• 9.381.779 stemmen

The Dark Knight Rises (2012)

Actie / Misdaad | 164 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titel: T.D.K.R.

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Tom Hardy en Anne Hathaway

IMDb beoordeling: 8,4 (1.974.756)

Releasedatum: 20 juli 2012

Plot The Dark Knight Rises

"A fire will rise."

Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.

Bruce Wayne / Batman

Alfred Pennyworth

James Gordon

Selina Kyle / Catwoman

Miranda Tate / Talia al Ghul

avatar van Flipman

Flipman

Onrealistisch? In Batman & Robin wel, in de strips is ie donders intelligent en naast the Joker zo'n beetje de interessantste tegenspeler van the Batman.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Oke, ken hem voornamenlijk uit batman&robin die film. Is hij in de strips ook zo'n spierbundel?

Catwoman lijkt me moeilijker...

avatar van Chris Redfield

Chris Redfield

in de strips en animated series is hij ook zo'n spierbundel en intelligent in batman en robin word hij gewoon belachelijk gemaakt;)

avatar van The Cube

The Cube

Vandaag werd onthuld dat Joseph Gordon-Levitt de rol zal vertolken van het personage Alberto Falcone in TDKR.

Bron: LatinoReview, Firstshowing.net

avatar van Musicer

Musicer

^^Heb ik hier al een maandje geleden gepost. Toen was het wel nog geen 100% zeker, maar goed

avatar van supermovieman

supermovieman

Leuk dat Gordon-Levitt erin zit! Alberto Falcone is best een interessant personage, maar hij zal denk ik niet als The Holiday Killer te zien zijn gezien we al twee vijanden hebben (3 als Marion Cotillard Talia Al-Ghul gaat spelen).

Er zijn op deze manier wel grote namen in deze film, en er lijken wel vee personages in te komen op deze manier. Maar ik heb het vertrouwen in Christopher Nolan. Het wordt afwachten!

supermovieman schreef:

inderdaad véél verschillende nieuwe personages...

ik hoop het toch dat levitt the Holiay Killer niet zal zijn,

en eigenlijk zou ik het niet zo leuk vinden mocht cotillard er nu nog in meedoen: té veel Inception cast dan ...!

avatar van The Cube

The Cube

Nou las ik vandaag op de site van Entertainment Weekly dat Gordon-Levitt NIET het personage zal vertolken van Alberto Falcone. Hij doet een ander personage volgens EW.

Bron: Entertainment Weekly

avatar van Chris Redfield

Chris Redfield

ze maken het ons moeilijk wie weet dan toch The Riddler?

avatar van eltorro

eltorro

En nog meer slecht nieuws batman krijgt een reboot. Ik weet niet precies hoe serieus dit te nemen is.

avatar van Metalfist

Metalfist

DC loopt Marvel wel serieus hard achterna door een Justice League film te willen maken met elke keer een film over een superheld van The Justice League als voorproefje. Ach, ik heb The Justice League vroeger altijd met plezier gekeken dus dit kan er voor mij wel bij.

avatar van 606

Nou nou het wordt spannend weer een batman film

avatar van Glacius

Glacius

Jammer dat ze deze reeks hierna zullen stop zetten..

avatar van Musicer

Musicer

^^Beter zo dan Schumacher die overneemt van Nolan, toch?

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik las idd dat een Batman reboot echt er aan zit te komen. *gaap*

avatar van 009

josh pence in the Dark Knight Rises...

Katie Holmes staat ook vernoemd op IMDB... ??

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Josh Pence gaat waarschijnlijk de jonge Rha's Al Gul spelen. Vind ik hem wel geschikt voor, hij heeft wel iets weg van Liam Neeson, vind ik.

vind het eigenlijk wat dom om het personage van Rha's Al Gul terug te brengen,

waarom zouden ze flash-back's nodig hebben...

Bruce Wayne heeft toch niets te maken met het verleden van Gul...? of ben ik verkeerd?

En Cotillard als dochter van Gul, ... dat hoop ik echt van niet!!!

Anders wordt het echt een Inception cast,....!!!!

En hebben ze niet al genoeg villains... ? zouden bane, catwoman en Falcone niet sterk genoeg

zijn om de the Caped Crusader te verslaan...?

avatar van 009

"Nieuwe rollen zijn voor Anne Hathaway, Tom Hardy, Joseph Gordon-Levitt, Juno Temple, Josh Pence, Daniel Sunjata, Diego Klattenhoff en Burn Gorman."

bron: movienewz.nl

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Ziet ernaar uit dat Guy Pearce de rol van de riddler gaat krijgen.

Lijkt me al een miscast opzich, laat Joseph Gordon-Levitt die rol nou nemen

Sjoerdow schreef:

Lijkt me al een miscast opzich, laat Joseph Gordon-Levitt die rol nou nemen

Ik denk dat Nolan Gordon-Levitt achter de hand houdt om the Joker te spelen. Hij lijkt ontzettend op Heath Ledger.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

The Joker komt niet terug, is al door Nolan aangegeven. En zonder Ledger moet je dat ook niet willen.

wimnoot

Ja, dat heb ik ook hier en daar gelezen, maar het zou me toch niet verbazen als The Joker net voor het einde van de film weer een klein visite kaartje aflevert, als easter-egg voor de nieuwe reboot o.i.d.

(afbeelding)

wimnoot schreef:

(afbeelding)

ik hoop en denk van niet..

avatar van Martijnnn

Martijnnn

wimnoot schreef:

Behalve dat Gordon-Levitt John Blake - een straat agent - gaat spelen.

wimnoot

Welke rol hij gaat spelen is nog niet bekend gemaakt, er wordt veel over gespeculeerd.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Nolan denkt daar anders over.

link

The Dark Knight Rises (2012) - IMDb

IMDB heeft nog geen rol achter Gordon-Levitt's naam. En die weten alles.......