Cloud Atlas (2012)
Genre: Sciencefiction / Drama
Verenigde Staten / Duitsland / Hongkong / Singapore
Geregisseerd door: Tom Tykwer, Lilly Wachowski en Lana Wachowski
Met onder meer: Tom Hanks, Halle Berry en Ben Whishaw
Releasedatum: 29 november 2012
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via MUBI
Plot Cloud Atlas
"Everything is connected"
Cloud Atlas vertelt zes verhalen die zich in een verschillende tijd en op verschillende plaatsen afspelen en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het eerste verhaal speelt zich rond 1850 af, terwijl het laatste verhaal zich honderden jaren in de toekomst afspeelt. Het is een episch verhaal van menselijkheid waarin de acties en de gevolgen van onze levens impact hebben op een ander door middel van het verleden, het heden en de toekomst wanneer één ziel omgevormd wordt van een moordenaar tot een verlosser en één enkele daad van vriendelijkheid ervoor zorgt dat eeuwen later een revolutie ontketend wordt.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Cloud Atlas (BoekMeter)
- Cloud Atlas (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
- Kijk op MUBI
- Kijk op Amazon Prime
Dr. Henry Goose / Hotel Manager / Isaac Sachs / Dermot Hoggins / Cavendish Look-a-Like Actor / Zachry
Native Woman / Jocasta Ayrs / Luisa Rey / Indian Party Guest / Ovid / Meronym
Captain Molyneux / Vyvyan Ayrs / Timothy Cavendish / Korean Musician / Prescient 2
Haskell Moore / Tadeusz Kesselring / Bill Smoke / Nurse Noakes / Boardman Mephi / Old Georgie
Adam Ewing / Poor Hotel Guest / Megan's Dad / Highlander / Hae-Joo Chang / Adam / Zachry Brother-in-Law
Tilda / Megan's Mom / Mexican Woman / Sonmi-451 / Sonmi-351 / Sonmi Prostitute
Cabin Boy / Robert Frobisher / Store Clerk / Georgette / Tribesman
Young Rufus Sixsmith / Old Rufus Sixsmith / Nurse James / Archivist
Talbot / Hotel Manager / Yoona-939 / Rose
Kupaka / Joe Napier / An-kor Apis / Prescient
Sol-
Er wordt geëxperimenteerd, maar tegelijkertijd wil men de film toegankelijk houden voor een groot publiek. Waardoor je een soort van half half verhaal krijgt. Het wordt gebracht als het nieuwe filmkijken van de toekomst.
De film kwam voor mij als een complete verrasing, omdat ik dit van tevoren niet had verwacht. Is niet erg, maar ik ging de bioscoop in om even te ontspannen na een drukke werkweek. De ergernis liep daarom hoog op.
Wel leuk studiemateriaal, ik vermoed dat hij op mijn filmopleiding nog wel een keer voorbijkomt.
AC1
Hanks kan een goede gangster spelen, zie ook Road to Perdition.
Vond 'm niet echt een gangster daar maar eerder een lieve sympathieke, bezorgde Hanks, zoals gewoonlijk.
Is deze film niet al te prekerig?
RuudC
Bij vlagen zou je 'm als prekerig kunnen beschouwen. Ik heb het in elk geval niet zo ervaren. Wel ben ik flink onder de indruk, al komt dat meer door de ijzersterke editing, dan door het verhaal.
The One Ring
Nog voor de Oscarnominaties bekend zijn is Cloud Atlas al uitgeschakeld voor make-up. De shortlist van 7 films die genomineerd kunnen worden heeft hij niet gehaald. En terecht trouwens, want op bepaalde plekken is de make-up gewoon erg matig.
Naomi Watts
Ik wou zeggen, wast och wel vrij ondermaats op momenten. Dat sommigen hier claimden dat die oscar in de pocket had moeten zijn voor CA is beyond me.
cordiacovens
De make-up was op sommige momenten inderdaad zo slecht dat de goede make-up in andere scènes dat niet meer goed konden maken
LOTR-lover
Who cares wat betreft de make-up als de film zo geniaal is als deze? Vond 'm geweldig. Allerlei genres lopen door elkaar heen maar het word nooit verwarrend en gelukkig ook nergens pretentieus. Ondanks het feit dat het voor de gemiddelde filmkijker een lastige film zal zijn (na afloop in de bios veel negatieve klanken gehoord) vond ik 'm persoonlijk nog best toegankelijk. Verschillende verhalen die door elkaar heen lopen (maar wel verbonden zijn met elkaar), het kan afleidend werken maar in dit geval vond ik 't geweldig gedaan.
Het acteerwerk is geweldig (wat is die Hugo Weaving toch zwaar ondergewaardeerd! Held van een acteur!) net zoals de special effects. Vond bepaalde dialogen/monologen echt ongelooflijk pakkend en die blijven me nu nog steeds bij. Mooie film die zeker een hogere score en betere commentaren verdiend dan hier op MovieMeter.
RuudC
Ik sluit me aan bij mijn bovenbuurman/vrouw. Cloud Atlas kan ik met geen mogelijkheid pretentieus noemen of ingewikkeld. Nu is het in de bioscoop ook wel anders kijken. Thuis raak je makkelijk afgeleid. De laptopgeneratie gaat dit niks vinden. Dat kan ik op voorhand wel zeggen. Als je goed blijft opletten, zal het een stuk makkelijker worden om deze film te waarderen.
Het boek heb ik in ieder geval niet gelezen. Of het verhaal onverfilmbaar is, is iets waarover ik geen uitspraken ga doen. Het resultaat komt op mij geslaagd over in ieder geval, al is Cloud Atlas wel een film die je nog met vragen laat zitten. Ga je dan het boek lezen? Wacht je de herziening af? Dat laatste sowieso. In principe is het niet lastig om verbanden te leggen. Cloud Atlas bevat zes verhaallijnen die ieder in een andere tijd en op een andere locatie afspelen. Voortdurend wordt er geswitched. Het klinkt als complete chaos, maar de verhalen hebben dezelfde opbouw en behandelen hetzelfde onderwerp (mits je dat begrip een beetje ruim neemt). Als ik een onderwerp zou moeten noemen, zou dat onderdrukking zijn. In ieder verhaal heeft de protagonist ermee te maken.
Eigenlijk vond ik het verhaal niet eens het beste deel. Over de reeds veelbesproken make up ben ik eigenlijk erg positief. De grote acteurs hebben in de meeste (of alle) verhaallijnen een rol en in de meeste gevallen pik je ze er wel uit. Na afloop van de film kan je precies zien wie welke rol gespeeld heeft en dan blijken er een aantal toch doorheen geglipt te zijn (en dan niet alleen vanwege warpaint). In elk geval ziet ieder personage er realistisch uit en dat is voor mij het belangrijkste. Iedere acteur heeft sterke bijdrages. Tom Hanks vond ik als Ierse schrijver tamelijk briljant. En dat voor iemand die doorgaans suffe rolletjes speelt. Het beste aspect is de editing. Het is voor mij zo klaar als een klontje wie daarvoor dit jaar er met de oscar vandoor mag gaan. Omdat de verhalen qua opbouw hetzelfde zijn, liepen ze soms prachtig in elkaar over. Van het hollen (voor je leven) in de masten van een zeilschip in de achttiende eeuw, naar het rennen van een brug tussen twee gebouwen in de toekomst, terwijl je onder vuur ligt. Zo zitten er wel meer overgangen in. Zo vloeiend, dat je het idee krijgt niet naar zes, maar naar een verhaal te kijken.
Ik twijfel alleen nog waar het zich uiteindelijk naar toe wil werken. Ik heb daar wel mijn idee over, maar houd dat nog liever even voor mezelf. Cloud Atlas is een film waarin veel gebabbeld wordt, dus hints zijn er voldoende. Op heel nuttige momenten gaat men over op actie of humor. Zodoende nog een pluim dat een film ondanks de lange speelduur eigenlijk niet verveelt. Cloud Atlas is niet voor iedereen weggelegd, al mag ik hopen dat de meesten wel zullen zien dat dit een film is die met erg veel liefde gemaakt is.
Mr Thee
[quote]RuudC schreef:
Cloud Atlas kan ik met geen mogelijkheid pretentieus noemen of ingewikkeld. Nu is het in de bioscoop ook wel anders kijken. Thuis raak je makkelijk afgeleid. (...) Het boek heb ik in ieder geval niet gelezen. Of het verhaal onverfilmbaar is, is iets waarover ik geen uitspraken ga doen. Het resultaat komt op mij geslaagd over in ieder geval, al is Cloud Atlas wel een film die je nog met vragen laat zitten. (...)
Eigenlijk vond ik het verhaal niet eens het beste deel. (...).. Omdat de verhalen qua opbouw hetzelfde zijn, liepen ze soms prachtig in elkaar over. (...)Zo zitten er wel meer overgangen in. (...) Ik twijfel alleen nog waar het zich uiteindelijk naar toe wil werken. (...) Op heel nuttige momenten gaat men over op actie of humor. (...) quote]
Pretentieus is misschien niet het juiste woord, toch is het -meen ik- mislukt met heel veel geld en inspanningen van niet de minste acteurs een niet boeiende film neer te zetten. De overgangen gaan niet veel verder dan van de enen renscene naar de andere, van de ene "revolutionair/ revolutie/ doorbraak" naar de andere. Het credo/ de clou is ook heel duidelijk en wordt ook nadrukkelijk genoemd: niks mysterieus of spannends aan. Ik kan me niet voostellen dat je op het puntje van je stoel hebt gezeten bij deze film. De actiescenes waren niet verrassend of opmerkelijk (eerder rip offs van de al door velen op het forum genoemde genres en films) en maakten het een vrij doorsnee actie/mysteriefilm.
RuudC
Misschien was de clou wel te simpel, dat ik deze over het hoofd heb gezien. Dat zou best kunnen. Ik moet zeggen dat ik daar ook nog niets spannends of mysterieus' in gezien heb. Wat dat betreft vond ik het verhaal ook niet het sterkste aspect van de film. De overgangen als simpel afdoen, vind ik dan weer simpel eigenlijk. Ik zou het niet kunnen om zes verhalen onder te brengen in een film en toch laten aanvoelen als een geheel. naar mijn idee wordt hier heel goed werk afgeleverd. Als dit een doorsnee actie/mysteriefilm was geweest, had men hier geen zestal losse verhalen in verwerkt.
Het is denk ik nog wat vroeg om te concluderen dat Cloud Atlas mislukt is, al zijn de box office cijfers op IMDB niet bepaald indrukwekkend. Ik kan zien aan het resultaat dat er geld in gestoken is. Op dat (visuele) vlak en het acteerwerk heb ik niets aan te merken. Zelfs als het een flop is, kan dat op geen enkele manier mijn kijkervaring bederven. Onoriginele actiescenes is iets waar ik al met geen mogelijkheid wakker van kan liggen.
Mr Thee
(...)clou wel te simpel, (...) daar ook nog niets spannends of mysterieus' in gezien heb. Wat dat betreft vond ik het verhaal ook niet het sterkste aspect van de film. (...)Ik zou het niet kunnen om zes verhalen onder te brengen in een film en toch laten aanvoelen als een geheel. (...)Ik kan zien aan het resultaat dat er geld in gestoken is. Op dat (visuele) vlak en het acteerwerk heb ik niets aan te merken. Zelfs als het een flop is, kan dat op geen enkele manier mijn kijkervaring bederven. Onoriginele actiescenes is iets waar ik al met geen mogelijkheid wakker van kan liggen.
Niet originele en niet verrassende actiescenes vind ik tegenvallend voor een film met zo'n budget.
Ik denk dat deze film toch wel in het hokje "mysterie/ scifi" mag worden geplaatst: voor mij is het dan tegenvallend als er niets mysterieus aan is. Het zes verhalen samen brengen moet het doel zijn geweest, anders was er wel voor een ander verhaal of boek gekozen. Dat dat lukt is leuk, maar geen garantie voor een boeiende film zo blijkt. Als je het verhaal niet het sterkste van deze film vindt, waardeer je de film best hoog (al respecteer ik dit: ik begrijp het niet).
RuudC
Het is eigenlijk ook het technische deel wat ik erg sterk vind. De uitvoering zoals ik die hier zie, heb ik nergens anders zo ervaren. Puur op het verhaal afgaande zou ik eerder 3,5-4 sterren geven. Ik moet trouwens zeggen dat mysterie als genreomschrijving wat mij betreft niet helemaal opgaat. Echt mysterieus komt het op mij namelijk niet over.
tommykonijn
There is a natural order to this world, and those who try to upend it do not fare well.
Zelden kan ik me een film herinneren waar ik zó naar uitgekeken heb als Cloud Atlas. Als je me vraagt waarom kan ik daar moeilijk een antwoord op geven. Ik las toevallig op internet dat Tom Hanks en Hugh Grant samen in een film gingen spelen gemaakt door de regisseurs van The Matrix. Een interessant feit maar ik wist niet wat dit verder te betekenen had en wat voor een film het zou gaan worden. En toen kwam de 5 minuut durende trailer. Mijn interesse was meteen gewekt. Ik heb meteen het eerste deel van The Matrix aangeschaft en ook recent het boek gelezen. Ik ben niet heel erg van boeken, eigenlijk alleen als het verhaal of gegeven me echt interesseert en dat was hier dus het geval. Na het lezen van het boek raakte ik nog meer benieuwd naar de film. Zeker toen ik de rest van de namen in de lijsten van de cast zag en na het zien van diverse teasers op YouTube.
Voordat ik de film ging kijken was ik een beetje bang voor enkele reviews die ik had gelezen: het zou een rommeltje zijn en er zou geen zak van te volgen zijn. Ik hoopte maar het beste (ook doordat ik het boek gelezen had). Gelukkig dat ik dat gedaan heb. Ik kon de film prima volgen, en daarnaast ben ik er erg enthousiast over. Wat een ontzettend mooie film! De film is moeilijk te omschrijven in één woord, maar als ik dat toch moet doen zou ik zeggen: uniek. Het is een film die ik nooit eerder heb gezien. Wel al eens een mozaïekfilm, maar toch zijn die anders als deze. Deze speelt zich af in het verleden, het heden en de toekomst. Zes verschillende verhalen; allemaal met elkaar verbonden op een manier. Dit idee leek (zo dacht ik ook uit het boek) onverfilmbaar. Maar de Wachowski's en Tom Tykwer hebben me het tegendeel bewezen. De film heeft een fantastische montage. Ongelofelijk hoe alle verhalen in elkaar overlopen. Hierdoor voelt de film aan als één geheel.
Er was ook geen enkel verhaal bij dat me niet interesseerde (net als in het boek). Ieder verhaal heeft iets unieks. Uiteraard is er altijd een verhaal dat ik interessanter vind als het andere. Dat heb ik nog nooit anders gehad bij mozaïekfilm. Het doet ook verder geen schade aan de rest van de verhalen. Ik bedoel ermee te zeggen dat ik wel het ene verhaal iets interessanter vond als het andere, maar dat ik er totaal geen moeite mee had als er naar een ander verhaal werd gewisseld. Iets wat heel vaak gebeurde. Wat dat betreft heeft de film een heel andere opbouw als het boek. Misschien ook wel beter, want anders zou je al gauw zeggen dat het zes verschillende films in een gepropt zijn. Doordat ze nu de hele tijd in elkaar overlopen, heb je hier geen last van. Mijn favoriete verhaal was 'Sloosha's Crossin' an' Ev'rythin' After' op de voet gevolgd door 'An Orison of Sonmi-451'. Beiden zien er visueel gewoon prachtig uit. Sloosha's Crossin' bevat geweldige personages en ze werden enorm sterk neergezet. An Orison heeft ontzettend mooie actiescenes. Neo Seoul ziet er indrukwekkend uit. Prachtig hoe ze dit uit het boek hebben verfilmd. Wat ik ook mooi vind is om te zien dat de film ontzettend veelzijdig is. Het eerste en tweede verhaal zijn een beetje drama, het derde verhaal een thriller, het vierde verhaal komedie, het vijfde en zesde verhaal is weer meer avontuur/science-ficiton.
Een van de dingen die vooral opmerkelijk zijn bij deze film is het feit dat acteurs verschillende personages spelen door de jaren heen. Dit doordat de ziel van iemand door de tijd reist en een 'tussenstop' maakt (de personages uit de verhalen). Sommige vinden dat een belachelijk stom idee, ik vond het eigenlijk best intrigerend. Ik vond het een mooi gegeven dat acteurs in verschillende rollen mogen laten zien wat ze kunnen. Zeker ook omdat elk verhaal weer zijn eigen genre (en daar gaan de personages in mee) heeft. Enkele bijzondere rollen vond ik bijv. Tom Hanks als de goed ogende, maar slechte Dr. Henry Goose, Doona Bae als Sonmi-451 en Hugh Grant als Kona Chief. De meest interessante vond ik nog Hugo Weaving als duivel Old Georgie. Hij vertolkt het personage op een indrukwekkende manier. Wat een ontzettend goede make-up ook. Maar ook alle andere personages gespeeld door alle (andere) acteurs waren goed. Er was geen enkel personage waarvan ik kon zeggen dat het matig of slecht neergezet werd. De film bevat wel ontzettend veel personages, maar daar had ik verder geen probleem mee.
Het moge duidelijk zijn dat ik erg enthousiast ben over deze film. De film heeft flinke indruk op me gemaakt en heeft me, net als het boek, aan het denken gezet. Tijdens de film ben ik geen moment afgeweken van het verhaal (zonder dat ik ook de hele tijd dacht: ''ik moet er bij blijven anders volg ik het dadelijk niet meer''), ik zat er eigenlijk gewoon in. Het is, zoals een van de acteurs omschreef in een interview, dat je wordt meegenomen in een achtbaanrit. Dat gevoel had ik ook. Er gebeurt zo ontzettend veel waardoor het voor mij onmogelijk was om me ook maar een seconde van de 170 minuten te vervelen. De tijd vloog dan ook voorbij.
Ik kan eigenlijk geen enkel minpunt noemen. Het is gewoon een erg mooie film. Alles vond ik er goed uitzien en goed doordacht: het visuele gedeelte, het acteerwerk, de montage, de muziek die perfect aansluit bij de film, de make-up.. Wat mij betreft werd alles prima in beeld gebracht. Is de film trouw aan het boek? Over het algemeen zeg ik 'ja'. Er zitten enkele aanpassingen in, maar daar heb ik geen moeite mee. Als alles letterlijk verfilmind zou worden wat in het boek werd beschreven kun je er nog makkelijk een half uurtje bij tellen (of meer). Bovendien is dat misschien ook niet de bedoeling (het letterlijk verfilmen). Dan kun je misschien beter gewoon het boek lezen. Hoe dan ook, ik vind het écht een bijzondere film. De creativiteit is wat mij betreft zeker te zien. Dit is een film die ik mede daardoor erg waardeer en die ik waarschijnlijk nog vaak zal herzien als hij uitkomt. De film is zeker niet weggelegd voor iedereen. Maar wat mij betreft is dit duidelijk een meesterwerk!
The Beast
Cloud Atlas, een zeer onder gewaardeerde film vind ik,
Ik kom net terug van de Bios, ik had geen hoge verwachtingen ook wist ik niet veel van het verhaal, maar het was wel een toppertje hoor.
Ik vind het erg knap van de Acteurs en Actrices hoe ze zich in 1 film in zoveel verschillende rollen moeten inleven, en dan ook nog fantastisch acteerwerk neerzetten.
Ook de Make Up etc. was erg knap gedaan, op sommige momenten wel minder, wat jammer was, maar niet in de buurt van slecht, voor het grootste deel heel netjes gedaan.
Enige kleine minpunt waren toch de ogen van vooral de actrices, ook sommige acteurs.
Het kwam soms nogal nep of raar over omdat het niet bij hun uiterlijk paste, maar dat is gedaan zodat je natuurlijk de acteurs toch wel wat herkend, maar dit is niet zo groot dat je je er aan gaat ergeren.
Nu betreft het verhaal, vind ik het echt brilliant dat je 6 verschillende verhalen, in elkaar draait op een manier waar de film je blijft boeien.
Hij zit vol met emoties, actie en toch ook verrassend veel humor, en dan ook nog hier en daar een beetje avontuur.
Ook hoe alle puzzel stukjes op het einde bij elkaar komen tot een grote puzzel vind ik geniaal.
Deze film krijgt van mij een 4,5 voor het brilliante acteerwerk, het prachtige verhaal, de mooie special effects en de manier waarop ze dit langdradige verhaal boeiend houden met actie en goeie humor op de momenten waar je denkt dat het saai gaat worden.
Marc PB
Net cloud atlas gezien vind hem zwaar tegenvallen is me maar saai. En zeker ingewikkeld. Hugo weaving heeft wel leuke aparte rollen maar waar ik echt mee oplette was de asian chick 3sterren
mroffbeat
Begin is het moeilijk in te schatten waar het naartoe gaat. Des te meer is het einde zeer gewaardeerd. Goed verhaal met een mooi eind. Indi film van het duurste klasse!!
missl
Bij vlagen was de visagie erg slecht en verder is het een groots, bombastisch verhaal wat heel lang duurde voor ik wist waar het naartoe wilde. En toen ik daar achter was vond ik het geen heel sterk verhaal. Al is het visueel erg mooi.
Cleanshot
Verwarrend in het begin gezien de verhaallijnen.
Achteraf was nar mijn gevoel de bedoeling om meer een ideologische romantische film dan SF neer te zetten, hoewel er natuurlijk duidelijk SF scenes in zitten.
Niet helemaal mijn genre, maar achteraf toen alle stukjes op zijn plaats vielen vond ik het een prima film. Hoewel je altijd kunt zien wanneer iemand gegrimeerd is, vond ik de acteurs soms heel goed verborgen in de diverse karakters.
petgrand
Was eerst een beetje scepties,maar heb er geen spijt vandat ik deze film gezien heb,schitterende film,wat mij betreft dan,ben zelden betrapt op een film te kijken van zo wat 3 uur.nogmaals heel goed.
Ambitieuze, lange en complexe film waarin zes verhaallijnen kriskras door elkaar heen lopen, met akteurs die opduiken in een verscheidenheid aan rollen, soms amper herkenbaar. Verwacht geen sluitend plot; deze mozaïek hangt meer op filosofische wijze aan elkaar, waarbij het idee is dat akties in het verleden, heden en toekomst invloed hebben op elkaar. Al te zwaar van toon wordt het gelukkig niet, al kan de film zich niet altijd ontworstelen aan een pretentieus toontje. Gelukkig wordt dat dan wel gecompenseerd door veel aktie, spektakel en humor. Zoals te verwachten valt met meerdere regisseurs is de film aan de onevenwichtige kant en niet overal even boeiend, maar alles is dermate origineel en meeslepend dat het eindresultaat toch de moeite waard is. Visueel ook erg indrukwekkend. Het zal niet makkelijk geweest zijn om dit materiaal te monteren!
Rosicky
Hulde voor het tackelen van dit megaproject. Cloud Atlas is interessant en meestal schitterend in beeld gebracht, maar weet niet of nauwelijks te raden. Daarom is de film niet veel meer dan een zoekpuzzel naar verbanden en bekende acteurs.
gauke
Of ik alles van dit ongewone, monumentale, fascinerende en overdonderende/overweldigende epos begrepen heb, weet ik niet (ik denk het niet; een reden te meer om nog een keer te kijken). Een sombere, gruwelijke film met zes verhaallijnen, vol religieuze en filosofische facetten en een enorme hoeveelheid personages over de oorzakelijke verbindingen van het leven. Verleden, heden en toekomst (500 jaar) zijn geniaal en visueel indrukwekkend verfilmd. De cast presteert optimaal (hoeveel grimeur-uren zijn er niet aan te pas gekomen?!) en ik hou (in dit kader) van de bombastische muziek.
kierewietje
Belachelijk, dat hoge cijfer overal.
Nou, dat is niet belachelijk hoor. Ik heb drie uur lang gekluisterd aan de buis gezeten. Ik snap wel waarom mensen hem niet leuk vinden. Ik heb de eerste 10 minuten de film 2 keer opnieuw aan moeten zetten, omdat ik niet op aan het letten was. Concentratie is wel vereist. Toen ik de smaak te pakken had, was de film voor mij niet meer te stoppen. De film was misschien niet perfect, maar wel uitmuntend. Dit pareltje verdient daarom wat mij betreft niet minder dan 5 sterren.
Naomi Watts
Belachelijk, dat hoge cijfer overal.
Best verklaarbaar. Ik dnek dat bijna elk individu wel getriggered wil worden door filosofische vraagstukken maar waar een Tarkovsky, Bergman, Kubrick, Kiarostami, Dreyer, Herzog etc. Cloud Atlas is daar een prima licht substitutiegoed voor.
knusse stoel
Een fantastishe film die wel je aandacht nodig heeft omdat er 6 verhalen in worden weergegeven.
Eigenlijk ben ik het met de kritiek ook wel een beetje eens, de verhalen zijn niet echt uitmuntend maar het gegeven is leuk bedacht. De film heeft mij en mijn vriendin niet echt verveeld, juist tegenovergesteld. Hij bleef vooral na het eerste half uur boeiend.
Steeds als het spannend werd en er dus een cliffhanger kwam, ging je naar een ander verhaal zodat je benieuwd bleef naar het vervolg.
Zoals ik al schreef, de verhalen zijn niet echt uitmuntend maar dat hoeft de pret niet te drukken.
Het is een film die bij het publiek bekend zal raken, ook door de lengte maar die lengte zal in zijn voordeel werken.
voskat78
Net terug van Cloud atlas... wow wat een film zeg! Deze moet ik volgens mij echt nog eens zien voor ik alles begrijp, maar de beelden en de 6 verhalen werden prima in beeld gebracht en dan heb ik het nog niet eens over de dubbel rollen van diverse acteurs en actrices. Wat mij betreft een zeer geslaagde film!

Captain Phillips
Biografie / Actie, 2013