Genre: Misdaad / Thriller
Alternatieve titel: U Spreekt met Uw Moordenaar
Geregisseerd door: Alfred Hitchcock
Met onder meer: Ray Milland, Grace Kelly en Robert Cummings
Zaterdag 7 februari in één bioscoop (Tiel)
Plot Dial M for Murder
"If a woman answers... hang on for dear life!"
Een misdaadfilm die zich voornamelijk afspeelt op één plaats, namelijk het appartement van een getrouwd stel. Het koppel is echter niet meer zo verliefd op elkaar als in de begindagen van hun huwelijk. De vrouw (Grace Kelly) weet niet dat haar echtgenoot (Ray Milland) een man bij hen thuis heeft uitgenodigd waarmee hij zijn verhaal wil delen.
Tony Wendice
Detective Williams
First Detective
Police Sergeant O'Brien
neo
Dit is naast Marnie de minste Hitchcockfilm. Op zich best spannend en goeie dialogen.
Het verhaal zit ook goed in elkaar. Ik vind de remake van Andrew Davis toch beter.
A Perfect Murder zag ik eerder dan deze film. A Perfect Murder vond ik erg goed, dus ik was benieuwd naar deze film.
De thema's van beide films zijn hetzelfde, maar de uitwerking is totaal anders.
Toen ik Dial M For Murder zag, had ik het gevoel dat ik een hele andere film zag en dat beviel me wel.
De film speelt zich nagenoeg volledig af op een locatie, nl. in het appartement van het stel. Dat is tegelijk ook de kracht van deze film; er is geen overbodige opsmuk. Er wordt goed geacteerd, het is spannend en de dialogen zijn boeiend. Daarnaast zit de plot razend knap in elkaar.
4.5 sterren
Eva
Alleen leuk als je hem origineel in 3D in de bioscoop ziet.
Ik vermoed dat neo (gezien zijn opmerking) maar een paar films van hitch heeft gezien.
Ibrahim
De film vond ik heel goed, beter dan ik had verwacht,de film a perfect murder met michael douglas is hier op gebaseerd.
Macmanus
Hele goeie film.
Leuk dat het bijna alleen maar in 1 kamer zich afspeelt.
Goeie acteurs.
Spannend verhaal.
En A Perfect Murder was ook niet slecht, maar deze is toch echt VEEL beter.
5 sterren uit 5 sterren.
hugohei
Hitchcock heeft het zich deze keer gemakkelijk gemaakt door een erg succesvol toneelstuk vrijwel ongewijzigd over te nemen. Vandaar de simpele lokatie en de knappe plotwendingen. Het stuk, van Frederick Knott, is in Nederland zeker drie keer op tv geweest, en ook heel vaak gespeeld op toneel. Er is geen acteur van boven de vijftig die niet ooit heeft meegespeeld in U SPREEKT MET UW MOORDENAAR. Want zo heette het toen.
Ha lachen, die Nederlandse titels voor Hitchcock films. Op zoek naar posters kom ik regelmatig Nederlandse titels tegen. Psycho heette bijvoorbeeld Psychose..
Ik zal eens kijken of ik er nog enkele kan vinden.
chrissie
Vond dit toch stukken beter dan A Perfect Murder. De acteurs speelden veel beter en ik vond de sobere aankleding stukken beter werken dan de overdaad in die ander.
speedy23
Heerlijke thriller van de master of suspence. Wie dit meesterwerk nog niet gezien heeft, kan hiervan met volle teugen genieten van de knappe regie en de uitstekende vertolkingen...
Jordy
Was, na een paar tegenvallende films, even Hitchcock-moe, maar deze vond ik weer prima te genieten. Spannend, en zat erg goed in elkaar. Prachtige titel ook eigenlijk...
titan
Deze film bewijst (net als enkele andere Hitchcockfilms) dat je met slechts een simpel verhaal, weinig locaties en een goed doortimmerd plot een topfilm kan maken. 4*
De Knip
Een soort-en-met Columbo verhaal, alleen op zn Hitchcock's regisseerd, goed dus.
***1/2
yosemite44
maar imo ook niet heel veel meer dan dat. heb de laatste dagen ook 'the third man' en
'double indemnity' gezien en dan vind ik die zonder twijfel een stuk beter.
empirekees
Prachtige film, er gebeurt veel, maar te gelijker tijd weinig, door de dialogen is het niet hinderlijk steeds op de zelfde plaats. En leek veel korter dan ie is,.
Een echte 4* film.
Vreemd dat deze nog niet op dvd is verschenen.
Of heb ik het mis ?
manic
je kan nu ook M (voor moord) draaien in Nederland, zag ik bij postbus 51
PatrickL
Een prima Hitchcock. Uitstekende acteerprestaties, sterke dialogen en een erg goed plot. Erg knap dat hij een boeiende film weet te maken die zich grotendeels op één locatie afspeelt. Nog knapper is dat hij dit principe ook bij Rear Window gebruikt en wederom een uitstekende film weet te maken (en die film is Nota Bene in hetzelfde jaar uitgekomen als deze film). 4*
tovenaar
Mooie poster trouwens, hulde voor de zoeker/plaatser.
V
Ik ben nou niet echt wat je noemt een Hitchcock-kenner. Psycho en The Birds heb ik in een ver verleden gezien en vond ik niet bijster bijzonder. Maar ik heb flink genoten van deze misdaadfilm.
Het is echt genieten van de dialogen en het sublieme plot. Ook het acteerwerk is dik in orde. Grace Kelly vond ik vrij matig (behoorlijk theatraal), maar vooral John Williams als de doortastende rechercheur is briljant. 4*
V
Halfje erbij! Dit is toch wel erg goed. Benieuwd of Hitchcock dit kan overtreffen (met Strangers on a Train is dit zeker niet gelukt!).
The One Ring
Mijn eerste Hitchcock deze en het valt absoluut niet tegen. Deze film heeft een erg goed uitgekient plot en het wordt geweldig neergezet door de acteurs, met als speciale vermelding Ray Milland en John Williams. Hoe heet die acteur die Swann speelt overigens?
Een heel klein minpuntje: ieder gesprek slaat op het plot van de film, waardoor je niks te weten komt over de karakters, buiten de dingen die belangrijk zijn voor de film. De 105 minuten bestaan uit niks anders dan informatie die ze naarbinnen stampen. Maar verder niks te klagen.
4,5 sterren
The One Ring
De Schot Anthony Dawson.
Bedankt voor de info. Ik vond het nogal vreemd dat hij niet op de hoes van de dvd stond, aangezien zijn rol best groot en belangrijk was.
Quentin
Sterke film waarin prachtig wordt geacteerd, met een immens goede eerste helft en toch een mindere tweede, die te gewoontjes blijft. 4*
Toon1
Dit vind ik echt een briljante film, zeker in van de vijf beste Hitchcock films. De film verveelt mij echt geen minuut. Heb zin om hem weer eens opnieuw te kijken nu!
Een goeie film, maar ik heb betere films van Hitchcock gezien. Eén van de grootste nadelen vond ik de plotwending waar de hoofdcommissaris zijn, en het ware, plot uit de doeken doet. Von ik ietwat te makkelijk.
Niet onaardig, maar Hitch kan beter, stukken beter.
Prachtige poster overgens.
jordybeukeboom
Beetje vergezochte en vreemde titel
Verder een erg boeiende film. Het deel waarin de tennisser zijn plan beraamt en laat uitvoeren is om voordat je het weet. Daarna blijft de film erg interessant, omdat je eerst denkt dat de tennisser er heel goed vanaf komt (de dood van zijn vrouw, net zoals hij beoogde), waarna hij, die alles ook na het mislukken van zijn plan prima voor elkaar leek te hebben, alsnog gepakt wordt door een eigen blunder
4,5 sterren
BoordAppel
Een Hitchcock die me wel beviel. Nog steeds snap ik zijn legendarische status niet maar goed. Steeds zijn er dingen in zijn films die nogal amateuristisch overkomen. Zo zijn hier (net als bij Marnie) de buitenscenes gewoon te nep en ook is het acteerwerk soms veel te overdreven. Jammer, want buiten enkele scenes wordt er wel goed geacteerd.
Het script zit goed in elkaar maar echt spannend wil het nooit worden, vanaf het begin is eigenlijk al duidelijk dat het mis zal gaan voor de hoofdrolspeler. Ondanks het moordplan blijft de film redelijk luchtig en zit er zo af en toe wat humor in. De cameo van Hitchcock vond ik dit keer ook wel grappig en origineel.

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

Waargebeurde dramafilm 'Dark Waters' met Mark Ruffalo vanaf komende week op Netflix

12 Angry Men
Drama, 1957