Genre: Drama / Romantiek
Releasedatum: 16 mei 2013
Bekijk via Netflix
Plot The Great Gatsby
"Dream dangerously."
In het voorjaar van 1922 verlaat de schrijver Nick Carraway (Tobey Maguire) het Midwesten en verhuist naar New York City. Hij jaagt zijn eigen American Dream na en neemt zijn intrek in de buurt van de mysterieuze, altijd feestende miljonair Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio), en zijn nicht Daisy (Carey Mulligan) en haar man Tom Buchanan (Joel Edgerton), een adellijke rokkenjager. Zo wordt Nick in de fascinerende wereld van de superrijken gezogen en wordt hij getuige van obsessie, waanzin en tragedie.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Great Gatsby (BoekMeter)
- The Great Gatsby (MusicMeter)
- The Great Gatsby (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Meyer Wolfsheim
Teen Jay Gatsby
Catherine
Gish
Dat is vaak een slecht voorteken, mogelijk is de film te licht bevonden bij de eerste voorvertoning. Of er zijn technische problemen.
De film ziet er in de trailer behoorlijk AF uit. Nog ff wachten dus.
- 20220 berichten
Zie net pas de trailer voor het eerst. Schitterend, veelbelovend en bioscoopwaardig.
- 20220 berichten
Gisterenavond in de bios de trailer gezien, aan het eind kwam er (in het Nederlands) in beeld te staan dat hij ergens in januari 2012 (exacte datum niet onthouden) in de bioscoop zou komen. Is dat dan gewoon oud nieuws en draaien ze nog een trailer met achterhaalde release info of is de release vervroegd?
Time traveller noticed.
dennis013
Ben benieuwd, Carey Mulligan ziet er lekker uit overigens.
Mooie beelden zeker weten
rayman
Heb net trailer op IMDB gekeken, ben heel benieuwd naar deze film.
Ziet er allemaal heel mooi uit, New York in de jaren 20'
davidz352
Het lijkt wel alsof de hele film voor een greenscreen is opgenomen als ik de trailer zo zie? Ik zie heel veel CGI. Niet dat dat slecht is, maar misschien wel een verklaring voor het uitstel.
De films "Romeo en Juliet" en "Australia" van dezelfde regisseur vond ik niet zo geweldig, ben benieuwd of dit een beetje beter is.
Jack Sparrow
Ai, 48% Rottentomatoes, slecht voorteken... Hoop er toch nog op!
- 20220 berichten
Da's slecht nieuws. Dat betekent vast weer: schitterende beelden en knappe scènes, maar geen samenhang.
(Wel een 7,5 op IMDb).
synec
Well Baz Luhrmann zijn stijl is niet bij iedereen geliefd, dus misschien is het love it or hate it? Net als bij R + J en Moulin Rouge duurde het voor mij even voor ik zijn style over substance - hyper montage en over the top stijl gewoon wordt en uiteindelijk best nog geniet van zijn films. Ik ga alvast kijken speciaal voor Carey Mulligan en Leo, en die Lana Del Rey song Young & Beautiful bevalt me stiekem echt!
The Great Gatsby is ook één van mijn favoriete boeken en ik ben vast één van de weinig die een moderne aanpak voor dit boek interessanter vond dan een gewone "saaie" adaptatie ala de 1974 versie.
Great Gatsby is onverwacht ook een grote hit geworden met een opening van 51 miljoen. Voor een film als dit, zeker ten tijde van Iron Man 3, best indrukwekkend.
laundromat
Net nummer van Lana del Rey gehoord. Prachtig! Maar #1 reden om te kijken is Mulligan.
cordiacovens
waarschijnlijk wordt het voor mij pas maandag of dinsdag..jammer
Shinobi
Volgens mij wordt deze film echt een snoozefest, maar ik ga er toch heen zaterdag.
synec
Zo'n lage verwachtingen is niet slecht hier, maar zal daardoor hopelijk misschien wel ergens verrassen?
Verwacht er zelf niet veel van maar heb er wel zin in.
cordiacovens
Lijkt me echt een love it or hate it film, vandaar dat ik hem het liefst gelijk zie openingweekend om geen meningen te horen van anderen
Zandkuiken
Maximum score bij Humo voor deze prent. Nu niet dat dit altijd een referentie is, maar ben toch benieuwd geworden.
synec
Niet altijd eens met humo, maar ik lees hun reviews wel graag en ze geven zelden de volle 4 sterren. (2 of 3 films per jaar) en nog nooit een 4 sterren film van hun gezien dat me niet beviel. Maar wel duidelijk love it or hate it als ik het zo lees
Naomi Watts
Ik verwacht toch weer een Australia debacle. Had er wel zin in maar sinds de trailer en nu de recensies is dat toch wel enorm afgebroken. Al hoop ik dat het meevalt, al heb i ker een hard hoofd in. 3D is nooit een meerwaarde natuurlijk (Journey 2 even buiten beschouwing gelaten
Sergio Leone
en nu de recensies is dat toch wel enorm afgebroken.
Waarom afgaan op recensies?
Naomi Watts
Juiste recensisten kennen waarvan mijn filmsmaak bijna identiek aan die van hen zijn. Al hoop ik op die uitzondering. Verschillende mening kan altijd, alleen is hun houding jegens de film iets te negatief om nog enig resultaat te boeken. Maar laten we het hopen maar met 3D ga ik al met frisse tegenzin naar de bios.
Naomi Watts
Mijn verwachtingspatroon is niet waterdicht
. Ik ben al vaker verrast, heel vaak zelfs. En ik bevindme ook graag buiten mijn comfortzone, en Mulligan uiteraard. Toch wel één van de grootste talentjes imho.

Dramafilm 'The Great Gatsby' van Baz Luhrmann komt binnenkort naar Netflix

Dramafilm 'The Great Gatsby' van Baz Luhrmann vrijdagavond (31 mei) zien op Paramount Network

Deze grote titels verschijnen binnenkort onder meer op Netflix

Televisieserie in de maak gebaseerd op 'The Great Gatsby' van F. Scott Fitzgerald

Blood Diamond
Drama / Thriller, 2006