• 9.379.560 stemmen

Snow White and the Huntsman (2012)

Avontuur / Drama | 127 minuten / 132 minuten (extended version)

Genre: Avontuur / Drama

Speelduur: 127 minuten / 132 minuten (extended version)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Japan

Geregisseerd door: Rupert Sanders

Met onder meer: Kristen Stewart, Chris Hemsworth en Charlize Theron

Releasedatum: 7 juni 2012

Plot Snow White and the Huntsman

"The Fairytale is Over"

Snow White and the Huntsman hervormt het klassieke sprookje door meer achtergrondverhaal te geven aan Eric (Chris Hemsworth), de jager die door Ravenna wordt ingehuurd om Sneeuwwitje (Kristen Stewart) te vermoorden. Uiteindelijk weigert hij dit door te zetten en besluit hij haar mentor te worden.

avatar van vizie

vizie

Misschien als je precies 14 jaar en 4 maanden en 62 dagen oud bent dat je hem leuk vind, maar alle overige personen zijn of te jong voor deze film, of te oud...

avatar van yener

yener

Wat een onzin dat je te oud bent voor deze film.

Ik ben zelf 26 en heb genoten van deze film. Jammer van het einde, maar de film was in zijn geheel toch heel aardig om te kijken. Niet saai of langdradig. Ook geen overdreven gevechten.

avatar van bulldogdriver

bulldogdriver

Heerlijk avonturenverhaal. Ook ik vind Theron het mooist.....

Effects zijn erg goed en ook de landschappen maken de sfeer helemaal af. Dikke 4

avatar van Zinema

Kijkerscamera.

Eerlijk is eerlijk, de eerste helft van Snow White and the Huntsman brengt voldoende vertier om hoop te mogen hebben op een even goede tweede. De karakters worden lekker dik aangezet en het fantasy-gehalte is hoog. De aankleding is adembenemend, en de decors zijn prachtig. Ja, hier wordt visueel gezien indruk gemaakt. Ook later in de film zal het niveau wat dat betreft hoog blijven. Deze actierijke variant op het beroemde sprookje hoort echter meer te bieden dan een puntgaaf uiterlijk.

Helaas blijkt die eerder genoemde hoop niet te worden waargemaakt tijdens de voortzetting. Waar de voorgeschiedenis van het bekende verhaal nog naar meer doet smaken, blijkt al gauw dat het hier een epische benadering van een luchtig liefdesverhaaltje betreft. Waarschijnlijk omdat de hele familie moet meekijken en het meisjespubliek vaak goed genoeg grossiert aan de kassa om een vervolg te kunnen verantwoorden. Niet voor niets is Kristen 'Twilight' Stewart gecast.

Dat het allemaal anders uitpakt heeft niet zo zeer te maken met het gerommel op de set, al zou het ’t inzakken van de film kunnen verklaren. Wereldnieuws was 'de affaire'. Weinig slaap doet geen mens goed natuurlijk. Stewart is er in elk geval niet beter door gaan presteren en blijft vlak in de titelrol. Eigenlijk is de echte trekker Theron, maar die lijkt zichzelf iets te vaak te verliezen in geschmier en dus rest de kijker Hemsworth. Een aardige held maar net even te gelikt om twee uur te kunnen boeien.

Wat overblijft is een prachtig vormgegeven en degelijk in elkaar gedraaid sprookje, dat naast de mooie verschijning en een onderhoudende eerste helft vervalt tot de welbekende Hollywoodformule, die in eerste instantie niet zo standaard lijkt te worden ingezet. Gemak dient de mens nu eenmaal. Toch is het jammer, want iedereen kent het cliché dat een mooi uiterlijk zonder inhoud al vrij snel saai wordt. Zo is dat niet alleen bij mensen, zo is dat ook bij films.

De bluray-release is goed verzorgd met een digitale kopie op DVD-ROM, de bioscoopversie van de film op DVD en veel extra’s. Waaronder een interessante ‘360 degree set view’ waarbij je als kijker zelf de camera kunt besturen tijdens een bezoek aan de prachtige decors. Een commentaartrack met de regisseur is aanwezig voor bij de film zelf. Verder staan er voldoende featurettes op en kan men kiezen bij de hoofdfilm of men de bioscoop- of de extended versie wil bekijken.

Redelijk.

Met dank aan Universal voor het recensie-exemplaar.

avatar van assowise

assowise

Prachtige beelden. Waardeloos verhaal. Chris Hemsworth kan niet acteren (zie ook Thor) al stoorde hij in Cabin in the Woods een stuk minder. Wel leuk was het spelletje Who's been midgetized?
ik telde Nick Frost, Eddie Marsan, Toby Jones en Ray Winstone
Ben wel benieuw geworden of Mirror Mirror ook zo hopeloos is of dat Tarsem Singh het beter doet (ondanks de lagere IMDB score)
Nogmaals, visueel schitterend maar toen was de creativiteit op.

avatar van emilietje69

emilietje69

Prachtige film. Heb hem in de bioscoop gezien met me vriend en zelfs mijn vriend moest toegeven dat die goed was. Hij was beter dan verwacht zei die. Prachtige locaties en vooral in het bos vind ik mooi. Wat ze bij de koningin bedacht hadden vond ik apart. Het is leuk omdat het afwijk van de tekenfilm. Geruchte gehoord van snowwhite and the huntsman 2 hopelijk komt die ook en is die net zo goed als deze.

avatar van Johnny Chops

Johnny Chops

ik heb wel genoten van deze film, eindelijk eens een sneeuwwitje voor volwassenen,

erg mooie decors, verhaal is best te pruimen.

heb mij geen moment verveeld.

avatar van sofripa

sofripa

Een lege huls

Review 1000 (kan ik ook van de bucketlist wegstrepen) en niet echt een meevaller. Trailer belooft het nodige maar dat komt bedrogen uit. Grootste probleem met deze verfilming is Kristen Stewart. Charismaloos en flets. Niet in staat een film te dragen en er emotie in te proppen. Dan is Theron heel wat beter op dreef maar kan door het knullige script haar ei niet echt lekker kwijt. Hemsworth doet zijn best maar gaat ook lek op zijn rol en tekst.

Best jammer eigenlijk want de aankleding, sfeer en effecten zijn bovengemiddeld. Dat krikt de film naar een nipte voldoende maar het had zoveel beter kunnen zijn.

3 dwergsterretjes..

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Prima film, mooi verhaal met mooie beelden en special effects , actie.......dus wat willen we nog meer, twijfelde tussen 3,5 en 4,0.......een 4,0

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

3.23, serieus?

Visueel misschien mooi maar daar blijft het ook bij. Charlize Theron was ontzettend irritant met haar constante geschreeuw. Snow White werd neergezet als een vreselijk leeg personage door Kristen Stewart. Het eerste anderhalf uur zei ze amper iets en leek ze nu ook niet bepaald knap, terwijl dat steeds weer opnieuw beweerd werd door alle mannen in de film. "You would have to be blind not to see it" of zoiets. Dat kwam over als totale bullshit aangezien Stewart veel knapper kan zijn. Op het laatst hield ze opeens zo'n achterlijke speech waar ik me dood aan ergerde. Dat dit soort cliches tegenwoordig nog op camera's vastgelegt worden. Hebben deze regisseurs dan totaal geen visie? Sanders wil graag een bloederige, volwassener versie van Snow White maken maar verpest het compleet door het op safe te spelen. Ik heb trouwens ook een ontzettende hekel aan veldslagen en hier zaten ook een paar van die saaie zwaardgevechtjes in. Er zaten ook veel onzinnigheden in de film en het duurde veel te lang. Ik had er na 3 kwatier al geen zin meer aan.

avatar van J.Ch.

J.Ch.

Oké, niet een film die ik onbevooroordeeld kon kijken. Sinds ik mij ooit met een soort van wetenschappelijke interesse aan Twilight heb gewaagd heb ik niet bepaald een hoge dunk van Kristen Stewart. Gek op sprookjes ben ik dan weer wel, dus ik wilde de film wel even zelf bekijken - maar dan wel met een korreltje zout. Want kom nou, Kristen Stewart mooier dan Charlize Theron?

Misschien wel het grootste plezier dat ik aan deze film beleefd heb is het zoeken naar enige vorm van uitdrukking in het gezicht van Sneeuwwitje - na enige tijd wordt het werkelijk bewonderenswaardig dat iemand zo uitdrukkingsloos kan kijken. Dat iedereen in de film haar zo'n inspirerende persoonlijkheid vindt is dan ook nauwelijks geloofwaardig te noemen, en haar speech tegen het eind was tenenkrommend. Bovendien lijkt het voor juffrouw Stewart een biologische onmogelijkheid om haar mond dicht te doen.

Maar goed, ik zal de film niet alleen op de hoofdrolspeelster beoordelen. Ik houd van sprookjes dus ik vind het verhaal er best mee door kunnen, hoewel er op de dialogen nog wel het één en ander is aan te merken. Ik werd een beetje ongemakkelijk bij het kijken naar de rede van Huntsman Chris Hemsworth bij het dode lichaam van Sneeuwwitje. Die arme Chris Hemsworth (die het overigens niet slecht deed, vind ik) leek zelf ook moeite te hebben om die tekst uit zijn mond te krijgen. Verder waren er nog wel wat dingen in het verhaal die verder uitgewerkt hadden kunnen worden, zoals het verleden van Ravenna en haar relatie met haar broer (incestueus? Als deze film een volwassen versie van het sprookje moet zijn, doe hier dan iets mee!). Het ergerlijkste gemis is echter de half uitgewerkte driehoeksverhouding tussen Sneeuwwitje, de prins en de jager.

Groot nadeel van de film: de pogingen om episch te zijn. Het één en ander zag er best fraai uit, maar het fijne duistere sfeertje wordt helaas teniet gedaan door het beeld van Sneeuwwitje omringd door eekhoorntjes en elfjes. Van Lord of the Rings weten we dat episch en sprookjesachtig prima samen kunnen gaan - iets wat de makers ook geprobeerd hebben, soms door dingen wel heel erg letterlijk over te nemen. Het allerergste voorbeeld hiervan is wel de bloem die aan de dorre boom gaat groeien op het moment dat Sneeuwwitje gekroond wordt. Dit is letterlijk overgenomen van de scène met de witte boom in Minas Tirith! Een schandelijke vorm van plagiaat, naar mijn mening.

Wat was er dan wel goed? Nou, Charlize Theron zag er schitterend uit in haar gewaden en leek er wel plezier in te hebben om eens lekker evil te zijn. De dwergen deden het alleraardigst en Chris Hemsworth is lang niet erg om tegen aan te kijken. Zo bekeken had er best een hoge score in kunnen zitten voor deze film, met een paar aanpassingen in het script en een andere hoofdrolspeelster. Nu blijft de film voor mij steken op een magere 2,5 ster.

avatar van The Oceanic Six

Visueel een schitterende film, acteerwerk was redelijk en toch heb ik me enorm verveeld. Welke mafkees bedenkt dat deze film ruim 2 uur moet duren? Allemachtig, had dit eens 3 kwartier ingekort zeg. Verder nogmaals, wat zag de film er visueel schitterend uit zeg! Prachtige omgevingen, hele overtuigende effecten en een aardig sfeertje. Maar het verhaal was hartstikke leeg, vervelend en langdradig, buiten enkele mooi weergegeven actiescènes.. Het Sneeuwwitje verhaal wist me weer voor geen meter te boeien. Theron en Stewart doen hun best, maar ze tillen de film niet naar een hoger niveau. Stewart viel me reuze mee, ze acteerde minder dramatisch dan ik vreesde. Ik heb helemaal geen hekel aan haar, iets wat velen wel schijnbaar hebben. Ze is alleen een vrij matige actrice die ook altijd emotieloos acteert.

Een film met potentie dat het alleen niet waar weet te maken. Ruim onvoldoende.

avatar van VanRippestein

VanRippestein

een aardige familiefilm die het vooral moet hebben van zijn sets, CGI en kostuums. Deze zijn allemaal van een goed niveau waardoor de film goed wegkijkt. Vooral de overdadig kitscherige 7 dwergen in hun groene bos kwam goed uit de verf (princess-mononoke-hert included). Op alle andere vlakken is de film helaas niet al te best: het acteerwerk overtuigd simpelweg niet, met name Kristen Steward die vooral veel kreunt en het moeilijk heeft met allerlei overpeinzingen (zo lijkt het, plottechnisch valt er niet veel te overpeinzen). De rest van de cast doet het beter, maar ook nergens echt heel overtuigend. Dat zou ook aan het script kunnen liggen, die het sprookje ombouwt tot een clichematig liefdesepos. Er wordt een leger bij gehaald dat nergens nodig lijkt te zijn en uitsluitend dient voor een nogal karige veldslag. Tergend waren ook Hemsworth's monoloog over zijn dode ex waarna hij sneeuwwitje tot leven kust en Stewards ronduit oninspirerende monoloog die een leger moet aanzetten tot de aanval.

Het is vreemd om te zien dat een sprookje van dit kaliber toch nog gereduceerd kan worden tot een weinigzeggende film als deze. Toch, het verveelt niet door de uitgekauwde hollywood formule. Het ontbreekt alleen aan gewaagdheid, originaliteit en casting...

avatar van Karl van H.

Karl van H.

De aankleding is niet slecht en Charlize Theron doet het erg leuk, maar jeetjemina, wat is deze film sáái! Ik heb 'm samen met mijn vriendinnetje gekeken, die er redelijke verwachtingen van had, maar halverwege de film begonnen we maar wat te praten tussen de actiescènes door. De doodsteek: het moment dat we de film uit begonnen te kiezen die we hierna op zouden zetten. Tja, dan doe je toch iets heel erg verkeerd...

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1955 berichten

Wij vonden dit een prima film. Goede special effects. Charlize speelde haar rol perfect. De film zag er heel goed uit en het verhaal ging ook snel voorbij. Dus niet saai. Het donkere bos, maar ook het vrolijke bos was erg mooi gemaakt. Zeker de moeite waard om deze film eens te kijken.

avatar van blablabla89

blablabla89

Visueel erg mooi maar het verhaal is flinterdun en het ontbreekt aan diepgang. 1,5 uur was lang genoeg geweest. Desondanks een lust voor het oog.

avatar van tbouwh

tbouwh

eerste deel vond ik geweldig. eerste halfuur genoten. Daarna kwam er een middenstuk waarin ik wat diepgang miste en af en toe niet meer helemaal geboeid werd. Het laatste gedeelte was echter weer leuk om naar te kijken. Goed geacteerd, mooie landschappen en visuele technieken. Verhaal had nog wel wat beter gekunt. Af en toe ook net iets te onrealistisch, al hoorde dat bij de film.

Genoten van de film, blijf net hangen op 3.5.

avatar van ockhausen

ockhausen

tbouwh schreef:

Genoten van de film, blijf net hangen op 3.5.

Mee eens bij het middelstuk werd het slechter met juist een sterk film in het begin

avatar van Lennert

Lennert

I'm sorry, Your Highness is full of shit, truly the fairest of all is the Twilight kid

Intrigerend hoeveel mensen het hier nog een familiefilm of kinderfilm noemen, ik vond het persoonlijk een behoorlijk duister sprookje wat absoluut niet aan kinderen vertoond hoeft te worden. Scenes waarin een bos tot leven komt om de jonge heldin te belagen (conform de Disneyversie), jonge meiden door magie verouderen, mensen door het hart gestoken worden en er verscheidene angstaanjagende monsters rondlopen vind ik in ieder geval niet iets om aan de kids te laten zien, maar misschien ben ik gek.

Deze film heeft eigenlijk een groot probleem en dat is Kristen Stewart in combinatie met een aantal rampzalige dialogen. De beste meid komt er nog mee weg als Sneeuwwitje op de momenten dat ze angstig of dromerig voor zich uit hoeft te staren, maar op het moment dat ze haar mannetje moet staan (en kennelijk ineens kan zwaardvechten) is het lachwekkend en tegelijkertijd zeer treurig hoe men denkt hier mee weg te komen. Of Stewart verder een mooiere vrouw is dan Theron kunnen we ook nog over discussieren.

Maar goed, aan de andere kant ben ik zeer tevreden met de manier hoe de film is vormgegeven en de keuze om het een duistere fantasy film te maken in plaats van een blije sprookjesfilm. De Mononoke Hime kopieen zijn wel erg duidelijk, maar aangezien het gros van de kijkers van Snow White and the Huntsman waarschijnlijk toch geen anime kijkt, is het ook weer niet zo problematisch. Invloeden van een film als Legend, in de vorm van een jonge maagd die een wit hoefdier naar zich toe lokt, dat vervolgens neergeschoten wordt door de badguys waren ook opvallend.

De film is erg serieus van toon, slechts de dwergen (gaaf geacteerd en vormgegeven) zorgen voor licht humoristische momenten die overigens wel goed werken. Chris Hemsworth zet een stoere rol neer, waarbij de vlotte regie er in ieder geval voor zorgt dat hij overtuigend over komt in de gevechten met zijn bijlen. Theron speelt een sterke rol met een tragisch randje, waardoor de koningin net iets meer diepgang dan normaal krijgt.

Schreeuwt verder wel om een sequel, al was ik juist zo blij dat ze de film niet afsloten met een bruiloft voor een 'perfect' happy ending. Wat mij betreft een aangename verrassing, al hoop ik echt dat men een ander actrice dan Stewart kiest voor een eventueel vervolg.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Tegenvallend.

Klonk in eerste instantie als een fijne variant op het Sneeuwwitje-sprookje, maar dit was toch wel vrij matig. De voice-over in het begin irriteerde (nogal vlakke stem voor story-telling m.i.), en acting-wise brengt onze Thor er ook niet veel vanaf. Kristen Stewart.. in Twilight kon ik haar i.t.t. velen nog wel uitstaan, maar hier vond ook ik haar performance toch wel vrij tergend. De dwergen vormen niet echt een meerwaarde en zijn niet per se vervelend, maar lang niet zo leuk als in de Disney-film. Charlize Theron zorgt nog voor een lichtpuntje in de cast.

Nogal wat aangezette sentimentjes die - ondanks de speelduur - opbouw missen, al houden ze zich gelukkig in op het einde. Visueel wel sprookjeswaardig, bij momenten is de muziek best oke en herpakt zich nog een beetje met het eindstuk (ook w.b. acteerwerk), wat het nog naar een voldoende trekt.

avatar van qwatje

qwatje

En dan ga je aan een film beginnen, waar je op voorhand helemaal niets van verwacht.

Maar ik vond het gewoon een goede film. Prachtig mooi 'donker sprookje', met hele mooie speciale effecten. Acteerwerk was over het algemeen goed, maar ik kan de hierboven vermelde kritiek op Kristen Stewart wel begrijpen. Ik vond dit een van de mooiste duistere sprookjes die ik gezien heb. 4*

avatar van Jesus 101

Jesus 101

Kijkt lekker weg. En zeker op latere leeftijd leuk om eens een wending aan het klassieke verhaal te geven. Kijkt gewoon lekker weg, met de nodige dosis, drama, humor en actie. p.s. mijn vrouw mocht redelijk zwijmelen bij de huntsman.

avatar van merlijns sikje

merlijns sikje

Leuke visuele effecten, aardig verhaal, goed acteerwerk zorgen voor een behoorlijk geslaagde film. Ook prima met kinderen vanaf 12 jaar te bekijken is mijn ervaring.

avatar van Filmfan74

Filmfan74

Best leuk, met name door de briljante visuele effecten en een uitstekende Charlize Theron.
Kristen Stewart is alleen een erg zwakke schakel in het geheel. Haar acteerwerk is erg zwak en ze komt er ook maar moeilijk mee weg dat ze speciaal is, ze heeft nul uitstealing en nog minder overtuiging. En dat ze bekoorlijker is dan Ravenna is ook erg discutabel.
Wat ik wel erg leuk vond was het einde, eindelijk eens geen hulpeloos vrouwtje dat door de prins wordt gered en dan lang en gelukkig leeft, maar een sterke vrouw die zichzelf redt. Ik houd wel van wat feminisme en dan zit je met deze film goed, er strijden twee vrouwen om de macht, alleen jammer dat de minste wint.

avatar van rich211

rich211

Deze film gekeken met mijn zoontje van 11. Vond het zelf een vermakelijke film, met weer eens een andere invalshoek mbt het aloude sprookje. Gewoon een leuke film voor tussendoor.

avatar van Charliez

Charliez

Aangename gerestylde verfilming van het bekende sprookje die ook voor volwassenen erg de moeite waard is. Kosten nog moeite zijn gespaard in deze film vol schitterende special effects.

Charlize Theron geniet zichtbaar van haar rol als slechterik...

Niet geschikt voor de kleintjes !

avatar van devidia

devidia

avatar van sofripa

sofripa

ben ik de enige die charlize theron erbarmelijk vond?

De rest was nog rotter. En dan stijgt zij daar weer bovenuit

avatar van Nickske1912

Nickske1912

ben ik de enige die charlize theron erbarmelijk vond?

Je bent niet de enige, ik denk er precies hetzelfde over.

avatar van Hedgehog84

Hedgehog84

Ik vond dit een erg matige film. Af en toe mooie beelden of actie, maar voor de rest niet echt boeiend. Over het geel gezien gewoon slappe hap. Een vijfje.

ben ik de enige die charlize theron erbarmelijk vond?

Bedoel je dit nou positief of negatief?

Neem aan het laatste, maar ben sowieso geen fan. Ik vind haar een matige actrice, te vaak overgewaardeerd.

Zo ver ik weet ook de eerste keer dat ik Kristen Stewart heb gezien, (nog) nooit een Twilight film gekeken en helaas veel te veel over haar privéleven gehoord (je wordt doodgegooid met roddel/showbiz zooi op nu.nl tegenwoordig). Ik vond haar bepaald geen schoonheid en qua acteerwerk zal ze me ook niet bijblijven.