- Home
Releasedatum: 29 maart 2012
Bekijk via Prime Video
Plot Wrath of the Titans
"Feel the Wrath"
Tien jaar nadat hij in een heroïsch gevecht de monsterlijke Kraken heeft verslagen, probeert Perseus – halfgod en zoon van Zeus – een normaal leven te leiden als visserman. Ondertussen strijden goden en Giganten om de overheersing. De goden zijn verzwakt door een gebrek aan menselijke devotie en verliezen de controle over de gevangen Giganten en hun woeste leider Kronos, de vader van de heersende broers Zeus, Hades en Poseidon. Het triumviraat heeft hun vader lang geleden van de troon gestoten en hem aan zijn lot overgelaten in de Tartarus, een kerker diep in de onderwereld.
Perseus
Poseidon
Clea
Helius
Prudh
Zielloos en ondanks de mooie SFX totaal niet meeslepend. Bill Nighy speelt als enige met wat op plezier lijkt, maar zijn rol blijft marginaal. Verder gewoon écht een stompzinnige blockbuster, dommer dan dit komen ze niet. Voorbeeld: Kronos ontsnapt uit zijn gevangenis. Personage ter verduidelijking: "Oh nee, Kronos ontsnapt uit zijn gevangenis!" Thank you captain Obvious. En dat een hele film lang. Scripttechnisch verder plat, nog platter dan Clash. Natuurlijk neemt elke acteur zijn rol weer veel te serieus, Sam Worthing voorop. Die man heeft een zwart gat op de plek waar zijn charisma hoort te zitten en elke acteur die bij hem in de buurt komt heeft daar onder te lijden. Hoewel, Neeson en Fiennes komen volgens mij lachend een loonstrookje ophalen (en gelukkig hebben zijn geen discopakken meer aan, zoals in deel 1).
Maar zielloos sums it up pretty much. Als je met mooie SFX en goede 3D alsnog een totaal afgestompt prutwerkje maakt dat geen moment een spannende filmbeleving oplevert, dan ben je wat mij betreft net zo stom als je film zelf. Jammer, want Battle LA was ook zo´n prutwerk, maar daar legde Liebesman het er allemaal zó dik bovenop dat ik me bij die film wel goed heb vermaakt (gaf ik 3,5 of 4 sterren als ik me het goed herinner). Ik ga deze even verlagen trouwens. Nare nasmaak.
Helaas meer van hetzelfde. Een hoop geneuzel, gevechten die ietwat tegenvallen en een avontuur die Worthington en consorten wel erg makkelijk doorlopen.
Het verhaal zit ook vol clichés en zo krijg je het idee dat je soms naar een mix van andere films zit te kijken.
Vooral Spiderman en Star Wars quotes komen voorbij("Use the force within you" en het "with great power comes great responsibilty") en doen je af en toe de wenkbrauwen fronzen. Helemaal belachelijk is de kus op het einde die werkelijk uit de lucht komt vallen. Zoals elke popcorn film moet er ook weer geforceerde humor in zitten. Dit maal zorgen de saaie personages Hephaestus en Agenor voor de pogingen tot humor.
Het is maar dat de film wel naar het einde door dendert en de CGX af en toe wel indrukwekkend zijn. Vooral Kronos is om te watertanden. Qua blockbuster gehalte voldoet de film redelijk.
Helaas blijft de film op hetzelfde niveau als deel 1 steken, maar krijgt hij wel een halfje lager omdat je wel zou verwachten dat de makers zouden leren van hun fouten en dat ze van tevoren gepredikt hebben dat dit een betere film zou zijn.
Number23
Ben er WEER ingetrapt. Geloofde heilig in een verbetering na de trailer, more is less-gevalletje. Maar schijn bedriegt ALWEER. Natuurlijk ben ik nog steeds groot fan van Griekse mythologie, maar de spellen God of War en de film Troy zijn (en blijven voorlopig) nog de echte boosdoeners. Het verhaal is weer zo standaard als wat en 90% van de acteurs staat op de automatische piloot. Nighy valt niet in de middenmoot als de mensenschuwe, schizofrene Hephaestus en ook Edgar Ramirez als Ares lijkt constant emotioneel in de war. Leuk gespeeld vind ik dat. Wat Worthington betreft: film nr. zoveel dat hij niet overtuigt. Ik voorspel (of zeg maar ik hoop) dat zijn leading man rollen gaan afnemen in de komende jaren. Over Fiennes en Neeson (speelt echt in alles laatste tijd) geen slecht woord en leuk om Pike weer in een blockbuster te zien.
Het ziet er tenminste wel stukken beter uit qua special effects, de rest:
Onslaught
Inderdaad weinig meeslepend en episch. Je kunt zoveel kanten op met de Griekse mythologie en sage, maar het team achter Wrath Of The Titans weet dit nog niet eens half te brengen.
Met het plot is opzich niks mis, maar het script en vooral de manier hoe dit alles in beeld wordt gebracht is gewoon erg teleurstellend. Alles komt zo halfjes of onnozel over als je er teveel bij gaat nadenken. Daar komt ook nog bij dat het evenwicht tussen alles nogal wat onduidelijk is of soms zomaar omdraait. Goden zijn het eene moment almachtig en het andere moment nog kwetsbaarder dan een mens.
Met de productie op zich is niks mis, kostuums en locaties zijn goed genoeg en CGI is zeker niet teleurstellend en op enige momentend indrukwekend. Had echter het script beter uitgewerkt en misschien voor een iets minder breed publiek en dan had deze film zich kunnen vereeuwigen als een mooie verfilming.
wwelover
Ietsje beter dan deel 1, maar wederom gebeurd er vrij weinig. Er zit weinig spanning in de film, vrij alles loopt te soepel. En Zeus-Hades was gewoon een belachelijke verloop in het verhaal. Actie zelf zag er redelijk uit, en acteerwerk was ook wel ok.
jipt
Snap de negatieve kritiek niet zo. Vond het wel een dikke actiefilm. Paar plotgaten of onsamenhangendheden, but who cares. Coole monsters, hoop vuur en gevechten, sfeervol. 3D was ook een prima toevoeging. dikke 3,5*
Trouwens zijn de jaren '10 v.d. 21ste eeuw wel de jaren van de onzinnige CGI 3D films, zit nog een hoop van dit soort leuke onzin aan te komen.
Lennert
Als Clash Of The Titans God Of War was, dan is Wrath Of The Titans God Of War 2. Nieuwe personages, nieuwe moves, grotere monsters en betere graphics maakten dat spel namelijk een grote vooruitgang van het al eveneens gave deel 1. Het probleem bij de films is echter dat ze wegkijken als games (ik zit in gedachtes nog steeds playstation controller knopjes in te drukken om combo's te maken), maar dan niet het best sterke verhaal van de GoW reeks hebben.
Clash Of The Titans had spectaculaire actie die teniet werd gedaan door het feit dat het van het origineel gekopieerde script vrij zielloos vertolkt werd. Ook waren niet alle special effects even goed, maar dit maakte door alle vette actie niet bijster veel uit. Wrath Of The Titans gaat echter qua verhaal en helemaal qua acteerwerk nog verder de diepte in. Ik mag Rosamund Pike graag zien, maar ze had een uitzonderlijk zinloze rol. Worthington blijft een redelijke non-acteur voor mij, dat was in Avatar al duidelijk en het blijkt hier maar weer eens. Op zich wel wat uitstraling, maar zo onovertuigend in het acteerdepartement. Zelfs grootse acteurs als Neeson en Fiennes komen maar moeilijk overtuigend over, alsof ze zelf ook door hebben dat hun teksten te knurftig voor woorden zijn. Nee, alleen Bill Nighy kwam nog goed over, maar hij moest weer veel te snel aan zijn einde komen.
Maar goed, de actie was weergaloos en de scenes in Tartarus en op het slagveld met Kronos waren weergaloos. De 3D effecten werkten goed en waren een verademing ten opzichte van de eerste film (remake dus). Wrath Of The Titans is in dat opzicht niet beter of slechter. Uitzonderlijk vermakelijk, maar niets meer dan dat.
The One Ring
"Feel the wrath" staat er op de poster en ik heb de woede gevoeld. De woede die de filmstudio koestert ten opzichte van zijn publiek welteverstaan, want dit is gewoon simpelweg een flutblockbuster. Clash of the Titans was ook al niet bepaald een groot meesterwerk, maar omdat ik een zwak heb voor Griekse mythologie wilde ik het vervolg wel zien. Met de belabberde kwaliteit van Wrath mag ik überhaupt nog blij zijn dat er Griekse mythologie in zit. De actiescènes zijn ongeïnspireerd, de CGI is vooral duidelijk CGI, het script bestaat niet, het 3D evenmin en om zichzelf voor eeuwig belachelijk te maken hebben de makers ervoor gekozen om Goden sterfelijk te maken, alsof iemand op een sterfscène van Zeus zit te wachten. Aan alles merk je dat hier niet veel aandacht aan besteed is en dat het moest incashen op het succes van zijn voorganger. Meer woorden wil er niet aan vuil maken.
Vreselijk simpel filmpje, maar dat had ik wel verwacht omdat voorganger Clash of the Titans ook al niet zo bijzonder was. Overigens moet ik die film nog eens herkijken, denk dat ik die veel lager nu zou beoordelen nog. Maar ondanks dat deze Wrath vrij simpel was, vond ik het nog best geinig om te bekijken. Je zou het een typisch zondagsfilmpje kunnen noemen. Beetje knokken, beetje op een paard vliegen, beetje bloed voorbij zien komen...
De allergrootste plus van deze film is dat alles er fantastisch uitziet. De beelden zijn bij vlagen echt schitterend. De enorme vuurspuwende monsters zien er echt weergaloos uit en de vele ontploffingen zijn een lust voor het oog. Jammer dat ze schijnbaar niet een budget over hadden om er een boeiend plot bij te bedenken. De bekende namen hadden ze van mij wel weg mogen laten, want de film doet er toch niks mee. Verwacht er niet teveel van, dan vermaak je je wel anderhalf uur met Wrath of the Titans.
Filmkriebel
Zelfde opmerkingen als Clash of the Titans. Alles gaat veel te vlug en lijkt gemaakt door een ADHD regieploeg, kleuterklas dialogen en nul komma nul karakterontwikkeling. Ook soms een beetje Lord of The Rings willen nabootsen. Gelukkig allemaal wel onderhoudend met enkele imposante special effects. Veel meer valt hier niet over te vertellen. Eerste deel vond ik net ietsje beter.
Met terugwerkende kracht was niemand eigenlijk tevreden over Clash Of The Titans uit 2010, waarna alle betrokkenen het nobele streven hadden om het beter te doen met dit vervolg. Dat is helaas niet echt gelukt. Men maakt eigenlijk wederom precies dezelfde fouten. Ik vond Clash Of The Titans zelf eigenlijk best wel aardig, hoewel sporadisch wat kitscherig en suf; deze Wrath Of The Titans is vlot en spectaculair, maar inhoudelijk zo mogelijk nog rommeliger en vlakker. Ook ditmaal zijn decors en special effects nogal wisselend van kwaliteit. Soms ziet alles er geweldig uit; soms pijnlijk lelijk. Het akteerwerk laat ook nu te wensen over. Liam Neeson heeft wat meer te doen en Sam Worthington toont iets meer daadkracht, maar geen van de akteurs maakt enige indruk. Het resultaat is dus ook ditmaal een onderhoudend maar zeer onevenwichtig niemendalletje.
martijn011
- 2034 berichten
Wel iets minder dan het eerste deel, maar dat kon ook haast niet anders. Clash of the Titans was prima om te zien, maar een keer zo'n soort film is meer dan zat. Ook al zagen de special effects er mooi uit, het verhaal blijft natuurlijk flinterdun.
In dit deel is dat nog erger zichtbaar. Vooral omdat we nu zoiets voor de tweede keer zien en het nieuwe er wel vanaf is. Gelukkig zijn alle acteurs nog weer opgetrommeld, waardoor het een soort van reunie schijnt.
Sam Worthington is wederom stoer en toont een prima actieheld te zijn. Toch is z'n personage Perseus zo plat als een dubbeltje en kent het geen enkele diepgang.
Diepgang is net wat de film zo mist, want ondanks dat het er allemaal prima uitziet en het toch wel vermakelijk is blijft het een film die voor een keer te zien valt, maar daarna snel in de vergetelheid verdwijnt.
Naomi Watts
Ik heb altijd wel een zwak gehad voor griekse mythologie en deze franchise gebruikt die mythologie best goed. Op momenten sterk design waar het op een ander moment weer uitermate zwak is. Die onevenwichtigheid hoeft nog geen probleem te zijn maar het script en de regie was in het eerste deel al een aanfluiting, bij Wrath gooien ze er nog een schepje bovenop.
Qua cast ook prima maar tegen het onevenwichtige script is niet op te boksen. Want het schrijfwerk is echt heel slecht. Het is dat het er visueel helemaal niet onaardig uit ziet, het design overall zeer degelijk is maar de regie en script gewoon schrikbarend is. Ook deh umor werkt op dat soort momenten niet mee.
Verder valt er ook vrij weinig te melden over Wrath en dat zegt misschien nog wel het meeste.
Sergio Leone
Stukken beter dan z'n voorganger.
Dat komt voornamelijk omdat dit deel zichzelf niet zo serieus meer neemt. Natuurlijk zit er nog een aantal valse noten in, maar als geheel komt dit veel beter over.
Het begint anders wel wat twijfelachtig, met een zielloze (her)introductie van de hoofdpersonages. De scène waarin Zeus door Ares verraden wordt doet pijn aan de ogen. Op dat moment zijn zelfs de laagste verwachtingen verdwenen.
Gelukkig herpakt het zich allemaal wat. Er zitten enkele leuke (doch matig uitgewerkte) ideeën bij, enkele kleurrijke personages passeren de revue en van een tekort aan actie is al zeker geen sprake.
De climax is wat rommelig (net als de rest van het belabberde script), maar kan desondanks voldoende entertainen. Het verplicht romantisch nummertje zie ik dan eventjes door de vingers.
Na het tenenkrommende Clash Of The Titans schrik ik er een beetje van dat deze opvolger een nog grotere cast heeft kunnen strikken. Sam Worthington is al wat geloofwaardiger, Liam Neeson is vooral leuk omwille van zijn krachtige stem en Ralph Fiennes kan ook nog steeds bekoren als Hades.
De toevoegingen zijn van wisselend succes. Bill Nighy is een schot in de roos - hij lijkt ook als enige te beseffen dat het allemaal niet serieus te nemen valt. Rosamund Pike vind ik heerlijk om naar te kijken, maar bakt hier niet al te veel van. De grote misser echter is Edgar Ramírez, die er totaal niet in slaagt om een dreigende bad guy neer te zetten (tenzij een jaloerse puber een dreigende bad guy is, natuurlijk).
Al die SE en CGI-toestanden zijn van wisselend succes. De creaturen en monsters zijn meestal wel geslaagd, maar dingen als vuurballen zijn dan weer erg lelijk.
De kostumering zet een stapje vooruit in die zin dat er nu gelukkig geen aluminiumfolie-pakjes gedragen worden.
Voorts zijn de dialogen leeg en nietszeggend, en trekt het script op geen rotte patatten, maar vermaken doet het wel allemaal.
Qua verhaal vond ik dit vervolg op "Clash of the Titans" een stuk minder. Visueel is deze film echter weer een stap voorwaarts want het zag er best indrukwekkend uit en ook 3D was een toegevoegde waarde. Het verhaal is wat flauwtjes (komt nooit op gang) en de hoofdrolspelers komen niet echt tot hun recht en overtuigen eigenlijk ook nergens. Zeker Sam Worthington en vooral Rosamund Pike. De laatste is een fraaie vrouw, maar meer dan wat onnozel uit haar ogen kijken deed ze niet. Dankzij Toby Kebbell als Agenor zit er nog een beetje humor in en hij geeft het verhaal ook nog een heel klein beetje kleur. Zoals gezegd zit deze film wel visueel uitstekend in elkaar en zit er ook meer dan genoeg spektakel in. Al met al toch een ietwat teleurstellend vervolg maar als entertainment is deze film nog best te doen.
Cadeaupapier.
Het vervolg op 'Clash of the Titans' is best onderhoudend, maar eveneens zielloos. Alles vliegt in sneltreinvaart aan de kijker voorbij, meesttijds prachtig verpakt. Dat wel. De dialogen en de karakters zijn echter zo plat als een dubbeltje en dus rust deze blockbuster in 3D vooral op de curieuze creaturen, de aardige actiescènes en de mooie vormgeving. De sterrencast ten spijt.
Het oog wil sowieso wel wat, maar al is het cadeaupapier nog zo prachtig, uiteindelijk zijn we op zoek naar de inhoud. Die hoeft bij een mythologisch spektakel als dit niet echt van hoogstaand niveau te zijn, maar hier voelt een en ander iets te gehaast aan. Zowel letterlijk als figuurlijk, want naast het hoge tempo lijkt het script ook vluchtig te zijn geschreven.
Toch biedt het 3D een klein beetje extra, al had men tevens creatiever kunnen omspringen met de derde dimensie. Het zijn vooral de fantastisch vormgegeven decors die indruk maken. Met de CGI is eigenlijk weinig mis. Ook de spectaculaire finale weet gelukkig een hoop recht te trekken, maar een beetje humor of wat meer doordachte dialogen en iets meer eigenheid waren welkom geweest.
Redelijk.
Met dank aan Warner Brothers voor het recensie-exemplaar.
mrwhite
Een grote tegenvaller al had men het wel kunnen denken na het toch al zwak eerste deel. Dat komt vooral door het verhaal die wel heel pover is en voor één of andere reden had ik meer spektakel verwacht wat toch echt wel moet bij dit soort films.
zeer zwak 1,5*
LOTR-lover
Vond dit deel eigenlijker leuker dan het vorige deel. Heb genoten van de special effects en bepaalde scenes. Het is simpelweg één groot spektakel en what's wrong with that? Heb ervan genoten.
Leno
Slap vervolg op een nog slapper eerste deel. Het verhaal stelt wederom niets voor en ook de acteurs lijken er weinig zin in te hebben. Tegen de tijd dat de climax aanbreekt heb je eigenlijk zin om de film stop te zetten; het interesseert je gewoon niets meer! n.
blurp194
Niet mijn ding.
Het verhaal past op twee blaadjes, en wordt eigenlijk helemaal niet ingevuld - anders dan met veel spectaculaire beelden en veel snelle actie - af en toe zo snel dat je nauwelijks ziet wat er gebeurt. En kennelijk waren de vuur-effecten in de bonus, want daar worden we nogal mee doodgegooid. Laat ik die nou net behoorlijk lelijk vinden - het kan best een technische doorbraak zijn om geloofwaardige vuureffecten te maken, maar dat wil nog niet zeggen dat het ook mooi is. Daar gaat de helft van de film dus al.
De karakters krijgen dan nauwelijks inhoud, waardoor het verhaal ook niet echt loskomt - of boeiend wordt. Daardoor is het ook weinig spannend hoe het afloopt, bij gebrek aan invoeling of empathie met de helden van de film zal het me eigenlijk roesten of ze nou wel of niet slagen in hun missie.
Kijken we dan nog even naar de acteurs. Da's toch een indrukwekkende verzameling ervaren acteurs die hun sporen wel verdiend hebben. Neeson, Fiennes, Nighy, zelfs Sam Worthington kan je toch niet de minste noemen. En Nomak, ik denk dat je Rosamund Pike in vergelijking met Alexa Davalos niet echt een 'mindere actrice' noemen kan. Des te triester als je het hele boeltje dan toch eigenlijk alleen als zakken piepers laat acteren, ze geen behoorlijke rollen en teksten geeft.
En nog even het budget. USD 150.000.000, hon-derd-vijf-tig miljoen dollar schijnt dit geval gekost te hebben. Trieste boel eigenlijk.
ikkegoemikke
Ik had hoge verwachtingen voor deze film, maar buiten de indrukwekkende SE's en geluidseffecten, is dit verder saai en inhoudloos. Het verhaal komt blijkbaar op de 2de plaats.
Lucaij
De speciale effecten waren gewoon goed en deden niet onder voor die van bijvoorbeeld Lord of The Rings. Ook de gevechten waren in orde. Helaas waren de personages niet boeiend en het zou me niks interesseren als iedereen dood was gegaan. Het is toch nog wel een knappe prestatie om geen enkel boeiend personage in een film neer te zetten. Zelfs Neelson zag er niet uit en stelde erg teleur.
Het verhaal was lastig te volgen, maar dit kwam meer omdat het me op een gegeven moment niet meer interesseerde. Ik kan nog lang door gaan over de minpunten van deze film, maar uiteindelijk draait het toch om de gevechten en deze waren gewoon in orde.
Liet me erg denken aan de televisieserie Hercules van vroeger alleen dan met betere speciale effecten. Ik wilde in eerste instantie 2,5 sterren geven, maar omdat het hoofdpersonage zo inwisselbaar is maak ik er 2 sterren van.
frolunda
Niet veel nieuws onder de zon bij dit vervolg op Clash of the titans.Worthington overtuigd nog steeds niet als Griekse held en ook het verhaal stelde niet al te veel voor.Gelukkig waren de special effects dik in orde en ook de gevechten waren het aanzien meer dan waard.Vooral de scenes op het eiland met die reuzen zagen er fraai uit en ook het eindgevecht stelde me niet teleur.Daarentegen was het stuk in het labyrinth vrij saai.In zijn totaliteit levert dat een gemiddelde film op.
Decec
Uitstekend actie/avontuur/fantasyfilm...
Spannend verhaal...
Uitstekend acteerwerk...
Bekende acteurs Sam Worthington, Liam Neeson en
Ralph Fiennes...
Uitstekend achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Perfect camerabeweging...
Mooi gemaakte fantasy....
Heerlijk genoten...
Zeer matig.
Regisseursswitch heeft niet veel opgeleverd. Een film die aan dezelfde euvels lijdt als het eerste deel en de goede punten van het eerste deel niet weet te verbeteren. Het resultaat is dan ook zo goed als identiek.
Met de Griekse mythodologie wordt een loopje genomen, mij persoonlijk maakt het niet zoveel uit (want toch al geen grote fan) maar ze springen er toch wel erg losjes mee om. Verhaaltje boeit verder dan ook echt niet, mede dankzij het zielloze spel van de acteurs.
De effecten zijn zowat het enige bestaansrecht van deze film. Gecombineerd met echte acteurs ziet het er vaak wat lelijk uit, als animatiefilm eigenlijk beter geslaagd. Met name het eindgevecht is er eentje dat er mag zijn (Kronos is écht wel cool - denk alleen die lame Pegasus weer even weg). Al is ook weer niet alles even geslaagd. De Cyclops lopen er ook maar wat onnozel bij, terwijl het bos net weer erg sfeervol in beeld werd gebracht.
Een film die te serieus is voor de onzin die hij probeert voor te schotelen. Het is vooral wachten op wat coole monster designs en dan vooral het eindgevecht. Dat Liebesman verder geen al te groot licht is, is me ondertussen ook wel duidelijk.
Movsin
Onthouden we de speciale effecten.
Een aaneenschakeling van heroïsche gevechten en wat stoer gepraat tussenin, uit de fantasie van de Griekse mythologie ontsproten, kon mij persoonlijk weinig overtuigen. Er werden nochtans heel wat "namen" ingezet maar hun inbreng kon eigenlijk weinig meerwaarde aan het geheel toevoegen. Zou een insider van deze materie er iets meer aan hebben gehad dan de doorsneekijker, of juist niet ?
J.Ch.
Toch van genoten, al zou ik Wrath of the Titans niet een film van hoogstaande kwaliteit willen noemen. Persoonlijk zie ik altijd graag Griekse mythologie in films (hoewel ik het wel jammer vind dat er zo losjes mee omgegaan wordt, maar iets is wat mij betreft beter dan niets), alleen al omdat het van die fantastische monsters voortbrengt. Liever een chimaera dan een Transformer, naar mijn bescheiden mening. Een film als deze moet je denk ik vooral kijken voor de actie en de CGI, en over beide heb ik niet te klagen. Kronos bijvoorbeeld is erg indrukwekkend gemaakt en ook Tartarus is mooi.
Wat er dan op tegen is om de film een klein beetje meer diepgang te geven, weet ik niet. Er komen wel wat goden in voor, maar die krijgen wel heel weinig achtergrondverhaal. Zo zien we zowel Hephaistos als Ares en Aphrodite wordt genoemd als de vrouw die ooit van Hephaistos was, waarom dan niet een halve minuut de tijd nemen om te zeggen dat het Ares was die haar van Hephaistos afgepakt heeft en daarmee Hephaistos een geloofwaardiger motief te geven om aan Perseus' zijde tegen Ares te vechten? Achtergrond is er meer genoeg, daar had best meer gebruik gemaakt van mogen worden. Sowieso had ik graag meer van de goden gezien, maar waar in het vorige deel de meeste van hun scènes gedeletet werden, is in dit deel de scène gedeletet waarin hun afwezigheid wordt verklaard - hoewel het me nog steeds niet duidelijk is waarom machtige goden als Apollo en Athene blijkbaar wel gevangengenomen kunnen worden (zonder dat Zeus of Poseidon dat doorhebben) en een kreupele als Hephaistos niet - maar op internet is die nog wel te vinden.
Maar genoeg gezegd over de mythologische ingrediënten van het verhaal. Zoals gezegd komt de actie goed uit de verf, en de acteurs doen het goed genoeg voor een actiefilm. Ralph Fiennes mag weer eens de schurk spelen en daar is hij goed in. Liam Neesson is goed in wat hij doet, al vond ik de Zeus die hij moest spelen weinig ontzagwekkends hebben. Maar goed. Sam Worthington doet wat hij moet doen, veel meer kan ik er niet over zeggen. Rosamund Pike lijkt bijzonder weinig op de Andromeda uit Clash of the Titans, maar dat geeft niet, want ze is een plaatje. Ook is het erg prettig dat ze net iets meer te doen krijgt dan alleen maar mooi zijn en wachten tot ze gered wordt.
Karakterontwikkeling en diepgang zijn ver te zoeken in deze film, en het idee van 'vaderliefde overwint alles' is een beetje clichématig. Ik zou nog wel eens een film willen zien die de spectaculaire actie uit deze film combineert met een echt goed verhaal dat meer overeenkomt met de Griekse mythologie. Ik vind het eigenlijk niet kunnen dat Griekse goden ineens kunnen sterven. Wie weet? Maar dat had ik van Wrath of the Titans toch al niet verwacht. In ogenschouw genomen dat ik dus beperkte verwachtingen had, zijn deze volledig waargemaakt.
CorvisChristi
Redelijk overbodig vervolg van Clash of the Titans, waarin Perseus het weer op mag nemen tegen allerlei goden en monsters.
Verder valt er eigenlijk weinig te melden over deze film, behalve dat sommige gebeurtenissen nogal kolderiek zijn met als hoogtepunt de stompzinnige scenes met de Cyclopen. Dat zowaar Perseus redelijk ontzag toont voor deze reuzen, ja...zelfs een beetje bang is, terwijl hij in de vorige film praktisch met tien vingers in z'n neus de meest indrukwekkende monsters (zoals de kraken en zo...) vernietigt, slaat natuurlijk nergens op.
Op visueel vlak is het allemaal best wel ok, met Kronos als hoogtepunt. Echter...zo indrukwekkend als dat ie is, zo gemakkelijk wordt ie, net zoals de Kraken, verslagen.
Leukste acteur hier is Bill Nighy als Hephaestus, die zelfs nog even letterlijk refereert naar het meest debiele moment uit de vorige film
. En dat is leuk en geeft de film net ff dat scheutje zelfspot met zich mee.
Mindere acteurs zijn Édgar Ramírez als Ares, die ik als de indrukwekkende Griekse oorlogsgod nou niet bepaald imponerend vond.
Ook Worthington is weer niet al te best, maar goed, als actieheld komt ie redelijk uit de voeten.
Neeson en Fiennes doen hun rollen uit de vorige film weer dunnetjes over.
Concreet: geinig kijkvoer die wat minder uitvalt dan z'n voorganger.
Shadowed
Hetzelfde.
Wat deze films eigenlijk vooral naar boven helpt zijn de grote monsters dat zorgt voor een heerlijk spectaculaire finale. Helaas is deze film opnieuw niet erg overtuigend in de scenes buiten de actie om. Een beetje hetzelfde daarnaast.
Fiennes en Neeson zijn terug en redden de boel nog enigszins, maar Worthington staat er nog steeds een beetje bij zonder er echt veel zin in te hebben. Ook de rest is flauw en niet bepaald heel overtuigend, en nog steeds slechte aankleding.
Gered door de actiescenes en een spectaculaire finale. Meer mythes hadden deze film best goed gedaan, nu is het allemaal (nog steeds) te standaard en te dommig. Jammer, dit soort dingen kijk ik altijd best graag, dat maakt het nog minder allemaal. Genoeg actie en fantasy gelukkig, dat houdt de film nog op 2,5*.
mrklm
Halfgod Perseus [Sam Worthington] , de zoon van Zeus [Liam Neeson], heeft gezworen dat hij voortaan als mens zal leven. Tot Zeus hem ervan overtuigt dat hij de enige is die mensheid kan beschermen tegen de afschuwelijke Kronos. Terwijl Zeus tevergeefs probeert een alliantie te sluiten met zijn rancuneuze broer Hades [Ralph Fiennes] en diens zoon Ares [Edgar Ramírez], sluit Perseus zich aan bij een expeditie van Queen Andromeda [Rosamund Pike] om zij vader te redden. Daarbij blijkt de hulp van de onbetrouwbare Agenor [Tobey Kebbell] een noodzakelijk kwaad blijkt te zijn. Flamboyante rol van Bill Nighy als Hephaestus, de man die de expeditie helpt de onderwereld te bereiken, maar verder is dit een vrij lusteloze herhaling van Clash of the Titans, iets wat is af te zien aan het vlakke spel van de hoofdrolspelers.
80&90’s Nostalgia
Ook dit vervolg destijds in de bios gezien, nu herzien op 4K van Arrow met Dolby Vision.
Na alle gebeurtenissen hebben de mensen bijna geen geloof meer in de goden en zijn de gebeden schaars. Hierdoor verzwakken de goden en ook hun grip op de enorme gevangenis Tartarus in de Onderwereld. Hierin zit Kronos gevangen, de vader van de drie broers Zeus, Poseidon en Hades, die lang geleden door hun werd verslagen en daarheen werd verbannen. Zeus en Poseidon hopen op steun van Hades, en reizen naar de Onderwereld. Ze worden echter verraden door hem en Ares, zoon van Zeus en god van de oorlog. Zeus wordt gevangen genomen, Poseidon weet ternauwernood te ontsnappen. Met zijn laatste levenskracht licht hij Perseus in en vraagt hem de krachten te bundelen met zijn halfgod zoon Agenor, die bij Queen Andromeda verblijft. Hij weet de verblijfplaats van “The Fallen One”. Eenmaal in het kamp van Andromeda leert Perseus dat “The Fallen One” de god Hephaestus is. Hij creëerde de Thunderbolt van Zeus, de Trident van Poseidon en de Pitchfork van Hades. Als je de drie wapens combineert krijg je de speer van Trium, het wapen dat werd gebruikt om de god Kronos te verslaan. Gezamelijk gaan ze de strijd aan.
Leuk vervolg en wederom een vermakelijke popcornflick. Kronos zag er echt gaaf uit, mooie special effects, Dolby Vision geeft dit nog een extra boost. Met een fijne speelduur van 90min kijkt hij lekker weg.

Clash of the Titans

Underworld: Evolution
Actie / Horror, 2006

Robin Hood
Actie / Drama, 2010
underworldhades mythologiegreek mythologyzeusperseus godsancient greeceares based on myths, legends or folklore3d