• 9.383.105 stemmen

It (1990)

Horror / Mystery | 192 minuten / 187 minuten (dvd) (miniserie, 2 delen)

Genre: Horror / Mystery

Speelduur: 192 minuten / 187 minuten (dvd) (miniserie, 2 delen)

Alternatieve titel: Stephen King's It

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Tommy Lee Wallace

Met onder meer: Harry Anderson, Dennis Christopher en Richard Thomas

Plot It

Een plaatsje in Maine werd dertig jaar geleden geteisterd door 'It'. Een groepje kinderen slaagde er destijds in 'It' te verslaan. Nu 'It' terugkeert, opnieuw in de vorm van de clown Pennywise, komen de jeugdvrienden weer bij elkaar om 'It' definitief te vernietigen. Maar 'It' is ditmaal voorbereid.

avatar van Roseicollis

Roseicollis

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

De gebruikte truckage is slecht, niet het einde an sich.

avatar van Thomas83

Thomas83

De wat stuntelige special-effects dragen daar aan bij inderdaad. Maar ik vind los daarvan het einde ook al een afknapper. Dat It de gedaante heeft van een enorme spin. Ik had zoveel liever gewoon een confrontatie gezien met Pennywise de clown.

avatar van Wouter

Roseicollis schreef:

hoor dat deze een absurd slechte einde heeft is dat zo

Ja. Stom kwa verhaal en ook nog eens knullig uitgevoerd.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Roseicollis schreef:

hoor dat deze een absurd slechte einde heeft is dat zo

Tot het einde is de film ook redelijk spannend en goed. Stephen King heeft af en toe wel meer moeite met een bevredigend einde.

avatar van BlueVelvet

BlueVelvet

Lord Flashheart schreef:

De gebruikte truckage is slecht, niet het einde an sich.

Nou dat vind ik wel! Nogal bij de haren erbij gesleept.

avatar van Wouter

Precies. Als het echt een goed idee zou zijn geweest, had ik best door wat crappy trucages heen willen kijken.

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Eerst negatieve punt; einde was niet leuk/goed. Had veel en veel meer uitgehaald kunnen worden zodat deze film nog 'legendarischer' was geweest, want dat is deze toch al wel een beetje. Iedereen heeft deze wel eens een keer gezien en de mensen van mijn leeftijd die deze hebben gezien toen ze nog jong waren, jaar of 9/10, hebben hier behoorlijk nachtmerries gekregen of een dubbel gevoel aan overgehouden als ze nu clowns zien. Ik wle tenminste, jeugdsentiment.
Het 1e deel was inderdaad erg sterk, als ze terugblikken en 'kennis' maken met Pennywise.
Maar zoals elke andere liefhebber; het einde had ZO veel beter gekunt. Laat Pennywise lekker de clown blijven, of gewoon een ziel ofzo. Maar geen rare grote spin, slaat nergens op.

Ondanks het einde, verdient deze film toch een 4.

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Het zal me overigens niet verbazen dat hier in de komende jaren nog ns een remake van word gemaakt, en dan hoop ik dat ze het einde niet remaken, maar een goed, passend einde geven.

Maar laat het dan aub in dezelfde stijl en sferen zijn.

*Hersenspinsel*

avatar van Wezze

Wezze

Thomas83 schreef:

.. en daarom zit ie ook in je top 10..

avatar van [Preketero]

[Preketero]

Ik had deze veel enger verwacht, er bestaan veel engere films!

Maar kom, de film was erg goed, behalve het einde! Dat vond ik echt zwak. Voor de rest knappe acteerprestaties en de film verveelt niet, wat toch goed is aangezien het een lange film is.

avatar van Thomas83

Thomas83

Wezze schreef:

.. en daarom zit ie ook in je top 10..

Het einde vind ik echt een verschrikking, maar dat is uiteindelijk maar een relatief klein gedeelte van de film, en de rest van de film vond ik geweldig. De film is ook echt nostalgie voor me en een van de heel weinige films die ik ook echt eng vond (en eigenlijk ook nog wel vind). Vandaar de plek in mijn top-10.

Le Edzel schreef:

Maar laat het dan aub in dezelfde stijl en sferen zijn.

*Hersenspinsel*

Ik heb een hekel van de remakes van al die (cult)klassiekers, maar bij It zou ik wel nieuwsgierig zijn wat ze er van maken eigenlijk. Met een alternatief einde en betere special-effects kan het nog best iets moois worden,

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Een remake zou je het niet perse moeten noemen, eerder een verfilming van het boek. Dit is namelijk een mini-serie.

avatar van realmadrid

realmadrid

ik heb de film net gekeken echt een gave film echt een topfilm

avatar van simge

simge

geweldige film echt een topper!! ik ga hem nu weer eens kijken

behoort zeker in de top 10 van de jaren 90-films

avatar van michael myers

michael myers

geweldige gezelige griezelfim 5,0

maar als hij zou zijn zoals het boek nog beter.

avatar van soom

soom

Wat is eng?

Eng is in je eentje in de nacht door een donker steegje gaan lopen. Eng is als je helemaal alleen thuis bent, besluit een horror film gaan kijken. En It is ook eng. Waarom? Vanwege de beklemmende, ietwat claustrofobische sfeer die de regisseur weet te leggen.

Ik zat in het jaar vóór het eindexamen, en een jongen die ik toen als (een) vriend beschouwde, las It. Ik was er benieuwd naar, en hij vond het blijkbaar een heel spannend boek, want hij vloog erdoorheen. Eigenlijk zou ik dus het boek moeten lezen, maar ik heb de film gezien, dus vind ik het eigenlijk niet echt nodig.

Emily Perkins! Als tiener/twintiger in Ginger Snaps, hier beeld ze een meisje van 12 uit. It is best gaaf. Lekker eng, wat ik al aangaf. Mooie 3,5*. Zonde trouwens dat die ene jongen zelfmoord heeft gepleegd, las ik zojuist op imdb .

avatar van fluidvirgo

fluidvirgo

Vannacht tijdens een horror marathon met een groepje vrienden kwam ie voorbij: It.

Ik zag 'm voor het eerst in de zomer van '92, ik was toen 11 jaar. Dit resulteerde in jarenlange nachtmerries en bijkomende badkamerfobieën (douchescène). 2 jaar later las ik het boek, ontzettend spannend en beter dan de film. Een aantal passages hebben ze logischerwijs verandert of in z'n geheel geschrapt omdat het technisch gezien gewoonweg niet mogelijk was. Wat het boek vooral sterk maakte was de beschreven sfeer van het Stephen King dorp bij uitstek; Derry. Ik kon het me gemakkelijk visueel inbeelden, het zien van de film had daar natuurlijk ook wel bij geholpen.

Ik kan me niet voorstellen dat er een acteur zal zijn die Tim Curry van de troon kan stoten, hij is gewoon Pennywise! Daar ligt ook meteen de sterkste troef van de film. Hoewel het eerste deel met de flashbacks na al die jaren nog steeds weinig aan kracht heeft ingeboet vind ik het tweede deel eigenlijk ronduit teleurstellend. Tommy Lee Wallace legt een groot accent op de soppy momenten tussen de groepsleden wat resulteert in veel corny lines en potentiële tranentrekkers. Bovendien, en dit heb ik eerder gelezen, speelt de kindercast de volwassenen volledig weg. Dit ligt ook aan het script, want de tekst is voor hun ook niet echt toereikend. En inderdaad, het einde is een tegenvaller van de jewelste.

Ondanks deze minpunten valt er genoeg te genieten aan deze film, maar ik denk in mijn geval vooral omdat ik er met een nostalgische blik naar kan kijken. Als ik 'm nu voor het eerst onder ogen zou krijgen zou ik er niet meer dan **1/2 ster voor hebben gegeven.

Nu krijgt ie een puntje hoger. Een remake mag, maar dan eentje die meer getrouw blijft aan het boek EN de aanwezigheid van Curry als Pennywise.

***1/2

avatar van Cheo

Cheo

192 minuten!? Moet hem nog zien maar wordt het allemaal niet vreselijk langdradig?

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Mischien.

avatar van LaCosaNostra

LaCosaNostra

Erg leuke film, met name het begin is leuk en wel redelijk spannend. De clown ziet er ook vet uit, alleen het einde vond ik zo lelijk. Die dwaallichten komen dan uit zo'n beest, ik vond dat zo raar. Erg jammer, slecht einde. Ik heb het boek hier ook maar die moet ik nog maar eens lezen.

3.5 sterren

avatar van tn2543

tn2543

Ik vond dit echt een topfilm. Maar moet zegge dat het einde wel heeel erg is afgeraffeld en slecht eruitzien! Daarom kan ik niet hoger dan een 4 geven.

avatar van aerts007

aerts007

Geweldig begin, belachelijk einde!

avatar van KaniBiatch

KaniBiatch

Ik vind het knap van mezelf dat ik deze reactie plaats, want deze film heeft mij serieuze nachtmerries opgeleverd. Heb hem vroeger bekeken toen ik een jaar of 11 was en heb hem vervolgens toen ik 14 was nogmaals bekeken. Dit was een zeer onplezierige ervaring en vind de clown egt doodeng. Sinsdien vind ik dan ook elke clown eng. Het is zelfs zo erg dat als ik een dvdwinkel binnen ga en deze dvd zie staan ..ik er dan een andere dvd voorzet zodat ik die kop van die clown niet hoef te zien! Heb mezelf voorgenomen om deze film nooit meer te kijken en dat ik hem nooit meer hoef te zien!!

avatar van horrorjp

horrorjp

leuke film zeker de moete waard. disc 1 was een heel erg leuk begin inderdaad. en disc 2 wat minder maar ook niet slecht vond ik.

weer een goed gelukte stephen king verfilmling

avatar van dionj

dionj

Zeker weten een van de betere horror films. Had hem bijna een 4 gegeven maar omdat de eindscene fenomenabel slecht is, tovh maar een 3*.

Echt jammer die laatste scene. Ze had het gewoon bij een open einde moeten laten.

avatar van ingeborg

ingeborg

goedefilm

avatar van dennis1979

dennis1979

Misschien wel het bekendste werk van King, maar zeker niet het beste. De film komt op mij wat amateuristisch over en de miniserie "The Stand" is naar mijn mening vele malen beter. Hopelijk wordt "The Dark Tower" ooit nog eens verfilmd door JJ Abrahams. Hij zou de enige zijn die dat zou mogen doen.

avatar van Remix

Remix

Deze film werd mij aangeraden omdat hij zo 'verschrikkelijk eng' was.

Na 5 minuten kijken was ik er eigenlijk al zat van. Slecht geacteerd en niet bepaald angsaanjagend ofzo. Even doorgespoeld om te kijken of het nog wat zou worden, maar toen kwam ik bij het punt aan waar de Clown's hoofd er zowat werd afegblazen door een kattapult. Alstjeblieft... Een vriend van me haalde de DVD uit de speler en brak deze in stukken en ging regelrecht naar de prullenbak...

1 *.. Voor de moeite...

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Remix schreef:

Jouw vriend is zeker een OG!