maar water opvallen... Weljah.. Duidelijk jeugdsentiment duz. 4*&
Chainsaw
Schitterend jeugdsentiment en nog altijd de perfecte mix tussen komedie/familiefilm en horror. Heerlijke ongein, één en al sfeer en een amusant en godzijdank simpel verhaaltje. De maniakale gremlins zelf zijn erg geestige wezentjes en zorgen voor een hoop leuke ongein. En tja, Gizmo is en blijft cute as hell.
4,5 sterren.
Sjaak
Vermakelijk, en ook vooral schattig.. Gizmo..
Banjo
- 2032 berichten
hij komt deze kerst weer op tv hoop ik
leuke film hoor voor.
ik heb hem voor het eerts gezien op een verjaardags feestje ik was toen 13 ofzo.
ben ik nooit weer vergeten.
de vervolgen waren weer veel minder.
Nick Kang
Het is geen topfilm dus eigenlijk zou het gewoon in de flop-100 moeten. Maar toch is het hele gebeuren erg amuserend. Dus toch maar 3.5 sterren. Vroeger toen ik 5 was heb ik van deze film nachtmerries gehad. Maar laatst weer op t.v. gezien en heb er toch wel om moeten lachen dat ik er toen de tijds nachtmerries van had. Want het is eigenlijk totaal geen enge film.:D
U-96
- 2062 stemmen
Het is geen topfilm dus eigenlijk zou het gewoon in de flop-100 moeten.
Jaja, dus jij wil zeggen dat elke film dat geen topfilm is, in de flop-100 moet komen.... Dus Braveheart mag van mij wel in de flop-100 komen.
Het is geen topfilm dus eigenlijk zou het gewoon in de flop-100 moeten.
Wat is dit voor bizarre redenatie?
Maar toch is het hele gebeuren erg amuserend.
Nick, u is gek.
Wouter (hoofdschuddend)
U-96
- 2062 stemmen
Mee eens, Wouter, maar het kan ook zijn dat Nick Kang te snel getypt heeft (zonder zijn hersens te laten gebruiken) en zijn bericht niet nogmaals heeft gelezen....
Nick Kang
ik vind het gewoon geen goede film en ik zou er niet van opkijken als hij in de flop-100 staat. Maar ik vind het wel erg een leuke film om naar te kijken. Dus stem ik op amusementswaarde: 3.5 sterren.

Gremlins 2: The New Batch
1990

Griezelen met kerst: vijf vermakelijke horrorfilms tijdens de kerst

'Gremlins'-regisseur Joe Dante haalt uit naar Baby Yoda: "Is een schaamteloze kopie van Gizmo"

Back to the Future

La Jaula de Oro
Drama, 2013

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993
vakantiemonsterkleine staddepartment storebars and restaurants human animal relationshippetsunlightchain sawsalesperson midnightfur bankingmarionetgremlinymca poppenspelchainsawkerstmispetssupernatural horrorabsurdhilariouswhimsicalenchantjoyfulxmas