Genre: Drama / Romantiek
Releasedatum: 16 mei 2013
Bekijk via Netflix
Plot The Great Gatsby
"Dream dangerously."
In het voorjaar van 1922 verlaat de schrijver Nick Carraway (Tobey Maguire) het Midwesten en verhuist naar New York City. Hij jaagt zijn eigen American Dream na en neemt zijn intrek in de buurt van de mysterieuze, altijd feestende miljonair Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio), en zijn nicht Daisy (Carey Mulligan) en haar man Tom Buchanan (Joel Edgerton), een adellijke rokkenjager. Zo wordt Nick in de fascinerende wereld van de superrijken gezogen en wordt hij getuige van obsessie, waanzin en tragedie.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Great Gatsby (BoekMeter)
- The Great Gatsby (MusicMeter)
- The Great Gatsby (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Meyer Wolfsheim
Teen Jay Gatsby
Catherine
beavis
pas recent het boek gelezen, en met deze regisseur en acteurs heb ik er wel zin in!
Donkerwoud
Ook wel zin in. Eigenlijk de enige film waarbij ik wil zien hoe 3D bijdraagt aan de algehele ervaring, of het echt iets toe kan voegen aan een film die niet alleen maar actie is.
Het enige boeiende aan dit project lijkt me Luhrmann, die deze tijdsperiode lekker zwierig en overdreven weet weer te geven.
Donkerwoud
Plus dat het de verfilming is van een van mijn favoriete boeken. Ik zou eerder zeggen: hoe kun je dit project niet boeiend vinden?
timbo_
Luhrmann is ook enige reden dat ik film voordeel van twijfel geef als het op 3D aankomt.
IceTigerGhost
De eerder gemaakte filmversie met Robert Redford was niet veel soeps. Hopelijk kunnen ze nu beter doen.
Sergio Leone
Ik ken het verhaal niet (geen boeken gelezen, geen eerdere versies gezien), maar het klinkt wel interessant. De cast is niet mis. Ik hoop dat DiCaprio eindelijk weer eens kan verrassen - het personage klinkt alleszins interessant genoeg; Carey Mulligan en Tobey Maguire zijn altijd wel degelijk.
Jesper187
ghost next door
Ook op het officiële Warner Bros YouTube kanaal:
cordiacovens
Mooie beelden in de trailer, cinematografisch ziet het er prima uit...ook lijken de personages me erg goed gecast.
zeker een voor op mijn lijstje, de 3D kan hier misschien wel veel toevoegen aangezien alles in 3d is opgenomen.
Macmanus
Beetje een saaie trailer. Beetje typische oscarfilmpje zo lijkt het.
Sergio Leone
De trailer is kleurrijker dan ik verwacht had, maar ziet er zeker niet slecht uit. Na tegenvallende rollen van de main cast (DiCaprio acteert veel minder gevarieërd dan vroeger en Carey Mulligan vind ik ronduit slecht in Wall Street 2) hoop ik op beterschap, en dat lijkt er wel te zijn.
De poster is niet lelijk, maar de titel lijkt nu meer 'Gatsby' dan 'The Great Gatsby'.
sofripa
Beetje een saaie trailer. Beetje typische oscarfilmpje zo lijkt het.
Beetje saai?? Beetje fraai bedoel je zeker..
jipt
Vind de trailer weinig energie uitstralen, maar ziet er qua visuals wel schitterend uit. Hopenlijk voegt Luhrman de prachtige visuals weer samen met energieke regie en ontstaat er weer een mooi meestwerk.
Ben alleen een beetje bang voor DiCaprio
Naomi Watts
Net de trailer op groot scherm mogen bewonderen. Wat een overdonderend schouwspel weer. Wat een magnifiek design en aankleding weer. En Carey Mulligan is altijd +1. Erg veel zin in.
JohnWilliams
Mooie aankleding inderdaad en Di Caprio is altijd geweldig. Ik ben benieuwd!
AlineLawine
Trailer ziet er erg leuk uit! Het boek viel me nogal tegen, maar ik heb goede hoop dat de film me meer zal aanspreken wegens de in de trailer tentoongespreide mooie aankleding.
The Great Gatsby pas in zomer 2013 te zien | nu.nl/film
Hmm...
De release zal hierboven binnenkort aangepast worden zodra de nieuwe Nederlandse datum bekend is.
EDIT: t.b.a. zomer 2013
cordiacovens
Dit betekent niet veel Goeds voor de film, het is in ieder geval geen Oscar film..maar voor WB is het einde dit jaar ook druk en deze film moet zichzelf terugverdienen dus dan maar hopen dat het een "crowd Pleaser" is inde zomer
MadBear
Warner heeft een releasedatum van 10 mei aangekondigd voor de US, zal dus wel vanaf 16 mei hier in NL draaien.
GrafGantz
Gisterenavond in de bios de trailer gezien, aan het eind kwam er (in het Nederlands) in beeld te staan dat hij ergens in januari 2012 (exacte datum niet onthouden) in de bioscoop zou komen. Is dat dan gewoon oud nieuws en draaien ze nog een trailer met achterhaalde release info of is de release vervroegd?
cordiacovens
Achterhaalde info lijkt mij, slecht dt ze de trailer nog vertonen, originele datum was 10 januari word zeker mei denk ik.
Nieuwe releasedatum ingevoerd: vanaf 16 mei 2013 in de bioscoop (Warner Bros)

Dramafilm 'The Great Gatsby' van Baz Luhrmann komt binnenkort naar Netflix

Dramafilm 'The Great Gatsby' van Baz Luhrmann vrijdagavond (31 mei) zien op Paramount Network

Deze grote titels verschijnen binnenkort onder meer op Netflix

Televisieserie in de maak gebaseerd op 'The Great Gatsby' van F. Scott Fitzgerald

Blood Diamond
Drama / Thriller, 2006