• 9.383.355 stemmen

The Dark Knight Rises (2012)

Actie / Misdaad | 164 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titel: T.D.K.R.

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Tom Hardy en Anne Hathaway

IMDb beoordeling: 8,4 (1.975.308)

Releasedatum: 20 juli 2012

Plot The Dark Knight Rises

"A fire will rise."

Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.

Bruce Wayne / Batman

Alfred Pennyworth

James Gordon

Selina Kyle / Catwoman

Miranda Tate / Talia al Ghul

avatar van Nicholas

Nicholas

Die is inderdaad prachtig ja.

blackcat13

Sowiezo schitterende fanmade posters voor deze film, echt kundig gemaakt, toont wel aan dat DC fans over het algemeen stukken intelligenter en creatiever zijn dan marvel fans

(Just kidding, op een amerikaans comicbookmovie forum zou dit nu een GIGA ruzie opleveren hahaha)

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Inderdaad een prachtige!

blackcat13

Ja, die Bane is geweldig, damn man die ogen.. echt geweldig geacteerd door Tom Hardy. Wat ben ik blij dat Nolan voor een goede acteur is gegaan en niet zomaar voor de eerste de beste grote bodybuilder "omdat je zijn gezicht toch amper ziet".

Nog een geweldige van Bane:

(op plaatje klikken om te vergroten). Echt een monster hier, heeft een beetje een Michael Myers achtige uitstraling hier met hoe hij staat.

En voor degene die beweren dat Bane niet sterk en breed genoeg is:

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

blackcat13 schreef:

... echt geweldig geacteerd door Tom Hardy.

Film al gezien dus?

Film al gezien dus?

Hehe.. wijsneus In de trailers en tv spots en de proloog kan je al direct zien dat Tom Hardy Bane heel goed neerzet, ik had het over zijn ogen, hij speelt geweldig met zijn ogen waardoor hij echt agressie, krankzinnigheid en zelfvertrouwen uitstraalt. En ja, als je daar perse naartoe wilt: misschien is dat alleen in de trailers en tv spots en acteert hij de rest van de film wel hartstikke slecht, zou kunnen

Feanatieke

Nog een maand wachten en dan is het zover. Mijn verwachtingen zijn zeer hoog, hoop dat ze waar worden gemaakt. In Nolan we trust.

blackcat13

Nieuwe TV spot, en deze maakt mij heel blij! Ze hebben Bane namelijk "vergroot", Tom Hardy was al aardig gespierd maar zeker niet breed genoeg voor Bane... dit was al te zien in de voorgaande trailers, maar in deze trailer kun je zien dat ze hem dmv CGI hebben vergroot (althans, dat gok en hoop ik, het lijkt er iig wel op), het is echt een beest nu

Starmaster501

Hmm, ik zie nog niet echt duidelijk of ze dat echt gedaan hebben. Ik ben het er wel mee eens dat Bane net iets te klein is

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Link van blackcat13 werkt niet meer.

Nieuwe tv-spot

Feanatieke

Nog veel beter: de vierde trailer!

Gruwelijk!

Nieuwe The Dark Knight Rises trailer - Video op FilmTotaal

blackcat13

Yep, die plaatste Jarno ook al. Inderdaad een heel aantrekkelijke trailer, de vorige voelde wat mij betreft iets epischer aan maar deze is ook heel vet Gaaf hoe elke nieuwe oneliner van Bane steeds weer inslaat als een bom, hoe kort en simpel ze meestal ook zijn. De trailer focust zich helaas wel alleen op de actie, en wat humor, ben vooral ook benieuwd naar de scherpe dialogen in de film En wel grappig hoe we na al die trailers en tv spots eigenlijk nog maar weinig gezien hebben, in feiten zijn het steeds dezelfde beelden met af en toe een snel shot van iets nieuws... in tegenstelling tot Avengers en wss The Amazing Spider-Man, hebben we van TDKR denk ik minder gezien dan we zelf denken. Nolan's marketing mensen laten ons echt alleen zien wat ze ons toelaten te zien, deze film gaat echt verrassen straks Bij Avengers had ik het idee dat ik naar een verlengde editie zat te kijken van alle trailers en clips en tv spots samen gebracht..

Dankje!

Wie gaan er allemaal naar de Marathon trouwens? Misschien wel leuk om een lijstje te maken met alle Marathon-gangers.

Ik edit deze reactie bij nieuwe Marathondeelnemers:

Marathondeelnemers

- Feanatieke > Pathé Groningen

- Starmaster501 > Pathé ArenA Amsterdam

- cordiacovens > bioscoop?

- Naam > bioscoop

Ik ga naar Pathe Arena in Amsterdam! Heb er zin in

avatar van Illum Sphere

Illum Sphere

Tot nu toe de beste trailer van deze film.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Kaartjes voor de marathon binnen, Pathé Arena, heb er zo gruwelijk veel zin in! Ook een mooie gelegenheid om The Dark Knight alsnog op het grote scherm te aanschouwen, vind het wel jammer dat ik dat destijds niet heb gedaan. Op zich niet heel raar, omdat ik toen nog niet zo met film bezig was, maar deze herkansing komt niettemin als geroepen.

Feanatieke

20 juni. Dus nog exact een maand. Het begint nu echt enorm te kriebelen. The legend ends...

Marathondeelnemers

- Feanatieke > Pathé Groningen

- Starmaster501 > Pathé ArenA

- cordiacovens > bioscoop?

- DonPeliculón > Pathé ArenA

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Het mooie van deze film is dat niemand weet hoe het eindigt, zelfs niet bepaalde acteurs. Geweldig!

avatar van cordiacovens

cordiacovens

20 juli 2012 nog een maandje, schouwburgplein zit ik..marathon gewoon in de grote zaal maar die voorstelling om 6.15 pak ik in IMAX

DonPeliculón schreef:

Ik heb excact hetzelfde verhaal. Gelijk kaarten gekocht toen ik dit zag

avatar van The Oceanic Six

Wat een gave nieuwe trailer is dat toch weer zeg

Het wordt een hele klus, dat aftellen tot de release in de bioscopen hier.

Speed drawing: BANE from The Dark Knight Rises

YouTube - Speed drawing: BANE from The Dark Knight Rises

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Ik weet eigenlijk niet waarom dit überhaupt gepost wordt maar 't is overduidelijk een tracer overigens.

Supertoffe marketing, aldus FilmTotaal:

(...) het billboard te vinden op Sunset and La Brea in Hollywood, en waren het geen graphics, maar was er daadwerkelijk een gat gemaakt in het billboard.

Gaaf, erg origineel

avatar van SuddenAction

SuddenAction

Gruwelijk! Kan niet wachten!

avatar van Rebel80

Rebel80

Feanatieke schreef:

Daar ga je de fout al in 9 van de 10x als je veel verwacht van een film valt ie tegen en vice versa. Dan ga ik beter de bioscoop want heb de trailers net bekeken en heeft mij nog totaal niet kunnen overtuigen.

Sterker nog, ik denk dat ie gaat tegenvallen in vergelijking met The Dark Knight.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Daar ga jij weer de fout in.

Een film waarvan je veel verwacht hoeft niet in de meeste gevallen tegen te vallen. Heeft vooral te maken met de inschattingscapaciteiten van de kijker en of de regisseur constant is in zijn stijl en uitvoering. Ook naast regisseur auteur zijn helpt veel. Al is dit in hollywood wel wat zeldzamer ja.